Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

lato

Abiler yaşam tarzınızın farklı olması bir şeyin doğruluğunu değiştirmez. Her ne kadar müftüye yobaz, cahil gözüyle de baksanız doğru olanı söylemiş. Asıl sorun yıllarca çıkıp İslam'ı olduğu gibi anlatamayan müftülerde ve hocalardadır :(

emre

söylediği sözlerin doğruluğunu yanlışlığını tartışmıyorum ama eğer parti onay verirse bu adam siyasete zıplar at fava bekle :)

Musti

Şeriatçı kafadan bunları duymak normal de buna burda hak verildiğini görmek üzücü.
Sapkın insan duvardan bile hallenir. Bu işi halay çekmekten sokarlar hayatımıza yolda yürümeye kadar gider. Hatta o kadar ileri gider ki bu şeriat gün gelir doğan kız çocuklarını canlı canlı gömer.

İslamiyet böyle bi şey değil.

desperate1

Alıntı yapılan: Musti - 11 August 2014, 11:49:49
. Bu işi halay çekmekten sokarlar hayatımıza yolda yürümeye kadar gider.

Ben de buna katılıyorum.

Serkan

O zaman kadınları kapatalım mağaralara sokağa bile çıkmasınlar sokakta erkekle yan yana yürümeleri aynı mağazada alışveriş yapmaları da günah ben hocanın art niyetli oldugunda inanıyorum

holigan5565

Şeriatçı kafadan bunları duymak normal de buna burda hak verildiğini görmek üzücü.
Sapkın insan duvardan bile hallenir. Bu işi halay çekmekten sokarlar hayatımıza yolda yürümeye kadar gider. Hatta o kadar ileri gider ki bu şeriat gün gelir doğan kız çocuklarını canlı canlı gömer.

En büyük örnek Işid değilmi burnumuzun dibinde onlarda şeriatı getircem diye çıkmadımı ortaya bugün yaptıkları ortada

jean

birader seriatci kafa demek bence uygun degil seriat demek allahin kanunlari demek dogan kiz cocuklarini gommek seriatla bagdasmaz islamda bunlari emretmez gercek anlamda seriatci bunlari yapmaz halay konusunda kadin erkek karisik ise tabikide uygun degildir dinen

cezayir55

Şeriat Allahın kanunu lütfen saçma sapan konuşmayın keşke şeriatla yönetilebilsek gerçek manada tertemiz bir toplum oluruz

CurvaSs

Alıntı yapılan: cezayir55 - 11 August 2014, 14:58:22
Şeriat Allahın kanunu lütfen saçma sapan konuşmayın keşke şeriatla yönetilebilsek gerçek manada tertemiz bir toplum oluruz

şeriatı ne derece biliyorsun? ayrıca tertemiz toplum olmak için şeriatla mı yönetilmek gerekiyor? misal şimdi neden tertemiz toplum olamıyoruz? onla yönetilsek tertemiz oluruz, şunla yönetilsek tertemiz oluruz falan bunlar hikaye, insanlar iyi olduktan sonra yönetim biçiminin ne olduğunun pek önemi yok. sen iyi insan olamayıp, baskıyla, bilmem zorlamayla bi' şeyleri yapmak zorunda hissediyorsan kendini, bu şekilde tertemiz toplum olacağını düşünüyorsan, bu düşüncenle devam et.

cezayir55

Sen şeriatı ne derece biliyorsun kaç kere kuran okudun iste veya isteme Allahtan geldik Allaha gidicez şeriatta Allahın kanunu olduğuna göre  ne anormallik var bunda ayrıca temiz toplum nasıl olucaz reçetesi vrsa açıklada ögrenelim

lato

Abi k. bakma da Şeriat dediğin şeyin daha ne olduğunu bilmiyorsun. Kız çocuklarını diri diri gömmek cahiliye devrinden kalmadır. Ve senin Şeriat dediğin şey bunun gibi sapkın bir çok olayı önlemiştir. Şeriat demek Allah'ın Kuran'da emrettiği kanun, hukuk demektir. Işid gibi kanı bozuklar yüzünden araştırıp öğrenmeden sallamayın. Benim için değil kendi iyiliğiniz için yapın bunu. Dediğim gibi yaşam tarzımızı yansıtmıyor olması bunun yanlış olduğu anlamına gelmiyor. Benim yaşamak istediğim hayat bu değil dersen saygı duyulur ki zaten bir çoğumuz yaşayamıyoruz ama yorum yapmadan önce, öcü göstermeden önce bir araştırın. Niyetim kimseyi kırmak ya da polemiğe girmek değil yanlış anlama İslamiyet böyle bir şey değil derken nasıl bir şey olduğunu araştır diyorum sadece abi. Kulaktan dolmalarla,ışid gibi ayetleri istediği gibi yorumlayan teröristlerle olmuyor bu iş

CurvaSs

anormallik var veya yok demedim. tertemiz toplum olma algın şeriatla yönetilmekse, bunun nasıl olacağını merak ettim. hadi şimdi şeriat getirelim, tertemiz toplum mu olacağız? ya da sana göre tertemiz toplum ne demektir veya başkalarına göre. her neyse şunu bilmek yeterli, hiçbir zaman tertemiz bi' toplum olamayacağız. daha da tartışmaya gerek yok.

Ayberk

Şeriat Allah'ın emirleriyle yönetilmek olabilir. Ama bunu günümüzde uygulayamazsın. Adı şeriat olur, ama "BİRİLERİNİN" emirleri uygulanır. Kaldı ki herkes müslüman değil ki İslami kurallarla yargılansın veya yönetilsin.

lato

http://hadistweet.blogspot.com.tr/2012/12/seriat-ile-ilgili-ayet-ve-hadisler.html

Şeriat'la ilgili ayetler, hadisler ve kısa bir açıklama var. Merak eden varsa göz atabilir

brigand

Her insanın toplumsal özgürlük sınırlarını aşmadan istediği şekilde yaşayabileceği bir ülkedeyiz. En azından yasalarda bu böyle. Gel gelelim ki her insan yaptıklarıyla yargılanır veya ödüllendirilir. Bir aracının olmaması gerektiğini, hatta bunun gizli kalmasını gerektiğini neredeyse her okuyan bilir. Kişilerin yaşam sınırlarını çizmek bir bürokratın haddine değil. Zaten toplumsal sınırları aşan yada zedeleyen her hareket cezalandırılır. Tabii ki de birey bazında. Bu birey olayını iyi idrak etmek gerek diye düşünüyorum. Ben de katılmış oldum ama fazla da uzatmasak iyi olur.