Samsun Belediyesi'nde jandarma operasyonu

Başlatan Amsterdamli, 18 April 2007, 16:01:33

« önceki - sonraki »

King Of The North

Operasyonu Jandarmanın yapması bu olayların aslında çok büyük ve organize şekilde olduğunun göstergesidir.Çok kişi göz altına alınır ama ihale gene alt kademelerde olanlara ve taşeronlara kalır.

oğuzhan55

Alıntı yapılan: "piyanist"suat45 le yassa üzerine atlayacaz oda polemik olmasın diye başka nic almış ne var yani bunda

Piyanist hocam gururla ve ismin gibi Onur duyarak düşüncelerine katılıyorum.Birilerinin polemik çıkmasın diye iyi niyetli olarak yaptığı bazı şeyler zorla polemiğe dönüştürülmek istenmesin lütfen ama lütfen...Burada konuşulacak öyle bir polemik varki uzaktaki Samsunluların memleketlerinden uzakta böyle büyük operasyonlarla şehirlerinin adlarının anılması birilerinin nikini değiştirmesinden daha büyük bir olaydır.Eğer mümkünse Türkiye'nin gözünden bu imajı silin.Şimdi sağolsunlar Samsun şehrinden yöneticilerinin karıştığı operasyonlarla bahsediliyor.Bunu kim silebilecek bu halkın gözünden?

hasselbaink

operasyonun samsunsporu ilgilendiren kısmı da varmış. belediyenin samsunspora yardım adı altında makbuzsuz ve zoraki bağış topladığı iddia ediliyor. ( bu iddia değil, aslında bir gerçek) böyle bir şikayet varmış. ama şikayetin toplanan üç liranın ikisi samsunspora biri köy sandığına mı olduğu konusunda bir malumat yok şimdilik.

ama esas konu, ruhsatsız benzin istasyonu ve eski hava alanı imarındaki yolsuzluklarla ilgiliymiş. sadece jandarma yok, polis de var operasyonda.

söz konusu siyasetçilerin daha önce de benzer iddialarla karşı karşıya kaldıkları söyleniyor. partilerinin bunlara sahip çıkacağını sanmıyorum.

kaynak; mahalle kahvesindeki okeye diğer üçlü. berber ihsan ve manav şevki...

veis

samsun ve samsunspor nekadar karmaşa nekadar sorun nekadar anlamsız insan varsa bu iki isim altında.bizim tek sorunumuz içimizdeki pisliklerden kurtulamamamızdır.

timofte

Alıntı yapılan: "ngonge"sizin hayır gördüğünüz işlerde şer, şer gördüğünüz şeylerde de hayır vardır. bence belediye ve yönetim bağı Samsunspor'a yardım adı altında para götürüyorlardı.

İnşallah Samsunspor bu vesile ile bu kaypak adamların elinde kurtulur.

Bu operasyonu ilk duyduğumda birçok şehirde o şehrin spor kulübüne belediye desteği sağlandığını bilen biri olarak üzüldüm. Çünkü her ne kadar malum zihniyet yüzünden alt kümelere düşürülmüş olsak da kulübün ekonomisinin düzelme yolunda olduğunu tahmin ediyorduk.

Ancak biraz zaman geçip olayı farklı açılardan yorumlamaya başlayınca sevgili ngonge'nin yaklaşımının da gerçeği yansıtabileceğini düşünmeye başladım. Zaten suçlamalar kişisel menfaatleri ve rant sağladığı iddia edilen insanları içine alıyor.

Özellikle iktidar partisine yakınlığıyla bilinen eski başkan Adnan Ölmez'in gazetesi Haber'in bu operasyonla ilgili haberini okuyunca bu görüşüm daha da güçlendi. Kamuoyu bu operasyonun yalnızca Samsunspor'a yardım etmek isteyen belediyeye yönelik olduğu yolunda yönlendirilmeye çalışılıyor. Bu işlerden rant sağlayan, zenginliğine zenginlik katan işadamlarına değinilmeksizin bu kara lekeyi Samsunspor'a hasretmekte sakınca görmeyen bu yayın organını bir kez daha kınıyorum.

bluegreen55

Samsunspor'un adını kullanarak yolsuzluk yapanlara yönelik bir incelememi yoksa samsunsporu bitirme hesaplarının son ayağımı görecez bakalım.

Onca kulüp belediyeden yardım alırken hatta belediyelerin halktan topladığı paraları aktardığı belediye futbol kulüpleri olduğu bilinirken samsunsporun üzerinde böyle dolapların dönmeye devam etmesi oldukça ilginç.

Galip Öztürk te gelmeyecekmiş Samsunsporun başına belediye yardımınında önünü kesince ne olacak bilmiyorum.

Ama bildiğim tek şey kasımdan sonra bu karanlık günlerin düzelmeye başlıyacağı

akınyılmaz

hadı bakalım artık beledıye destegıde olmaz artık olan yıne samsunspora oldu baska kımseye degıl.

