Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

Shane_Falco

YÖNETİCİLER TARTIŞTI

Ayite ile temasa geçen Elazığsporlu yöneticiler oyuncuyu özel araçla İstanbul'dan kaçırmak istediler. Fakat Samsunsporlu yöneticilerin devreye girmesiyle Ayite Elazığspor'a gitmekten vazgeçti. İki takım yöneticilerinin İstanbul'da karşı karşıya geldiği ve sert tartışmaların yaşandığı ortaya çıktı. Samsunpor'un ise gitmemesi için Ayite'ye 400 bin TL peşinat verdiği ve bunun üzerine Ayite'nin kırmızı-beyazlı ekibe imza attığı belirtildi.

Kaynak  Fatih TUTAR

Yukarıdaki yazan haberde bu Fatih kim ise hiç tanımam etmem. Bu adam bu haberi yaparken, yazarken kendi de inanıyor mu acaba 400 bin TL peşinat verildiğine ? Yani inanıyorsa sıkıntısı büyük. Inanmadan yazıyorsa yaptığı işe saygı nerede kalıyor ?

Ve bu adamın haberini okuyup bu haber inanan binlerce kişi var. Bu nasıl bir gazeteciliktir. Nasıl bir iş ahlakıdır.

GurbetciFanatik

tactician yukardaki kadroya bakinca bizim her mac en az 3 gol yigecegimizi düsünüyorum.
Ama yukardaki kadro her mac gol atar o garanti ama en az her mac 3 yer.

tactician

19 October 2017, 07:01:49 #46052 Son düzenlenme: 19 October 2017, 07:10:25 tactician
Alıntı yapılan: GurbetciFanatik - 18 October 2017, 17:43:17
tactician yukardaki kadroya bakinca bizim her mac en az 3 gol yigecegimizi düsünüyorum.
Ama yukardaki kadro her mac gol atar o garanti ama en az her mac 3 yer.

Yorum için teşekkürler üstad. Lakin savunma stratejisine dair bir şey yazmamıştım yukarıda. Konunun hucum tarafı dediğin gibi bu kadar kalabalık ve yetenekli adamlar ile hucum ederken elbette daha kolay gibi görünüyor. Ama olayın savunma stratejisi tarafı ortadaki üçlünün ve gerideki iki stoperin yapması gerekenler elbette daha ayrı ve kapsamlı bir konu. Senden böyle bir yorum gelmesini vesile kılarak olayın savunma tarafı üzerine bir yazı yazmak isterim.

Şöyle ki; modern 4-3-3 uygulamalarında bizim klasikleşen ve kafalarımızda yer alan rakibi merkeze uzak tutup çizgilere itmek fikri yok.Aksine rakibi merkeze kanalize etmeye çalışmak var. Bu anlamda basit bir ifade ile rakibin oyun kurgusunu orta bölümden yapmaya zorlamak için çizgi beklerine ve öndeki üçlüne bu doğrultuda pozisyon aldıracaksın; uzun vurulan toplarda iki stoperinin topu rakibe vurdurmaması / rahat top aldırmamasını sağlayacaksın. Atlanmaması gereken diğer bir konu da takımın enden boyunun mümkün mertebe daraltılması topun kanat hareketlerine bağlı olarak takımın savunmasının topun aktığı kanada doğru toplu biçimde kaydırılması.

