Kazım Yılmaz Görevi Bıraktı

Başlatan yilmazselcuk55, 20 June 2012, 11:02:19

« önceki - sonraki »

Cheregi

Alıntı yapılan: emre - 02 July 2012, 16:19:54
İşin iç yüzünü çok iyi bilmediğim için yorum yapmadım pek bu zamana kadar. Ama sorun sırf destekse saçma geliyor bana. Kazım Yılmaz güzel konusuyor, son 1 yılda pek planlamadığı bir hayatı oldu ama 10 tane adam gibi yönetici, 10 tane destekçi hangi takımda var ki? Kaldı ki taraftarın bu kadar arkasında durduğu kaç başkanımız oldu ?

Fuat Köktaş konusunda diyecek bir şey zaten yok da Allah'tan tam zamanında geldi o mevkiye..

Ben de aynı fikirdeyim, hatta kongre yapılırken iyi zamanda varsınız kötü günde yoksunuz hepiniz aynı ..ksunuz yazmıştım ama destekten kasıt köstek olanlara karşı yanında olunması sanırım. Yani maddi yardım yapılmamasından çok birilerinin başkanın ve kulübün kuyusunu kazması, yalnızlaştırılması... Bu kişilere karşı mücadele edecek, daha çok manevi olarak yanında olacak insanların yokluğu bu hale getirdi. Mesela Yedaş'ın reklam çekme tavrı, milli emlak gibi konularda bir devlet büyüğünün çıkıp destek vermemesi... Sonuç olarak bu kurumların özel olanlarının hepsi devlet desteğine muhtaç, kamu kurumları da doğal olarak devlete bağlı. Şehri yönetenlerden biri çıkıp arkandayız demedi, birilerinin zoruyla haciz koyanlara bak sen bunu yaparsan bizde bundan sonra ona göre davranırız sana demedi.

Taraftar desteği en büyük destektir eyvallah ama malum kişilere karşı dik durmak, kendini ezdirmemek şehri yönetenler arkasında olmayınca çok zor. Ailesi var, çocukları var, vs. Mafya tarafından tehdit edilip tek başına ayakta durmak çok zor, ne kadar güçlü olsan da zor, özellikle bu yüzden manevi olarak çok yıprandığını düşünüyorum.

ahmetsefa55

kazım yılmazın başkan olması şart mı ?
futbolu bilen biri olsa da kazım yılmaz dışarıdan desteklese ?

samisos55

SUAT ÇAKIRDAN CEVAP GELDİ

Saat 14.00' de Sevgi Kafe' de düzenlediği basın toplantısında Samsunspor' un eski yöneticisi ve yöneticilik yaptığı dönemde Futbol Şube Sorumlusu olan Suat Çakır, Samsunspor Kulübü Başkanı Kazım Yılmaz tarafından kendisine yöneltilen suçlamalara cevap verdi, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Suat çakır "Samsunspor Başkanı sayın Kazım Yılmaz tarafından yapılan açıklamada görevden kaçtığım söyleniyor. Ben Samsunspor' da hiç bir zaman görevden kaçmadım. Öyle olsaydı kulüp kayyuma kalırken göreve gelen ve Samsunspor' u Süper Lige çıkaran yönetimin içinde olmazdım" dedi.

"Uzan zamandır ilk kez basın karşısına çıkıyorum. Sebebi de Sayın Başkan Kazım Yılmaz' ın son zamanlarda bazı basın yayın organlarındaki açıklamalarında adımın geçmesi üzerine cevap hakkımı kullanmak istedim. katıldığınız için hepinize teşekkür ederim" diyerek sözlerine başlayan Çakır, "Benim için Samsunspor deyince akan sular durur. Bu gün yapılan suçlamaların, iftiraların alakasının olmadığını, ama kaçtılar lafı beni bayağı yaraladığını belirtmek isterim. Sizler de biliyorsunuz, samsunspor' un kayyuma kaldığı 2009' daki kongrede hakkı Tomaç' ın yaptığı listede biz yedekteydik. Asıl üyelerden 9 kişi istifa ettiği zaman biz görevi devir aldık ve  Samsunspor' u kayyuma kalmaktan kurtardık, 2 yıl içinde Süper Lige taşıdık. İstifa edenlerin içinde Sayın Kazım Yılmaz' da vardı. Süper Lige çıktığımız sezonda da Futbol Şube Sorumlusu görevini yürütüyordum. Tüm konuları size baştan anlatacağım" dedi.

