Türk Futbolunda Şike Operasyonu

Başlatan engin55, 03 July 2011, 09:48:30

« önceki - sonraki »

mimar55

3 Temmuz'da yaşanan şike soruşturmasının gölgesinde başlayan 2011-12 sezonu, önceki gün Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nı almasıyla birlikte resmen sona erdi. Bu sezon icraatlarından dolayı birçok kez eleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu'nun vereceği son karar ise beklenmeye başlandı. Önümüzdeki sezonda bizi Avrupa'da temsil edecek takımların yerlerinin değişip değişmeyeceğimerakla bekleniyor.
Trabzonspor gitmişti

Bilindiği gibi Türkiye Futbol Federasyonu geçen sezon Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gitmesine izin vermeyip yerine Trabzonspor'u göndermişti. Bu sezonki puan durumuna göre Galatasaray Şampiyon Ligi'ne direkt, Fenerbahçe ise ön elemeden katılacak. Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi'ne direkt, Beşiktaş ve Bursaspor ise organizasyona ön eleme ile gidecek. TFFmayıs ayının son haftasında Türkiye adına Avrupa'da mücadele edecek takımların listesini UEFA'ya yollamak zorunda. Çünkü UEFA önümüzdeki sezonun planlamasını yaparak Devler Ligi'nde ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki programını belirleyecek.
Çelişkili cevaplar

Ancak Fenerbahçe'nin durumu belirsizliğini koruması, başta Sarı-Lacivertli taraftarlar olamak üzere sporseverleri düşündürüyor. Bu konu ile ilgili soru sorduğumuz Türkiye Futbol Federasyon'u yetkilerinin çelişki cevapları kafaları karıştırdı. "Fenerbahçe elde ettiği başarının karşılığı olan Şampiyonlar Ligi'ne bu sezon gidecekmi?" sorusuna bir Federasyon yetkilisi şu cevap verdi: "Henüz somut bir şey yok. Yani şu an için her şey belirsiz. Ama bir hafta sonra her şey şekillenir. Kimin gidip gitmeyeceği ortaya çıkar."
Listeler 21 Mayıs'ta UEFA'ya gidecek

Yani Federasyon bile UEFA'nın bu konuda atacağı adımlar konusunda şüpheli. Net olan bir şey var ki, önümüzdeki 15 gün çok şeye gebe. Bu arada Futbol Federasyonu, 21Mayıs'ta Avrupa kupalarına katılacak ekiplerin listesini UEFA'ya bildirecek. 28 Mayıs'ta Türkiye'yi önümüzdeki yıl Avrupa'da temsil edecek kulüpler, statü gereği şike ve dopinge karışmadığına dair 'temiz kağıdını' UEFA'ya gönderecek.

Integral

UEFA Başkanı'ndan şike mesajı

Türkiye, 10 ayı aşkın süredir futbolda şike soruşturmasıyla meşgul. Federasyon ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun verdiği kararlar sonrası gözler UEFA'ya çevrildi.CNN İnternational'dan Pedro Pinto, UEFA Başkanı Michel Platini'ye Türk takımlarının geleceğini sordu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun şike soruşturmasında hiçbir kulübe ceza vermemesinin ardından gözler UEFA'ya çevrildi.

UEFA, Türk Futbol Federasyonu'nun kararını onaylayacak mı, yoksa aksi yönde bir karar mı alacak? Türk takımlarının Avrupa'ya gitmesinde bir engel var mı?

Türk futbolseverlerin aklındaki bu soruları CNN International spor anchormani Pedro Pinto, UEFA Başkanı Michel Platini'ye yöneltti.

Soru: Türkiye'de şike iddialarına gelirsek. 16 kulübün tamamı aklandı. Önümüzdeki sezon Türk kulüplerine ne olacak ve bu konu sizce nasıl gelişti?

Cevap: Bu uzun bir hikaye ama ben kısa bir cevap vereceğim. Bu disiplin konularını ilgilendiren bir sorun. Elimizde bazı veriler var ama disiplin komitesi benden yani başkandan bağımsız bildiğiniz gibi. Binlerce sayfa belge var elimizde. Bir karar alacağız ama ne karar alacağız bilmiyorum.

Soru: Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne almadığınız için pişman oldunuz mu? Seneye Türk kulüpleri için herşey normale dönecek mi?

Cevap: Fenerbahçe'ye yasağı ben koymadım, disiplin komitesi koydu. Bu konuda konuşursam Fenerbahçe'nin avukatları beni mahkemeye verebilir. Bu bir disiplin konusu. Geçen yıl yasağı koyarak cesur bir adım attık ama bu yıl ne olacak bilmiyorum.

UEFA Başkanı, Türk kamuoyunun soruşturmaya gösterdiği ilginin de fazlasıyla farkında. Öyle ki, sosyal medyadan kendisine bu konuda soru sorulması yönünde yoğun talep geldiğini söyleyen Pedro Pinto'ya "benim durumum da farklı değil" diye yantı verdi:

UEFA'nın soruşturmayla ilgili kararını bu ay sonuna kadar açıklaması bekleniyor. (CNN Türk)

berusa55

Anlaşılan o ki UEFA kararı gelmeden bu lig tescillenmeyecek...

