Samsunspor 9 Temmuz Olağanüstü Kongresi

Başlatan timofte, 21 June 2007, 12:05:45

« önceki - sonraki »

Turkoman

5 milyon euroluk giresunspor gümbür gümbür gelio. türk futbolunun cinarlarindan samsunspor yönetim bulamio. senaryosu, yönetmen ve oyunculari cok kötü bi filmdeymisim gibi hissediyorum kendimi......

kerem55

samsuni yazdıkların için saol gitmiş kadar olduk kosif-tutu-çoruh üçlüsünün bir başkan aadayı belirlediklerini, liste çıkarabileceklerini duydum bende bi arkadaştan. samsunspor valiliğe filan kalmamalı. allaha şükür ölmedi bu şehir.

yönetici

sevgili samsuni'nin gözlemleriyle ilgili notlardan da yararlanarak istişare toplantısıyla ilgili haber metnini ana sayfaya girdik. buraya da kopyalıyorum..

Alıntı
Kongre 9 Temmuz'da

2 Temmuz'da çoğunluk sağlanamaması halinde 9 Temmuz 2007 Pazartesi günü Büyük Samsun Oteli'nde toplanacak Samsunspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu öncesinde bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Ortak Çalışma grubu tarafından organize edilen toplantıya Kulüp Başkan vekili Temel Camadan, Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, eski yöneticiler, kongre üyeleri, basın temsilcileri ile taraftarlar katıldı. Camiamızın geleceğinin konuşulduğu buluşmada mevcut yönetim kurulunun taraftara güven vermekten uzak olduğu dile getirilirken, katılımcıların büyük bölümü yönetimde yeni yüzler görmek istediklerinin altını çizdiler.

<u>Neler konuşuldu?

Resul Akçay : "Yöneticiler küçük miktarlı alacaklarından vazgeçsin"

Başkan vekili Temel Camadan toplantı açış konuşmasında, Vali Bey'in Pazartesi günü yapılan çalışmalarla ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceğini ifade etti. Temel Camadan'ın  konuşmasını tamamlamasının ardından görüşlerini aktarmak isteyen katılımcılara mikrofon dolaştırılmak suretiyle söz verildi. Gazeteci Resul Akçay'ın yöneticilerin küçük çaplı alacaklarından vazgeçmesi gerektiğini söylemesinin ardından Camadan, yöneticilerin koydurduğu temliklerin zaman zaman kulübü alacaklılardan korumayı amaçlayabildiğini, yönetici alacaklarının aciliyet arz etmediğini bildirdi.  

Subaşı : "Güven sorunu var"

Sadi Subaşı da bugün sadece Samsunspor Kulübü'nde değil Samsun şehrinde bir güven sorunu olduğunu belirterek, bu aşamada konuşmanın zaman kaybı olduğunu, bir an evvel yeni yönetimin belirlenmesi gerektiğini, Samsun şehrinin, yardım yapacak iş adamlarının mevcut yönetime güvenmediklerini ifade etti. Samsunspor'un İsmail Uyanık döneminde şehirden hiçbir destek görmediğini ancak son iki yılda sevindirici bir şekilde takımın desteklendiğini anlatan Sadi Subaşı, ancak bu sefer de yönetim anlamında çok başarısız olunduğunu dile getirdi. Subaşı bunları eleştiri değil bir realiteyi ortaya koyma amacıyla söylediğinin altını çizdiyse de, söz alan Mazhar Başoğlu kendilerini eleştirenlere tepki gösterdi. Başoğlu'nu toplantıyı yöneten Camadan yatıştırdı.

Tomaç, son iki yılda kulübü yönetenlere teşekkür etti !

Eski başkan Hakkı Tomaç ise şu anda idari değil mali konuların  konuşulması gerektiğini, geçmişe takılmanın zaten bir anlamı olmadığını söyledi. Mevcut yöneticilerin eleştirilmesini doğru bulmayan Tomaç son iki yılda kulübü yöneten insanları tebrik ettiğini dile getirirken, İsmail Uyanık dönemini kast ederek "15 sene boyunca kongrelerde sadece el kaldırıp indiriyorduk" ifadesini kullandı. Av.Hakkı Tomaç takımın Süper Lig'e çıkmasının da 2010'a kadar imkansız olduğunu iddia etti. Tomaç'ın çizdiği karamsar tabloya Başkan vekili Temel Camadan ve Vali yardımcısı İngenç ise katılmadıklarını bildirdiler.

