Bulvar Samsun [A.V.M.]

Başlatan berusa55, 26 October 2009, 16:45:43

« önceki - sonraki »

berusa55

Bulvar Samsun Projesinde Kiralama Çalışmaları Başladı

Türkiye Gayrimenkul Sektörü'nün önde gelen firmalarından Torunlar GYO ve Turkmall'un birlikte geliştirdiği Bulvar Samsun projesinde kiralama çalışmaları başladı.

Tarihi Samsun tütün fabrikasının alışveriş merkezi ve ofis olarak restore edilmesiyle hayata geçen Bulvar Samsun projesinin tarihi geçmişi, detayları, kiralama çalışmaları ve ortaklık yapısına ilişkin detaylar 31 Mayıs 2011, Salı günü düzenlenecek basın toplantısı ile açıklanacak.

Torunlar GYO&Turkmall,

Tarih: 31 Mayıs 2011 - Salı,
Yer: Four Seasons Bosphorus/Atik Paşa Salonu
Saat: 10:30 - Basın Toplantısı

http://www.haberler.com/bulvar-samsun-projesinde-kiralama-calismalari-2748382-haberi/

berusa55

"BULVAR SAMSUN" TANITILDI

Atıl durumda bulunan tarihi Samsun Tütün Fabrikası, Türkiye'nin iki önemli AVM yatırımcısı Torunlar GYO ve Turkmall'un birlikte geliştirdiği Bulvar Samsun projesinde yeniden hayat buluyor. Proje kapsamında Tütün Fabrikası binaları mağazalar, restoranlar, kafeler, ofis ve kültür merkezi olarak değerlendirilecek ve Samsunluların hizmetine sunulacak. Aslına uygun olarak restorasyonu devam eden 50 milyon Euro'luk projenin 2012 yılında tamamlanması planlanıyor. Türkiye'nin önde gelen iki önemli AVM yatırımcısı Torunlar GYO ve Turkmall Bulvar Samsun Projesi kapsamında güçlerini birleştirdi. Tarihi Samsun Tütün Fabrikası'nın renovasyonu ile hayata geçmeye hazırlanan Bulvar Samsun projesi, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.
UZMAN İKİ KURUM
Toplantıda proje hakkında bilgi veren Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun projenin bir çok özelliği ile farklılaştığını vurguladı. Aziz Torun, "Torunlar GYO ve Turkmall'un sektördeki deneyimi, bilgi birikimi ve vizyonu Bulvar Samsun projesinde önemli bir sinerjiyi açığa çıkartıyor. Alanında uzmanlaşmış bu iki kurumun işbirliğini, yaratacağı katma değer açısından ve sektörün gelişimi adına önemli bir adım olarak değerlendiriyorum" dedi.
50 MİLYON EUROLUK YATIRIM
Bulvar Samsun projesinin örnek bir kentsel yenileme projesi olduğunu belirten Aziz Torun, "1887 yılında kurulan ve uzun süre ülke ekonomisine fabrika olarak hizmet eden tarihi binalar, şimdi yeni bir yaklaşımla Samsunluların hizmetine sunulacak. Projemiz mağazaları, restoranları, kafeleri, ofis ve kültür merkezi ile yine ülke ekonomisine katma değer yaratacak. Yaklaşık 50 milyon Euro'luk yatırımla hayata geçmeye hazırlanan Bulvar Samsun projesi tamamlandığında yaratacağı 800 kişilik istihdam ile Samsun'daki ekonomik canlanmaya önemli katkılar sağlayacak" dedi.
YÜZDE 60'I KİRALANDI
Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, mağazaları, ofis katları, avlusu, restoranları, sosyal ve kültürel alanları ile Bulvar Samsun projesinin şehrin sosyal ve kültürel dönüşümünde de önemli bir rol oynayarak bir yaşam ve alışveriş merkezi olacağını belirtti.
Bulvar Samsun AVM'de kiralamalar %60 seviyesine geldi...
Toplantıda Bulvar Samsun projesi ile ilgili bilgi veren Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, "Karadeniz Bölgesi'nin en gelişmiş limanına sahip olan Samsun'un en merkezi lokasyonunda yer alan Bulvar Samsun, hem konsepti hem de bölge halkına sundukları ile şehrin yeni buluşma noktası olacak" dedi. Eyüboğlu, 800.000'i geçen kent merkezi nüfusu ve 1.250.000'i aşan il nufüsu ile gelişen ve yatırıma açık bir şehir olan Samsun'un perakende sektörü için önemli bir potansiyel barındırdığını vurguladı. Kiralama çalışmaları hakkında da bilgi veren Eyüboğlu, "2010 yılının üçüncü çeyreğinde restorasyon çalışmaları başlayan projede 45 mağaza yer alıyor. Bulvar Samsun projesi de bölgedeki yoğun talebi karşılayacak nitelikte geliştirildi. Sektör temsilcileri tarafından da beğeniyle karşılanan projenin yüzde 60'ı kiralandı" diye konuştu.
30 YIL SONRA BELEDİYEYE
Bulvar Samsun projesi şehrin en önemli alışveriş mekanları olan Mecidiye ve Gazi Caddelerinin tam ortasında yer alıyor. Toplamda 17.400 metrekarelik alan üzerinde gerçekleşen Bulvar Samsun projesi 16 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip. Projede 11.600 m² alan mağaza, 2.400 m² alan restoran ve kafe, 2.000 m² alan ofisler ve 20.000 m² alan ise kapalı otopark alanları olarak kullanılacak. 1994 yılında Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde açılan Ballıca Sigara Fabrikası'ndan sonra kapatılan tarihi Samsun Tekel Tütün Fabrikası 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla yenileme alanı olarak ilan edildi. Bu karar sonrası 2009 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihale sonucu, yenileme ve 30 yıllık kullanım hakkı Torunlar - Turkmall Ortak Girişim Grubu tarafından üstlenildi. İhale şartları gereği Samsun Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunacak binaların kullanımından elde edilen ciro ve otopark gelirlerinden belediyeye de pay verilecek. 30 yıl sonra mülkiyetin tamamı Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek.
http://www.gazete55.net/read.asp?concept=haber&id=13076

berusa55

berusa55

İnşaat son hız devam ediyor...

Ayberk

geçen bi arkadaş o vinci orda unutmuşlar çıkaramıyolarmış dedi, ne güldüm yaa ;D ;D ;D

sadece55

Ankarada ki efsaneye dönmüş vinç muhabbeti :)

samet_55

03 November 2011, 15:00:15 #141 Son düzenlenme: 03 November 2011, 15:04:10 samet_55
bilen bilirmi..?bilmiyom ama.bu binalarda onlarca samsunlu kız hastalanıp ölmüş neden mi...fransızlar o yıllarda samsunlu özelliklede kızları zorla bu fabrikalarda çalıştırıyormuş.fabrikanın için toz toprak.zehir.ve burada çalışan kızların yaşı 25 varmadan.ölmüş gitmiş.belki onlarca-belki yüzlerce.keşke binaları kople yıksalardı..

sadece55

Bu ne saçma bir yorum orda bir tarih yatıyor tarih nasıl yıkılabilirr

ahmetsefa55

benım ananem o tütün fabrıkasında çalıştı 15 sene.
Allaha şükür hala yaşıyo yaşı da 62.
:hnk: :kanka: :rulet:

Sercan

Alıntı yapılan: muhalif - 03 November 2011, 18:14:29
benım ananem o tütün fabrıkasında çalıştı 15 sene.
Allaha şükür hala yaşıyo yaşı da 62.
:hnk: :kanka: :rulet:

benim büyükannem de burdan emekli, hiç duymadım böyle bir olay..

Sercan

Alıntı yapılan: samet_55 - 03 November 2011, 15:00:15
bilen bilirmi..?bilmiyom ama.bu binalarda onlarca samsunlu kız hastalanıp ölmüş neden mi...fransızlar o yıllarda samsunlu özelliklede kızları zorla bu fabrikalarda çalıştırıyormuş.fabrikanın için toz toprak.zehir.ve burada çalışan kızların yaşı 25 varmadan.ölmüş gitmiş.belki onlarca-belki yüzlerce.keşke binaları kople yıksalardı..

Samsun'da o laflara bakılarak ne tarihi eserler yıkılmış, eğer buraları da yıkmaya kalkarlarsa iş makinalarının önüne atlarım artık...

epçeli köylü

Benim 2 halam da oradan emekli öyle bir hastalık duymadım...

5trawberry

Alıntı yapılan: samet_55 - 03 November 2011, 15:00:15

Bu ne saçma bir düşüncedir.
Fikrine saygı duymak isterim derdim, ama saygı duyulacak bir söylem yokki ortada.
Orası bir tarih, nasıl yıkılsın.
Ordan geçerken içerde, çalışanları biliyordum ben.
Bundan 10 sene sonra da belki, çocuklarıma diyeceğim bak bu gördüğünüz yer, önceden bir fabrikaydı diye.
Ölmüş bilmem neymiş diyorsun, onlarca kişi tanıyorum ordan emekli.

berusa55

04 November 2011, 00:34:42 #148 Son düzenlenme: 04 November 2011, 00:39:34 berusa55
Sevgili Samet; yazdığın cümlerlerde -mış, -muş ekleri var; yani anladığımız kadarıyla sen de birilerinden duymuşsun ama belli ki iyi sallamışlar... Dedem, babaannem, babam bu fabrikadan emekliler hiç onlardan böyle bir hkaye duymadım; öyle bir şey yok. Çok eskiye dair de yok. Bu tür bir iddda gerçek olsa elbet günyüzüne çıkardı bu zamana kadar.

minci

Orası Samsunumuzun can damarlarından birisiydi. Binlerce kişi oradan ekmek yedi ve hala da yiyorlar (fabrikanın emeklileri). O fabrika varken Samsun bir cazibe merkeziydi. Civar illerden burada çalışmak için gelen düzinelerce insan vardı. Yani kısacası Samsunumuza yıllarca çok büyük katkı sağladı. Ancak ne yazıkki böylesi bir fabrikayı kapatıp üretim ekonomisinden tüketim ekonomisine geçiş yaptılar. Bunun sonucu olarak da binlerce kişiye iş veren fabrika şimdi halkı tüketime yöneltip cebindeki paraya göz diken bir alışveriş merkezi haline dönüştürdüler ne yazıkki.