Türk Futbolunda Şike Operasyonu

Başlatan engin55, 03 July 2011, 09:48:30

« önceki - sonraki »

twitter

göz attım fenere kaymış
trabzon hakkında delil yok

lucarelli

Alıntı14 FUTBOLCU İDDİANAMEDE

Tayfur Havutçu ile Serdar Adalı'nın 'şike yapmak', Sadri Şener ile Nevzat Şakar'ın 'teşvik girişimi' ile suçlandığı iddianamede Türkiye Futbol Federasyonu Başkan vekili Göksel Gümüşdağ da 'şike yapmakla suçlanıyor. İddianamede ayrıca futbolcular Mehmet Yıldız, Emenike, Ümit Karan, Sezer Öztürk, İbrahim Akın, İskender Alın, Serdar Kulbilge, Mahmut Baz, Sercan Yıldırım, Gökçek Vederson, Korcan Çelikay, Murat Şahin ile Mustafa Ulaş Ortakaya sanık olarak yer alıyor.

8 KULÜP İDDİANAMEDE YER ALIYOR
İddianamede Fenerbahçe, Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu, Manisaspor, Trabzonspor, Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, ile Giresunspor'un adı geçiyor.

AlıntıŞAKAR'A 11 YIL, ŞENER'E 18 YIL İSTENİYOR
Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar "müşteki Ahmet Bulut'un tehdit edilmesi ve 15 Mayıs 2011 günü oynanan Fenerbahçe-Ankaragücü maçında teşvik primi vermeye teşebbüsö suçlarından 4 yıldan 11 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in teşvik primi verilmesine teşebbüs suçundan 8 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Şener'in suçlandığı 2 maç şöyle:
"1- 15 Mayıs 2011 günü oynanan Fenerbahçe-Ankaragücü maçında teşvik primi verilmesi girişimi.
2- 22 Mayıs 2011 günü oynanan Sivasspor-Fenerbahçe maçında teşvik primi verilmesi girişimi.

##kdc##

Dan Brown'ın Dijital Kale kitabından sonra okuduğum en heyecanlı yapıt şike iddianamesi oldu  :)

lucarelli

Alıntı'Aziz'den maçı alacağım, size de yarayacak'

17:08 | 09 Aralık 2011

Futbolda şike iddianamesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Trabzonspor Başkanı Sadri Şener arasında Fenerbahçe-Ankaragücü maçı öncesi yapılan görüşmeye yer verildi.

Görüşmede Gökçek'in Şener'e, "Aziz'den inşallah bu maçı alacağım, size yarayacak." belirtildi.İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen şike iddianamesinde Melih Gökçek, Hamdi Akın ve Sadri Şener arasında geçen konuşmalara yer veriliyor. 14 Mayıs tarihli görüşme şöyle:

Hamdi Akın: Yav telefonunu eski telefonmuş bilmem ne ben seni arıyormuşum, Ankara'dayım Melih başkan ile beraber

Sadri Şener: Tam şey en kritik yerdesin sen ya

Hamdi Akın: Sesini çıkartma yüksek ses ile konuşma orada

Sadri Şener: Aziz hep dinlettiriyormuş yav bizi, Melih başkan bu hafta bütün ümidimiz o, Melih başkana selam söyle güveniyoruz ben biliyorum ki Ankaragücü bu hafta bu işi halledecek, Fenerli bir Hamdi'ye bunları diyorum o da olmuyor ama ne yapayım (Hamdi'nin telefonu Melih'e verdiği)

Sadri Şener: Maçlar bitsin bir gün geleceğiz ziyaretinize

Melih Gökçek: Aziz'den inşallah bu maçtan alacağım size yarayacak o inşallah

Sadri Şener: Sağol çok teşekkür ediyorum iyi günler iyi akşamlar.

engin55

AlıntıKulüpler Birliği toplantısı sonrası açıklama yapan Mehmet Ali Aydınlar, "Şahıslar ile ilgili kararı en kısa sürede vereceğiz. Kulüplerle ilgili kararımız için ise sezon sonunu bekleyeceğiz" dedi.

Kaynak : http://www.internethaber.com/kulupler-kume-dusuyor-mu-388907h.htm#ixzz1g3DD1bPN

FaTiH_HaN

Federasyon küme düşme kararlarını sezon sonunda açıklayacakmış. Hala erteleme, birilerine yaranma peşindeler, sezon sonu düşürsen ne olacak ki? Aha da fener şampiyon oldu, kimi gönderecen şampiyonlar ligine, tüm sıralamayı etkileyecek, süper ligden 7 takımın adı geçiyor karman çorman ediyorlar yine işi, küme düşecek takımların durumu ne olacak, belki küme düştü diye takımlar futbolcularını dağıtacak bi dünya mesele  :o

Ollivanders

lucarelli

Şahıs cezasını vereceksen o zaman takımlarında cezasını vereceksin.  Madem şahıs suçlu, madem yönetici şike yapıyor, o zaman takım da haksız kazanç sağlıyor. Haksız kazandığı para ile transfer yapıyor, zenginleşiyor. Suçluysa ver cezayı, suçsuzsa sal gitsin adamı. Ne biçim bir yöneticilik bu.

vanlioglu

iddianamenin ayrıntılarını okurken resmen futboldan tiksindim.  :-X sıçıp sıvazlamışlar.

samuray

bu fidirasyon resmen şikeye göz yummuştur vermediği kararla zaten şahısla ilgili karar ayrı verilecekmiş o şahıs kimi temsil ediyor takımını şike niye yapılıyor takım için mağdur olan kim diğer takımlar böyle saçmalık olurmu tam bi karmaşa yarattılar etik kurul şampiyon bursaspor diyomuş federasyondan hala tık yok allah belasını versin yapanlarında göz yumanlarında

samsunmania

bunlar bu kararı verecekler. Mecburlar. Sadece bekleme nedeni yayıncı kuruluş ve hukuksal altyapı bence. Küme düşme gibi bir yaptırım olmazsa biter bu ülkede futbol.

Sercan

adı geçen kişilerin neredeyse yarısı Giresun doğumlu. Ayrıca feneri bu kadar olaydan sonra düşünmezlerse ne bok yedikleri iyice ortaya çıkar. Son günler sadri'nin de neden sessizleştiği ortaya çıktı bu şekilde. nevzat şakar'la sadri şener çatır çatır teşvik teklifi yapmışlar...

SametYılmaz55

eğer kulüplere küme düşme cezası verilmezse Uefa ve Fifa acayip yaptırımlara gider.Tff bu durumu göze alamaz göze alırsa intihar etmiş olur

mehmet yılmaz

09 December 2011, 19:09:07 #1108 Son düzenlenme: 09 December 2011, 19:31:28 samsuni
TFF, şike iddialarını da bir kenara bırakırsak Türkiye'nin en başarısız federasyonudur bence. Sadece şu play off ve Türkiye Kupası saçmalıkları bile yeter kapasitelerini göstermeye.

ngonge

Adnan Sezgin'in de ismi geçiyor ama delil yok.