Samsun'da ki Baskı hiçbir Tribünde Yok

Başlatan Nuri Asan, 19 December 2011, 00:47:17

« önceki - sonraki »

Nuri Asan

19 December 2011, 00:47:17 Son düzenlenme: 27 December 2011, 23:16:06 **KaR6**
Bu sene Ankara'da olduğumdan Ankaragücü ve Gençlerbirliği maçlarının çoğuna gitme imkanı yakaladım. 4 hafta oyanan Ankaragücü-Karabük ve buhafta oynanan Ankaragücü-Gaziantep maçında da gördüklerime inanamadım.

Öncelikle bizim staddaki kadar her tarafınız didik didik edilmiyor. Ne kadar kalabalıkta olsa turnike kapıları çok ivedi bir şekilde çalışıyor ve hemen içeri giriyorsunuz. Üstelik Ankara 19 Mayıs stadında hiç direk yok. Rahat rahat gözünüzün önüne direk gelmeden maçı izliyorsunuz.

Bunlar tamam zaten her stadda olması gereken şeyler.Aması bundan sonrası için

Maç sırasında isteyen istediği kadar küfür ediyor ve her hangi bir polis gözaltı süreci yaşanmıyor. Tamam stadlarda küfür edilmemesi lazım ama ya bizim Samsun'da gol kaçıran bir topçuya ağzımızdan kaçan '' Hay senin vuracağın topun a..na koyim'' der demez gözaltına alınmamız biraz çifte standart oluyor.

Gecekondu tarafı yada maraton tarafı toplu halde küfür ediyor. Takip ediyorum bu toplu küfğrden sonra ne klüp ceza alıyor ne de 80 kişiye ceza veriliyor. Samsun'da '' Oley oley oley oley oooo bizim için Manisaya koy'' ya da '' Lay lay trabzon olamassın şampiyon'' tezahüratından sonra yaşananları anlatmama gerek yok. Ben Ankaragücüne çifte standart yapıldığını söylemiyorum. BU sene maçlarına gittiğim Ordu,Bursa,Gençlerbirliği,Manisa'da da aynı durum söz konusu.

Ankaragücü-Kardemir maçından sonra Ankaragücü maçı kazanınca Maratondaki grup yaklaşık 50 kişi sahaya atladı. Ne polis geldi copladı ne de çevik kuvvet gelip biber sıktı. Evet yanlış duymadınız hiç bir şey olmadı. Bu olayıda takip ettim ve yine bir kişibile ceza almadı. Aynı olaylar Samsun'da olsa Allah muhafaza. Sahamızı en az 10 maç kapatırlar. BU 50 kişilik grup sahaya atlayınca özel güvenlik bir kaç kişiyi  yakaladı. Sonra tribünlerden tepki geldi.Bir kaç kişi gözx altına alınacaktı ki hemen protokol tribününden birileri geldi ve o kişileri Özel güvenlik elemanlarından aldılar. Ben bunlara haftalardır şahit oluyorum. Ve dikkat ediyorum kimse  ama hiç kimse ceza almıyor. Sahaya atlayan adamlar ertesi hafta yine maçlarda...

Son olarak bu hafta yaşananlarda.Maçtan sonra ANkaragüçlüler protokol tribünlerine saldırdı. Olaya polis sadece baktı Özel güvenlik elemanları müdahale ettiler telleri yıktılar sonuç ne mki oldu o elamanlar beden önce Ulusta ki Gençlik parkına gitmişler oruruyorlardı.

Ben maçlarda sigara içecek bir yer aradığımda gizli kapaklı içtiğimde bir şeye dikkat ettim.Millet tribünde fosur fosur sigara içiyordu.Hatta Özel güvenlik gitsene kardeşim tribünde iç ne işin var ta yukarıdan aşağıay iniyorsun dediğinde şaştım kaldım.

Samsun'da çifte standardın daniskası yapılıyor. İmkanınız var ise başka bir şehirde maç izleyin ve Samsun'da kendi evimizde ne kadar da haksızlığa uğramış olduğumuzu anlayacaksınız.

He birde unutmadan...Köftecisinden çaycısına, Polisinden Özel güvenliğine kadar herkes kibar ve yardımcı oluyorlar.Üstelik taraftarlar polisin ağzına ettiği halde.

özkan

En basit örnek,bu sezon başındaki gs maçı.Adamlar nasıl kibar anlatamam birde istanbul polisi olmalarına rağmen.Samsundaki polisler işleriyle gönüllerindekini karıştırıyor.Torpilciler.

