Samsunspor 9 Temmuz Olağanüstü Kongresi

Başlatan timofte, 21 June 2007, 12:05:45

« önceki - sonraki »

timofte

2 Temmuz'da çoğunluğun sağlanamayacağı tecrübeyle sabit. yeni kongre 9 temmuz'da yapılacak. iki hafta önceki kokteylde Vali bey kulübe talip olan kim olursa olsun destek vereceklerini bildirdi. kendilerine teşekkür borçluyuz. vali yardımcısı mustafa ingenç de ortak çalışma komisyonunun başına geçti.

dilerim yeni yönetim şu son iki yıl yaşanan kepazeliklerde yıpranmamış, yepyeni ve gerçek anlamda Samsunsporlu isimlerden oluşur.

ancak kulübe gelecek paralarla güven kazanan ve görmeye alıştığımız bazı yüzlerin ortalıktan çekilmeye pek niyetleri yok gibi. hatta bu kişilerin samsunsporda delege bile olmadığını bizzat söyleyen vali yardımcısı sn.ingenç'e dahi başkanlık teklif ettiklerini basından okuduk. böyle bir teklifin Samsunspor geleneğinde olmaması gerektiğini bile düşünemiyorlar. neyse ki bu teklifi ne sn. ingenç ne de Vali bey ciddiye aldılar.  

şahsi isteğim son kongrede bu bayrağı almaya istekli oldukları gözlenen ancak sonradan birileri tarafından küstürüldükleri anlaşılan ama yine de söz verdikleri bağışları yapan Ömer Çoruh, Erkut Tutu, Tahsin Kosif, Abdi Azgar gibi kişileri cesaretlendirmemiz ve onların yönetimi almalarıdır. zira görünen en gerçekçi ve kulübümüzü yükseğe taşıyabilecek alternatif bu.

mehmet yılmaz

Alıntı yapılan: "timofte"şahsi isteğim son kongrede bu bayrağı almaya istekli oldukları gözlenen ancak sonradan birileri tarafından küsütürldükleri anlaşılan ama yine de kulübe söz verdikleri bağışları yapan Ömer Çoruh, Erkut Tutu, Tahsin Kosif, Abdi Azgar gibi kişileri cesaretlendirmemiz ve onların yönetimi almalarıdır. zira görünen en gerçekçi ve kulübümüzü yükseğe taşıyabilecek alternatif bu.

bugüne kadar bu forumda hiç kimse için bu kadar net bir talepte bulunmamıştım. arkadaşlar, gidişat hiç iyi değil ve her geçen gün Samsunspor'un aleyhine. samsunspor'a yakın olan isimlerle görüşüp, fikir alışverişi yapıyoruz son günlerde.

artık başka bir çıkış yolu yok, Samsunsporluluğu özümsemiş, samsunspor'u önce bir taraftarı olarak sevmiş kişilere ihtiyacımız var ve gerek projeleri gerekse de duruşlarıyla şu an için en makul isimler olarak yukarıdaki eski yönetcilierimiz görünüyor.

çok fazla ayrıntıya giremeyeceğim ama sizlerin samsunsprluluğundan emin olduğum kadar bu kişilerin Samsunsporluluğundan -ve iş bilirliğinden de eminim diyebilirim.

veis

lig başlayacak takımın daha başkanı yok ama hedef belli ligde kalmak nekadar acıdır bu tablo.

celebi

Allahım sen bizim sonumuzu hayırlara çıkar YaRabbim!!!!!! Bir başkanımız bile yok. seneyeki hedefimiz ne olur bilinmez ya.

yusuf celebi

Sevgili timofte'nin isimlerini verdiği kişilerden Erkut Tutu ,Ömer Çoruh ve Tahsin Kosif'in samsunsporlulukları konusunda bir şüphem benimde yok,bu isimlerin yanına daha başka isimlerin eklenmesi mümkün olabilir,ayrıca bu kulübe başkan veya yönetici olma konusundada bir tereddütümün olmadığını belirtmek isterim.

Bu kulübü mevcut şartlar gereği en iyi şekilde yönetecekleri noktasındada bir şüphem yoktur.

Samsun şehrine yeni bir kıvılcım yeni bir heyecan getirebilecek bu isimlerin ikna edilmesi için gerek valimizin desteği anlamında gerekse şehrin destek vermesi anlamında gerekli kamuoyunun oluşturulması mecburi hale gelmiştir.

