SÜPER LİG 2025-2026 | 18.HAFTA | Gençlerbirliği 1 - 1 SAMSUNSPOR'umuz

Başlatan mehmet yılmaz, 09 January 2026, 21:52:38

« önceki - sonraki »

mehmet yılmaz

SÜPER LİG 2025-2026 | 18.HAFTA | Gençlerbirliği -  SAMSUNSPOR'umuz
Eryaman Stadyumu
18 Ocak Pazar
Saat 17.00
Bein Sport

Samsunspor Gençlerbirliği ile 44. Lig Maçına Çıkacak

Samsunspor, Gençlerbirliği'ne konuk olacak. Bu maç iki takım arasında bugüne kadar oynanan 44. lig maçı olarak tarihe geçecek. Geçmişteki 43 maçın 14'ünü Samsunspor kazanırken, 15 maçta ise Başkent ekibi galip gelmiş. 14 müsabaka ise berabere bitmiş. Temsilcimizin attığı 58 gole, Gençlerbirliği 62 golle cevap vermiş.

İki takım arasında Samsun'da oynanan maçlarda 11 Samsunspor galibiyetine karşılık, Gençlerbirliği'nin 6 galibiyeti var. 5 maç berabere bitmiş ve gollerde temsilcimizin 42-34'lük bir üstünlüğü görünüyor.

Ankara'daki maçlarda da ev sahibi üstünlüğü göz çarpıyor. Samsunspor'un 3 galibiyetine karşılık Başkent ekibi 9 galibiyet elde etmiş. 9 maçsa berabere bitmiş. Attığımız 16 gole karşılık kalemizde 28 gol görmüşüz.

Öte yandan Samsunspor'un rakibine karşı son maçlarda bariz bir üstünlüğü görülüyor. İki takım arasındaki son 11 maçta temsilcimizin hiç mağlubiyeti yokken, son yenilgi 2003-04 sezonunda yaşanmış. Söz konusu 11 maçın 7'sini Samsunspor kazandı. 4 maç ise berabere bitti.

jean

_SoN_

İyi başlarsak havayı tersine döndürebiliriz. Krtik bir maç, başarılar SAMSUNSPOR.

mehmet yılmaz

22 Yıldır Kaybetmiyoruz

Samsunspor, Gençlerbirliği'ne en son 2004 yılında kaybetti.

Süper Lig'de Samsunspor ile Gençlerbirliği karşı karşıya gelecek. Maç öncesi ilgi çeken bir istatistik ön plana çıktı. Buna göre Samsunspor'un rakibine karşı son maçlarda açık bir üstünlüğü görülüyor. İki takım arasındaki son 11 maçta temsilcimizin hiç mağlubiyeti yokken, son yenilgi 2003-04 sezonunda yaşanmış. Söz konusu 11 maçın 7'sini Samsunspor kazanırken 4 maç ise berabere bitmiş.

Samsunspor-Gençlerbirliği Son 11 Maç
2004-05: 2-0 0-0
2005-06: 2-0 1-0
2011-12: 3-2 1-1
2021-22: 2-2 2-2
2022-23: 2-0 1-0
2025-26: 2-1

brigand

Eksik ve gerekli bölgelere tam olarak transferlerimizi tamamlayamadık bu geçen 15 günde. Yalçın ve İrfan katıldılar. En azından kupa maçında Yalçın'ın oynayabilecek seviyede hazır olduğunu görmek sevindirici. Ndiaye hala milli takımda ve esas olarak kanat oyuncu problemimiz devam ediyor. Elimizde sadece Coulibaly var ve onun da görev alabilecek seviyeye gelmesi için en az 1-2 maçlık daha süre var maalesef. Emre'nin sakatlığı ciddi ve görev alamayacak en az 2 ay. Ntcham, sakatlık sonrası ve sözleşme sorunları nedeniyle bize problem yaratmaya devam edeceğe benziyor. Elayis Tavşan transferi için bugün Türkiye'ye geleceği yazıldı fakat bu maça yetişmesi imkansız.

Hocanın kadro kurmakta çok zorlanacağı bir maç olacak. Hücum anlamında neredeyse dip yapmış seviyedeyiz. Bazı oyunlarımız kupa maçına da götürülmeyerek dinlendirilmeye çalışıldı. Tüm bu şartlar altında beraberliğin çok iyi sonuç olacağını düşünüyorum.

55.hakan

Zeki ve Drongelen kanatta kalıp Tomasson ve Mendes kanat oynayacak mecbur.

Stoper

mehmet yılmaz

Maç öncesi Holse de bağırsak enfeksiyonu geçirmiş, kadroda yoktu. Acayip dar bir kadroyla çıktık. 1-1, mevcut şartlar için iyi bir skor.

brigand

Maç kadrosuyla, sonuç ve oyun karşılaştırıldığında bana göre çok beraberlik çok iyi bir sonuç oldu diyebilirim. Sezonun özellikle son 3 ayını hiç hayal etmediğimiz gibi geçiriyoruz. Ve maalesef yönetim aksiyonlarına baktığımızda böyle de geçireceğiz gibi.

Saha dışında bütünlük gösteren bir yapımız olabilseydi ,eksiklerimizin tamamlandığı kadroyla yine de 5-8 arası sıralamada yerimizin sağlam olduğunu, yukarısı içinse rakiplerin durumuna göre rekabet edebileceğimizi söyleyebilirdim. Ancak bugünden baktığımızda, Cumartesi oynayacağımız ve çok zorlanacağımız Kocaeli maçında tribünde 7-8 bin arası taraftar olur mu acaba diye düşünüyorum. Yönetim aklınıza gelebilecek her anlamda yenilenmeden, bu düzenin değişeceğini de düşünmüyorum açıkçası.

jean

Bir maglubiyet daha moralleri bozardi en azindan eksik kadroyla 1 puan iyidir

_SoN_

Bu maçta bile 1 puana sevinir olduk, genç oyuncuların daha çok tecrübe kazanması lazım.