1 maç Saha Kapatma + 3.000 TL Ceza

Başlatan berusa55, 07 March 2013, 20:39:44

« önceki - sonraki »

oguzhann555

10 günlüğüne bahar tatiline geldim hemde ne umutlarla. Aylar sonra evimizdeki maçı izleyecektim ama bitane kendini bilmez yüzünden belki bu sene içerde maç izleyemeyeceğim.  :x(( 

King1965

Gözler Tahkim Kurulu'nda

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Torku Konyaspor maçında yaşanan olaylardan dolayı 1 maç seyircisiz oynama cezası verilen Samsunspor, hafta başında Tahkim Kurulu'na başvurup itiraz hakkını kullandı.

toplantı yapacak olan Tahkim Kurulu, Samsunspor'un itirazını değerlendirecek. Tahkim, itirazı haklı bulursa Adanaspor maçı seyircili oynanacak. Samsunspor cephesinde gözler Tahkim Kurulu'na çevrildi. Samsunspor Başkanı Emin Kar, Tahkim Kurulu'ndan çıkacak sonucu merakla beklediklerini söyledi. 

http://www.samsunsportv.net/2013/03/tahkimin-karar-bugun-acklanyor.html

celebi

bir şey çıkacağını zannetmiyorum işin açıkcası

Aslankaya

SEYFİ ALP

Samsunspor seyircisi sahaya neden indi?...

Almanya 1. liginde 2006-2007 sezonuydu. O sezon Kaiserslautern takımında attığı 20 golle gol krallığında iddialı olan Halil Altıntop ile Schalke'ye transfer olduğu ilk sezonun devre arasında bir röportaj yapmak istedim. Kaiserslautern günlerinden tanıştığım Halil'e telefonla ulaştım. Bana böyle bir röportajın devre arasında aradığım o günlerde imkansız olduğunu söyledi. Bunun nedenini de şöyle açıkladı: "Schalke 04 devre arasında bütün futbolcuları Almanya geneline dağıttı. Taraftarla kaynaşma projesi çerçevesinde en uzun yol bana düştü. Sanırım en az 1000 kilometre yol yapıp, Doğu Almanya'daki bir taraftar derneğine gideceğim."
Şimdi Trabzonspor forması giyen Halil'in bu sözleri bana Almanya'daki futbol kulübü-taraftar ilişkisini anlatması bakımından önemli bir ders vermişti. Taraftarını ciddiye alan Schalke, ülke genelinde daha önce belirlediği taraftar derneklerine  takımın futbolcularını  birer ikişer gönderiyor, orada taraftarla kaynaştırıyordu. Çünkü Schalke taraftarını ciddiye alıyordu.

Almanya'da futbol kulüplerinin taraftara çok önem verdiğinin bir başka göstergesi, her sezon başında hazırlanan Bundesliga Sonderheft (Alman Ligi özel eki) broşür ve dergilerinde taraftar temsilcilerinin isimlerinin ve mobil telefonlarının kulüp başkanının hemen altına yazılmasıydı. Kulüp adres ve telefonları yanında taraftar temsilcisinin de telefonlarının yayınlanması, taraftara, "Bir probleminiz olursa bize ulaşın" mesajıydı.

Almanya'da her 1. ve 2. lig kulübünün taraftar temsilcilerinin mutlaka iyi bir psikolojik eğitim almaları, insan ve toplum psikolojisi uzmanı olması şartı var. Her önüne gelenin resmi taraftar temsilcisi olması imkansızdır.

40 bine yakın maaşlı çalışanıyla (güvenlik görevlisi, sahaların çimlerini biçeni) Bundesliga markanın korunması için önceden yapılması gereken taraftar çalışmalarını sağlıklı bir iletişim ile sağlıyor. Maça gelmek isteyen taraftara en iyi ulaşım imkanları sunuluyor. Örneğin 50 bin kişi kapasiteli Commerzbank Arena Stadı'na gelmek isteyen, Eintracht Frankfurt taraftarı için maç günü Alman Demiryolları çok sayıda ek sefer koyuyor. Ben bir seferinde maç çıkışında taraftarı ana tren istasyonuna götürecek tam 15 tramvayı yan yana ve peş peşe saydım. 80 bin kişilik Dortmund Stadyumu da büyük bir problem yaşanmadan 2 saat içinde doluyor ve boşalıyor.

Samsunspor'un Torku Konyaspor ile yaptığı maçta sahaya taraftarların girmesi üzücü bir olay.

Futbol taraftarları futbol takımlarının zarar göreceğini bile bile neden böyle davranışta bulunurlar?...

Tahrik eden sadece rakip takım futbolcuları veya rakip taraftar mı dır?...

Yoksa 1 milyon 250 bin nüfusuyla Karadeniz'in en büyük kenti olan Samsun'un futboldaki temsilcisi Samsunspor'un bugün içinde bulunduğu hale bir tepki midir?...

