Samsun - Raylı Ulaşım Sistemi [SAMULAŞ]

Başlatan berusa55, 20 March 2008, 21:23:51

« önceki - sonraki »

brigand

cgr

brigand

Samsun-Fakülte arasına uygun bence. Mesafaye ilişkin oranlayayım diye sordum. Bizim burda 2 km'ye bile ödediğimiz paralar neyse daha fazla günaha girmeyeyim yer kalmadı zaten. İşin özeti bence güzel bir hat olmuş. Arttırsınlar biraz daha mis : )

AhmetDenizci

Alıntı yapılan: ult55ras - 03 October 2013, 23:04:32
ilk zamanlar çok güzelde shellden binince oturarak gidiyordum lakin nüfusu birden artmaya başladı bende tekele kadar yürüyüp ordan biniyordum ancak tekelde fayda etmiyor :D piazzaya kadar yürücez mecbur oturarak gitmek için :)

Aynen eskiden kilisenin oradan shelle yürürdüm bomboş olurdu, şimdi mümkün değil.

berusa55

İlk Tramvay Yola Çıktı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 25 Eylül 2012 tarihide yapılan 5 adet tramvay alım ihalesini kazanan Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı CNR firması ilk treni gönderdi.
Büyükşehir Belediyesi adına hafif raylı sistemi işleten Samsun Ulaşım A.Ş.(SAMULAŞ), uzunlukları 32 metre olan mevcut 16 adet trene ek olarak, 40'ar metre uzunluğunda 5 adet tren yaptırıyor. Çin'e bağlı CNR firması tarafından imal edilen trenlerden ilki tamamlandı. İlk tren, Çin'den TIR'lara yüklenerek Samsun'a doğru yola çıktı. Raylı sistemin, yeni alınan 40 metrelik tramvaylar ile yolcu kapasitesi sefer başına yüzde 25 arttırılacak.

Konuyla ilgili bilgi veren SAMULAŞ Genel Müdürü Akın Üner, "Çin firması olan CNR'den alınan 5 adet tramvayımızdan biri, iki parça halinde TIR'lara yüklenmiştir. Kasım ayının sonlarında Samsun'da olması planlanan tramvayın montajı, SAMULAŞ atölyelerinde Çin ekibi ve SAMULAŞ'ın teknik ekibi ile birlikte yapılacaktır. Montajdan sonra gerekli tüm testler ve eğitimlerden sonra 2013 yılının sonlarına doğru tramvayımız Samsun halkının hizmetine sunulacaktır. Diğer 4 tramvay, Aralık 2013, Ocak ve Şubat 2014 aylarında Samsun'a gelecektir" dedi.

Kaynak

usare

Ordan buraya tırla geliyorsa, vay şöförlerin haline :)

King1965

##kdc##

Birgün bizim ülkemiz de hatta şehrimiz de tren-tramvay yapabilecek, dünyanın öbür ucundan getirtmeyecek potansiyele sahip olur inşallah..

Ayberk

Bursa'da üretiliyor ama biz yine Çin'den alıyoruz. Bu kafa devam ettiği sürece ne ülkemiz, ne de şehrimiz üretemez, üretse de satamaz.
Çin'den 3'e alıyorsan Bursa'dan 5'e al, paran içeride kalsın ama yok...

mehmet yılmaz

3 liraya alabileceğin şeyi 5 liraya alırsan, o zaman da kamuyu zarara uğratmaktan zora düşer insanlar.
Zor bir durum yani.

berusa55

29 October 2013, 16:13:14 #970 Son düzenlenme: 29 October 2013, 18:24:50 berusa55
Bursa'da üretilen "İpekböceği" tramvay seti 6 km'lik güzergahta kullanılmak üzere şehir içi ring hattı için yapıldı ilk etapta ve ray açıklığı bizim hattımıza uygun değil. Ray tiplerine/açıklıklarına göre projelendirme ve üretim yapma çalışmaları sürdürülüyordur muhtemelen.

Samsun'da ilk etapta acil olarak yolcu yoğunluğunu azaltmak için 5 adet, daha uzun (40m) tramvay siparişleri geçen sene bu zamanlarda verilmişti. Bursa'da İpekböceği ring tramvayı çalışmaları kendi hatları için henüz yeni projelendirilip üretime geçecekti o zamanlarda.

cgr

Alıntı yapılan: berusa55 - 29 October 2013, 16:13:14
Bursa'da üretilen "İpekböceği" tramvay seti 6 km'lik güzergahta kullanılmak üzere şehir içi ring hattı için yapıldı ilk etapta ve ray açıklığı bizim hattımıza uygun değil. Ray tiplerine/açıklıklarına göre projelendirme ve üretim yapma çalışmaları sürdürülüyordur muhtemelen.

Samsun'da ilk etapta acil olarak yolcu yoğunluğunu azaltmak için 5 adet, daha uzun (40m) tramvay siparişleri geçen sene bu zamanlarda verilmişti. Bursa'da İpekböceği ring tramvayı çalışmaları kendi hatları için henüz yeni projelendirilip üretime geçecekti o zamanlarda.

Nickinin wikipedia ya da google olarak değiştirilmesini talep ediyorum  8)

Maşallah abi.

berusa55

30 October 2013, 02:03:22 #972 Son düzenlenme: 30 October 2013, 02:23:38 berusa55
:D Sağolasın Çağrı kardeşim; naçizane bildiklerimizi paylaşıyoruz işte.  :ok

Duško Milinković

Bursada birsürü fabrika varken birde bunun fabrikasını yapmışlar. Memlekette fabrika kuracak şehir kalmamış sanki.Ben belediye başkanı olsaydım sırf protesto olsun diye gider çinden alırdım.

Ayberk

Ben de karşı taraftan bakayım o zaman; zaten fabrikayı Bursa Büyükşehir açtı, imkanımız varsa biz de açalım. He yoksa ve özel sektörü bekliyorsak, doğruya doğru benim de fabrika açacak param olsa gider Bursa, Tekirdağ veya İzmit'e açarım. :evet: