2014 Yerel seçimleri ve Samsunspor'umuz

Başlatan mehmet yılmaz, 02 December 2013, 12:50:13

« önceki - sonraki »

Musti

Alıntı yapılan: since1965 - 31 March 2014, 23:07:07
Samsunspor'lular olarak önümüze koyulan adaylara oy vermekten daha önemli olan önümüze koyulan adayların belirlendigi makamlarda olmamızdır.

lato

Söyleyeceklerim Samsun ya da Samsunspor'la ilgili değil. Ama harbiden içime oturdu yazmak istedim burada. Şanlıurfa Viranşehir'de görev yapıyorum. Buradaki seçimler için duyduklarım yenilir yutulur cinsten değil ama medyada bir tane haber yok bunlarla ilgili. Doğuda seçimlerde PKK baskısı olduğunu herkes bilir. Bunu bildiğim halde duyduklarıma yine de şok oluyorum. Viranşehir'de oy kullanılan bir çok sandıkta usulsüzlük yapılmış. Bdp sandık görevlileri ve müşahidleri her yerde yönlendirme yapmış. Bir çok köyde açıktan oy kullandırılmış. Çoğu yerde Akp ve Bdp dışında verilen oylar aralarında anlaşılarak iki partiye paylaştırılmış. İtiraz etmeye kalkan sandık görevlileri ya tehdit edilmiş ya da darp edilmiş. Bu şerefsizliği tek yapan Bdp olsa tamam. Zaten kalleşliklerini herkes biliyor. Ama ağırlığı olan yerlerde aynı uygulamaya Akp görevlileri de başvurmuş. Bu arada parayla oy satın almak buralarda meşhur. Şu anda bankalarda Akp ve Bdp'den oy karşılığı alınan çeklerin dolandığı söyleniyor. Olayın en acı kısmına gelince şikayet edilmesine rağmen polis ve askerin kılını bile kıpırdatmaması. Hani statlarda bize aslan kesilenler var ya onlardan bahsediyorum. G..t korkusuna buralarda malesef süt dökmüş kedi gibiler. Bana görev çıkmamıştı. Bugün okuldaki arkadaşların anlattığı, seçim torbaları adliyeye götürülürken Bdp'liler toplanıp yolu kesmeye kalkmış. Amaç seçim torbasını almak. Polis ne mi yapmış? Zırhlı araçla görevli arkadaşları kaçırmış.
  Başka bir arkadaşımın anlattığı da şöyle: Seçimde görevli olduğu sandıkta Bdp baskısı var yine. Adam oyunu Bdp ve Akp dışında başka bir partiye atıyor. Oylar sayılırken adamın attığı oyu gören bir ******* millete bağırıp çağırmaya başlıyor. Kim attı bu oyu diye. Bir kaç yeri arayıp haber veriyor. Bir köylüden şüphelenip üstüne gidiyor. Arkadaş da oyu ben attım deyince. Niye o partiye atıyorsun diye azarlamaya çalışıyor. Arkadaş da ben sana souyor muyum niye Bdp'ye atıyorsun diye karışamazsın felan diye karşılık veriyor. Daha sonra bir sıkıntı yaşamamış Allah'tan.
Bu anlattıklarım sadece burası için değil bölgenin geneli için geçerli. Diyarbakır, Mardin vb. yerlerde seçimler tehdit ve şiddet korkusu altında gerçekleşmiştir. Söylemesi ne kadar acı da olsa malesef bu bölgelerde devlet diye bir şey yok. Kim güçlüyse güçsüzü ezip geçiyor.

SametYılmaz55

Kendi kendini vurmaya calışan devletten her türlü şaibeyi beklerim.mutlaka olmuştur bunlar.dile getirilmemesi gayet doğal.bunları dile getiren gazeteciyi paralel yapının adamı deyip,vatan hainliğiyle suçlayacak devlet adamları var ne yazık ki

isa55

Halk kararını verdi. Ancak yarın ağlamak yok.

davidsavage

Sioux

Alıntı yapılan: isa55 - 01 April 2014, 20:48:19
Halk kararını verdi. Ancak yarın ağlamak yok.