Bu konunun detaylarına inelim. Ligimizde genel olarak takımlar 4-2-3-1 düzeninde sahada yer alıyor. Ve hücüm aksiyonlarını genel olarak kanatlardan kurguluyor. Yine 4-2-3-1 formasyonun klasik topu oyuna sokma stratejisi öndeki iki çapadan birisinin iki stoper arasına girmesi ya da baskı yoksa onların hemen önünde topu almasıdır. Sonraki top %90 ihtimal ile orta saha çizgisine yaklaşmış kanat beklerine oynanır. Biz bu konuda kendimiz seçici olacağız. Rakibin hangi bekinin uzun top oynaması yetisi ve teknik kapasitesi düşük ise evvela topun oraya akmasını sağlayacağız. Anlatmaya çalıştığım örneklem aşağıdaki tahtalarda görüldüğü gibi. İlkinde görüleceği üzere Angan rakip 4 numaralı stoper ile topu oyuna sokmaya gelen orta saha arasına giriyor. Aksine chibuike diğer bölgedeki stopere mesafe bırakıyor. Top onun üzerinden sağ beke aktığında da takım enden daralıp rakibin sağ açıklarını uzun ve dengesiz top oynamasını ya da 7 numaralı üzerinden merkeze almalarını sağlıyor. Sağ bekleri topu aldıklarında da tekrar geri oynama şansını öldürmek için az evvel rakibine mesafeli duran sol açık oyuncumuz bu kez sağ bek ile stoper arasına giriyor. Ortadaki kalabalağın içerisine düşen topu bizim keskin üçlümüz topluyor. Bu çok baz bir savunma stratejisi öngürüsü. Bunun oyunun farklı şablonlarına göre farklı değerlendirmeleri olacaktır elbette ki. Dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım. Hatta aynı şablon üzerinden işin detaylarında daha neler olabileceğine dair son bir not daha paylaşayım. Bizim geri dörtlü ile ortadaki üçlü arasındaki boşluğa dikkat eder isek oraya rakip santrafonun (false nine denilen bir hadise var buna net bir örnektir) o bölgeye gelip kendi sağ beklerinden bir şekilde topu alabilirse -ki bu bizim ligimizde çok zor bir hadise; hatta biz biraz da bu yüzden rakibin görece daha zayıf bekine topun akmasını istedik- o zaman savunma stratejisi neye evrilmesi lazım. Adam aldı topu sol açıklarını ve sağ açıklarını pozisyona sokabilecek rahatlıkta. Bu gibi konunun bir çok detayı var.

Daha fazla uzatmadan noktalayayım. Bence bizim ortadaki üçlü alternatifimiz çok koşan, dinamik, kıyas kabul etmez belki ama efsane galatasaray kadrosunun orta üçlüsünü (emre-suat-okan) anımsatıyor bana. bu oyuncu grubu ile bahsettiğim formasyonun oynanabileceğini takımın bu şekilde zevk alacağını ve izleyenlere keyif verebileceğini düşündüğüm için böyle bir yorum paylaşmıştım. Tabi ki; Engin Hocamız'ın kendi doğrularınca ve fikirlerince başka bir takım planları vardır. Onu da izleyip yorumlamaya çalışacağız.

s_uzunkaya

19 October 2017, 09:25:50 #46053 Son düzenlenme: 19 October 2017, 09:29:11 slazenger
 tactician kardeşim emeğine sağlık. zevk alarak yaptığın belli oluyor bu çalışmaları. umarım sadece burada kalmıyordur yaptıkların. bu çalışmalar teknik ekipe (en azından) ilham olabilmesi adınada dikkate alınıyordur. ben yaptığım yorumları hep buranın takip edildiğini ve dikkate alındığını düşünerek yapmışımdır. seninde o amaçta olduğun aşikar.... tebrik eder, saygılarımı sunarım.

eprianu

Bence Tactician hocam, antrenörlük kursuna gidip belge almalı. Belgesi varsa teknik direktörlük görevine getirilebilir. Alpay Özalan'ın bile teknik direktörlük görevi yaptığı bu camiada bence bu tespitleri yapan Tactician hocam çok rahat antrenörlük yapar, daha başarılı da olur :)