Bu isimlerin neden hala göreve talip olmadıkları üzerindede düşünmemiz gerekir veya neden valimizin bu isimleri çağrıda bulunup görüşmek istememelerinide anlamakta zorluk çekiyorum.

Yapılacak bir şeyler olmalı,bu şehir bu çıkmazdan çıkış yolunu bulmalı,mevcut yöneticilerin değişik pozisyonlar alarak devam etmeleri kendilerine güven noktasında zaaf içinde olunduğu için bence şehirle bütünleşme ve başarı noktasında sonuçsuz kalınacağının bilinmesi gerekir.

Yukarıda belirtilen isimlere şehrin destek olmasını valimizinde çağrıda bulunmasını temenni ediyorum.

veis

abi niye hep biz ya düşünüyorumda bu memleketin iş adamları geceleri nasıl uyayabiliyorlar nasıl rahatlar bunasıl samsunluluk.

yusuf celebi

Sevgili veis,

O konunun o kadar çok sebebi varki sayfalar yetmez,o yüzden açıklamakta zorlanırız.

mehmet yılmaz

Alıntı yapılan: "veis"niye hep biz ya düşünüyorumda bu memleketin iş adamları geceleri nasıl uyayabiliyorlar nasıl rahatlar bunasıl samsunluluk.

işte bu adı geçen Samsunsporlu iş adamları geceleri rahat uyuyamayan azınlık gruba mensuplar.

arkadaşlar önce birşeyin adını koymak lazım. Samsunluluk ile Samsunsporluluk ayrı şeyler. Samsunspor, Samsun şehrinin takımı olduğu için Samsunluluğu da önemsiyoruz elbette ama Samsunspor, Samsun'un da üzerinde bir kavram.

Samsunspor üzerinde bazı kişilerin, ufak hesaplarına dayalı bir oyun oynanıyor. Samsunspor'un canı çıkmak üzere ama halen "acaba birşeyler koparabilir miyim?" diye düşünenler var piyasada. Kesin ve net söylüyorum, Samsunspor'un kurtuluşu için iki çare mevcuttur.

1- Zengin bir iş adamı (ya da sponsor) çıkacak ve Menteşoğlu, Uyanık örneklerinde olduğu gibi işi alıp götürecek.

2- İsmi geçen kişilerin önderliğinde bir zihniyet inkılabı olacak Samsunspor'da. Sen, ben, seni ismin, benim firmam yarışı olmaksızın sadece Samsunsporluluktan feyz alan bir yönetim biçimi olacak.

Tahsin Kosif, Ömer Çoruh ve Erkut Tutu'nun ciddi anlamda projeleri olduğunu biliyoruz. Ama bakın şöyle böyle değil bu projeler, hakikaten ciddi. Ancak bu kişilerin mutlak surette desteklenmesi gerekiyor. İsimlerinin birileri tarafından vali beye önerilmesi gerekiyor. Samsunspor'un başına bir devlet memurunu getirtmeyi bile düşünecek kadar gafil olan insanlar var maalesef. Utanmaslar takımın adını da T.C. Samsun Valiliğispor'a çevirecekler. Bu takım Samsunspor, bir marka, bir isim...

İNşallah kongre gününe kadar gerekli desteği alırlar ve göreve talip olurlar. Yoksa Emre Balak'a bile yazık edecek bu adamlar...

jean

kim neyi bekliyor anlamis degiliz lig baslicak ne adam alindi ne ic transfer yapildi ne baskan ne hoca hicbirsey belli degilm para bahane ediliyo rbelki kriz buyuk ama diger takimlar niye biizm kadar magdur duruma dusmuyor

veis

umarım SONUÇ ALINIR DAHA LİGLER BİTMEDEN ALINAN KONGRE KARARI SONRASI YAMIŞDIM ŞİMDİ YENİ YÖNETİM GELECEK TAKIMDAN Bİ CACIK YİNE AYNI MUHABBET biz geç geldik napalım olan yine samsuna samsunspora olucak.

mehmet yılmaz

AlıntıAÇIK DAVET

Samsunsporumuzun başarılı günlere döndürme yolunda düşüncelerini paylaşmak, düşüncelerini belirtmek, projelerini paylaşmak,birikimlerini sunmak isteyen Samsunsporluları 23.06.2007 Cumartesi günü (Büyük Otel Balo Salonu'nda saat 17.00'de) "İSTİŞARE TOPLANTISI" na davet ediyoruz. Samsunspor Ortak Calisma Gurubu