Daha önce hiç bir yerde bu kadar açık olarak bu konular üzerinde konuşmadığını belirten Çakır, "Süper Lige çıktıktan sonra bize görev bıraktırıldı, yani görevi bırakmak zorunda kaldık. O zaman aday olan Sayın Kazım Yılmaz' ın ilk geldiği isimlerden birisi bendim. Bana geldiğinde bu işin zor bir iş olduğunu ve yapamayacağını 3 saat boyunca anlattım. Bende yönetimin içinde olmayacağım dedi. daha sonra kongreye birkaç gün kala beni Sayın Galip Öztürk beni aradı. Konuşmak için Ankara' ya davet etti. Bizde Cevat Öncü ile birlikte gittik. Orada da bu işin zor olduğunu, ekip işi olduğunu ve kulübün 15.000.000 TL ek paraya ihtiyacı olabileceğini anlattım. Yönetimde olmayacağımı belirtti. O zaman sayın Galip Öztürk 'Sen Samsunsporlu değilmisin? Samsunspor' u kurtarmaya geliyoruz. Şirketleşmek için geliyoruz. samsunspor' u iyi yerlere taşıyacağız. Bunda senin emeğin olsun istemezmisin?' diye sorunca  son gün kabul edip yönetime girdik ve kongreden sonra bana Futbol Şube Sorumluluğu verildi. Sezon sonu ile benim göreve geldiğim dönem arasında oluşturulan Necmi Hatipoğlu, Galip Asal, Süleyman Salur' da oluşan komite çalışmalar yapmış. Sedat Karabük Genel Menajer olarak anlaşıldığı söylendi. Tam bir hafat Sedat Karabük' ün gelmesi ve teknik direktörün netleşmesi için geçti.  Sedat Karabük geldikten kısa bir süre sonra 'ben burada çalışamam' diye gitti. Tabiki kendine göre nedenleri var. Sportif Direktör olarak hepimizin tanıdığı İsa Turan ile çalışmayı uygun gördük. Biz futbol takımı kurmaya çalışırken maddi belirsizlik olduğu için çalışmlarımızı net yapamadık. O dönemde Sayın Kazım Yılmaz paranın İstanbul' dan geleceğini söyleyerek bekletiyordu. Daha sonra Galip Beyin yanına gittik. Elimiz boş döndük. Görüşülen futbolcular var. Belirsizlik olduğu için o futbolcular gidiyor. Haziran sonunda geçekleşen TFF Genel Kurulunda  Sayın Kazım Yılmaz ve Sayın Galip Öztürk arasında ipler koptu. Biz ancak ondan sonra çalışmaya başlayabildik" diyerek transfer yaptığı 11 futbolcunun nasıl transfer edildiğini anlattı.

Tennik Direktör Petkovic konusunda Sedat Karabük, Galip Asal ve Tarık Cengiz ile birlikte araştırma yaptıklarını ve birlikte karar verdiklerini belirten Suat Çakır, "O dönemde Petkovic ile ilgili hep olumlu şeyler geldi. Hiç olumsuz bilgi gelmedi. Gelişmelerden sürekli Kazım başkanı da bilgilendirdik. İstanbul' da yaptığımız son görüşmeden sonra sayın Galip Öztürk' ün yanına gittik. Petkovic bu şekilde geldi. O dönemde kurulan transfer komitesinde ben, Cahit Kaya, Tarık Cengiz, Fethi Eldemir ve Sedat Karabük vardı. Biz transfer çalışmalarına başlarken hocadan isimleri aldık. Biz kendi araştırmamız sonunda bulduğumuz ismleri hocaya sunduk. Hoca Pal Lazar olabilir dedi. Böylece Pal Lazar transfer edildi. Pazarlıklar sonunda Tarık Cengiz Macaristan' a giderek transferi sonuçlandırdı. Pal Lazar' ın parasını Sayın Galip Öztürk  ödedi. Petkovic' in bizden istediği dört oyuncu vardı. Bahia ve Dominguez' i alabildik. İzleme  komitesinde Hakkı Bayrak, Tarkan Demirhan' da vardı. Onlar görevlerine devam ediyor: Her futbolcuyu defalarca izleyerek ortak karar ile transfer ettik. Yerli oyuncular izleme komitesinden gelen raporlar doğrultusunda yapıldı. Yenal, Selim Teber, Burak Çalık, Hakan Arsaln, Atilla, Safft Gurur transfer edildi. Valdomiro' yu hocanın kabul etmesi üzerine transfer ettik. Ekigho ben ve İsa Turan' ın ortak kararı ile geldi. Eski kalecimiz Shorunmu' nun tavsiyesi üzerine alındı. Yaptığımız transferler bunlar" dedi.

ibrakadabra55

Alıntı yapılan: CemBaba - 02 July 2012, 18:28:56
Sedat Karabük neden gitti acaba onu da açıklasan Suat Çakır. Sedat Karabük sizinle çalışmak istemedi çünkü. Çünkü adamı Sportif Direktör olarak getirip, önüne TD bu olacak, personel bu olacak dersen. Herhalde çalışmak istemez. Suat Çakır, Kemal'i Trabzonspor'a yamayamayınca kaçtım neden demiyorsun? Bana inandırıcı gelmedi. Bu adamı sevmiyorum zaten.

