TFF 1.LİG 18.HAFTA | Adana Demirspor - SAMSUNSPOR'umuz

Başlatan Kaya, 15 January 2017, 19:41:42

« önceki - sonraki »

ngonge

Takım ilk yarının sonlarında çok iyiydi ama 2.yarı gereksiz bir isteksizlik hakimdi.
Rakip 10 kişi kaldıktan sonra ise kazanmamız gerek tribine girdiler, saçma fauller, top kaptırmalar derken pahalıya mal oldu.
İşimiz kolay değil.

heryerdesamsunlu

Osman özköylü hoca falan değil.acilen gönderilmeli hüseyin kalpar alınmalı hala vakit var bence malatya yada yenilirsek ki bu kafayla oda öyle gözüküyor.adam seyircisiz takıma bile 1 puana yattı inanamıyorum

heryerdesamsunlu

Madem 1 puan iyiydi bandırma maçinda yapsaydın defans alsaydın 1puan onuda beceremedi adam hoca falan değil bundan hiçbir proje olmaz

heryerdesamsunlu

Osman hoca azıcık şerefin varsa istifa et git

samsunsporlu1994

Çok erken belki ama çok büyük ihtimal düşeceğiz bu sezon. Benim hiç umudum yok. Malatya maçını da kazanamazsak beyaz mı kırmızı mı diye seçelim grubu şimdiden.

maviay55

Şiddetle 3 puana ihtiyacın olduğu maç Rakip 10 kişi kalmış Hasanı oyundan alıp Zolayı almak nedir nasıl düşüncedir? Topuğuna sıkıyorsun Osman hoca.
İşimiz hiç kolay değil,oyun değil goldür puan getiren :'( 18 maç 6 gol  ???

samsunsporlu1994

23 January 2017, 22:14:01 #186 Son düzenlenme: 23 January 2017, 22:23:35 samsunsporlu1994
10 deplasman maçı 9 mağlubiyet 1 beraberlik. Attığımız 1,yediğimiz 21 gol. Türk Futbol tarihinde böyle deplasman performansı olan bir başka takım var mıdır acaba? Kazanmayı geçtik puana hasretiz puana. Fazla geç kalmadan eski hocamız Hüseyin Kalpar ile anlaşılmalı,bu durumdan ancak Hüseyin hoca kurtarır bizi.

SametYılmaz55

Seri galibiyetler kurtarir bizi ama bu oyun yapısı ve bu forvetlerle nasıl yaparız nasıl kurtaririz gerçekten bilmiyorum :(

55.hakan

Ne söylenebilir ki şu maça.Bu kadar iyi oyuna gol atamamak çıldırtıyor insanı.Sezon başından bu yana yapılan transfer hataları takımın çok az puan toplamasına neden oldu.Her zamanki gibi olmayacak şeyler başımıza geliyor.Bu seneki kurban biziz galiba.Ne yaparsak yapalım olmayacak gibi bir hava var.

Kader işte belki de Lumu'nun yerine Adiloviç kalsaydı o gollerden birini atacaktı.Kalan maçların yarısını kazanmak zorundayız başka yolu yok.Lige kalmak istiyorsak tabi.

tactician

23 January 2017, 23:40:15 #189 Son düzenlenme: 23 January 2017, 23:46:56 töngel
genel yorumlama skor temelli gördüğüm kadarıyla sitede.
bu söylediğim bu akşam yapılan yanlışlar söylenmesin, her şey güzel olacak merak etmeyin minvalinde anlaşılmasın. Lakin bir şeyleri eleştirirken köküne kadar eleştirmeyip biraz daha objektif olmaya çalışsak daha iyi olur diye düşünüyorum. şu anda yukarıda yazılan bir çok şeyden çıkardığım şey yeni transferler tırt (yönetim başarısız),hoca kötü ve gitmeli (yerine de hüseyin kalpar gelmeli), bir de biz alt lige düştük grup beğenelim. ama neden, niye? bu kadar daha anlaşılabilir bir savımız olmalı.

