Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

özkan

Kendime gelsin bu  :suslen:

İşler yoğun,kafa gitti..

Stoper

18 September 2012, 18:11:36 #33181 Son düzenlenme: 18 September 2012, 20:25:51 Stoper
Neden İstanbul Takımı Tutuyorum ki?

Yani en başta ki soruya dönelim ve bir üstteki Gaziantep örneğiyle o soruyu yanıtlamış olalım. Soru şöyleydi: "İyi ama Anadolu takımlarının parası var mı ki bu şöhretli oyuncularla adları anılsın?"

Her gün dünya çapında onlarca şöhretli oyuncunun İstanbul'un üç büyük (Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş) takımına geldiğini gazetelerden okuyor, haber ve spor sitelerinden takip ediyoruz. Bu oyuncular geliyor veya gelmiyor.

Ancak isimlerinin Anadolu takımlarıyla değil de genel olarak bu üç takımla zikredilmesi bile, Anadolu takımlarının bu oyunculara sahip olmasının zor olduğunun başka türlü ifadesidir. Tahayyülü bile neredeyse imkânsız.

"İyi ama Anadolu takımlarının parası var mı ki bu şöhretli oyuncularla adları anılsın?"

Türk insanı akli melekeleri yerine geldikten sonra, yani Türkçemizdeki tabirle "Ben beni bildim bileli" çağından itibaren İstanbul'un üç önemli takımından birini tutmaya teşvik edilir.

Kimdir bu teşvikçiler?

Babamız, ağabeyimiz, yakın bir tanıdık, arkadaşımız, öğretmenimiz vs.

Peki onlar nasıl Galatasaraylı, Fenerbahçeli ve ya Beşiktaşlı olmuştur?

Babaları, ağabeyleri, yakın bir tanıdıkları, arkadaşları, öğretmenleri vs. aracılığıyla

Ya onları kimler bu takımların taraftarı yaptı?

Yukarıda bahsedilen etkenlerden yola çıkarak silsile halinde en başa doğru gidelim. Yani medya unsuru olan gazete, dergi ve o dönem için radyo, sonra ki dönem için televizyonun etkileri üzerine tartışalım.

İnsanlar gazeteleri okuduklarında, radyolarını açtıklarında ekseriyetle Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş haberleriyle karşılaştıkça zihinlerine bu takımlar kodlanmış oluyor. Kendi kentindeki takımın adını dahi bu kadar duymayan ahali, bir süre sonra kentinin takımını ikinci plana atıp, kendine medya tarafından dikte ettirilen bu takımları ön plana alıyor.

Yayın organları neden ekseriyetle bu takımları haberleştiriyor?

Sebebi bu takımların taraftarlarının çokluğu değil. Belki bugün için ilk bakışta sebep buymuş gibi görünebilir. Ancak yukarıda da değindiğimiz gibi olayı en baştan almış bulunuyoruz. Yani Türk futbolunun insanlarımızın kitleler halinde bu üç takımı tutmadığı döneme. Henüz futbolumuzun emeklediği zamana... Gerçi hala ayağa kalktığı söylenemez ama en azından Anadolu insanı kitleler halinde yaşamadığı kentin takımlarını da tutmuyorlardı.

Yayın organlarının bu takımları haberleştirmesinin sebebi medya merkezlerinin geçmişten bu yana genel olarak İstanbul'da olması ve İstanbul medyasının Anadolu'ya duyarsız kalmasından ibarettir.

TRABZONSPOR EN GÖRKEMLİ ZAMANINDA DAHİ ADI EN ÇOK ZİKREDİLEN TAKIM OLAMADI

Trabzonspor'un en görkemli döneminde dahi medya ilgisi yıllarca şampiyon olamayan Galatasaray ve Beşiktaş'ın önüne dahi geçememiştir. Bu da başarının vitrinde olması için tek başına yetmediğinin delili gibidir.

Trabzonspor 1976-1985 arası dönemde 6 şampiyonluk yaşarken Galatasaray bu süreçte hiç şampiyonluk yaşayamamıştı.

Keza Beşiktaş 15 yıl şampiyon olamamış 1967-1982 arasında zirveye uzanamamış, ama o dönemde fırtına gibi esen Trabzonspor yine de medyada bu iki takım kadar yer bulamamıştır.

Anadolu'ya duyarsız kalan bir medyanın haber adı altında yıllardır (neredeyse 1 asır) bu takımları anlatması, haliyle Anadolu insanının kendi memleketinin takımlarına değil, İstanbul takımlarına yönelmesine sebebiyet vermiştir.

1970'LERDE DOĞANLARDA ACABA TRABZONSPOR BİRİNCİ Mİ?

Şimdi soru şu: Takım taraftarının artmasında etken sadece başarı mıdır? Şahsi cevabım hayır. Eğer öyle olsaydı bugün 70'lerin başlarında doğanlar içerisinde en fazla taraftar Trabzonspor'da olurdu. Ama öyle olmadığı gün gibi aşikâr...

