Türk Futbolunda Şike Operasyonu

Başlatan engin55, 03 July 2011, 09:48:30

« önceki - sonraki »

isyan

samet_55

federasyonun hiç bişe yapacagı yok.....UEFA kesşunların biletini...

Ahmeti

T.F.F.'ndan çıkan karar

Durmak yok şikeye devam

berusa55

Türk futbolu en büyük KIVIRMASINI gördü bugün..  :(

cembaba

15 August 2011, 18:17:31 #814 Son düzenlenme: 15 August 2011, 18:20:45 CemBaba
Abicim kıvırma değilde, bence gerçekten karar almaları için gerekli belge yok. Mesela kamera görüntüsü tek başına delil sayılamıyor. Onu da geçtim. Mahkemeye taşımadan sanırım bir karar alamayacaklar. Gizlilik kararı kalktıktan sonra, daha radikal bir karar çıkacaktır. PFDK'ya sevk etmelerinin sebebi, imza yetkilerini kaldırmak. Zaten kendisi açıkladı Başkan'ın.

Avrupa Kupaları'ndan çekilmek takımların kendi elinde. Eğer yaptıklarını düşünen bir takım varsa, zaten çekilebilir. Ama kimse bunu kabul etmeyeceği için, gittiği yere kadar gidecek. Şimdi Fb diyelim, Çeyrek Final oynuyor. Uefa takımı eler büyük ihtimal ve verdiği parayı geri alır.

Gerçi bir çok avukat burdayken boş konuştum ama ;D

GökhanÇağlar

o değil de ligler boş yere ertelendi..

celebi

Kodalak

yok be bunların karar marar alacağı yok
işin suyunu çıkartıp illallah dedirtecekler ,

samsunspor.co.nr

Rezalet,hiçbirşey açıklayamadılar,saçmaladılar.
TFF resmen itibarını,etkinliğini,güvenilirliğini kaybetmiş,yanlı bir kuruluş olduğunun altını çizmiştir.

2 hafta neyi beklediniz ? ligleri niye ertelediniz ?
Önce iddianameyi bekleyeceğiz dediniz,sonra emniyetten bilgiler geliyor ve bu belgeler ışığında karar verilecek iddianamenin gelmesi uzun sürebilir dediniz,şimdi yine kalkmış yine iddianame diyorsunuz  :o
Bu densizler iddianame sonrası mahkeme sonucunu bekleyelim diyebilir mi ? bence der.

Bu taraflıların tarafsız bir karar almalarını açıkçası beklemiyordum fakat - puan cezası olabilir diye düşünmüştüm.
2-3 hafta önce dediğini yutup,milleti salak yerine koymaları da tam bir kepazelik

Yazıklar olsun,bu yetersizlerin yönettiği Türk futbolu nasıl ilerler,futbolsever bu ülkede nasıl zevk alır futboldan.

Rezalet başka birşey değil.

55__Gurbet__55

Alıntı yapılan: CemBaba - 15 August 2011, 18:17:31
Abicim kıvırma değilde, bence gerçekten karar almaları için gerekli belge yok. Mesela kamera görüntüsü tek başına delil sayılamıyor. Onu da geçtim. Mahkemeye taşımadan sanırım bir karar alamayacaklar. Gizlilik kararı kalktıktan sonra, daha radikal bir karar çıkacaktır. PFDK'ya sevk etmelerinin sebebi, imza yetkilerini kaldırmak. Zaten kendisi açıkladı Başkan'ın.

Avrupa Kupaları'ndan çekilmek takımların kendi elinde. Eğer yaptıklarını düşünen bir takım varsa, zaten çekilebilir. Ama kimse bunu kabul etmeyeceği için, gittiği yere kadar gidecek. Şimdi Fb diyelim, Çeyrek Final oynuyor. Uefa takımı eler büyük ihtimal ve verdiği parayı geri alır.

Gerçi bir çok avukat burdayken boş konuştum ama ;D

Tamam dediklerin dogru olabilir ama bu Etik kurulu neyin nesiydi.Bu adamlar 1ay ne yaptilar karar veremicekleri halde bombos dellilere baktilar. Sorusturma basliyali 1 adim ilere gidemedik.Bir bana bu etik kurulunun ne yaptigini anlatsin Allah askina.
PDKF'ya sevk etmeleri ikinci Fiyasko.Demeki elinde yeterli delil yokki bir karar veremiyorsun PDKF nasil karar verecek.

cembaba

Heh işte o tam bir fiyasko. Etik kurulu oluşturmadan da buna devam edilebilirdi. O konuda haklısınız.

berusa55

Cem; neresinden tutarsan tut bu basın açıklaması tam bir fiyaskodur kardeşim. Resmen içine verdiler. Şu açıklamadan sonra liglerin ertlenmesinin mantığı neydi demezler mi adama? Gerçi bizim için faydası oldu bir orda yaradı işe.

Federasyon iddanamenin kabulünden sonra gizlilik süresinin kalkmasını bekliyor. Ondan sonra adı geçen kişi ve kulüplerin Federasyon tarafından teker teker savunmaları alınacak. Bu süreç en az 1 yıl daha uzayacak yani. UEFA bu duruma sessiz kalmayacaktır. Federasyonun, savcılığın aldığı ifadeye ve savunmaya itibar etmemesi, yargı sistemimize güvenmemesi enteresan bir durum...

samsunspor.co.nr

Talimatnamelerdeki ilgili maddeleri de hatırlamakta fayda var.

TALİMATLAR NE DİYOR?
FDT 55: Müsabaka sonucunu etkileme
1. Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya buna teşebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik pirimi verilmesi de bu kapsamdadır.

2. Bu hükmü ihlal eden kişiler, bir yıldan üç yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla; kulüpler ise küme düşürme cezasıyla cezalandırılır. İhlalin ağırlığına göre küme düşürme cezasına ek olarak puan indirme cezası da verilebilir.

FMT 55: Müsabaka sonucunu etkileme
1. Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya buna teşebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik pirimi verilmesi de bu kapsamdadır.

2. Müsabaka sonucunu etkileme iddialarını inceleme ve gerekli araştırmayı yapma yetkisi Etik Kurulu'na aittir.

3. Etik Kurulu, hazırlayacağı raporu TFF Yönetim Kurulu'na sunar. TFF Yönetim Kurulu, rapora ve sair delillere dayanarak vicdani kanaatine göre karar verir.

Basına bile yansımış bu kadar bilgi varken fb'nin (sivas,mersin,giresun vs.vs.) bırakalım şike yapmış olmasını,teşebbüs ettiğine dair bir tane bile belge yok mu 26 dosyada ?
Arayıpta bulamayan TFF'yi alkışlıyorum >l<

55__Gurbet__55

@berussa55

Liglerin ertelenmesi  Fiyasko part3.Bence Ligler baslamamali yoksa bu is sakata gider.

Uefa zaten gerekeni yapar hem fb hemde bjkyi kupalardan men eder. UEFA TFF gibi eyyamci degil.

berusa55

Ligi ertelemeyeceksin o zaman; süresiz olarak ya da bu süreç nihayetlenene kadar erteledik ya da durdurduk diyeceksiniz madem öyle.