Bugün 17'de Büyük Otel'de gerçekleştirildi bu organizasyon. Komisyon Bşk. ve Vali Yrd. Mustafa İngenç ve Samsunspor Bşk. Vk. Temel Camadan'ın başkanlığında gerçekleşen organizasyona Yücel Uyar, M.Ali Çınar, Hakkı Bayrak, Ercüment Coşkundere, Şendoğan Çakmaker gibi Samsunlu teknik adamlar, İl Emniyet Md. Mustafa İlhan, SAmSev Bşk. Sadi Subaşı, Halk gazetesi Başyazarı Osman Kara, eski yönetimden Naci Pınar, Mazhar Başoğlu gibi isimlerle yerel medyadan spor yazarları, kongre üyeleri ve taraftar gruplarından arkadaşlar katıldılar. ( İsmini unuttuklarım da olabilir, peşinen özür dileyeyim)

Hiçbir siyasi partiden hiçbir yetkili yoktu.

Açılış konuşmasını yapan Temel Camadan borçlarla ilgili kesin rakamları verdi. Buna göre toplamda 27 milyon YTL olan bir borç var ancak bu ödeme planına uyulması ile 21 milyon YTL'ye kadar inabilir -ki 5 milyon YTL'lik yönetici temlikleri de ödenmeyebilir.
Resul Akçay'ın yöneticilerin daha çok Samsunsporlu olmaları adına bu alacaklardan feragat etmeleri gereğini belirtti. Nitekim, genelde de öyle olduğu söylendi.

Pazartesi günü Vali Bey'in mali işlerle ilgili ayrıntılı bir açıklama yapacağı ifade edildi.

Kumbaralardan çok fazla bir gelir beklenmiyor.

Sadi Subaşı, artık konuşmanın zaman kaybı olduğunu, bir an evvel yeni yönetimin belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Samsun şehrinin, yardım yapacak iş adamlarının mevcut yönetime güvenmediklerini ifade etti. Samsunspor'un İsmail Uyanık döneminde şehirden hiçbir destek görmediğini ama son iki yılda sevindirici bir şekilde takımın desteklendiğini ancak bu sefer de yönetim anlamında çok başarısız olunduğunu söyledi.

Çarşambalı iş adamları Azmi ve Yılmaz Yılmaz'a yardım için gidilebileceği ama bunun için de öncelikle güven sahibi bir yönetimin olması gerektiği belirtildi.

OMÜ Yaşar Doğu Spor Y.O. bir yrd. dç. Samsunspor'a akademik destek vermek istediğini ifade etti.

Hakkı Tomaç, söze geçmişi bırakamak lazım diye girdi ama peşinden de İsmail Uyanık dönemine laf atmayı ihmal etmedi. Ayrıca Samsunspor'un çok kötü bir sürece girdiğini ve 2010'a kadar kimsenin hayal kurmaması gerektiğini ifade etti.

Temel Camadan ise Tomaç'a katılmadığını, transfer hariç 4 milyon YTL sabit yıllık gider olduğunu, bunun da karamsarlığa sebep olamamsı gerektiğini ifade etti.

Transferlerin eleştirilmesi üzerine Mazhar Başoğlu kendilerini savunmaya çalıştı ama Temel Camadan yerinde bir müdahele ile "yanlış transferler yaptık, uzatmanın gereği yok!" dedi.

Tomaç'ın Uyanık dönemini eleştiren sözlerine kongre üyesi Muhammet Teoman TAŞ, eski konuşulmayacaksa konuşulmasın, o kongrelerde sükut edenler de lütfen şimdi kendini savunma şansı olmayan birisinin arkasından konuşmasın diyerek cevaplandırdı. Ayrıca Taş, başarısızlığa başarısızlık demenin suç olmaması gerektiğini, Samsunspor'un son iki yılının sportif anlamda bir başarısızlıklar  dizisi olduğunu ifade etti.

Temel Camadan'ın yönetime talip olan ya da düşündüğü isim olan var mı sorusuna ise Taş, komisyonun başlangıcında isimleri sıkça geçen Tahsin Kosif, Erkut Tutu, Ömer Çoruh gibi isimlerle görüşülmesi gerektiğini, onların böyle bir düşünceleri olabileceğini ifade etti. Ayrıca şehrin yeni yüzler istediğini de ilave etti.