Tribün_ali

allah yardımzımız olsun daha belediyeden destek de alamayız tek yok galip öztürkk

berusa55

galip öztürk de yönetimi almayacagını söylemiş!anlasılan samsunsporumuzu baya zor günler bekliyor.durum ic acıcı değil!

atakumlueray

kararı beklemek gerekir die düşünüyorum ama diger taraftan da içimden demek ki cebe indirdikleri yetmedi ki kongreyi erteleme geregi duydular demeden de yapamıorum

supporter

Bizim kuklayı konuşturmuşlar..

Alıntı yapılan: "Mazhar Başoğlu"

Samsunspor Kulübü Başkanı Mazhar Başoğlu, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve jandarmanın sürdürdüğü operasyonda gözaltına alınan isimlerin soruşturmadan yüzlerinin akıyla çıkacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini söyledi.

Ulusal basında jandarmanın sürdürdüğü operasyonun Samsunspor Kulübü'ne zorla bağış alınması nedeniyle başlatıldığının yansıtıldığını belirten Başkan Mazhar Başoğlu, "Son 15 yılda Anadolu kulüplerinin ne kadar zor şartlarda yönetildiğine bakıldığında birçok şehir kulübünün Süper Lig'den Lig A , Lig B ve 3. Lig'e kadar indiğini görmek son derece üzücüdür. İzmir, Adana gibi büyük illerimizin bile bu nedenle Süper Lig'de temsilcisi yoktur. 2005-2006 sezonu sonunda Süper Lig'e veda eden Samsunspor Kulübü, 2006-2007 sezonunda maddi imkansızlar nedeniyle çok zor günler geçirdi. Geçmiş yıllardan gelen ve önemli bölümü maliyeye ve SSK'ya olan borçlar yüzünden iflas noktasına gelmişken, şehrimizin en önemli markası olan Samsunspor'a Büyükşehir Belediyesi sahip çıkmış ve gücü yettiğince destek olmaya çalışmıştır. Hiçbir mecburiyetleri olmamasına rağmen şehir ve Samsunspor adına yasal yollarla, rica ederek, zaman zaman gururlarını ayaklar altına alıp yalvararak, emek ve mesailerini vererek kulübümüzün var olma kavgasında destek vermeye çalışan Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticilerinin, sanki büyük bir suç işlemişler gibi bugün ulusal basında isimlerinin açıklanması kadar yakışıksız bir şey olamaz" dedi.

'Samsunspor'a zorla bağış alıyorlar' şikayetleri üzerine Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri, bazı AK Parti'li yöneticiler ile 3 Samsunspor Kulübü yöneticisi ve birçok işadamının ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alınmasını üzüntüyle izlediklerini dile getiren Başoğlu, "Yıllardır her hükümet döneminde belediyeler şehirlerinin takımlarının ayakta durabilmesi için yardım etmişlerdir. Bu sene de başta İstanbul, Ankara, Kayseri, Kocaeli, Antalya, Diyarbakır ve Sakarya gibi şehirlerin takımları olmak üzere bu destekler devam etmektedir. Spor kulüpleri her ne kadar profesyonel statü içinde ise de bizler gibi şehir takımları tamamen amatör bir ruhla hiçbir kişisel çıkar gözetmeyen kent insanlarından oluşan yöneticiler tarafından yönetilmektedir. Şahsi çıkarları için kurumları ve kuruluşları töhmet altında bırakmaya çalışan birkaç basit şikayetçiyi ciddiye almak kimseye bir şey kazandırmayacaktır" diye konuştu.

Özellikle Samsunspor'un UEFA kriterlerine göre ekonomik kıstaslar yönünden denetime tabi bir kulüp olduğunu, her türlü gelir ve giderlerinin kayıt altında ve şeffaf bir şekilde yönetildiğini vurgulayan Başoğlu, "Bir kentin spor kulübüne, başta belediyeler olmak üzere, sahip çıkılması adına yapılan bağışları saptırmak, Anadolu kulüplerinin geleceğiyle ilgili önemli bir ayrıntıdır. Bu soruşturmadan, Samsunspor için emek ve mesai vermiş, tüm gözetim altındaki arkadaşlarımızın yüz akıyla çıkacağından ve onur savaşçıları olarak Samsunspor tarihine isimlerinin yazılacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır" ifadelerini kullandı.

İlk yaptığı açıklamada gözaltına alınan kişiler arasında Samsunspor yöneticileri var ise de operasyonun Samsunspor'la alakası olmadığını söyleyen Başoğlu ağız değiştirdi. Şimdi yöneticiler dışında gözaltı edilen 50 kişiyi birden onur savaşçısı yaptı.

