Türk Futbolunda Şike Operasyonu

Başlatan engin55, 03 July 2011, 09:48:30

« önceki - sonraki »

ahmetsefa55

demırorenı baskan secerken düşünecekti klüpler.

biz taraftar olarak ne söylesek boş.

futbolu ''para için karısını bile satabilecek kadar ******* insanlar'' yönetiyo bu ülkede.

biz en iyisi temiz temiz düşelim , temiz temiz çıkarız.

beşnumara

Şahsım adına söylüyorum Samsunsporun başına bu armaya hiç yakışmayan insanlar geldi ve ben bu duruma sessiz kaldığım için kendimi affedemiyorum.Sesssiz kal sessiz kal nereye kadar insan kendine yazık ediyor.Bu saçmalıklar için mi senelerce takım için kendimi harap ettim hayatımı b.k ettim :(

samcin

Oyun oynaninirken kural değişmez hukuğa aykırı 58. Maddenin değişmesi Samsunspor'a isterse hukuki hak verir uefaninda belirttiği gibi genel kurul kararı yoksa diğer tüm takımlara tazminat hakkı dogurur sezon sonunda alınmayan bu karar ligin tescil edebilmemesine neden olur

yirmiuc

Yeni düzenlemeye göre ilk defa yapılan şike veya teşvikten alınan cezalar ertelenebiliyormuş!!

engin55

30 April 2012, 23:38:53 #2434 Son düzenlenme: 01 May 2012, 00:35:57 engin55
Türkiye'de şike artık serbest ama her sene değil. 105. maddeye göre :D

Telegol de söylenenlere göre etik kurulu raporu demirörenin söylediği gibi değilmiş. Demirören çarpıtmış raporu. Tff 48 saat içinde etik kurulunun raporunu yayınlamazsa etik kurulundan birileri gazetelere verebilirmiş raporu

kamuri

Alıntı yapılan: twitter - 30 April 2012, 14:59:11
yine en zarari samsun ve trabzon gordu

fenerin puan silinecek a sampiyonlar ligine gidecek

galatasaray sampiyon olacak susacak

trabzon kupanin sapini alacak

biz de bu yili baskanin ota boka ses cikarmadan "olsun yeaa" demesiyle hatirlayacagiz

kurbanlik koyun gibiyiz. hz. ismal e samsunspor gonderilseydi abes kacmazdi
ben mi yanlış okudum yoksa trabzonun şike davasından en fazla zararı gördüğünü mü yazdın  >:( doğru ama hakikaten bucasporlu oyuncunun ayağı 90+2 de bilerek kaymamıştır ve umutta gidip golü atmıştır bırakın hocam bu işleri boyle yorumları :rulet:

binikalamadım

Şike ve Teşvik Planları Yapıldı , Ancak Sahaya Yansımadı ;
bu davada adı geçen kulüpler ve yöneticileri MASUMDUR...

Darbe ve Bölünme Planları Yapıldı , Ancak Ülkeye Yansımadı ;
bu davada adı geçen örgütler ve yöneticileri TERÖRİSTTİR...
Maçlara Çıkıldı , Mücadele Edildi , Ancak Düdüğe Yansımadı ;
SAMSUNSPORUN SUÇU NE O ZAMAN ...

mehmet yılmaz

Tff yeni düzenlemesiyle birlikte verilecek cezalari erteleme hakkini almis durumda yani olmaz ama olur da pfdk cezalar verse bile federasyon bunu erteler ve uygulatmaz. O yüzden fazla ümitli olmayalım

ngonge

@Samsuni:

Erteleme sadece kınama, hak mahrumiyeti ve uyarı cezalarında geçerli.

Ondan dolayı almaları çok zor zira yöneticiler karıştığı için ağır ihlal olarak değerlendirilip puan silinmesi gerçekleşecektir. Kınama cezası alınsa da ertelense zaten bir iş yaramaz.

Bu arada bu sabah okuduğum güzel bir haber:

Trabzonspor kritik noktada
Diğer kulüplerle birlikte Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Trabzonspor'un, diğer kulüplerle arasındaki büyük bir fark bulunuyor. Bordo-mavililer, herhangi bir ceza alması durumunda yanacak.

Sezon başında Avrupa kupalarına katılırken, UEFA'ya temiz olduklarına dair taahhütte bulunan Karadeniz ekibi, bununla ilgili herhangi bir ceza alması durumunda hem sportif hem de mali olarak ağır müeyyidelerle karşı karşıya kalacak.

Böyle olması durumunda UEFA, Avrupa'dan senelerce men cezası verecek, ayrıca Şampiyonlar Ligi'ndeki katılım bedellerini, bonusları ve diğer gelirlerden payına düşen gelirin tamamını ödemek zorunda kalacak.
[/i]
ajansspor.

bluegreen55

Arkadaşlar puan silme konusunda en ümitlilerden biri bendim halende başka kaçarlarının olmadığını düşünüyorum ama dünki açıklamalardan aklıma birşey takıldı.
Demirörene puanların hangi sezon silineceğisoruldu oda net cevap veremedi şaşırdı.
Yani puan silme cezalarını ertelemeleri gibi düşük olasılıklı birsöylentinin doğruolmaihtimali yatıyorbu sözlerin altında.
Galatasarayın, Trabzonun sert tepki vermelerinin sebebide bu olsa gerek.Puan silinse ikiisininde işine geliyor ama ozaman neden sert tepki veriyolar.Bunca zaman puan silinecek diye beklemedilermi zaten? düşürsünler isteselerdi ozamankoyarlardı tepkilerinibunca zaman beklemezlerdi.Bu tepkinin sebebibu diyekorkuyorum..umarım gözdağıdır.
Yani bizim başkan bekliyor herşey belliolsun diye ama ozamanda demiröreninde ceza verilmeme durumlarının ardında başbakanolduğu için başbakan bi açıklama yapacak herkes susup unutup gidecek.Eminim burdakiçoğu arkadaşbileSivasmaçını alıp kalacaktık diye kıvırıp susasacak sesini çıkarmayacak.
Başbakan karışmayaydı hiç şansları yoktu ama şimdi herkesibastırabilir...o konuşursa herkeskorkudan susarolay kapanır gider.başkanımızın şimdikonuşması lazım...

