Samsun-Ankara hızlı tren hattı ve Samsun-Ankara Otoban projeleri....

Başlatan kayacan, 22 July 2009, 20:07:11

« önceki - sonraki »

Ayberk

3 haziranda mitingleri var sanırım. Bir pankart iyi gider. Bol keseden vaatler geliyor, kaçırmamak gerek :D

epçeli köylü

Bu yarın yada pazar yerel gazetelere düşer benden söylemesi.

Ayberk

Aslında aylar öncesinden belliydi, burada da yazılmıştı. Ama yine uyutulduk... :( :( :(

epçeli köylü

Bu sefer biraz dirayetli olunursa uyutulmayız.Ben şahsen tüm yerel gazete ve haber ajanslarına mail attım.bu konuyu haber yapın diye. Herkes mail atabilir. Seçim arifesinde başbakan Samsuna gelecek.Bu esnada söz alınırsa bu iş hallolur.

brigand

söz verir unutur 7 yıl sonra bidaha gelir -ecekle -acakla devam eder.

umit

Bugün başbakan bir şey dedi mi hızlı trenle ilgili ?

ahmetsefa55

berusa55

Hızlı tren porojesi falan önüüzdeki süreçte Samsun Ankara arasında yok. Bunu bugün bir kez daha açıkça anlamış olduk Samsun mitinginde. O seçim bürosuna asılan hızlı tren afişiyle de biryerlerini silsinler. Klasik hat yapacaklarmış da bu hat hızlı tren altyapısına uygun olacakmış da mış mış.

binikalamadım

trabzon - erzincan arasına kaydırıldı hızlı tren hattı ... Samsun - Ankara arasına yüksek nitelikli otoban yapılacakmış yani siz karayolundan gidin trene ne gerek var demeye getirdi ... ayrıca Samsun - İstanbul arası sahil yolu projesi gündeme geldi yani Sarp'tan ülkemize giriş yapan kişi tamamen sahil yolunu kullanıp İstanbul'a gidebilecek...ben açıkcası denizyolları ile ilgili müjde bekliyordum İstanbul - Samsun ve Samsun - Batum arası Denizotobüsü ve Feribot seferleri daha isabetli olurdu ... hayal kırıklığına uğradım ... hayaldi hayal kaldı ..

Cagdas Ünver

Trabzona giden hizli tren Samsuna gitmiyorsa ben bu işte bityeniği ararim arkadas. Akil var mantik var yani...

umit

Seçim Koordinasyon Merkezlerinin duvarında projeyi gördüğümde olacak heralde demiştim. Açık açık yalan söylüyorlar :(

epçeli köylü

İnanın başbakanın suçu yok. Ben bizzat biliyorum.Bu işler lobi ile yaptırılıyor. Geçen dönemki vekillerimiz yeteri kadar çalışsaydı bu olurdu. Ancak herkes kendi mezarına girecek ben vekillerin yerinde olsam çok korkardım öbür taraftaki hesaptan.....Çoluk çocuk 7 den 70 e tüm Samsunluların ve gelecek nesillerin hakkı var.....

samsunum

bugun gazetede okudum trabzona 5 yıl içinde yapılacakmış  :-X

berusa55

Duble demiryolu seneye
Hamdi ATEŞ / ANKARA20.12.2010

2023'e kadar mevcut demiryolu ağını iki katına çıkaracaklarını söyleyen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, çoğu hızlı trenden oluşacak yeni ağ ile "kara tren gecikir" anlayışının yerini "hızlı tren yetişir"in alacağını söyledi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, 2011'den itibaren başlayacağını duyurduğu "duble demiryolu atağı"nın ayrıntılarına SABAH ulaştı. Yıldırım, "2011 iktidar yürüyüşümüzün en önemli projesi duble demiryolları. Mevcut 11 bin kilometre demiryolu ağımız var. 2023'e kadar bunu iki katına çıkarıyoruz. 2035'te bunun üzerine 7-8 bin kilometre daha ilave ediyoruz. Yani 11 bin kilometreden 30 bin kilometreye çıkacak" dedi. Yıldırım, büyük bölümü hızlı tren hatlarından oluşacak projelerin hayata geçmesiyle, "Kara tren gecikir" anlayışının yerini, "Hızlı tren yetişir" anlayışının alacağını vurguladı. Karayollarında başlatılan "duble yol" hamlesiyle 13 bin 400 kilometre bölünmüş yolu hizmete açtıklarını bildiren Yıldırım, yeni dönemde duble demiryolu hamlesini başlatacaklarını bildirdi. Yıldırım, "Türkiye'de halen 11 bin kilometre demiryolu hattı bulunuyor. Bunun 10 bin kilometresi tek hat" diye konuştu.

PAYI ARTACAK
Bölünmüş hatların bekleme sorununu ortadan kaldıracağını söyleyen Yıldırım "Yeni hatların hız limitleri yüksek olacağından demiryolu seyahat süresi 2-3 kat artacak. Sadece yolcu trenleri değil, yük trenleri de hızlanacağından demiryollarının payı da artacak. Demiryollarının yükte yüzde 5, yolcuda yüzde 2 olan ulaşım içindeki payı, artacak. Demiryolu projelerinin tamamlanmasıyla demiryollarının yolcudaki payı yüzde 2'den yüzde 27'ye çıkacak" dedi.

Hızlı tren ağına 18 yeni hat geliyor
Yıldırım'ın açıkladığı duble demiryollarının en büyük bölümünü hızlı tren hatları oluşturuyor. İşte yeni yapılacak demiryolu hatları:
Edirne-İstanbul
Adapazarı-İstanbul
Ankara-İzmir
Sivas-Kars
Van Gölü Kuzey Geçiş
Samsun-Fatsa
Şanlıurfa-Mürşitpınar
Adapazarı-Karasu, Ereğli, Bartın
Bandırma-Bursa-Ayazma Osmaneli; Ayazma İnönü
Dinar-Denizli-Aydın
Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu
Bandırma-İzmir