Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

cembaba

Hiç içmeyin... Bana göre 20 TL yapsınlar. Kimse içmez. Gençler dal sigara almaz. Lise'den uzaklaşır. Adam ekmek mi alayım, sigara mı alayım derdine düşer. Ekmek alır.

AntZ

Alıntı yapılan: CemBaba - 15 October 2011, 14:12:18
Hiç içmeyin... Bana göre 20 TL yapsınlar. Kimse içmez. Gençler dal sigara almaz. Lise'den uzaklaşır. Adam ekmek mi alayım, sigara mı alayım derdine düşer. Ekmek alır.

Öyle olmuyor işte, sokaktaki şarapçı ekmek bulamaz gider şarap alır. Sigara içen adam para derdine düşer, sıkıntıya düşer, cebinde metelik yoktur sıkıntıdan of çeker yakar bir sigara... İnsanları maddi olarak daha fazla sıkıntıya sokarak sigarayı bıraktıramazsınız, aksine daha fazla içerler ;) Sigara bırakmayı kolaylaştırmak istiyorsanız insanların sıkıntılarını azaltın. Çocuğa bir yandan vurup bir yandan ağlama demek gibi bir şey zam yaparak sigarayı bırak demek

brigand

Alıntı yapılan: sosaka - 15 October 2011, 13:16:53
bende içmiyorum ama zam sigarayı bırakmaya çözüm değil
her yerde adım başı kaçak sigara var.
gizli gizli de satılmıyo örneğin metrobüs durakları
denetim falan yok

aynen bu şekilde durum. ve bu paranın nereye gittiği gün gibi ortada >:(

Serkan

Alıntı yapılan: CemBaba - 15 October 2011, 14:12:18

Saldırırım sana cocuk :d

cembaba

Saldırın durmadan bu taraftar arkanızda her zaman samsun'a rahat yok İBB'ye koy... -düüüüt 300 TL. ;D

Ajan

Bana göre de zam sadece sigaraya tiryakisi olmayan kişiler özellikle sigara yaşının düşmesi sebebiyle orta okul ve lise çağındaki özentilik sonucu başlayan bir kereden bir şey olmaz mantığı ile günde 2-3 dal içen gençlerin bırakmasını bir nevi sağlayabilir.Fiyatlar hakkında bilgim yok ama Türkiye'deki ailelerin maddi durumu ve çocuklara verilen harçlık miktarları çok üst düzeyde olmadığını düşünürsek eğer içen gençlerde biraz mantık adına bir şeyler varsa 7-8 lira sigaraya vereceğine kendi boğazını doyurmaya bakar bakmalıdırlar.

cembaba

İşte mantık; işte gençliğimiz..

Serkan dışarı!!! Get out! ;D

SAMSUNLU ORUMA 55

K.Erciyesspor 2-0 Ç.Rizespor Dakika 66 Gol: Gökhan Kaba

kýzýlyýldýz55

İlkadım Belediyespor2 - 0Trabzon İdmanocağı  :holey: :holey:

özkan

SAMSUNLU ORUMA 55

15 October 2011, 15:18:20 #23155 Son düzenlenme: 15 October 2011, 15:29:38 SAMSUNLU ORUMA 55
K.Erciyesspor 4-0 Ç.Rizespor [3.gol dakika 89`da kemal okyay, 4.gol dakika 90`da alicandan geldi..] Ve Maç Bitti..

ahmetsefa55

devletin sigara ve alkole yaptığı zamlardan sonra kullanıcı sayısının azaldığı bilimsel bir gerçek ama devletimiz insanının sağlığını mı düşünüyo da bu zamları yapıyo onu bilemem...
ama şöyle bir şey var ki sigara alkol gibi zararlı maddeleri kullanan insanların, devletin sağlık harcamalarına yüklediği külfet düşünülerek yapılıyo olabilir..
bence iyi de yapılıyo.hatta kapalı alanları geçtim , sokakta bile sigara içmek yasaklanmalı.belirli alanlar yapılmalı.
şikayet hattı telefonları yaygınlaştırılmalı , denetimler sıklaştırılmalı.ben kimsenin pis kokusunu çekmek zorunda değilim.

Lusage

Alıntı yapılan: muhalif - 15 October 2011, 15:40:27sokakta bile sigara içmek yasaklanmalı.

ben kimsenin pis kokusunu çekmek zorunda değilim.

Tamam muhalifsin ama bu kadarda abartma Ahmetsefa.

ahmetsefa55

neden ? dunyanın gelişmiş bir çok ülkesinde bu böyle ki çok da mantıklı.

55__Gurbet__55

Alıntı yapılan: muhalif - 15 October 2011, 15:57:40
neden ? dunyanın gelişmiş bir çok ülkesinde bu böyle ki çok da mantıklı.

Mesala hangi ülkede ?