Kongre Süreci

Başlatan samsunum, 28 May 2014, 13:11:25

« önceki - sonraki »

Nuri Asan

pembe dizileri geçtik.  

www.adaygercekmidegilmi.com

Münir Özkul un ölüp olmedigini takip etmek icin bir site.

www.munirozkuloldumu.com

isa55

Her iki baskan da basarili olmustur, yine de basarili olacaktir Allhin izniyle.

Erkut baskan post cihaziyla para toplamis, zorluklarla bogusmus ve takimi super lige tasimisti.
Emin baskan da takimi yeniden olusturmus ilk senesinde ligde tutup ikinci yilinda  son macta kaybetmisti.

Gonlumden gecen Emin baskanin devam etmesi.

Aslankaya

İBRAHİM ALAÇAMLI

BÜYÜK BAŞKAN UYANIKTAN TELEFON VAR !

Dile kolay tam 15 yıl boyunca Samsunspor kulübü Başkanlığını yürüttü.
İsmail Uyanık klüp Başkanı olduğunda, Samsunspor o yılda 1. Lig'de mücadele ediyordu.
Başkanlığının ilk sezonunda 1992-1993 sezonunda, Samsunspor Şampiyon olarak o yıl Süper Lig'e çıkmıştı.
Kendi Başkanlığı döneminde Samsunspor Lig'den hiç düşmedi.
Samsunspor taraftarları'da ona "Büyük Başkan" demişti.
Sayın Uyanık halen Samsunspor'un vefakar taraftarlarının beyninde, kalbinde "Büyük Başkan" olarak anılır.
Toplam 15 yıl Başkanlık yapan Uyanık, 2005 yılında şehrin ve siyasetçilerin takıma sahip çıkmamasını sebep göstererek istifa etmişti.
Sayın Uyanık'ın Başkanlığı bırakmasıyla yerine Aslan Çınar gelmişti.
İşte ne olduysa ondan sonra oldu, Samsunspor "ASANSÖR TAKIMI" oldu.
Aslında merak edenlerin merakını gidermek için söylemek istiyorum.
İsmail Uyanık bey'e hangi takımı tutuyorsun? Şeklinde bir soru yöneltseniz, alacağınız cevap "İstanbulspor" olacaktır.
Zira sayın İsmail Uyanık, İstanbul Erkek Lises'i mezunudur.
Lise'nin takımı İstanbulspor'da basketbol oynamış, daha sonra bu takımın idareciliğini yapmış.

İSMAİL UYANIK BEYİ NE KADAR TANIYORSUNUZ ?

Vallahi sizlerin sayın Uyanık'ı hiç unutamadığınızı halen kalbinizin en güzel yerinde sakladığınızı çok iyi biliyorum.
Sizler ona halen "Büyük Başkanımız" diyorsunuz.
Haksızda değilsiniz.
Samsunspor için 15 yıl boyunca bu kulüb'e herşeyini verdi.
Gecesini gündüzüne kattı, Samsunspor'un başarısı için maddi, manevi hiç bir şeyden hem kaçmadı, hem de taviz vermedi.
Onun zamanında Samsunspor'un alt yapısından çok önemli futbolcular çıktı.
Zira sayın Uyanık Samsunspor'un geleceğini yetiştirdikleri gençlerden oluşturmak istiyordu.
Onun kafasında geleceğin Samsunspor'u vardı.
Hep onu düşündü, ben demedi, biz dedi..
Kafasında ki projeleri yönetimi ile, arkadaşları ile ve spor otoriteleri ile paylaştı.
Bunun mükafatınıda gördü.
Zira Samsunspor'un kadrosunda yer alan futbolcular birer star oldular.
Son yıllarında biraz yıprandı, ekonomik sıkıntılar yaşadı.
Buna bir de Samsunspor'a olan ilgisizlik, kayıtsızlık eklenince küstü, kırıldı ancak kimseye hissetirmedi.
İsmail Uyanık'a sadece gönül verdiği "SAMSUNSPOR TARAFTARLARI" destek verdi.
Çünkü onu seviyorlardı,bağırlarına basmışlardı.
Onun Başkanlığında 19 Mayıs Stadyumu zıma zık doluyordu.
Hatta taraftarlarımız o yıllar da takımlarına destek vermek, futbolcularının yanında yer almak için deplasmanlara bile gidiyordu.
Sayın İsmail Uyanık iyi bir gözlemciydi.
Samsunda amatör takımlarda futbol oynayan genç sporcuları'da yakinen takip ediyordu.
Hatta bu konuda bazı spor adamlarını görevlendirerek, amatör maçları izletiyordu.
Ama gel gör ki Samsunspor'da maddi sıkıntılar baş göstermeye başladı.

