Thomas Reis - Teknik Direktör

Başlatan _SoN_, 12 June 2024, 14:34:26

« önceki - sonraki »

Elyesa

Tarih Yaziyorsun Reis bu taraftar seni ömür boyu unutmaz...Tebrikler Helal olsun Thomas Reis ADAM

55.hakan

05 April 2025, 22:07:53 #31 Son düzenlenme: 06 April 2025, 11:51:27 55.hakan
Ntcham performansı Yunus Emre ve Tait den de mi kötü. Bu iş artık profesyonellik dışı olmaya başladı. Oyuncular takım üzerinde değilse hoca egoları da takımın üzerinde değil. Elde malzeme az evet ama bu yapılan artık takımı etkilemeye başkadı.

jean

Bu gidisle yollar ayrilir sezon Sonu sanirim inatlasma var bazi oyunculari oynatmiyor

brigand

İçeride bilmediğimiz, görmediğimiz ekstra konular var mıdır, büyüklükleri nedir bilmeden çok net bir yorum yapmak istemem. Ancak hocaya gereğinden fazla yüklenildiğini düşünüyorum. Her maça, her rakibe ezber istekler bazen basit teklifler olarak kalıyor. Hocanın oyuncu tercihlerinde, maç planı tercihlerinde elbette hatalar olabilir. Ama planlar doğru olsa dahi uygulayıcıların yeterliliği konusunda seviyenin ne olduğu da aşikar. Ntcham konusunda mesela konu belli ki bireysel. Bunu bir türlü çözüme ulaştıramadılar. Çünkü Ntcham'a yılbaşından sonra sahada şans verildiğinde de performasını gördük. Burada yönetim ekibinin de büyük zaafiyeti ve eksikliği var. Bunu es geçmemek gerekir. Herhangi bir problemin aylar süren etkilerinin olmasını başka türlü yorumlayamıyorum.

Bence bazı sorunların iyice büyümesine sebep olan ana detay ise hocanın geleceğinin hala belirsiz oluşu. İçeride oyuncularla sözleşme yenilerken, hocanın geleceğinin hala belirsiz oluşu, hem kadronun hem teknik ekibin psikolojisi açıdan hiç sağlıklı bir karar değil. Ki görüyoruz da olanları. Bu kadronun tüm maçlardan puan alma şansı zaten yok. Ancak elimize gelen fırsatları kaçırdığımız maç sayısının artışıyla beraber gün yüzüne çıkıyor sorunlar.

Diğer taraftan bu dar kadronun çoğu gelecek sezon devam edemeyeceğini biliyor. Bu oyuncu grubunu gelecek sezon takımın Avrupa Kupaları kotası alması motive edemez. Yetenek olarak Süper Lig seviyesinin zaten altın kalan oyuncular, bu açıklarını ekstra mücadele ve motivasyonla kapatmaya çalışıyorlardı. Ancak kendi sözleşme ömrüne denk yeni ödüller ve teşvikler bu grubu motive tutabilir. Bu konuda net gelişmeler olmadığını düşünüyorum.

Özetle Thomas Reis ve ekibi, çok ama çok dar yetenek ve sayıya sahip kadroyla beklenenin çok üstünde performans gösterdi puan olarak. Hatta öyle ki bu kadronun kapasitesinin çok üstünde beklenti de yaratmış oldular. Ancak bugün itibarıyla konu, tüm ekibin her konuda kalan haftalar için tekrar mutabakata varması ve yeni bir sayfa ile yeni bir hedef oluşturulmasından geçiyor. Bu hedefin gerçekleşmesi için önce yönetim üzerine düşen maddi görevi yapacak, sonrasında ise saha içi ekip yenilenmiş psikolojileriyle mücadele etmeye devam edecek. Ötesinde mevcut durumun hiçbir aksiyon almadan, aynı psikoloji ve motivasyonla devam edilmesine izin verilirse, bizim için ligin kalan haftalarının gidişat yönünün çok değişeceğini düşünmüyorum.