Teoman Taş : "15 yıl küme düşmedik"

Kongre üyesi Av.Muhammet Teoman Taş ise geçmişe takılıp kalmanın doğru olmadığını, bununla birlikte geçmişten bazı dersler çıkarmak gerektiğini kaydetti. Ortada bir başarısızlık varsa bunun "başarısızlık" olduğunu söyleyebilmek gerektiğini dile getiren Taş, mevcut yönetimin göreve devam etmesi halinde başarılı olacağına kimsenin inanmayacağını söyledi. M.Teoman Taş, Tomaç'ın İsmail Uyanık dönemiyle ilgili eleştirisini ise Sn.Uyanık toplantıda bulunmadığı için yanlış bulduğunu, küme düşmediğimiz 15 yıl boyunca kongrelerde söz isteyenin söz alabileceğine inandığını belirtti.

"Yönetime yeni isimler gerek"

Muhammet Teoman Taş, yönetime talip olacak isimlerin son iki yılda yıpranmamış isimler olması gerektiğini ve bu anlamda ilk günlerde isimleri Ortak Çalışma Grubu içinde ön plana çıkan Tahsin Kosif, Erkut Tutu, Abdi Azgar, Ömer Çoruh gibi kişiler üzerinde durulabileceğini sözlerine ekledi.  Toplantıda söz alan deneyimli gazeteci Erdal Cansu ise kendisinin Çarşambalı olduğunu, güven verebilecek isimlerin öne çıkması halinde başarılarıyla gurur duyduğu Çarşambalı İşadamları Yılmaz Yılmaz, Galip Öztürk, Azmi Yılmaz gibi isimlerin kulübe ciddi katkılarda bulunabileceklerini düşündüğünü söyledi.

Eski bir dost; Mehmet Ali Çınar..

2.Lig B kategorisi takımlarından Marmaris Belediyespor Teknik Direktörü Mehmet Ali Çınar toplantının ilgi odaklarından biri oldu. Mehmet Ali Çınar, Ercüment Coşkundere, Şener Aydın ve Şendoğan Çakmaker teknik konulardaki düşüncelerini katılımcılarla paylaştılar. Genel olarak "öze dönüş" projesinin benimsendiği görüldü.  Toplantının diğer dikkat çeken katılımcıları Mazhar Başoğlu, Naci Pınar, Yücel Uyar, Hakkı Bayrak, İl Emniyet Md. Mustafa İlhan, Halk gazetesi Genel yayın yönetmeni Osman Kara oldular.

Toplantı, gazetecilerin isteği üzerine toplantının tüm katılımcılarının tek bir karede görüntülendiği "Güçbirliği fotoğrafının" çektirilmesiyle son buldu.

supporter

Haber gazetesi taraftar mustafa ingenç i başkan görmek istiyor yazmış. yahu böyle bir kelime geçse anlayacağım koskoca samsun kendi içinden güvenilir samsunspor sevdalıları çıkaramayacak da sayın ingenç başkanlık yapacak. bunu hadi kulübe yakıştırdın o sığ bakış açınla, peki böyle bir laf söyleyen olmadı bunu nerenden uydurup o manşeti atıyorsun ??

hasselbaink

herkesin hemfikir olduğu konu öze dönüş sanırım.

bu anlamda
sefa, samet, emre balak gibi isimler tutulmalı. sercan'ın kulağı çekilmeli, çocukluğu bırakması lazım.

furkan geri gelse de karakter olarak sorunları olan bir tip.

Celil ile mutlaka anlaşılmalı. Serkan Aykut müzmin sakat ve şu sıralar neredeyse alkolik olduğu konuşuluyor.

İbb'den eğer satarsa Volkan, trabzon'dan Murat Ocak alınmalı. Fatih Aytekin, Burhan'dan da Erol Kapusuzdan da faydalı olur bu takıma.

aşağıdakilerin form durumunu bilmiyorum ama alternatif isimler bunlar.
eski topçularımızdan 82 doğumlu Onur Karalı osmaniye'den alınabilir.  
1985 doğumlu bafralı Erhan Kayar ünyeden alınmalı.
1983 doğumlu emre bayraktar gazi bld. den alınmalı.
1986 lı iskender aycan ünyede kiralıktı zaten.

herşeyi ben mi düşüneceğim, bulsunlar artık birşeyler :)

Sadece Samsunspor

hesap kitap bilen ve futbolu iyi bilen bir başkan istiyoruz diğer türlü fuutboldan anlamayan başkan gelse ne olur gelmese ne olur :!:

mehmet yılmaz

Alıntı yapılan: "canikli"

İbb'den eğer satarsa Volkan, trabzon'dan Murat Ocak alınmalı..

volkan'ın İBB ile 2008; Murat'ın ise TS ile 2010'a kadar sözleşmesi var.