BAŞKANLIK DÖNEMİ BİTİYOR

Bir taraftan klübün borçları, bir taraftan futbolcu alacakları, diğer taraftan da vergi dairesinden gelen eski para ile 13 Trilyonluk kesilen ceza, bardağı taşıran son damla oldu.
İsmail Uyanık Samsunspor klübünden kırgın olarak ayrılmak zorunda kalıyordu.
Şimdilerde Samsunspor taraftarları haklı olarak İsmail Uyanık bey'i tekrar Başkan olarak görmek istiyor.
Hatta bu konuda bir ara kamuoyu'da yapıldı.
Ancak sayın Uyanık hala kırgın, hala küskün, hala üzgün..
Şu sıralar kolay kolay döneceğe benzemiyor.

BENDENİZ'İ LİBYADAN ARADI

Sayın İsmail Uyanık bey ile 25 yıllık dostuz. Çok önemli bir ağabey kardeşliğimiz var.
Her zaman bazı hususları kendisi ile paylaşmışımdır.
Son olarak yaptığımız telefon görüşmesinde de Başkanlık konusunu gündeme bile almadık.
Hatta kendisini Samsun'lu bir gazeteci arkadaşımız bu konu ile ilgili aramış, kendisine verdiği cevap "bekleyelim görelim" olmuş.
Evet İsmail Uyanık öyle bir zamanda Samsunspor'un klüp Başkanlığına talip olacak'ki o zaman Samsun'da hayat duracak.
Taraftarlar bayram yapacak.
Peki o gün ne zaman gelecek?
İşte İsmail Uyanık bendenize aynen şunları söyledi;
"İbrahim ağabey şu an kendi işlerim ile ilgileniyorum. Şu aralar Libya'da petrol işi ile meşguliyetim var. Burada istikbal var.
İnşallah bir kaç yıl içerisinde maddi ve manevi gelişmeler olacak.
Ben, 'Samsunspor taraftarlarına kırgın değilim' sadece sahip çıkılmadığımıza üzülüyorum.
Ne hikmettir ben klüb'ü bıraktığımda aynı siyasiler yarışırcasına Samsunspor'a sahip çıkmaya başladılar.
Borçlarını yapılandırdılar, futbolcu transferlerine bütçe ayırdılar.
Madem böyle bir imkanları vardı da niçin bizim dönemimizde bize sahip çıkmadılar?
Biz hainmiydik? Ne yanlışımız oldu? Tek tutkumuz Samsunspor sevgisiydi.
Samsun halkıyla ve sporseverlerle tek yumruk olmuştuk.
Süper Lig'de birlikte altın yıllar yaşıyorduk. Ulusal televizyonlar'da Samsunspor haberleri flash haber olarak veriliyordu.
Burada kimse farkında değil ama Samsun'un çok önemli propogandası yapılıyordu.
Türk halkı Samsunspor denildiği zaman Samsun aklına geliyordu.
Küstürdüler hem de çok küstük, kime ne yaptık? Kimin tavuğuna kışt dedik? Hoşgörü ve saygı çerçevesinde yaklaşımlarımız oldu.
Ne hikmettir sahip çıkmadılar, sahip çıkmayanlardan biride Büyük Şehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dır.
Ben şimdi merak ettim, diğer illerin takımlarına bakıyorum Belediye Başkanları kulüplerine maddi manevi sahip çıkıyorlar.
Sponsorlar buluyorlar ama ne hikmettir biz böyle bir şey görmedik.
Ben Samsunluyum, Samsun'un öz ve öz evladıyım. 15 yıl bu klüb'e hizmet ettim, taraftarlarımıza hakkımı helal ediyorum.
Çünkü onlar beni çok sevdiler, anladığım kadarıyla bu sevgi demek oluyor'ki birilerini rahatsız etmiş olacak.
Belki de benim siyasette geleceğe dönük yatırım yapmamı düşündüler.
Her neyse Hedef ve Halk Gazetesi aracılığı ile Samsunlulara ve Samsunsporlulara saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Ve de diyorum ki Ey taraftarlar İsmail Uyanık Samsun'a öyle bir dönecek ki, işte o zaman Samsunspor Süper Lig'in tozunu atacak" dedi.