SametYılmaz55

19 May 2012, 16:00:08 #2748 Son düzenlenme: 19 May 2012, 16:23:37 SametYýlmaz55
yav bir kerede şu plan programımızı erken yapalım arkadaş.bir kerede transfer edeceğimiz oyuncuları erkenden transfer edip hazırlıklarımızı erkenden tamamlayalım.her sene son dakikaları beklemekten yorulduk artık daaaa.kaç senedir yöneticilerin gevşekliği yüzünden her işimizi son dakikada hallettik.şimdi de bu ligin tescil edilmesini bekleyip geç kalmayız inşallhah

samuray

karar 26 mayıs.ta açıklanacak liglerin tesciliyle ilgili şike konusunda belki mersin.i düşürürlerse biz kalabiliriz bi umut o görünüyor

GurbetciFanatik

26 Mayis da kara aciklanackasa iyi.
Ligler zaten Agustosun sonunda baslar yani 3 Ay zaman var bence yeterli.

Insallah Süper Lig icin Transferler yapariz

ahmetsefa55

Alıntı yapılan: SametYılmaz55 - 19 May 2012, 16:00:08
yav bir kerede şu plan programımızı erken yapalım arkadaş.bir kerede transfer edeceğimiz oyuncuları erkenden transfer edip hazırlıklarımızı erkenden tamamlayalım.her sene son dakikaları beklemekten yorulduk artık daaaa.kaç senedir yöneticilerin gevşekliği yüzünden her işimizi son dakikada hallettik.şimdi de bu ligin tescil edilmesini bekleyip geç kalmayız inşallhah
iyi de hangi lige göre transfer yapılacak ?

SametYılmaz55

Alıntı yapılan: muhalif - 19 May 2012, 22:46:11
iyi de hangi lige göre transfer yapılacak ?

onu diyorum zaten hacı.her sene kendi gevşekliğimiz yüzünden geç kalıyoruz.bu senede bu ligin tescil edilme muhabbeti yüzünden bekleyip geç kalmayız umarım dedim.eğer tff liglerin tescil tarihini uzatıp herkesi son dakikaya kadar oyalarsa halimiz kötü olur.bu seferki sitemim yönetime değil.milleti oyalayıp duran tff'ye.üzülüp,sinirlendiğim nokta her sene birşeyler yüzünden her işimizin son dakikada olması.

##kdc##

Bence süper lige göre transfer yapmalıyız, bu sene gördük süper lig için yapılan transferleri bank asyada anca oynardı. Bank asya için yapılcak transferleri düşünmek dahi istemiyorum.

samuray

26 mayısta karar açıklanması bekleniyor ee az kaldı artık bankasyadamı yoksa süper ligtemi olacağız 1 hafta daha sabır

samuray

Alıntı yapılan: slazenger - 17 May 2012, 23:20:32
kürşat tüzmenin eski lideri de olsa hakkında "RTE  fenerbahçeli olduğu için küme düşürme işini gerçekleştirme izni çıkmadığından adaylıktan çekildim" söylemi çok önemli. başbakanın siyasi kaygı nedeniyle, fenerbahçeye sessiz kalmadığına işaret eden ve fenerbahçenin küme düşürülmemesi için elinden gelen herşeyi yaptığını gösteren bir açıklama. bu açıklama durduk yere küüt die söylenebilcek birşey değil. bence sayın RTE tarafından senaryolanmış ve tüzmene söyletilmiş bir demeç bu. ligler bittikten sonra ki gelişmeler neticesinde belirginleşmeye başlayan birtakım gerçeklerden dolayı fenerlilere işin aslını, RTE nın elinden geleni yaptığını gösteren bir demeç.bu demeçle RTE nın tüm çabalarını fener liler görmüş olmakla birlikte eğer lig den düşürülürse diğer takımlarda bundan karlı çıkacaklarından kimsenin RTE nın fenerbahçe için çabalarını hatırlayacağını veya dert edeceğini sanmıyorum ki böylecede RTE da kimsenin hatrı kalmamış gönülleri kıralmamış olacak.
  bekle süperlig UEFA geliyor   al_sana :ok
aynen katılıyorum tüm yazdıklarına çok iyi senaryo hazırlanmış amacıda tüm f.b. li taraftarlara bi mesa bu bence tamamen siyasi bu olay oy rantı

GurbetciFanatik

Alıntı yapılan: samuray - 20 May 2012, 19:47:33
26 mayısta karar açıklanması bekleniyor ee az kaldı artık bankasyadamı yoksa süper ligtemi olacağız 1 hafta daha sabır

Su Ligde kalalim bana cok koyuyor biz bu  kara_buk kayseri_spor miy_x sivas_spor koymadan gidersek.

sosaka

SON DAKİKA : UEFA FENERBAHÇE, İBB, ESKİŞEHİR SPOR ve GENÇLERBİRLİĞİ ne Yaptırım ve cezalar vereceğine dahil karar aldı
Nedenleri: SIRF istanbul soruşturması değil BOCHUM soruşturmasında adı geçen GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ ( Şike Baronu ) İLHAN CAV CAC. Eskişehir spor
teknik adamı ve Aziz Yıldırımın adı geçtiği takımların yöneticileri ve Kulüpleri ceza alacaklar.
Haber UEFA kaynaklı bilgikaynağımızdan geldi
Sivas ve daha bir takımın adı da geçiyor ama o takımla ilgili bilgi gelmedi.
http://twitter.com/TDKARLIBEL

babasamsunlu

celebi

umutlanmayıııııııınnnnnn