Samsunspor için zorla bağış alanların bunun ne kadarını kulübe aktardığını bilmiyoruz ama hadi o yönden savundun diyelim. Akaryakıt kaçakçılığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma gibi suçlamaların ortasına kulübü neden sürüyorsun. Çıkmış ilgili partinin gençlik kolları gibi açıklama yapıyor.

atakumlueray

mazhar başogluna bi sempatim yok ama dedikleri tamamen dogru tabi herşey dedigi kadarıylaysa.yoksa bi yerlerden yardım almak suçsa önce kasımpaşa ya daha sonra ankaraspor a bakmak lazım.belediye kaynaklarını futbol takımına aktarmak için ankara bld.sindeki diger branşları kapatırken nie kimsenin sesi çıkmadı.ama tekrar söylüyorum mazhar başogluna katıldıgım tek nokta samsunspora yardım konusudur orda da bazı kişiler çıkar saglamadıysa.ama ihaleye fesat,kaçakçılık gibi konularda bi fikrim yok.yakında ögreniriz

MeL_55

AlıntıBÜYÜK YARA ALDIK

Başkan Mazhar Başoğlu, yaşananların kulübe büyük zarar verdiğini ve kulüp tarihinde en önemli vakasının olduğunu belirterek,"Bunun sorumlularının ileride Samsun halkına hesap vermesi gerikiyor" dedi

BÜYÜK YARA ALDIK

Bundan sonra Samsunspor'a belediyeden destek geleceğini düşünmediğini de ifade eden Başoğlu,"Samsunspor'un üzerinde bırakılan leke silinmeyecek. Yönetime talip olan insanlar 5 defa düşünecektir" diye konuştu

HERŞEY KAYIT ALTINDA
Samsun'da jandarma ve polisin ortak yürüttüğü soruşturmanın yankıları devam ediyor. Başkan Mazhar Başoğlu, 19 Mayıs Stadyumu'nda yapılan çift kale maç öncesi basın mensuplarına son gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Başoğlu, İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi belediyelerin bulundukları kentin takımlarına destek verdiğini belirterek, "Her Anadolu kentinde olduğu gibi verilen bu paralar, Samsunspor'a verilenin 3-5 katı daha fazladır. Alınan tüm yardımlar kayıt altındadır. Karşılığında makbuz ve fatura verilmiştir. Zaten bir çoğu reklam geliri olarak alınmıştır. Bu konuda savcılığın bir açıklama yapmasını bekliyoruz" dedi.

SAMSUNSPOR YOK OLACAK

Gözaltına alınan arkadaşlarının bu olaydan yüz akıyla çıkacağını da kaydeden Başoğlu, yaşananların kulübe büyük zarar verdiğini ve kulüp tarihinde en önemli vaka olduğunu belirtti. Bunun sorumlularının ileride Samsun halkına hesap vereceğini söyleyen Başoğlu, "Bundan dolayı Samsunspor yok olacaktır. Ama sorumluları ileride bunun hesabını Samsun halkına vermek zorundadır. Bir takım düşünün ki, inanılmaz boyutlarda borçları var. Bu rakamları şimdi tekrar açıklamak istemiyorum. Herkes zaten bu konuda fikir sahibi. Bu rakamlarla Samsunspor'un yaşaması mümkün değilken, Büyükşehir Belediyesi sahip çıkmıştır. bunların hepsi yasal çerçeve içinde yapılmıştır" dedi.

İFADE VERECEĞİM
Olayların sona ermesini istediklerini kaydeden Mazhar Başoğlu, "Bu durumda Samsunspor'un üzerinde bırakılan leke asla silinmeyecek. Yönetime talip olan insanlar 5 defa düşünecektir. Benim arkadaşlarımdan Ali İhsan Yeşilyurt hala içeride. Gerekçesi de Samsunspor'a destek olmak. Umuyorum önümüzdeki 22 Mayıs'ta yapılacak Olağanüstü Kongre'de halk şapkasını önüne koyup, bakacaktır ve buraya birileri talip olacaktır. Aksi takdirde Samsunspor yok olma yoluna girmiştir. Bunun da suçluları hesabını elbet verecektir. Benimde ifademi almak için çağırdılar. Ancak çok kalabalıktı. Bende telefonumun açık olduğunu ve ne zaman isterlerse gelip ifade verebileceğimi söyledim" diye konuştu.

BELEDİYE DESTEĞİ ŞART
Samsunspor Başkanı Başoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı; "Bundan sonra Samsunspor'a belediyeden destek geleceğini düşünmüyorum. Siz olsanız yardım edebilir misiniz? Bu Türkiye çapında tüm futbol takımları için geçerli. Anadolu kentlerinde futbol takımlarının ayakta durması ancak belediyelerin desteği ile mümkün. Eğer destek olmazsa başarılı olmanız imkansız. İkinci ligde yani Lig A'da oynayan bizim gibi takımların toplam geliri 1.5 milyon YTL'yi geçmez. Fakat ortalama giderimiz 7 ila 12 milyon YTL'dir. Bu parayı hangi kaynaktan nasıl vereceğiz. İşte belediyeler burada önemli rol üstleniyor. İnşallah bu olayları yara almadan en haffif şekilde atlatırız". Özgür KALANBAK

jean

jetpayi arastirmadilar zamaninda ufak seylerle ufgrasiyorla uzulmekten baska birsey gelmiyor elimden

samet

ne olacak şimdi...zaten küme düşmemizden belliydi...samsunsporun adını kullandılar...