Yanlış Ve Daha Da Yanlış...

Başlatan mehmet yılmaz, 30 March 2011, 23:58:20

« önceki - sonraki »

hacettepeli

01 April 2011, 20:38:13 #45 Son düzenlenme: 01 April 2011, 21:01:42 dakota55
çift takım tutmak sadece ülkemize has bir özellik. bunu bir anda değiştirmek zor. ben bir kültürbilimci olarak bunun tartışmasını müstakil derslerimizde hocalarımla spor kültürü sunumlarında da değerlendirdim. çift takım tutmak bir yana İstanbul takımlarını tutmanın değerlendirmeye tâbi tutulduğunda birden fazla sebebi olabilir. o kulüplerin Osmanlı Devleti zamanı kurulmuş bugünkü Türkiye Cum. Devleti'nin ilk kulüplerinden olmaları. işte bu 1. dünya savaşlarında itilaf devletleri donanmalarıyla maçlar yapıp düşman devlet takımlarını yenmeleri sonucu Türk halkının göğsünü kabartmış olmaları bunun sonucu olarak bu haberlerin anadolu'ya gazeteler haberleşmeler sonucu iletilmesiyle anadolu illerinde hayranlık bir taraftar olma bilinci oluşturması olabilir diye düşünüyorum. tabi ki o zamanki taraftarlık bugünlerde bildiğimiz taraftar olma bilinciyle aynı sayılamaz. şehir takımlarının azlığı sebebiyle azlığından da ziyade profesyonel şehir takımlarının olmayışı bu anlayışı getirmiş olabilir. bugün başarısıyla tanıdığımız birçok anadolu kulübünün -Samsunspor'umuz da dahil- 1960'lı yıllarda kurulmaya başladığını biliyoruz. o saatten sonra birçok kişi İstanbul takımlarını tutmaya devam ediyordu ki bugün de gördüğümüz üzere şehir takımlarının yanı sıra İstanbul takımları da tutulmaya devam ediliyor. Hatta şehir takımlarına tamamen sırt dönüp İstanbul takımlarını tutanları da görmek çok mümkün. tabi şuandaki İstanbul takımlarını tutanların neden tuttuğuyla ilgili yazılacak çok şey var onların da analizini bir başka zaman yaparım belki. ben bir kültürbilimci olarak böyle bir değerlendirme yaptım. Araştırılması gereken bir konu. Aslında Milli Folklor Dergisi'ne böyle bilimsel bir makale hazırlasam çok güzel olurdu :)

babasamsunlu

01 April 2011, 20:47:08 #46 Son düzenlenme: 01 April 2011, 20:50:39 babasamsunlu
la git kütrü bilimci..bilimine başlatma şimdi..
Osmanlı zamanında olanlar osmanlı zamanında kaldı.
Şimdi bizim göğsümüzü kabartan bişey yapmazlarken onları tutanlara keza yapsalar bile onları tutanlara bir sana iki..

Bak sana bir tez konusu vereyim..
Bu babasamsunlu neden bu konuda bu kadar agresif ve kadar tutucu davranıyor..
Bu konuda alınması gereken önlemler nelerdir..
Az daha olaylara bilimsel açıdan yaklaşmaya çalışırsam benim ağzımı burnumu kırar mı..?
İşte sana tez konusu...Hadi bakalım araştır araştırabiliyorsan  >:( >:( >:( :-* :-* :-*

Not : Kendisi kuzenimdir..Çift takımlılık illetinden kurtarmak için çok sövdüm bu herife..Bu adamı başkentlsamsunlular gurubundaki kardeşlerime ve abilerime emanet ediyorum ;)

Burak

''Portekiz'in % 90 ' ı ya Benfica ya da Sporting Lizbon'u tutuyor benim bildiğim . Porto'nun bu sınıflamanın dışında kalmasının nedeni ise 23 şampiyonluğunun 17 sinin 1985'ten sonra olması ''. Bu sözler izlediğim bir futbol belgeselinden aklımda kalanlar . Bu durumda Portekiz'de de durumun vahim olduğu ortada kendimize de pek haksızlık etmeyelim :)

hacettepeli

ben bilimsel bakıyorum duruma abi. bana kızacaksanız vallahi billahi bir daha yazmam. abi yanlış anlaşılacak bir şey varsa komple sileyim, kimse yanlış anlamasın diye hassas duygulara temas etmemesi için dikkatli yazdım gerçekten. hiçbir takımı da övmedim. ben sadece Samsunsporluyum    :-*

twitter

ben de babadan görme samsunsporluyum daha küçük çocukken trabzonu yendiğimiz maçlardada staddaydım düştüğümüz sene serkan'ın sezonu kapattığı kayseri maçındada staddaydım kendimi rafael rafael diye bağırıkende buldum dargınlıklar oldu ama her ortamda samsunspor konuşulsa ben aranırım bi ara manita yapmıştım koyu beşiktaşlıydı kaptırdık ona maçlara falan gittik ama ayrılınca yine sevdamıza bağlandık, kişilikte oturuyor artık amatör'e kadar yolu var. stadına girmediğin, stad öncesi-deplasman muhabbetinde bulunamadığın ortamı neyleyim ben. allah akıl fikir ihsan eyesin böyle olanlara.

birde süper lige çıksın samsunspor'lu olacağım diyenler var süper ligde değiliz ya sorun olmuyormuş gs falan maç yaptığında (:

neyse şu 1 yıl nasıl geçti anlamadım inşallah her senemiz böyle olur

hacettepeli

her şey babada bitiyor bence. Dede Korkut destanında denildiği gibi "Kız anadan görmezse, öğüt almaz. Er babadan görmezse, sofra çekmez."