Sedat Karabük Cevat Öncü ile altyapı konusunda biraz sorun yaşadı altyapı için dedi ki ben sportif koordinatörüm benimde altyapıyla ilgilenmem lazım falan filan öyle olunca C.Öncü izin vermedi başkan yine aday olucak sanırım , Fuat K. çok ısrar ediyor.

ngonge

Dedikleri doğrudur muhtemelen zaten kendi içinde itiraf da var: Anlaşılan Petkoviç sadece Dominguez ve Bahia'yı istemiş, gerisini bunlar doldurmuş, bu kadar paramız var deyip işe yaramaz oyuncuları menejer kankaları ile almışlar.

maviay55

samisos eksik yayınlamışsın haberi müsadenle önemli eklemeler yapıyorum  ;)

AlıntıNasıl kopma nuktasına geldiğini anlatan Çakır, "Bu transferlerden sonra Hollanda kampı sonrası 3 oyuncu transferine daha ihtiyaç olduğu gözlendi. Hollanda kampı sonrası kulüpte huzursuzluklar başladı. Başkan ben işadamıyım. Spor' dan anlamam demesine rağmen o dönemde spor adamlığını öğrendiğini zannederek işlerimize müdahele etmeye başladı. İşlerime müdahele olunca ben kendimi geri çektim. O dönemde İsa Turan' ı göndermek için elinden geleni yaptı. Daha sonrada görevine son verildi. Bize pahalı transfer yaptılar diye suçlama var. Bizim yaptığımız transferlerin bedelleri belli. İsa Turan' ın görevine son verildikten profesyonel birine ihtiyaç olduğunu başkana ben söyledim. Adnan Sezgin gündeme geldi. Bende Adnan Sezgin' in iddialı bir isim olduğunu söyledim. Ne getirir ne götürür onun hesabını iyi yapmak gerekir dedim. Örnekler verdim. Kurumsallaşma açısından faydalı olacağı bilgisini aldım. Yönetim daha sonra Adnan Sezgin' i getirdi. Ben çalışmalarımı Adnan Sezgin' e verecektim. Baktım Adnan Sezgin soğuk davranıyor. 3 gün birlikte birşeyler yapmaya çalıştık. Benim bilmem gereken konuları bana söylemeyip başkana söylediğini gördüm. Giresunspor ile oynadığımız hazırlık maçı sonrası takıma 10-11 oyuncunun gerekli olduğu söylenmeye başladı. Ben bu sayının çok olduğunu, takımın yeni bir takım olduğunu 3 oyuncu ile transferin tamamlanabileceğini söyledim. Bu arad ben 1 hafta tatile gittim. Bu arada kimse beni aramadı. Ben aradığım zaman 4 oyuncu transfer ettiklerini söylediler. Daha önce transfer komitesinin onayını almayan oyuncuları kulüpde gördüm. Samsunspor' da sıkıntı o zaman başladı"diyerek sözlerini sürdürdü.

"O günden sonra yine kulübe gitmeye devam ettim. Bir gün Adnan Sezgin ile otururken Tarkan Demirhan geldi" diyerek sözlerine devam eden Çakır, "Adnan Sezgin Tarkan Demirhan' a 'Ders tahtasını odaya getir, hocaya da çağır dedi'. Maça iki gün vardı. Ben istenmediğimi anladım. Hiç kimse ile konuşmadım. Anladığım kadarı ile Adnan Sezgin buraya tam yetkili getirilmiş. Futbol Şubesinin üzerinde. Herkesin üzerinde. Kısacası yönetimin üzerinde. Herkes rahatsızdı olaydan. Bu arada oyuncuların içinde de huzursuzluk olduğunu hissettim. Orduspor maçınan sonra yönetim kurulu toplantısında ayrıntılı olarak dile getirdim. Anlattım, dinlediler. 4. hafta 5. hafta oldu 7. hafta oldu takım kötüye gidiyor. Çünkü takımda arkadaşlık yok. Birlikteliğin olmadığı yerde başarı olmaz.  Başkan ayrı, yönetim ayrı, Adnan Sezgin ayrı, futbolcular ayrı olmaz. Birlikteliğin sağlanması lazım dedim. Bu gidişle Samsunspor küme düşer. Ben burada olamam  dedim. İstifa dilekçemi verdim" dedi.

Ben istifa dilekçemde "Futbol takımının yönetim şeklini kabullenemediğim için istifa ediyorum dedim. Ben istifa ettikten sonra kulüp çok kötü yönetildi. O dönemden bahsetmek istemiyorum" dedi.