Benzer fikirlere sahip olduğum için tekrara düşmemek adına söz almadım ama ben de Samsunspor'un önündeki en makul isimlerin bu kişiler olduğu kanaatindeyim. En kısa sürede Vali Bey ile görüşmelerini ve önümüzderki kongrede Samsunspor'u seven herkesi sevindirecek bir karar sonunda 20 kişilik hakiki Samsunsporlu bir yönetim oluşturmalarını diliyorum. İnşallah böyle bir niyetleri bakidir.

Taraftar gruplarından söz alan arkadaşlarımız şartlar ne olursa olsun Samsunspor'un arkasında olduklarını, desteğe devam edeceklerini belirttiler.

Şirinler'den bir arkadaşımız ise bu forumda da konuşulan Ankaraspor'a adli sicil kaydı örneğinden kesilen 1 YTL'lik yardımın benzerinin Samsunspor için de yapılmasının mümkün olup olmadığını sordu.

Bunlar işin mali yönleriydi. Teknik olarak ise herkesin üzerinde uzlaştığı fikir şu; Samsunspor öze dönmeli. Yani bu şehrin çocuklarının ağırlıkta olduğu bir kadro oluşturulmalı.

Şendoğan Çakmaker ve Ercüment Coşkundere bunların üzerinde isimlerle durdu. Oktay, Onur, Emre, Sefa vs.

3 yıldır Marmaris Bld. sporu çalıştıran M.Ali Çınar da hedef belirlemenin düzgün yapılması gerektiğini ifade etti. Kendinden örnekler de verdi Çınar. Benim ise Çınar'ın konuşması sırasında dikkatimi şu çekti. Konuşmalarda özneyi hep "biz" diye kurdu Çınar. Yani, biz şöyle yaptık, biz böyle idik gibi. O an şunu düşündüm, M.Ali Çınar 3 yıldır Marmaris'te ama halen Samsunspor'dan söz ederken biz diyor. Çünkü o bir Samsunlu, Samsunsporlu. Evet, 98-99 sezonunda çok kötü bir balangıç yapmıştık M.Ali Çınar ile, hatta yoğun küfürler de olmuştu ama bakın o yine Samsunspor diyor, başka birşey demiyor. Çınar, Samsunlu hocalara güvenilmesini ve Hakkı Hoca'nın bu işi yapabileceğini de ekledi.

Neticede öze dönüş hamlesi benimsendi. Tabii yeni gelecek olan yönetim ne düşünür bilemiyorum ama aklın yolu da birdir demek lazım.

Son olarak söz alan Vali yrd. Samsunspor için çalıştıklarını ve olumlu mesafeler aldıklarını ifade etti.

Toplu resim çekinilerek istişare toplantısı son buldu.

aklıma gelenler bunlar, inşallah faydalı olur okuyan arkadaşlar için.

s_uzunkaya

teşekkürler samsuni emeğin için. çok faydalı bilgiler gerçekten. bence de öze dönülmeli. futbol yürek işi. samsunspor forması ise o yüreği körükleyecek en büyük etken. nedense birden bire içimde "herşey çok güzel olacak" gibi bir his belirdi. buzamana kadar oldukca karamsardım gerçekten.

maço

bencede oze gerı donulmelı taraftar olarakta bızde gerekn destegı vermelıyız ıyı gunde kotu gunde

jean

niye aday yok bu takim bu kadar niye sahipsiz?

mehmet yılmaz

Alıntı yapılan: "şirinler_1965"
Büyük bir Hakkı tomaç hayranıyım.Adam uyanık zamanında 10 sene kulupten içeri giremedi ve kongrelerde sadece sustu izledi.Şimdi arkasından sallıyor.Allah dan uyanık kongreye gelmiyorda bu tomaç da rahat rahat konuşuyor.Teoman taş a ayrıca teşekkürler gerekn cevabı verdi.Tomaçın o yüz halini görmek herşeyi anlatıyor.

Teoman Taş gereken cevabı verdi hakikaten. Hakkı Tomaç'a eski bir futbolcu olduğu için saygı duymak istiyorum ama menteşoğlu dönemi sonrası samsunsporu berbat etmesi, Uyanık dönemindeki pür-sükut hallerinin ardından yeniden sahne alıp, toparlayıcılık yerine ayrımcılığa sebep olması gibi nedenlerden ötürü ısınamıyorum bir türlü. İsmail Uyanık ona 2. gelişinde "benim olduğum yere gelme, maça da gelme!" demişti :)