Bunun için devasa anketler yapmaya gerek yok. Okul, iş, akraba çevrenize bakmanız yeterlidir. Trabzon kenti hariç hiçbir yerde Trabzonspor birinci takım değildir. Belki Trabzon'a yakın birkaç kent istisna olabilir. Ama genel olarak birinci sırada yer almaz.

İSTANBUL TAKIMLARINA GİDECEK PARA KENTİNİN TAKIMINA GİTSE?

Bir düşünün. Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş'ın formasını, atkısını, terliğini alan Gaziantepli bir taraftar, o takıma kazandıracağı diyelim ki 100 TL'yi kentinin takımı Gaziantepspor için harcasa sadece bir kişi de bile, o İstanbul takımıyla Gaziantepspor arasında 200 TL'lik fark kapanacak.

Bu durumun 10.000 Gaziantepli tarafından gerçekleştirildiği düşünülürse fark 2 milyon TL oranında azalacak. Bu da Anadolu takımına kaliteli bir oyuncu transferi demektir.

10.000 rakamını 100.000 yaparsanız kafa kafaya yarışan Anadolu takımları çoğalacaktır. Keza maç hasılatları da bu minvalde Anadolu takımlarının önemli bir hasılatı olabilir. Tabi sadece İstanbul takımları geldiğinde dolan değil, her zaman takımının arkasında olan seyircilerle.

Yani en başta ki soruya dönelim ve bir üstteki Gaziantep örneğiyle o soruyu yanıtlamış olalım. Soru şöyleydi: "İyi ama Anadolu takımlarının parası var mı ki bu şöhretli oyuncularla adları anılsın?"

İşte her kent kendi taraftar kitlesini oturtursa bırakın adının anılmasını, o kaliteli oyuncuların Anadolu takımlarına transferini dahi görebiliriz.

BAŞKENT'TEN ŞAMPİYON YOK

Dünyada Başkent takımının şampiyon çıkarmadığı ender ülkelerden biriyiz. Ankaragücü'nün bugün içinde bulunduğu durum, Gençlerbirliği'nin boş tribünlere oynadığı maçlar Başkentlilerin de diğer Anadolu takımlarının düştüğü hallerden pek farklı olmadığını gösteriyor.

İtalya'da Lazio, Roma; İngiltere'de Arsenal, Chelsea; Fransa'da Paris Saint Germen, İspanya'da Real ve Atletico Madrid defalarca şampiyonluğa ulaşmış Başkent takımlardır. Detaya girilirse Arabistan, Mısır, Arjantin, Brezilya, Meksika ve daha yüzlerce ülkede durumun farklı olmadığı görülecektir.

Türk futbolunun İstanbul gözlüğüyle bakan medya dayatmasından kurtulması en büyük kurtuluş kapısıdır. Bekleyelim ki Şenol, İskender, Ali Kemal gibi iyi bir jenerasyon bir araya gelsin ve bu hegemonyayı yıksın. Bekleyelim ki Ertuğrul Sağlam gibi bir hoca iyi bir kadro kursun da şampiyon olsun. Neden ekonomisi sağlam takımlar kurarak gelmiyoruz da, iyi bir kadronun tesadüfen birbirini tamamlamasını umuyoruz?

NEDEN İSTANBUL TAKIMI TUTUYORUM Kİ?

Bize sunulan üç alternatif var. Ya Galatasaraylı ya Fenerbahçeli ya da Beşiktaşlı olacağız. Başka türlüsü çok düşük ihtimal... Yani kendi irademizle takım tutmuyoruz. Daha doğrusu kendi irademiz sadece bu üçünden birini tercih ederken devreye giriyor. Özetle üçte birlik bir irade söz konusu.

Memleketi olan Sivas'ta yaşayan bir tanıdığım bu minvalde söylediğim görüşlerden sonra tuttuğu İstanbul takımını kast ederek "Ya ben niye yıllardır bu takımı tutuyorum ki?" dedi ve yalnızca Sivasspor'u tutmaya karar verdi.

O ana kadar Sivasspor'u maçın durumuna göre tutuyordu. Yani kümede kalma veya şampiyonluk yolunda puana ihtiyacı varsa tutuyor, aksi durumda tuttuğu İstanbul takımını destekliyordu. İkisi oynadığında İstanbul takımına kayıyordu gönlü.

Elbette takım seçimi herkesin kendi bileceği bir tercih. Aslında işin özü hayat-memat meselesi değil. Ama bir takım tutulacaksa şahsıma göre bu takım ya yaşadığın kentin veya memleketinin takımı olmalıdır. En azından yıllardır bize "Üçünden birini tutun" diyen medyanın gayr-ı resmi kılavuzluğunda tutulan takımlardan daha mantıklıdır.

Selametle kalın...

http://www.haber7.com/muslum-isiklar/haber/899869-neden-istanbul-takimi-tutuyorum-ki

ahmetsefa55

@stoper

bunu paylaşman gereken yer bu site mi ?

eski üyesin.bu sitede siyaset konusulmadıgını bılmıyo musun ?