Basın mensuplarının sorduğu "Başkan Samsunspor düşmedi düşürüldü siz ne diyorsunuz?" sorusuna Çakır, "O zaman sayın başkan kendisine baksın" diye cevap verdi.

maraton

Her şeyi geçtim de Samsunspor futbol sube sorumlusu transfer sırasında hangi akla hizmet tatile çıkma hakkını kendinde buluyor sonra da beni adam yerine koymadılar deme gafletini nasıl gösteriyor senin tatilde ne isin vardı be adam demezler mı .. Ben tatildeydim dedikten sonra hiç gerisini anlatma birader !?!

Desiqner

Yeni yönetimde Serkan,Celil,Cenk olmalı.Artık Samsunun çocuklarına sahip çıkmazsak başkasının ÇOCUKLARI kulübü ele geçirecek...

samisos55

ARTIK YETER

Samsunspor taraftarları olarak bugun gelinen nokta itibari ile son derece üzgün olduğumuzu belirtmek istiyoruz.Geçtigimiz sezon başında her konuda kendisine en profesyonel insanlar tarafından maddi ve manevi olarak destekleneceği sözü verilerek Samsunspor Başkanlıgına ikna edilen Kazım Yılmaz göreve geldiği ilk günden bugüne kadar binbir zorluklarla mücadele etmiş,Samsunspor'un menfaatleri için her türlü fedakârlığı yapmıştır.Bu göreve talip olduğu ilk günlerde görevi üstlendikleri kişiler ile fikir ayrılıkları yaşamış,ama Samsunsporun bu kaos ortamından zarar görmemesi için büyük fedakarlıklar yaparak bugüne kadar sürdürmüştür.

Kazım Yılmaz göreve başladığı ilk günlerde futboldan anlamadığını söylemiş,bu konuda kendisine yardımcı olacağını söyleyen kişiler görevlerinden istifa ederek Samsunspor'u kaosa sürüklemişlerdir.O günlerde yalnız kalan Kazım Yılmaz o ortamda bu göreve en uygun isim olan Adnan Sezgin'i bu göreve getirmiş ama Samsunsporumuz içersindeki bu ortam göreve gelen kişilerede rahat bir çalışma ortamı sağlayamamıştır.

O günlerden bugünlere kadar konuşmayanlar,görevlerinden istifa ederek Samsunspor'un başarısız olmasını isteyenlerin ekmeğine yag sürmekten başka bir amaca ulaşamadıklarını bugun daha net bir şekilde görmekteyiz.

Samsunspor tarihinin belkide en zor günlerini yaşadığı bugünlerde,görev süreleri boyunca ellerini cebine atmayanlar,Samsunspor'a bir kuruş katkı sağlamayanlar bugun kaos ortamında Samsunspor kulüp başkanını suçlayarak hatalarını örtmek istediklerinin farkında mıdır?Kazım Yılmaz'ın futbol bilgisinin olmamasından faydalanıp,başarısızlıklarını Samsunspor tarihinde az olarak rastlanmış bir maddi fedakarlık yapan bu insana karşı böyle ithamlarda bulunmak ve kulübümüzü bu kaos ortamına sürüklemenin kimseye bir faydası olmayacaktır.

Samsunspor Taraftarları olarak yönetimdeki başarısızlıklarını çamur atarak birilerini karalayarak örtmeye çalışanları en azından bugünlerde sükûnete davet ediyoruz.Başka Samsunsporumuz yok.Sezon boyunca bütün hakem hatalarına,şehirin Samsunspor'dan uzaklaşmasına ve otoparkımızın elimizden alınmasına ses çıkarmayanları bugünde aynı sessizlik içersinde olmaları ile Samsunspor'a en büyük faydayı sağlayacaklarını bilmelerini isteriz.

Bu kritik günlerde bu kaos ortamından çıkmamıza yardımcı olacak fikirleri varsa kamuoyu ile paylaşmaları Samsunsporumuzun yararına olacaktır.

samet_55

muzaffer4

celebi

Bir tarafin yemedi sanirim kazim devam etmeye

ugrass

Alıntı yapılan: burakbas - 09 July 2012, 20:34:52
buraya kadarmış...   :-X

buraya kadar olan birsey yok kardesim bi kazım gider bi kazım gelir yeterki bu büyük taraftarı vazgeçirmesinler...

amasra

elbet bir gün geberecen kazmon yılmaz bu büyük taraftarın ahı hiç bir zaman peşini bıakmasın

yazıklar olsun samsunspor 5 sene ıcınde bu kadar butce ıle olmamıştı
  gün gelir sende paranı istersen şaşırmam sende temlik koy trabzonun çocuğu yada uşağı

deli 55

iş şimdi zora girdi işte...hayırlısı artık