Bu ne çirkin bir ifade böyle?
İlkadım için de mi ağlamayalım?
Erdoğan Tok'la mutlusun demek ki. 

south_london

bence tam tersi yorum yapmış. Toku seçenler yarın öbür gün ağlamasın gibi.

SametYılmaz55

Bende tersi yorum yapmış olarak anladım.verilen karara saygı duyalım ama yarın bir gün başımız ağrıyınca şikayet etmeyelim gibi anladım

Sioux

Üstteki yorumların devamı gibi yazmışsa benim anladığım mana çıkar. Onlara cevap gibi yazmış sanki.
Ama sizin dediğiniz şeyi yazmışsa, şimdiden özür diler, kendisine hak veririm.

isa55

yanlış yorumlamışsın kardeş.
yarın Samsunspor yalnız kaldığı zaman, yarın güneydoğuda istemediğimiz bir devlet kurulduğu zaman, yarın ...
ağlamak yok demek istedim.

Musti

02 April 2014, 19:18:36 #550 Son düzenlenme: 02 April 2014, 19:23:28 Musti

Alıntıİlkadım'da MHP'nin İtirazı Red Edildi
Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) İlkadım'da seçim sonuçlarına yaptığı itiraz ilçe seçim kurulu tarafından red edildi. MHP Samsun İl Başkanlığı ittirazlarını il seçim kuruluna taşıyor.

Dün, MHP'nin İlkadım İlçesi'nde seçim sonuçlarına itiraz edildiği duyurulmuştu. İtirazı değerlendiren İlkadım İlçe Seçim Kurulu MHP'nin itirazını değerlendirdikten sonra itirazı red etti.

MHP Samsun İl Yönetiminin İlçe yönetimine yaptığı itirazı İl seçim kuruluna yenileyeceği bilgisine ulaşıldı.

Dün, İlkadım İlçesi'nde seçim itiraz süresi dolmadan hemen önce seçimlere itiraz edilmişti

İlkadım ilçesinde kurulan 763 sandıktan 230 bin 335 kayıtlı seçmenden 201 bini oy kullandı. Kullanılan oylardan 8 bin 392'si geçersiz, 192 bin 608 oy ise geçerli sayıldı. Bu sonuçlara göre, AK Parti'nin adayı Erdoğan Tok 78 bin 386 oy alarak İlkadım Belediye Başkanı olurken, MHP'nin adayı ve mevcut başkan Necattin Demirtaş'a 74 bin 919, CHP'nin adayı Vedat Yılmaz'a ise 34 bin 455 oy çıktı.

Demirtaş ve Tok arasındaki oy farkı 3 bin 467 oy.

http://www.haberexen.com/ilkadimda-mhpnin-itirazi-red-edildi-564518h.htm

cgr

Sağda Solda sallayan bazı arkadaşlara sitemimdir. Yok Vedat Yılmaz şu kadar para aldı, oyları böldürttü. Yok kına yaksın CHP'liler bilmemne. Ulan adam kendi oyunu yükseltememiş de milletin oyunu bölsün. Her duyduğunza inanmayın, mantıklı sallayın ;)

adige73

adamın kendi hemşerileri tok a oy verdi daha ne olsun

55.hakan

Alıntı yapılan: Umut ÖZEN - 03 April 2014, 14:50:32
Yok yanı benım de anlamadgm vedat yılmaz gercekten alacak sanan ınsanlarmı varmı verme kardeşım madem akp karsıtısınız versenıze oyu mhp ye adam 3500 oyla kaybettı ewt kına yaksınlar dogru bır cumle  :P
Arkadaş vatandaşı bu konuda suçlayamazsın parti liderleri bir araya gelecek ben bu seçimde şu adayı destekliyorum kendim de aday göstermiyorum diyecek.O zaman dediğin gibi oy atılır.Vatandaşın ne suçu var.Bu sadece Samsun için değil ufak farklarla kaybedilen diğer iller için de geçerli.Chp ve Mhp birçok ilde bunu yapabilirdi.

sadece55

O mantıkla olmaz o zaman ikisi birleşip tek bir parti olacak.İki zıt ideolojinin birleşerek birşeyleri başarabileceğini düşünmüyorum. Yeni bir alternatif gelmedikçe bir şey olmaz