Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

brigand

Bu altyapı olayında son yıllarda değişen birçok etken var. Bunların başında 17 yaş altı grubun futbola olan ilgisinin teknolojiyle beraber dibe vurması geliyor. Şehirlerde eskisi gibi oyuncu havuzu oluşmuyor. Amatör ligler yerel düzeyde insanların ilgisini çekmiyor. Yaşayanlar, oynayanlar bilirler. Bizim için Samsun Amatör özel bir lig gibiydi. Deplasmanları, lig sıralamalarını, takımların averajlarına kadar takip ederdik. Ortalama bir süper amatör maçını 2000 kişinin izlediğini düşünün. Ankara dahil çevre illerde ki amatörlerde yer alan iyi takımları bildiğinizi düşünün. Yan sahaların hafta sonu cıvıl cıvıl olduğunu, Samsunspor maçları öncesi şenlik olduğunu düşünün. Bunlar hep teşvik edici, merak uyandırıcı şeylerdi. Bırakın Samsunspor'da oynamayı normal bir amatör takımın A takımında maça çıkacak diye uykuları kaçan kaç tane genç vardır şuan? Ki o zamanlar Samsunspor demek hiç abartmıyorum bizim için şuan ki Barcelona, M.Utd, Bayern gibi bir şeydi. En üstteydi, ulaşılması en güzel ama en zor olandı. Bu yüzden oluşuyordu o en faydalı rekabet de zaten. Samsunspor forması giymek demek (bu her yaş grubu için geçerli) ayrı bir lütuf ve çok özel bir şeydi. Hayalleri süslerdi anlayacağınız. Zaman zaman iyi hocalarda oldu alt yapıda, PAF takımlar iyi oyuncuları çıkarttıkları kadar öğüttüler de belki ama yine de bir düzen vardı. Sonra işin içine başka unsurlar girdi ve tükenmişliği yaşıyoruz bu konuda da.

Diğer şehirlerde tek tük oyuncular çıkıyor elbet, bu futbol okullarından kalas gibi futbolcular. Bir detaylı bakarsanız, böyle giderse bir süre sonra alt lig - üst ligin tamamına yakını yurt dışı kaynaklı olacak.

Neyse bu konu çok çok uzun konu. Özet olarak demem o ki; teşvik edici unsurlar yaratmadıkça dünya çapında tesisiniz, hocanız olsun işe yaramaz. Oyuncu havuzunuz torpille aidatla değil, hayalleri olan, geceleri uyuyamayan çocuklardan gençlerden oluşması lazım. Gidip yaşıtlarının idmanın izleyecek vakti bulabilenlerden yani. Tabi bir de şehrin A takımının sürekli başarıya teşvik edici seviyelerde yer alması gerekli. O zaman o eski özlenen altyapı birkaç yıl içinde meyvelerini verecektir. Sonucunda ise Samsunspor daimi olarak hak ettiği en üst ligde en başarılı yerde olacaktır.

tactician

Evet şu anki ülke eğitim sisteminde sporun yeri neredeyse hiç yok. Sınavlar çok ufak yaşlardan itibaren çocukların hayatının merkezine alındı maalesef. Sokak arası futbolu sadece gelir seviyesi düşük mahallelerde kaldı. Oralarda da azalarak biteceğini bekleyebiliriz.
Bu durumda yeni altyapı modellemesinde okul ile entegre bir sistem kurulmadan başarı elde edilmesi son derece zor olacaktır kanaatindeyim.

orucreis

Ulkede futbol kulturu bitti. Eksiden yapacak bise yoktu aileler dersi biten yada bos vakti kalan cocugu sokaga salip top oynamasini yada baska bise ile ugrasmasini hosgoruyordu. Ancak son zamanlarda telefon, tablet, bilgisayar vs. Hersey her evin olmazi oldugundan "aman cocuklarim gozumun onunde olsunda bi yere gitmesin" diyor. Haksizda degil. Son zamanlarda yasanan olaylardan sonra ozellikle kim sokakda cocugunu oynatmak isterki. Kimse istemez. Bunun haricinde okulda egitilen sure cok azdir. Gelecek jenerasyonlardan pek umitli degilim. Bunun icin koklu bir degisiklige ihtiyac vardr. Ozellikle genclik ve spor bakanligi, fedarasyon buyuk adimlar atmali. Artik yerli futbolcu kalmadi neredeyse. Yakinda milli takimda oynayacak oyuncu olmayacak. Rant ve koltuk sevdalari bitmedikce sporda gerilemeye devam edecegiz

AhmetDenizci

Samsunspor'un kulüp başkanı Erkurt Tutu, "Samsunspor'un ciddi bir borcu var. Bu sorunu aşmak ve transfer tahtasının açılması için mücadele ediyoruz." dedi.

Tutu, Nuri Asan Tesisleri'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Samsunspor'un tarihinin en zor günlerini geçirdiğini söyledi.