Türkiye Süper Ligi ve PTT Ligi'ndeki diğer takımlar gibi, Samsunspor'un da bugünden tezi yok taraftar ile arasındaki iletişimi sağlayacak bir sistem kurulmalıdır.

Taraftar bir yanda 1 milyonluk nüfusa ve ekonomik güce bakıp, diğer yanda futboldaki başarısızlıkla kahrolmamalıdır.

Samsunspor'un peşinde yıllarca deplasmana giden, takımın maçı olduğunda yaşamın diğer alanlarıyla irtibatını kesen vefakar taraftar, ciddiye alınmaz ise sahaya girilme olayları önümüzdeki dönemde de yaşanır.

http://hedefhalk.com/root.vol?title=samsunspor-seyircisi-sahaya-neden-indi&exec=page&nid=514342

babasamsunlu

şimdi vatandaş çok güzel şeyler çok güzel örnekler verilmiş ama olaya tek pencereden bakarak bence yanlış yapmış...

Bu güzel çalışmanın  sonuçlarının Türkiye de de aynı oranda alınabilmesi için önce iki ülke arasında ki taraftar profillerinin eğitim seviyelerinin birbirine yakın olması gerekir..

Yani yıllarca hep yaptığımız gibi temeli bozuk bir bina inşaa etmeye kalkmış olunur ve sonuçları önceki durumdan daha beter olur..

La leyli cap cup yani...

**KaR6**

adana maçı seyircili..

Samsunspor Kulübü'nün, PFDK'nın 07.03.2013 tarihli ve E. 2012-2013/781, K.2012-2013/937 sayılı kararına karşı yapmış olduğu itiraza ilişkin Kurulumuzun E.2013/73 sayılı dosyası incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Yapılan müzakere neticesinde;

- PFDK'ca Samsunspor Kulübü'ne taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT'nin 53/2.maddesi uyarınca verilen 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezasının, olayın oluşu ve temsilci raporunda bahsi geçtiği üzere itiraz eden kulüp taraftarlarının faile karşı tavrı dikkate alınarak 70.000.-TL para cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına oyçokluğu ile

teksas3455

EMİN KAR'IN TARAFTARA DAVA AÇMASI KURTARDI BİZİ :) CEZA KALKTI

7. E.2013/73

Samsunspor Kulübü'nün, PFDK'nın 07.03.2013 tarihli ve E. 2012-2013/781, K.2012-2013/937 sayılı kararına karşı yapmış olduğu itiraza ilişkin Kurulumuzun E.2013/73 sayılı dosyası incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Yapılan müzakere neticesinde;

- PFDK'ca Samsunspor Kulübü'ne taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT'nin 53/2.maddesi uyarınca verilen 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezasının, olayın oluşu ve temsilci raporunda bahsi geçtiği üzere itiraz eden kulüp taraftarlarının faile karşı tavrı dikkate alınarak 70.000.-TL para cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına oyçokluğu ile,

- PFDK'ca Samsunspor Kulübü'ne, stadyum ışıklarının seyircilerin tahliyesinden önce kapatılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT'nin 47/1.maddesi uyarınca 3.000.-TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine, cezanın onanmasına oybirliği ile (2013/75 K.);

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=247&ftxtID=17527

berusa55

Seyricisiz oynama cezasının kalkması sevindirici olmakla beraber 70bin TL baya ağır bir para cezası olmuş sanki.

Akyol

Allah rızası için şu 70.000 Liralık cezayı sahaya atlayan haine fatura edebilelim...

emre__ss

Ertuğrul Sağlam

Alıntı yapılan: teksas3455 - 14 March 2013, 18:02:11
EMİN KAR'IN TARAFTARA DAVA AÇMASI KURTARDI BİZİ :) CEZA KALKTI

7. E.2013/73

- PFDK'ca Samsunspor Kulübü'ne taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT'nin 53/2.maddesi uyarınca verilen 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezasının, olayın oluşu ve temsilci raporunda bahsi geçtiği üzere itiraz eden kulüp taraftarlarının faile karşı tavrı dikkate alınarak 70.000.-TL para cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına oyçokluğu ile,

- PFDK'ca Samsunspor Kulübü'ne, stadyum ışıklarının seyircilerin tahliyesinden önce kapatılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT'nin 47/1.maddesi uyarınca 3.000.-TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine, cezanın onanmasına oybirliği ile (2013/75 K.);

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=247&ftxtID=17527

özkan

jean

Desiqner

Şimdiden herkes torpillisiniz demeye başlamış. :)

5trawberry

Klüp taraftarlarının faile tavrı derken, sosyal platformda mı incelemede bulunmuşlar yoksa, olay esnasında ıslıklama yuhlama falan mı :)