Murat ocak 1982'li. 6 defa A Milli formayı giydi. Sol kanatta oynuyor. Bafralıdır, Esentepe Mahallesinin çocuğudur. Samsun PAF ve Çarşambaspor'da oynadı, oradan İBB'ye gitti. geçen sene başı trabzona geçti. Devre arası A.Gücüne kiralandı ve 55 numaralı formayı aldı ama pek fazla oynayamadı. ziya doğan pek tutmuyor kendisini, en azından kiralık olarak alınabilir.

jean

yahu turkoman tutturdun bi giresun giresun sus az laf etme baskasindan ne gicik hareketlerin var 5 degil 10 milyon dolari olsun ne yazar sen samsunsporlami kiyaslican giresunu adamlarin 80 yasindaki inlanlari hatirliyor 1.ligde oynadiklairni illaki destek olacaklar biraz bizde doyunmusluk var illaki birseyler olacak o kadar sikintiya ragmen yillarca lmigde kaldi gecen senede en pahalli takimdi 2.ligde olmadi ama gelipte giresunu ts falan savunma

Tribün_ali

Yok mu koskoca samsunda zengin bir SAMSUNSPORLU iş adamı bu kadar şerefli ve gurur verici göreve gelmek herkeze nasip olmaz ama o kadar düştük ki artık SAMSUNSPOR sıradan gelyor millete bu şehir hesap soracak sizlere

erkan55

kongreye 6 gün kaldi hala bi aday yok

Lusage

Aday çıkmayacağını herkes biliyor. Ben artık Takımdan hiç bir şey beklemiyorum. Düşmeyelim yeter. Çünkü tam 3 sezondur akıllanmayan Yönetim Kurulu üyeleri var. Hala Kongre yapacağım diye uğraşıyorlar. 3 sezondur da sırf bu Kongreler yüzünden düştüğümüz durum ortada. Transfer yok. Belirsizlik diz boyu... Be çok akıllılar. Şu kongreleri Transfer döneminin sonrasına bıraksanız ne olur.

Gerçi Sezon ortasında sözleşme yenilemeyi aklının ucuna bile getiremeyen kişilerden bunu beklemek bile hayalcilik sanırım.. Şimdiden geçmiş olsun. Yine ızdırap gibi bir sezon bizi bekliyor. :cry:  :cry:

celebi

Artık değil tehlike çanları çalmayı ipimiz çekilmeye aşladı gibi aday çıkmamakla ya.

veis

bu senede hüsranla başlayıp hüsranla bitecek halen inanamıyorum bu kadarmı duyarsız bu millet.samsunspor bitiyor millet seçim derdinde herkes yalaka olmuş gidiyor.

körfez55

KOSİF'İN LİSTESİ HAZIR
Aralarında Tahsin Kosif'in de yer aldığı bir grup eski yöneticinin, 9 Temmuz'daki olağanüstü ..
04 Temmuz 2007 Çarşamba 13:12
Aralarında Tahsin Kosif'in de yer aldığı bir grup eski yöneticinin, 9 Temmuz'daki olağanüstü kongrede ciddi bir liste hazırlığı yaptığı öğrenildi

GİZLİLİK İÇİNDE SÜRÜYOR
Samsunsporlu eski yöneticilerden oluşan bir grubun olağanüstü genel kongre öncesinde ciddi bir şekilde liste çalışmaları yaptığı öğrenildi. Son dönemde Ortak Çalışma Komisyonu'nda da görev yapan eski yönetici Tahsin Kosif'in de içinde bulunduğu topluluğun, Samsunspor'a talip olmaya hazır oldukları ve çalışmaların tamamlanma aşamasın girdiği bildirildi.

VALİYE RAPOR VERİLECEK
Yeni oluşum, önümüzdeki günlerde yönetimle alakalı olarak yürütülen çalışmalar hakkında Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na geniş kapsamlı bir rapor sunucak. Vali Güzeloğlu'nun da bu konuyla ilgili görüşlerinin alınacağı öğrenildi. Bunun dışında yönetim oluşturma konusunda Samsun'da hiç bir gelişmenin olmayışı ise kamuoyunu tedirgin etmeye devam ediyor.

hasselbaink

inşallah kosif ve ekibi üstlenir bu işi, en doğrusu da bu olur zaten.