Kaya

Bu konuyla ilgili yazılacak çok şey varda söverim diye korkuyorum :-X.. Benim 8 senedir kombinesini aldığım yere adam geliyor oturuyor uyarıncada geldin de ne oldu bu zamana kadar diyebiliyor..Ben kulüp tarihinin en kötü senelerini beraber yaşadığım o 50-100 kişilik herkesin simaen birbirini tanıdığı kemik maraton seyircisini çok ama çok seviyorum gerisi hikayeee...

Başka diye soranlara inat Sadece SAMSUNSPOR.. M.Teoman Taş

maraton

dakota sen kızmayalım diye sitenin en ağır topu !! ile fotorafını avatar yapıp torpilliyim demeye getirmişsin zaten ,tedbiri elden bırakmamışsın  :)

babasamsunlu

Alıntı yapılan: maraton - 02 April 2011, 12:30:51
dakota sen kızmayalım diye sitenin en ağır topu !! ile fotorafını avatar yapıp torpilliyim demeye getirmişsin zaten ,tedbiri elden bırakmamışsın  :)

Estafurullah başkanım..Sen varken en ağır top ünvanı bize mi kalmış..Ne haddimize .)

İzindeyiz.. :):):)

maraton

yok bana top demiyelim de, eee, şey diyelim,başkan!! o yüzden onurlu" sitenin ağır topu!" ünvanı sende kalabilir ;)

Gökberk55

ben malum takımlıları ve malum şehirlileri 2 ye ayırıyorum kısaca iyiler ve kötüler diye,2 örnekle farkı anlatmaya çalışacağım:geçenlerde okulda bölümden elemanla tanıştım malum şehirli ve takımlı neyse Samsunluyum diyince hemen başladı hee iyi gidiyosunuz felan diye ardından saymaya başladı ufuk aziz hakan b de t......lu fln,azizin golleriyle burdasınız felan... arkadaşlar araya girmese dövecektim elemanı,diğer bir örnek ise dersane arkadaşım Samsunda yaşayan malum takım ve şehirli bir kardeşimiz,ilk tuttuğu takımın yanında Samsunsporumuza da son derece bağlı,ikimizde istanbulda okuyoruz,yakın deplasmanlara gideriz,bize gelir maçları birlikte izleriz,tatillerde önce o beni arar Samsun maçına gidelim diye gideriz en az benim kadar destek verir,bağırır,çağırır.Samsunsporu çok sevdiğine hiç şüphem yoktur...Uzun lafın kısası yaşla kuruyu birbirinden ayırmamız lazım bence,bir insan ts yi tutuyor olabilir(bizimde tasvip ettiğimiz bişey değil ama çift takımlılık) ama Samsunsporumuza da destek veriyorsa ve seviyorsa ona saygım sonsuzdur.

maraton

istanbul takımlarını tutan çift takımlılara gösterilen hoşgörü ts ye gösterilmiyor o kesin ama gerisini, olmalı mı olmamalı mı filan ona benim kafam çalışmaz, e biraz safız ne e olsa kavaklıyız   ;)

Ayberk

Dün turnikelerin orda, önümde bir amca vardı. Diyordu ki; ""Fenerliyim ama bak fener maçını bıraktım Samsun'un maçına geldim." Dayı dedim, madem böyle bir durumda Samsunspor'u tercih ediyorsun, hala neden Fenerliyim diyorsun dedim. "Yiğenim sen Temelleri bilir misin ben taaa onların zamanından beri Samsunsporluyum, takımın peşinden oraya gittim, buraya gittim..." Ya amca, Temel'i görmedim haliyle ama biliriz evelallah. Madem o kadar koşturmuşsun, daha iyi ya ilk zamanlarından beri bu takımı tutuyorsun, ne diye Feneri de katıyorsun dedim. "Yok yiğenim anlamadın, fener mi şampiyon olsun Samsun mu deseler, Samsun derim" diye ekledi üstüne. Ben direttim; amca madem öyle, ilk tercihin Samsunspor'sa başka takıma ne lüzum var?! Dayı tekrar yok yiğenim anlamadın deyince benim kayış koptu, daha da üstelemedim! >:(

Gorkem

Alıntı yapılan: Ayberk - 05 April 2011, 01:10:25
Dün turnikelerin orda, önümde bir amca vardı. Diyordu ki; ""Fenerliyim ama bak fener maçını bıraktım Samsun'un maçına geldim." Dayı dedim, madem böyle bir durumda Samsunspor'u tercih ediyorsun, hala neden Fenerliyim diyorsun dedim. "Yiğenim sen Temelleri bilir misin ben taaa onların zamanından beri Samsunsporluyum, takımın peşinden oraya gittim, buraya gittim..." Ya amca, Temel'i görmedim haliyle ama biliriz evelallah. Madem o kadar koşturmuşsun, daha iyi ya ilk zamanlarından beri bu takımı tutuyorsun, ne diye Feneri de katıyorsun dedim. "Yok yiğenim anlamadın, fener mi şampiyon olsun Samsun mu deseler, Samsun derim" diye ekledi üstüne. Ben direttim; amca madem öyle, ilk tercihin Samsunspor'sa başka takıma ne lüzum var?! Dayı tekrar yok yiğenim anlamadın deyince benim kayış koptu, daha da üstelemedim! >:(

böyle muhabbetlerle bende hep karşılaşıyorum, neymiş efendim memleketimizin takımının yanında bir tane büyük takım tutulurmuş,hay o büyüklerin taa >:( >:( böyle durumlarda karşıdakine sövesim geliyor ama zor tutuyorum kendimi,maçını tvden başka yerde izleyemedikleri takımı tutmanın mantığı nedir anlamıyorum.

twitter

stada kesinlikle güzel bir pankart asmak lazım

böyle tiplerin pankartı görünce inceden içine oturacağı bir söz