bugün ilk kez seyrettiğimiz yeni transferlerden kim hoşunuza gitmedi mesela. ahmet burak mı; neden? erkam mı; neden? kevin mı; neden? lumu mu; neden? kone mi; neden? abdülkerim mi; neden?

ben yukarıda saydığım isimleri bugün beğendim. her birini yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayacak bir samsunspor'a alırım.

göksu'yu, kenan'ı, sonradan oyuna dahil olsa'da vedat'ı çok yeterli bulmadım. kenandan bundan daha fazla fayda göremeyebiliriz ama göksu'dan maç kondisyonu arttıkça daha fazla katkı alırız diye düşünüyorum. vedat içinse bir şeyler söylemek için erken; çok seyredemedik kendisini ama sanki recep niyaz'ın bizdeki günlerindeki kadar ve benzer nitelikte çok ufak periyotlarda katkı göreceğiz gibi düşünüyorum.

Bugünkü maç ile alakalı genel notlarımıza gelir isek;

Osman hoca temelli bir eleştiri getirilebilir maç skoru için. iki haftadır dersine iyi çalışmadığı ve oyuncu değişikliklerinde hatalar yaptığı açık. Bu kısma biraz sonra devam ederiz. Önce pozitif olan şeyler nelerdi oradan başlayalım:

Dengesiz bir takım çizgisinden sıyrılınmış. Daha ne yaptığını bilen ve sahaya daha iyi yayılan, daha kalabalık duran bir hale bürünmüştük bugün. Bandırma maçında olduğu gibi acemice tempo yapıp tüm kontralara açık, gardı aşağıda gezen boksör havasından çıkıp, daha kontrollü ve daha şok anlarda ön alan presi yapıp dengeli biçimde topun arkasına geçmeyi becerdik. rakibe kendi sahamızda çok fazla boş alan bırakmadık.

Bu kadar doğrunun bir anlam taşıması için en azından bir puan alınmalıydı bugün. neden alamadık peki?
yediğimiz gole kadar osman pote eşleşmesi ile yakalanarak iki pozisyon verdik. bunları furkan'ın son dönemde şahit olmadığımız kurtarışları ile savuşturmuş olsak da son dakikada aynı kişinin fişi çekmesine engel olamadık. Osman hocanın bence rakipleri analiz ile daha fazla haşır neşir olması yani her maça daha fazla çalışması gerekiyor.
osman hocanın rakibi analiz etmediğine dair temel kanıt, potenin son dakikada rahat biçimde ceza alanından kendini dışarı atıp orada o şutu atmasıdır. neden mi? rakibi çalışan, son maçlarını seyreden ve oyunu zihninde canlandıran bir hoca bu adana demir spor'un bizim oyun yapımıza karşılık pote'nin dışında bir adamla gol atamayacağını bilmesi gerekir. Ve böyle ekstra bir oyuncuya duran toplar için muhakkak bir önlem alması gerekir. örneğin, abdülkerim sen pote ile onların savunmadan uzun toplarında eşleşiyorsun, kenan ya da hasan her kimse sen de duran toplarda abdülkerim ile birlikte bu adamı beraber alıyorsun vb gibi. bu tarz ufacık hamleler oyunun neticesini belli ediyor maalesef.

hücum üretkenliği noktasında belli bir mesafe kaydetti takım ama halen çok yavaş ve çok yana oynuyoruz bence. daha fazla dikine oynayacak taktiksel çalışmaların yazılmadığını ve uygulanmadığını söyleyebiliriz. bir haftalık çalışma süresi bazı şeylerin geliştirilebilmesi için makul süre değil kabul ama en azından bir iki varyant görmeliyiz.

bu üretkenliği her topu ezerek ya da kötü kullanarak baltalayan bir de isim ön plana çıkıyor. murat gürbüzerol. bu isme neden bu kadar bağlı kalıyoruz; halil ibrahim de ilk devredeki performansı ile son iki deplasmanda en azından süre almayı haketmişti. burada da osman hocanın yanlış bir strateji güttüğünü görebiliriz.