Theofanis Gekas

bizi birbirimize düşürebilecek paylaşımlardan kaçınmak gerek

özkan

İçimizde işveren olanlar var,bilgi olarak yazmak istedim.Eğer son 3 ayda iş yerinizde en az 2 sigortalı personel bulunduruyorsanız ve 3'ncü bir elemanı isteyip ekonomik yükünden dolayı zorlanıyorsanız bu 3'ncü işçinin;İşkur 6 ay boyunca 600 TL cep harçlığı ile sigorta priminin tamamını üstleniyor.İlerleyen süreçte 6'ncı ayın tamamlanmasından sonra eğer işveren elemandan memnun kalırsa bu işçinin sigorta priminin ortalama % 65'ini işkur karşılıyor.Bilginize.

Theofanis Gekas

AlıntıSamsunspor'umuzun Kartalspor ile oynadığı karşılaşmanın son dakikalarında sahaya atlayarak oyunun durmasına neden olan taraftar Sefa Ediz, başkanımız Emin Kar'ı ziyaret ederek camiadan özür diledi. Şirinler Taraftar Grubu'nun başkanı Mehmet Soykan ile birlikte Nuri Asan Tesisleri'ne gelen Sefa Ediz, bir süre başkanımızla görüştü. Daha sonra idman sahasında başkanımız Emin Kar'a çiçek vererek basın mensuplarının önünde özür diledi. Yaptığından pişman olduğunu belirten Sefa Ediz,"Bir anlık heyecan.  Yapmamam gereken bir olaydı. Takımıma zarar vermek aklımın ucundan dahi geçmezdi. Başkanımızdan, Teknik ekibimizden, futbolcularımızdan ve camiamızdan özür diliyorum" dedi. Başkanımız Emin Kar ise Sefa Ediz'e nasihatta bulunarak,"Bu tür olaylar kulübe maddi manevi zarar veriyor. Her platformda söylüyorum biz bir kuruşun dahi hesabını yapıyoruz. Daha dikkatli olalım. Samsunspor taraftarı iyi örnek olmalı. İnşallah tekrar olmaz" diye konuştu.

reis özüre gelmiş  :),ne yalan söyliyim çokta kızamıyorum ne olursa olsun 10 saat otobüs yolculuğu yapıp deplasmana gidiyor,ayrıca şehri müdafa gününde de bu arkadaşlar ordaydı

berusa55

lato

http://www.haber7.com/spor/haber/889076-orduspor-alt-yapisi-ile-barcalayacak

Haber haziran ayına ait nette gezerken yeni gördüm Orduspor çok doğru adımlar atıyor bence bizim de tesisleşme konusunda çalışmalarımız vardır elbet ama aynı şeyi neden yapmayı düşünmüyoruz yani Ajax Porto Barca gibi alt yapısı sağlam olan kulüplerdeki işbilir insanlarla ortak çalışmak gibi bunu yapsa yapsa şu an ki yönetim yapabilir bugün öncelik olmasa bile 1 2 seneye biraz daha toparlandığımızda yapılabilir. Biz de para babası başkanların peşinden koşmayı bırakıp gerçek Samsunspor sevdalısı gençlerin peşinden koşarız böylece çok şikayet ettiğimiz alt yapı oyuncuların üç büyük sendromundan da kurtulabiliriz

Desiqner

lato

Valla kim ne derse desin bugün futboldaki en önemli şey tesis çok şükür bunun farkında olan bir yönetimimiz var bende bir sorayım dedim böyle bir düşünce de var mıdır ilerleyen zamanlar için?

Desiqner

Emin Başkan destek istemişti sadece altyapı için bir tesis...

beşnumara

Kulüp şuan nasıl yönetiliyor ne sıkıntılar yaşanıyor haberi olan var mı? Emin abi de istiyordur fener gibi tesis yapmayı ama sağolsunlar geçmişte gelenler çok iyi miras bıraktılar.

cezayir55

##kdc##

Beyler 2 ay önce ortada takım yoktu, siz tesisten bahsediyorsunuz. Geçen seneki iki futbolcunun ücretine takım kuruldu bu sene. Yönetim 1 kuruşun bile hesabını yapıyoruz diyor siz tesis gerekli diyorsunuz.
Tamam çok iyi fikir, gerekli, önemli bir şey ama şu an da böyle bir şeyin olabileceğine gerçekten inanarak mı yazıyorsunuz ? Bu sene takım kurulduğuna şükredip, inşaallah önümüzde ki senelerde düzlüğe çıkarız da o zaman bu yönetimden böyle ekstra şeyler bekleriz.

Ertuğrul Sağlam

U18 takimimizin maci bugun saat 12'de fbtv den canli yayinlanacakmis. Mehmet Yilmaz, Enes Koktas, Dogan gibi genclerimizi birde tv den izleyelim bakalim nasillar....