Samsunspor'un geçmişten gelen borçları ödemeye çalıştığını belirten Tutu, mali kriter sürecini yönetmeye, mevcut oyunculara ödeme yapmaya ve kapalı olan transfer tahtasını açtırmaya çalıştıklarını anlattı.

Transfer edilecek oyuncular için kaynak arayışları da olduğunu bildiren Tutu, "Bu kolay bir iş değil. Gençlik ve Spor Bakanımıza teşekkür etmemiz lazım. Bize çok destek oldu. Şehrin katkısıyla bazı ödemelerimizi yaptık ama büyük desteği Bakanımız verdi. Samsunspor'un ciddi bir borcu var. Bu sorunu aşmak ve transfer tahtasının açılması için mücadele ediyoruz. Borçları yapılandırmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki tüm kulüplerin bu tür sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Tutu, şöyle devam etti:

"Devre arasında transfer yapabilmemiz için kentin bize destek vermesi lazım. Bu süreci atlatmakta kulübümüzün, şehrin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Bu borç bizim de gücümüzü aşan oranda. Şehrin en önemli markasına kentin de sahip çıkma zamanı. Bizim kişilerle hiçbir zaman sıkıntımız olmadı, bundan sonra da olmayacak. Bizler üzerimize düşeni yapacağız ancak şehrin de üzerine düşeni yapacağını düşünüyoruz. Takımın, ligin ikinci devresine moralli ve sıkıntısız girmesi için çalışacağız."

Tutu, transfer tahtasının açılması için 5 milyon 600 bin lira ödeme yapmaları gerektiğine dikkati çekerek, "Oyuncuların avukatlarını tek tek arayarak borçları yapılandırmaya çalışıyoruz. Bazı futbolcular iyi niyetle bize yardımcı oluyor, bazıları ise alacaklarını almak için ısrar ediyor. Bu sorunu çözmeye çalışıyoruz." diye konuştu

http://www.ligtv.com.tr/haber/samsunsporun-ciddi-bir-borcu-var

eprianu

Üstü kapalı olarak "Transfer konusunda çok ümitli olmayın" demek istemiş sayın başkan.
Allah razı olsun kendisinden, en güzel yıllarımızı yaşıyoruz sayesinde!

Desiqner

Ben merak ediyorum tribün olarak bu kadar kötü olduğumuz bir sezon daha varmıydı.Gelen deplasman tribünü şov yapıp gidiyor...

samsunsporlu1994

Alıntı yapılan: Desiqner - 24 December 2016, 21:16:18
Ben merak ediyorum tribün olarak bu kadar kötü olduğumuz bir sezon daha varmıydı.Gelen deplasman tribünü şov yapıp gidiyor...

Takım 1-2 maç alsın belli kitle gelmeye başlar yine ancak bu sezonki takımın cidden kötü olması sebebiyle insanlar stada gelmek istemiyor,ha doğrudur yanlıştır orasını tartışmyorum ama malesef ülke genelinde bu böyle. Son yıllarda tribün olarak çok zayıfladık bu da bir gerçek.

Kaya

Kafaya oynayan takımların deplasman tribünleri dışında pek bir şey gördüğümüz yok bu sene. Biz de çıktığımız sene ve playoff yaptığımız senelerde deplasman tribünümüz ile parmakla gösteriliyorduk. Sanki ülkede tüm stadlar dolu ve muhteşem atmosfer var da biz kötüyüz...

Desiqner

Ben başka tribünleri değil de kendi potansiyelimizi baz alıyorum.
Diğer senelere göre zayıf olduğumuzu düşünüyorum.
Tabi sizin düşüncenize de saygı duyarım.

muzaffer4

Kendi potasiyelimizin çok altındayız zaten belediye evlerinin hali ortada full kaleden nereye heldiler
Avrupada lig sonuncularına bakıyoruz dolu tribünler ama orada oynanan futbol seyir zevki açısından bizim süper ligden üst seviyede.
Haliyle takım kötü oynayınca insanlar bu eziyete daha fazla katlanmak istemiyor.

brigand

Takım 4 haftada 10 puan aldığı bir süreç yaşasın, 5.haftasına maratonda bilet bulamazsınız.

heryerdesamsunlu

Evet bende katıliyorum bu kadro samsunspor tarihinin en kötü en beceriksiz kadrosu ve bu kadroyu seyrederken umutlanamıyorsunuz bile.ozamanda bari yenilgiyi evden seyredelim diyorsun.ilk başlarda denizli maçından sonra ciddi manada umutlanmıştım ama hergeçen hafta kötü olduk hele birde alpereni kadroda görünce insanın çıldırası geliyor.şunu idda ediyorum iyi takımı geçtim normal bir takım olalım seyirci  staddaki yerini alır

samsunum

Geçen  sene 50. Yıl  belgeseli çekiliyordu  ne oldu acaba bilen var mı?

orucreis

Kappa ile anlasma mi yapildi futbolcularin ustunde kappa polari vardi ama sort hala lig