SÜPER LİG 2024-2025 | 22.HAFTA | Başakşehir FK 4 - 0 SAMSUNSPOR'umuz

Başlatan brigand, 28 January 2025, 17:54:51

« önceki - sonraki »

brigand

01.02.2025 - Cumartesi
Saat: 19.00

Hakem: Çağdaş Altay (Ligin ilk devresinde Kasımpaşa'yı deplasmanda 4-1 yendiğimiz maçı yönetti)

Rakipte stoper Ousseynou Ba, bizde ise Dimata sarı kart cezalısı oldukları için görev yapamayacaklar. Emre Kılınç ise kırık parmakla tamamladığı Antep maçından sonra operasyon geçirdi, atel ve eldivenle maçta görev yapabilir diye düşünüyoruz ancak net bir bilgi yok.

Başakşehir, Konferans Ligi'nden elendikten sonra beklenen ritmi henüz bulamadı. Son maçlarında deplasmanda Alanyaspor'a 5-4 kaybettiler. Bizim maçla beraber seri başlatmak için daha istekli olacaklardır. Savunma anlamında aksadıkları aşikar. Ama kaliteli ayakları sayesinde rahat da gol bulabiliyorlar.

Bu maç özelinde bizden çok daha tempolu ve hızlı başlayacaklardır. Ne kadar sürer bilinmez ama maçı ilk 60 dk tutabilirsek, fizik-kondisyon açıdan üstünlük kuracağımızı ve ibrenin bize döneceğini düşünüyorum.

Drongelen'in dönüşü tekrar dinamik ve diri bir savunma hattı yaratacak bize. Hoca'nın merkezde Ntcham yerine Celil'i tercih etmesi oldukça yüksek. Başakşehir merkez aksiyonlarında daha etkili bir takım. Bu duruma özel bir planı kesin olacaktır.

Hocaya ve takıma güveniyoruz. Bu zorlu maçtan 1 puan gayet iyi bir sonuç olur bizim için. Fakat kazanacak plan heybemizde diye düşünüyorum. 60-65 sonrası skora göre maçın bizde kalacağına inanıyorum. Umarım sakin ve diri kalıp, mücadele seviyemizi yansıtmaya devam ederiz.

s_uzunkaya

başakşehir için artık son var olma maçı haline geldi bu maç. Reise güveniyorum ve futbolcularımıza. Maçın başında ki baskılarını, topu onlara bırakarak orta sahadan başlayan savunmayla skoru koruyup sonra maça ağırlığımızı koymaya mı çalışacağız  yoksa topa hükmederek kora kor bir maç mı çıkaracağız merakla bekliyoruz :) ...

Teşekkürler REİS ve ASLANLAR. Bizlere bu heyacanı yaşattığınız ve çoğu maç sonunda mutlu ettiğiniz için...

jean

Stoper

Rakibi durdurup, kontra atak üzerinden pozisyonlar kovalarız.
Emre'nin elinde kırık var. Büyük ihtimalle oynayamaz. Dimata'da kart cezalısı. Kanatlarda Schindler - Muja olur. Belki bir ihtimal Laura.

Kazanmamız hâlinde, Başakşehir'de lige havlu atar. Avrupa yolculuğunda önemli bir virajı geçmiş oluruz.

mehmet yılmaz

Bir hafta kadar önce bu maça yenilgi yazmıştım ama hafta sonu izlediğim maçlardan sonra kaybetmeyeceğimizi düşünüyorum. Bu arada BJK maçı nedeniyle ceza verilen bloktan bir tek ben mi bilet aldım?  :)) Bütün arkadaşlarım gidecek, ben cezalıyım. Neyse, TV başında da olsak kazanalım...

jean

Emre kilinc oynasa iyidi her hafta kadroda sikinti yasiyoruz

cembaba

0-0 biter. 1 puanla döneriz. 3 puan muhteşem olur ama gol atacağımızı veya yiyeceğimizi düşünmüyorum. Çünkü Emre Kılınç bugün yok. Holse'ye de önlem alacaklarını düşünüyorum.

55.hakan

Takımın tamamı iyi değil bugün ama Laura çok aksıyor Emre'nin yokluğunu çok aradık. Acil Muya girmeli Laura yerine.

tyyaman

Ligin gol kralından üç gol yedik, üç golde de etrafında hiç kimse olmadan rahat rahat vurdu topa. Herkesten önce, en başta özel olarak önlem alınması gereken adamı her seferinde bomboş bıraktık. Çok uzun zamandır böyle bir aptallık görmemiştim. Eyüp maçında kötüydük eyvallah ama bu maçta hiç ofans olmadığı gibi defans namına da bir şey yoktu, garip.

Hayal görmeyi bırakıp ayakların yere basması gerektiğinin hatırlatıcısı bir maç oldu. Canımız sağ olsun.