bir kaç paragraf yukarıda defans temelli eleştirileri sıralarken ufak da olsa temas etmiştik. Osman Ndiaye abdülkerim ile iyi bir stoper ikilisi havası vermiyor. iyi ikili birbirini tamamlamalı. oysa ki bizim versiyonda bu ilişki tek taraflı. Osman abdülkerim'in elinden kaçan balığı yakalamak noktasında kesinlikle muktedir bir balıkçı değil. ancak fanustaki bir balığa refakat edebilecek çocuk naifliğinde ve yumuşaklığında. abdülkerim'in şu dönemdeki partneri ercan olmalı. en azından bir görülmeli. fatih'in sakatlıktan kurtulmasını takiben belki fatih abdülkerim alternatifi de değerlendirilebilir.

Yazılabilecek çok şey var elbette ki -duygusal olarak büyük bir çöküntü de yaşadık bu akşam- ama özetlemek gerekir ise;
kaybetme psikolojisine girmek üzereyiz. ne yapsak ufak nüanslar ile sonuç hep hüsran oluyor. Hala toparlanmak için vakit var. bu noktada en büyük sorumluluk osman hoca'ya düşüyor. artık ufak nüansların bizim hanemize avantaj olarak dönmesi için daha fazla çalışması ve takımı bu doğrultuda yönlendirmesi gerekiyor. Takım zaman içerisinde hiç süphesiz daha iyi hale gelecektir. oyuncu kalitesi ve şehir potansiyeli buna müsait. Fakat trene, o peronu çıkmadan yetişilmesi gerekiyor. aksi taktirde ne kadar da koşsak yakalamamıza imkan kalmayacak. bu noktada biz de taraftarlar olarak elimizden ne geliyorsa yapmalıyız diye düşünüyorum. en azından olaylara daha pozitif yaklaşmak ve takımın yenik psikolojisine girmesine engel olmak elimizde.

celebi

s_uzunkaya

"düşeceğiz" "istifa" tarzı yorumlara katılmıyorum. o kadar sıkıntının içinden gelipte oyuncuların beraber oynadığı bu ilk maçta ki uyumlarını ve en önemlisi samimiyetlerini görmemek yuhalamak standartların dışında vefasızlık-acımasızlık-hatırbilmemezliktir. maçta eksik olan tek şey şansımızdı. ben transferlerin hepsini beğendim. oyuncu değişikliklerini beğendim. gönül istiyor tabii pote gibi bi santrforumuz olsun ve bize şansıyla(!) beraber gelsin. oyunu hakeden takımdık ve olmaz bir golle maçı veren takım olduk.
      bu takım lig den düşmez. yangına körükle gitmeye, futbolcuları panikletmeye gerek yok.kanatlarda güzel çalıştı bence ama bi sağ açık ve pivot tecrübeli bi golcü ligde kalma adına işi garantiye aldırır.
       bu takıma sahip çıkalım. çıkalım ki seneye birbirini tanıyan ,oturmuş sağlam bir kadroyla şu lanet ligden kurtulalım...

celebi

Alıntı yapılan: slazenger - 24 January 2017, 08:43:07

bu takım lig den düşmez. yangına körükle gitmeye, futbolcuları panikletmeye gerek yok.kanatlarda güzel çalıştı bence ama bi sağ açık ve pivot tecrübeli bi golcü ligde kalma adına işi garantiye aldırır.
       bu takıma sahip çıkalım. çıkalım ki seneye birbirini tanıyan ,oturmuş sağlam bir kadroyla şu lanet ligden kurtulalım...

55.hakan

Zor ama bu maçı unutmalıyız kabus olarak rüyamızda göreceğimiz bir maçı gerçek olarak yaşattılar bize.

evolution55

şu sonucu ligin ilk haftalarında almış olsak bu kadar tepki yazılmazdı diye düşünüyorum, ilk 11 deki futbolcuların 7 tanesi ilk defa bir arada oynuyor. hoca kendi söylüyor amacımız bu sene ligte kalmak diye. bir kaç haftaya bu takım toparlar diyor. evet zaman yok ama ortada bir de gerçek var. bizden pembe düşler kurmamızı da istemiyor. kalpar gelse ne olacak 2 yenilgide onun da ipini çekeceğiz.