SÜPER LİG 2024-2025 | 22.HAFTA | Başakşehir FK 4 - 0 SAMSUNSPOR'umuz

Başlatan brigand, 28 January 2025, 17:54:51

« önceki - sonraki »

s_uzunkaya

Alıntı yapılan: s_uzunkaya - 29 January 2025, 09:34:28başakşehir için artık son var olma maçı haline geldi bu maç. Reise güveniyorum ve futbolcularımıza. Maçın başında ki baskılarını, topu onlara bırakarak orta sahadan başlayan savunmayla skoru koruyup sonra maça ağırlığımızı koymaya mı çalışacağız  yoksa topa hükmederek kora kor bir maç mı çıkaracağız merakla bekliyoruz :) ...

Teşekkürler REİS ve ASLANLAR. Bizlere bu heyacanı yaşattığınız ve çoğu maç sonunda mutlu ettiğiniz için...

Bu maç Reis e yazar. Ben futbolcuların kötü olduğunu veya gününde olmadığını düşünmüyorum. Yorumda da yazmışım nasıl bir futbol anlayışıla çıkacak acaba Reis?  demiştim ve Reis te kora kor mücadeleyi seçti ve kaybetti. Çünki karşımızda kaliteli futbolculardan oluşan bir takım vardı ve bunlara karşı düello ya girmek bizim kapisitemize göre büyük riskti. Maalesef ilk golü yedikten sonra gardımız düştü. Bence önce durdurup maçın en azından ilk yarısını sıfır sıfır bitirip geçen hafta 5 gol yiyen takıma bir şekilde gol atarız stratejisiyle oynanmaliydi maç...
Ve gene aslında tamda Reise suç bulmuyorum çünki basında ve sosyal medyada takımın oyun oynamadığı eleştirisi Reis i etkilemiş ve o nedenle kora kor oynatarak göze hoş gelen futbol ve galibiyetle buna cevap vermek istemiş olabilir.
 Geçti gitti. Futbolcular bence ellerinden geleni yaptı ve eleştirilere bakıyorum çok abartılı. Bence bu çok tehlikeli. Bizi buralara taşıyan yıldız futbolcular değil takım olarak mücadele ve hırsımız olmuştur. Bunu kaybetmemek gerek.

brigand

Maalesef puan alabilmek adına hiçbir şey yapamadığımız, organize olamadığımız ve mücadele edemediğimiz bir karşılaşma oldu. Skor olarak da ağır bir farkla kaybettik. Eyüp maçında ki kırılganlığımızdan daha olumsuz bir görüntü vardı sahada. Motivasyon ve özgüvenle ilgili problemlerimizin sahaya yansımasını net şekilde görmüş olduk. Aslında verdiğimiz bu görünütüyle ilgili tüm tespitleri, hoca maç sonu açıklamasında gayet açık şekilde dile getirdi. Kısıtlı kapasitemize rağmen fiziksel olarak sahada %100 mücadeleyi ortaya koyduğumuzda aradaki farkı kapatabiliyoruz. Dinamik, motive ve sürekli isteyen kimliğimizden biraz uzaklaştığımızda ise maalesef fark ortaya çıkıyor. Sezonun genelinde bunu sadece 2 maçta yaşadık. Bir kaç maçta yaşar gibi olsak da, bu maçların bazı bölümlerinde tempomuz ve isteğimizle puan veya puanlar almayı bildik.

Günün sonunda biz zaten kapasitemizin üzerinde puanlara sahibiz. Bu nedenle bir kriz içerisinde değiliz. Böyle göstermeye çalışanların takıma ve hayata bakışlarında problemler olduğunu düşünüyorum. Kafayı kaldırıp hocamıza ve teknik ekibimize güvenmeye devam edeceğiz. Takım halinde tekrar mücadele etmeye başlayıp, tekrar bir standart yakalayabilirsek kazanacağımız çok maç var önümüzde. Tekrar ritim bulabiliriz ve bunun için gerekli şeylerden biri de taraftarın işin içinde olmasıdır. Hafta içi ve maç günü, hocaya ve takıma güvenimizi tazeler bir desteği göstermek gerekir.

Bir sezonluk beklentiyi tek devrede sağlamış bir takımdan bahsediyoruz. Futbolda bu dalgalanmalar işin doğasında var. Önemli olan bunları geçici kılıp tekrar formu ve standart oyun gücünü yakalayabilmek. Bunu başaracak bir hocaya sahip olduğumuza inanıyorum.