Teknik Direktör | Vladimir Petkovic

Başlatan engin55, 06 June 2011, 22:37:52

« önceki - sonraki »

Ayberk

En azından Almanca konuşuyor. Ya sadece Hırvatça bilseydi :D

Kaya

Forvet oyuncularının ters koşular yapıp kanat oyuncularına atılacak ters topları anlatmış.Forvet oyuncularının koşuları kanat oyuncularının kendini unutturmasına neden olan taktik sanırım..(Yaptıklarından bunu çıkardım) :D

55__Gurbet__55

Alıntı yapılan: iak5529 - 26 June 2011, 23:26:25
    Forvet oyuncularının ters koşular yapıp kanat oyuncularına atılacak ters topları anlatmış.Forvet oyuncularının koşuları kanat oyuncularının kendini unutturmasına neden olan taktik sanırım..(Yaptıklarından bunu çıkardım) :D

Videonun sonunda topa rakip sahada tuttugun zaman iyi takim oldugunu söyliyor. 10 sefer izledikten sonra yavas yavas anlamaya basladim. Illeri üclüyü anlatiyor. O üclünün devamli yer degistirmesini istiyor,bos yerelere kosu yapilmasini istiyor. Yeni bir oyunucu almislar o zaman herhalde onun gelmesinle artik kanat degistirebiliriz diyor.Vallah tahtada cok güzel anlatiyor ama bizimkiler pratikde nasil uyguliyabilir o sorun isareti

FaTiH_HaN

Bence 3-5-2 oynarken orta sahadaki kanat oyuncuları top rakipteyken takım savunmasına yardım edip 5-3-2 dizilişine göre pozisyon alacaklar onu anlatıyo :D

samsunmania

Bence Hüseyin Kalpar'ın dahiane oyun anlayışını ve oyuncu değişikliklerindeki başarı yüzdesini çözümlemeye çalışıyor. :rulet:

Belki de çocukluğunu anlatıyordur. ???

oguz_5528

Forvetler çapraz koşularla ilerliyor,boş alan yaratmak için elinden geleni yapmaya çalışıyor adam.Kanat futbolcuları da hem ofansif hem de defansif anlamda güçlü olacak Anladığım kadarıyla taktikten ilerde hızlı adam isteyecek Vlademir yani bizim Biily video'yu izlese gider heralde  ;D ayrıca Almancayı da kendi diliyle karıştırıyor heralde dinleyen oğlan da memleketlisi olabilir  ;D

salihcakir

27 June 2011, 10:48:45 #351 Son düzenlenme: 27 June 2011, 10:53:23 salihcakir
ben de bu taktik işlerine meraklıyımdır. kafamda 3-4-3'ü nasıl dizeleyecek ki bu amcam diye bir soru vardı. tahta üzerinde anlatmış oldu. top rakipte iken orta sahayı daraltmak ve en uç adamdan, geri üçlünün ortasındaki adama kadar uzanan bir baklava dilimindeki yerleşim ile orta alanda rakibe pas yapacak alan bırakmamak mentalitesinde bir savunma örgüsü kuruluyor gibi. handikap ise rakibin bizim sağ ve sol beklerimizin arkasına atacağı uzun toplar olabilir. rakibin sağ ve sol açıklarının hızlı ve kurnaz adamlar olması işimizi çok daha zorlaştırabilir. Bu noktada bizim sağ ve sol beklerimizin de hızlı, çabuk kademe alabilecek tipler olması çok önemli. lazar bu işe uygun bir adam olduğu düşüncesiyle alındı sanırım. ama sol bek için feyenordlu mu düşünülüyor bilinmez. değilse bir sol bekte aranıyor demegöbekteki adam kemal diye düşünüyorum. hafif sarkık kalacak, ercan gibi süpürücü özelliği iyi olan bir isim olması şart. kemal bu görevi yapar. feyenordlu bu bölge için düşünülüyorsa bu sisteme göre kemal yedek kalır.

orta alanın ortasında iki isim görevlendiriliyor, birisi savunmacı özelliği daha ağır basan savunma ile orta saha ilişkisini kuran bir isim olması gerekiyor. rios bu iş için biçilmiş kaftan zaten. hakan bayraktar yedeği olur. onun yanındaki isim murat olabilir de olmayabilir de? sanırım bir yabancı gelecek onun bölgesine ve muratta o ismin yedeği olacak.

sağ ve sol açık olarak kanatlara inecek isimlerden birisi ufuk olabilir. fakat onun savunma özelliği ve devamlılığı yok. bu nedenle sol taraf için iyi bir isim gelirse 11'de şans bulması zor gibi. sağ açık gibi dilaver olur mu? olabilir gibi.

forvet hattının en ucunda zenke düşünülebilir. billy'de olabilir. diğer iki isim bıdı bıdı diye tabir edebileceğimiz pire gibi ve bitirici özelliği olan isimler olmalı. bizde geçen seneki isimlerden çıkmaz. burak çalık bu isimlerden birisi olabilir.

yeni transferlerden sonra şablon netleştirilecek ama yine de benim kafamda sistem anlamında bazı şeyler netleşti videodan sonra.

edit: ergiç isminin de kesinleştiği yazılıyor. buna göre ortaki ikili netleşti.rios ve ergiç. rios savunmaya yakın olan adam, ergiç ise diğer ön libero olur. ileriye top taşıyan isim yani. bence süper bir ikili kurulmuş oldu. tebrikler...

emre

hadi korner taktiğini de geçtim adam değiştirmekten aciz bir t.d. den şu videodaki adama..:D Geçen sene özellikle köşe vuruşlarından oldukça dertliydik.Köşe vuruşu,serbest vuruş gibi duran topları takıma en etkili bir biçimde kullandırtmak bir teknik adamın kalitesi gösterir bence. Ben bu hoca da o ışığı görüyorum   8) :D

Ben umutluyum yapacağı işten ancak önce şu transferlerin gerçekleşmesi daha sonrada zamana ihtiyacı var.Umarım herşey O'nun içinde bizim içinde iyi gider ve istikrarlı olur takımın başında.

ngonge

eşofmanlar şıkmış, sağdaki ikisi herhalde hocanın adamları.

jean

adama bi hirvat bide bosnali dedi yerel basin karar veremediler birturlu ins bizi basariya tasir

Kaya

MeL_55

GençKozluklu

Nedense ben bu teknik adama da yönetiem de oldukça güveniyorum. Allahh utandırmasın.

ahmetsefa55

26 numaralı formasıyla armagan kuş !