tactician

Arkadaşlar teşekkürler; onore ettiniz gerçekten.
Her hangi bir teknik direktörlük geçmişim, altyapım vs yok elbette ki. Belki ilerleyen senelerde.
Bu işlere meraklıyım sadece; bir de çok uzun yıllardır Samsunspor'umuzun maçlarını çıplak gözle seyretmenin verdiği bir gelişim var. Sitemiz yazarlarından "orhan" nickli abimizin de yine bana bu bakışı kazanmamda ciddi katkıları olmuştur.
Samsunspor kulübünden birileri okusun değil asla gayem; net biçimde öz tatmin ve siz Samsunspor'lu arkadaşlar ile paylaşımda bulunma isteği benimkisi.
Zaten Samsunspor dışında (futbol bile diyemem inanın) başka bir hobim/tutkum yok.
Bu nedenle de, Samsunspor benim iş ve aile dışındaki yegane hayatım olmuş durumda.

Tekrar teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız için. Bundan sonrasında da inşallah benzer taktiksel ağırlıklı yorumlarımı iletmeye devam edeceğim.

eprianu

Euro 2024 aday listesinde Samsun yok. Fatma Şahin kadar delikanlı bir siyasetçimiz olmadı. Gaziantep listeye girmiş.

Sadece Samsunspor

Aynen Samsun yok. Bu stadi bosuna mi yaptiniz o zaman. O kadar para harcadiniz. Spor bakanimiz olsaydi kesin listedeydik yaziklar olsun. Ama secmezler zaten bizi.

Kaya

Tribünde en nefret ettiğim tezahürat ''biz Samsunsporluyuz'' tezahüratıdır.Ulan sanki karşındaki seni malatyalı,konyalı zannediyor bu kadar saçması olamaz herhalde dedim.... Pankartı yapıldı  :-X Hem de dijital... El emeği sadece ''Samsunspor'' yazan niye battı acaba ? Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli. Tribünde el emeği pankart olmazsa olmazdır..

özkan

Pankart el emeği olsa ne yazar abi,arkasındaki 50 kişi dijital  ;)

tactician

Alıntı yapılan: Kaya - 20 October 2017, 22:56:37
Tribünde en nefret ettiğim tezahürat ''biz Samsunsporluyuz'' tezahüratıdır.Ulan sanki karşındaki seni malatyalı,konyalı zannediyor bu kadar saçması olamaz herhalde dedim.... Pankartı yapıldı  :-X Hem de dijital... El emeği sadece ''Samsunspor'' yazan niye battı acaba ? Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli. Tribünde el emeği pankart olmazsa olmazdır..

Bu tezahürat yapılırken senin bakış açınla hiç düşünmemiştim @kaya
Sanki ülkemiz genelindeki çift takımlılığa bir karşı duruş gibi algılar idim.
Örneğin Erzurumspor'lu kendi lehine tezahürat yaparken; ulan sen dur sen tek şehrinin takımını tutmuyorsun ki; biz "sadece" samsunspor'luyuz u ifade için türediğini hissetmiştim bu tezahüratın. Belki de yine polyannacılık yapmışımdır.

Kaya

Bilmiyorum bana ezelinden beri tuhaf gelir,rakip tribünlerde de duyduğumu hatırlamıyorum.. Pankart yapıp önüne geçilmesi daha da komik geliyor.

heryerdesamsunlu

Alıntı yapılan: Sadece Samsunspor - 20 October 2017, 19:08:47
Aynen Samsun yok. Bu stadi bosuna mi yaptiniz o zaman. O kadar para harcadiniz. Spor bakanimiz olsaydi kesin listedeydik yaziklar olsun. Ama secmezler zaten bizi.
2016 yada 2020 ye de adaydik suat kılıç spor bakanıydı urfa vardı biz yoktuk ozaman da yazmıştım şimdide yazıyorum İNŞAALLAH bize bermezler Samsun olmadığı hiçbir şampiyonayı istemiyorum okadar

jean

Pire icin yorgan yakmayalil nede olsa ulkemizin reklami olacak verirlerse

Stoper

yobaz trabzon var listede,samsun es geçilmiş. Almanya alır inşallah.