http://www.hedefhalk.com/buyuk-baskan-uyaniktan-telefon-var-601704yy.htm

YaşarDoğu

AlıntıSayın Uyanık'ın Başkanlığı bırakmasıyla yerine Aslan Çınar gelmişti.

Ziya değil miydi o ? Birde klüp değil , tırışkadan nağmeler.

sinan tzn

Sansun kent haber'de Erkut Tutun'un listesinin hazır olduğu ve yarın ki kongrede aday olacağı haberi var.

Nuri Asan

14 June 2014, 15:44:59 #200 Son düzenlenme: 14 June 2014, 15:52:17 Nuri Asan
bu röportaj umarım gerçektir. daha Samsunspor Başkanını ( hem 25 yillik arkadasim diyeceksin hem de ondan sonra kimin baskan oldugunu bilmeyeceksin) bile bilmeyen ibrahim beye inanmak istiyorum. Keşke azalan siralama yapsa idi Wikipedia dan.

Şunu ufakta olsa anlıyoruz ki yzy başkan olmadığı gün İsmail Başkan tekrar gelecek. İsmail Başkan gelirse işte o zaman korkun bre zindiklar.

samuray

o gün nezaman gelecek büyük başkan

samsunsporlu1994

Yerel gazetelerin hepsi Erkut Tutunun aday olacağı haberini vermişler. Kongreye 1 gün var aday yok. Erkut Tutu bırakın aday olmayı kongreyle ilgili hiç bir açıklaması yok. Bu işten bir şey anlamadım. Recep Hun Emin Kar'ı ikna ettik yeniden aday diyor Emin Kar da aday değilim diyor. Şu kongre bir bitse de önümüze baksak artık.

orhan

Fuat köktaş'ın açıklamalarından sonra emin kar aday olmaz olamaz diye düşünüyorum.

Sadece Samsunspor

Emin kar liste hazirlamaya baslamis faceden aday olmicam demisti ama hazirliyormus

beşnumara

Adam kendi hesabından yazdı aday değilim diye ama basın ısrarla aday diye gösteriyor. İnsanların kafasına da kurt düşürüyorlar.

Sadece Samsunspor

Karar degistirmis olabilir bencede aday olacak son dkda olsa

altunay

Son dak: edinmiş olduğum kesin bilgi dahilinde eski başkan Erkut Tutu Pazar Günkü Kongrede Samsunspor Başkanlığına Kesin olarak Aday olmuştur... -- HÜSEYİN KARATAŞ

yirmiuc

guzel haber. hayirli olsun.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

maviay55

AlıntıVe.. Erkut Tutu resmen aday

Kongreye saatler kala flaş bir gelişme yaşandı. Erkut Tutu yarın yapılacak kongre için listesinin hazır olduğunu ve aday olacağını açıkladı...

Samsunspor Başkanı Emin Kar'ın dün akşam 'Aday değilim' açıklamasının ardından kongre için kolları sıvayan eski Başkan Erkut Tutu listesini hazırladı. Spor servisimizin telefon ile ulaştığı Erkut Tutu, "Son daikikaya kadar bekledik. Belki bizden daha iyi bir aday çıkar ya da mevcut başkan devam eder diye fakat kimse aday olmuyorsa biz Samsunspor'u sahipsiz bırakmayız. Kongrede eski yönetimden bir kaç arkadaşımla beraber göreve talibiz" dedi.
SamsunMedyaHaber