mimar55

Bende fikrimi yazayim bari bence federasyon bir sekilde cozume ulasamamis ve masa basinda bazi kararlar alistir. Biz sivasla berabere kalsak puanlar silinince sivas dusecekti o yuzden huseyin gocek verildi maca simdi bank asyada firat aydinusun elazig macinda kotu yonetimi konusuluyor yani konya ve kasimpasa cikabilir puan silme olaylari bank asyayada bulasir buca playoff oynar ordan cikar samsun manisa ankaragucu ligte kalirmi bilmiyorum ama buyuk olasilikla kume dusme 1 yil icin kaldirilacak 22 takim denilecek ve deneme yapilacak daha fazla sehir takimi superligte olsun turk futbolu adina denilecek.puan silme kararlari alinip ertelenecek boylece sampiyonluk bu sene icin kim olursaya getirilecek ama gs sampiyon olacak hakem hatalariyla insandir hata yapara gelecek olay hakemlerde ozur diler biter gider bu olaylar ama en buyuk sorun bursa eline ne para ne kupa gecti diye dusunmeyin turkiye kupasi ne gune duruyor turkiye kupasinida bursaya verince olaylar kapanir gider tsye seni bir mactan bile suclu bulursak 20 yil kendine gelemezsin mesaji mehmet abininde yazdigi gibi gazetelerden simdiden verilmeye baslanmis bile.. Fenerbahce 2 kupaya karsilik aziz baskanini serbest birakirlar onlarda susar oh ne alla memleket
Amma yazdim haaa bu teori film olur ama herseyde ortada olma olasiligi varmi var gorecegiz

usare

Alıntı yapılan: ngonge - 01 May 2012, 10:31:04
@Samsuni:

Erteleme sadece kınama, hak mahrumiyeti ve uyarı cezalarında geçerli.

Ondan dolayı almaları çok zor zira yöneticiler karıştığı için ağır ihlal olarak değerlendirilip puan silinmesi gerçekleşecektir. Kınama cezası alınsa da ertelense zaten bir iş yaramaz.

Bu arada bu sabah okuduğum güzel bir haber:

Trabzonspor kritik noktada
Diğer kulüplerle birlikte Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Trabzonspor'un, diğer kulüplerle arasındaki büyük bir fark bulunuyor. Bordo-mavililer, herhangi bir ceza alması durumunda yanacak.

Sezon başında Avrupa kupalarına katılırken, UEFA'ya temiz olduklarına dair taahhütte bulunan Karadeniz ekibi, bununla ilgili herhangi bir ceza alması durumunda hem sportif hem de mali olarak ağır müeyyidelerle karşı karşıya kalacak.

Böyle olması durumunda UEFA, Avrupa'dan senelerce men cezası verecek, ayrıca Şampiyonlar Ligi'ndeki katılım bedellerini, bonusları ve diğer gelirlerden payına düşen gelirin tamamını ödemek zorunda kalacak.
[/i]
ajansspor.

Yukarıdaki cezalar dışındakiler ertelenebiliyor.
AlıntıMADDE 105 - YAPTIRIMIN ERTELENMESİ
(1) Aşağıda belirtilenler haricindeki disiplin yaptırımları ertelenebilir:
a) uyarı,
b) kınama,
c) hak mahrumiyeti.
(2) Yaptırımın uygulanması en az bir yıl en fazla beş yıl süreyle ertelenebilir. İstisnai durumlarda bu sürenin uzatılması veya ilgili kişinin TFF yetki alanından çıkması halinde yaptırımın ertelenmesi mümkündür.
(3) Erteleme süresi içerisinde, ihlalin tekerrürü halinde, yetkili kurul, kural olarak, asıl yaptırımın uygulanmasına hükmeder. Bu yaptırıma ikinci ihlal için öngörülen yaptırım eklenir.

davidsavage

Musti

Puan silme cezası verilirse eğer, lig gurubu içinde değil play-off gurupları içinde verilecek. Play-off bunun için getirildi.
UEFA bunun farkına vardığı için Mehmet Ali Aydınlar ile anlaşarak kararların ve puan silmelerin play-offlardan önce olması gerektiğini bildirmişti. Fakat Genel Kurulda bu tehlikenin farkına varan kulüpler 58.maddenin değişmesini istemedi. Bu süreci biraz daha uzatarak şike kararını play-offlar içine sarkıttılar. Play-off içine de istedikleri kulüpleri soktular ki cezaları rahatça verebilmek için. Bölyece cezalar lig gurbuna yansımayacak.

Fakat şu an yapılacak puan silme cezlarını UEFA kabul etmeyecek o yüzden cezaları ereteleyebilme maddesini koydular.
Puan silme cezalarını gelecek sene eksi puanla başlatarak uygulayabilirler. Mesela MİY için verilecek puan silme cezasını gelecek sezon uygulayıp -12'den başlatabilirler.

Her şeyin tedbirini alımış durumdalar.