SametYılmaz55

aynen öyle İzmit'te Kocaelispor'u 4-3 yendiğimiz maçta olayları hodri meydan başlatmasına rağmen golden sonra sahaya atlamamıza,kırılan koltuklara gayet insancıl tepkiler vermişti İzmit polisi.Bizim stadyumda başıma gelen bir olayı asla unutamam;3. hafta içerde Erciyessporla oynuyorduk maçtan önce acayip bir yağmur yağdı ve sırılsıklam oldum.yanımda kardeşim vardı o zaman yaşı ufaktı biraz takıldı peşime bende gelecem diye.içeri girerken polisin dediği laf şuydu ne .ok yemeye ufacık çocuğu sürüklüyorsun peşine,kendi salaklığınız yetmiyor birde ufak çocukları alet etmeyin demişti >:( onla orada epeyce ağız dalaşına girdik ama o gün sinir olmuştum ve bu olayı asla unutamam :x(( Samsun polisi kendi egosunu tatmin etmek için geliyor sanki maça :x((

kaptan 55

lucarelli

Bildiğim kadarı ile yeni kurallar için Samsun pilot şehir seçilmiş. Bu nedenle tribündeki en ufak bir tepkiye ceza veriyorlar. Sezon başında bizden 80 kişiye ceza geldikten bir hafta sonra kadıköyde ceza nedeniyle sadece bayanların izlediği maçtaki küfürleri herkes duydu. Ama sayın spor bakanımız ben bir şey duymadım deyip işin içinden çıkmıştı.

Oraya polisi koyup, küfür edeni içeri al dersen adam her maç binlerce kişiyi içeri alabilir. Oraya futbolu bilen polisleri koyacaksın. Golü kaçıran topçuya hay senin ayağına diyen biri ile dyrup dururken küfretmeye başlayan birini aynı kefeye koymak çok saçma. Mantıklı olmak lazım. İnsiyatif kullanmak lazım ve adil olmak lazım. o zaman tribünlerdeki olayların önüne geçilebilir.

Tahir

24 December 2011, 23:56:05 #5 Son düzenlenme: 28 December 2011, 10:16:09 maraton
Arkadaslar kayseri macında yagan yağmuru biliyosunuz.İşten cıktım üzerimde takım elbise elimde semsiye maca gelddim içeri girmek için sıra bekliyom polis geldi beyfendi şemsiyeyi alamıyoruz dedi güldüm.Saka yaapıyosunuz dedim onlarda güldü ama gerçek söylüyoruz dediler.Niye alamadıklarını sordum sporda siddet yasasıymıs iyi dedim şemsiyeyi neyapacağız diye sordum bırakın cıkısta alırsınız dediler onada eyvallah dedim.Hangi görevliye bırakacagız diye sordum görevli yok bi yere bırakın cıkınca alırsınız dediler ve benim sinirkatsayım tavan yaptı şemsiyeyi önlerinde parcaladım ve ayaklarının dibine atıpiçeri girdim ..Ve hiçbir stadda şemsiyenin içeri sokulmadığını görmedim.Bunlar polis değil stadda olay cıkması için caba sarfeden tahrik görevlileri olduklarına canı gönülden inanıyorum.Bu sene eskişehir deplasmanına gelen arkadaslar bilir orda bize göstermiş olduklarrı ilgi alaka 10 numaraydı ve samsun polisinin eskişehir polisinden öğrenmesi gereken cok şey var.Yeni kanun gereği internet sitelerinide denetliyolar tahrik provakasyon varmı diye ve cezaveriyolar.Büyük ihtimalle bizim siteyide yakınen izliyolardır.BİZE VERİLMİŞ EN BÜYÜK ÖDÜL ŞU HAYATTA SAMSUNLU VE SAMSUNSPORLU OLMAKTIR O YÜZDEN VERECEKLERİ CEZADA BİZE VIZ GELİR....

masbene

samsunda görev yapan  emniyet mensuplarının oldukça fazla bir oranı samsun dışından, doğu karadenizlidir. başka birşey demiyorum

samet_55

bizim statdaki polisler .harbi bi acayip.istiyolarki samsunda hi kimse maça gitmesin.onlarda rahat rahat işini yapsın.ben güvenlik oldugum için bazen .konuşuyorum kimi amirine kızyo kimi iş yükünden kızıyo kimi.ulan bugün benim izin günümdü diyo.hemsinin farklı farklı sebebi var.kimi maaşında şikateyçi. en son bjk maçında  adamlar.harbiden kafamıza resmen taş atıyo ve 3 yıldız komser hiç bişe demiyo o merzifon çarşı gurubuna.alıp otobüse bindiriyo .şimidiNURİ ASANI ın yazdıklarından yola çıkarak.Samsun emniyeti harbiden bizim tarafdarımıza .eziyet.zaten çoguda ts li..

kutsalforma

Ikide bir ayni seyler konusmak beni sIkIyor acikcasi. Ya bir icraat olsun ya da bosu bosuna nefesimizi tüketmeyelim.
Baskana taraftar gruplarinca ve site yönetimimizce yazili bir bilgilendirme gönderilebilir. Belki bir kac kongre üyesi arkadaslarimiz durumu yönetim kurulu üyelerine anlatabilir ve akabinde bir icraat yapilir?
Yoksa biz 5 sene sonra yine ayni topicleri acip, ayni konulari konusur halde olacagiz.