55.hakan

Laura ile başlamanın ceremesini maç boyu çektik Laura ile başlamak kumardı ilk 11 Muya olmalıydı ki o 4-5 pozisyonun biri gol oloabilirdi maçın seyri değişecekti. İkinci yarı Satka neden çıktı Yunus Emre de felaketti bugün. Her hava topu onlardaydı bu maçı kesinlikle haketmedik. Bu maç Reis'e yazar ilk 11 tercihi ve geç değişiklikler maçın kaderini belirledi.

mehmet yılmaz

Bu sezon Samsunspor denilince akla gelen ne varsa, hepsinin reddettiğimiz bir maç oldu. Son yıllardaki en kötü oyun ve skoru yaşadık. İyi, bir tane bile oyuncumuz yoktu.
Hemen unutup Hatay maçına odaklanmamız lazım.

_SoN_

Kısıtlı kadro ile en ufak zorlukta defomuz ortaya çıkmamalı, mücadeleyi bırakmamalıyız.Bu şekilde pes edersek böyle maçlarla karşılaşmamız normalleşir. Mücadeleyi bırakmamalıyız, hocada bu durumun farkında, inşallah bu sahneyi birdaha yaşamayız. Çok kötü bir maç çıkardık çok.

jean

Berbattik ve hakli bir maglubiyet aldik artik onumuze bakmaliyiz

binikalamadım

4 golün hepsinde Yunus Emre tetenek kaldı...Okan gibi bir kaleci 2. golü yemeyebilirdi...Gol krallığına oynayan bir topçuyu Reis gibi bir hocanın ciddiye almayıp markajsız oynatıp ondan 3 gol gelmesi facia oldu...Ez cümle Yunus Emre ilk 11 de olmasaydı bu maç en fazla 1-0 biterdi ancak puan çıkaracak bir oyun kuramadık... 

mehmet yılmaz

Kötü Değil, Çok Kötüydük

Samsunspor, Başakşehir ile deplasmanda oynadı ve kaybettik. Sanırım bu, son yılların Birinci Lig de dahil olmak üzere en kötü skoru ve oyunuydu bizim adımıza.

Kötü değil, çok kötüydük. Elle tutulur, anlatılabilecek pek bir tarafımız yoktu açıkçası. Benim adıma ise maçın tek sevindirici kısmı vardı. O da maça gidememiş olmam!
Bir Eyüp maçının tekrarı gibi olacak diyecektim ama Eyüp maçında en azından ilk devre başa baş oynamıştık. 0-0 ile girmiştik soyunma odasına.
Samsunspor denilince bu sezon akla gelen her şeyin adeta bir reddi oldu bu karşılaşma. Önde basan, fizik gücü yüksek, sürekli hücum arayışı içerisinde olan, hücum varyasyonları geliştiren bir Samsunspor yerine hiçbir şey yapamayan bir Samsunspor vardı sahada. Bir de deplasmanda ve hatta ligin tamamında en az gol yiyen takım olma durumumuzu da berbat ettik.

Emre Kılınç'ın olmayışı çok etkiledi bizi. Hiç hücum edemez hale geldik; bu kadar önemliydi. Emre Kılınç'ın yerine oynayan Laura biraz bir şeyler yapmaya çalıştı. Fakat diğer kanatta da Schindler vardı. Schindler pek hücum etkinliği olmayan bir oyuncu. Hiç hücum edemedik. Marius da çok kötü bir günündeydi. Kaleci Okan'dan tutun işte en öndeki Marius'a kadar herkes kötüydü. Fakat bugün biz ne kadar kötüysek Başakşehir'de o kadar iyi de diyebiliriz buna. Ama istediğini yapan bir oyun sergiledi.
Şimdi biz 40 puandayız. Başakşehir'se 32'ye yükselmiş oldu. Evet, moralimiz bozuldu kabul ama bu lig süreci böyle bir şey zaten. Bütün maçları kazanamazsınız. Kötü oynayıp kaybetmek biraz daha moral bozsa bile önümüzde şöyle büyük bir fırsat var. Çok ara vermeden, hemen cuma günü, Samsun'da ve üstelik Hatayspor'la oynayacağız. Onun için bu, hemen ayağa kalkma maçı olabilir. Eğer şu maçın ardından yine zorluk derecesi çok yüksek bir maça çıkacak olsaydık bir sorun olabilirdi. Ama Hatay maçıyla bunu telafi etme ihtimalimiz çok yüksek.

Şunu da söyleyeyim; takımdaki düşüşün temel sebebi Ntcham'daki düşüş. Yani oyun organizatörü o olduğu için ondaki formsuzluk, belki isteksizlik etkiliyor.

Takım gününde değildi. Bizim gibi takımlarda, Türkiye Liginde bireysel performanslar ve takımın gününde olması oldukça önemli bir etken. Biz takım olarak günümüzde değildik.

Moralimiz bozuk fakat bu moral bozukluğunu uzatmaya gerek yok. Bugünden itibaren yeniden önümüzdeki haftanın maçına odaklanmak gerekiyor. Çünkü halen avantajlı olanız, biz üçüncü sıradayız.

Nasıl ki bizi buraya bu çocuklar getirdiyse, bugünkü karşılaşmada da bunlar kötü oynadılar. O uzun soluklu yarışta yine devam edebilecek moral motivasyonu sağlamamız gerekiyor.