Yanlış Ve Daha Da Yanlış...

Başlatan mehmet yılmaz, 30 March 2011, 23:58:20

« önceki - sonraki »

mehmet yılmaz

30 March 2011, 23:58:20 Son düzenlenme: 31 March 2011, 00:05:33 samsuni
Amacım polemik oluşturmak değil, kişisel bir maksadı da yok bu yazdıklarımın ama bence konuşmalı, tartışmalı ve genel bir kanaat edinmeliyiz.

Beni ciddi anlamda rahatsız eden bir şey vardı. Hatta Trabzonsporlu birkaç arkadaşımla da aynı şeyi konuşmuştuk. Onlara "genel için bir şey diyemeyeceğimi" ama "ss.biz ekibindeki herkesin sadece Samsunsporlu olduğunu çok iyi bildiğimi" söyledim. Mesele şudur; malumunuz, takımımız iyi bir çizgi yakaladı. Şimdi kimi görsem Samsunsporlu olmuş. Bundan şikayetçi olduğumu söyleyemem, güzel bir şey de denebilir ancak adam İstanbul takımlarından birini tutuyor, herkes biliyor, o da söylüyor zaten. Fakat bakıyorsun bir numaralı Trabzonspor düşmanı ve bunu da Samsunspor üzerinden yapıyor.

Dün Atakum'da bir araç gördüm, arkada iki tane küçük atkı var. Birinde "Burası Her Yer Değil, Samsun" yazıyor. Yanındakinde ise "Karakartal - Beşiktaş" Burası sadece Trabzonsporlulara mı her yer değil? Biz mi bilmiyoruz? Burası Her Yer değilse -ki öyle- sadece Samsunsporluların şehir olmalı.

Samsun'da yaşayan bir Trabzonlu çıkıp da, "ben TS'yi de tutuyorum Samsunspor'u da" dediğinde nasıl ki karşı çıkıyorsak, İstanbul takımlı Samsunsporluya da karşı çıkılmalı. ( Site için demiyorum, hepimiz aynı fikirdeyiz zaten. )

Bu gibi adamların şöyle bir acayiplikleri de var. Gerçek bir Samsunsporlu, Trabzonspor'dan haz etmez zaten ama bunlar sanki kendilerinin başka bir sevdaları yokmuş gibi Trabzonspor hatta Trabzon düşmanlığını körüklüyorlar. Aslında yaptıkları şey bizim gibi gerçek Samsunsporlularla dalga geçmek! Üstelik bu davranışlarıyla Samsun'u da küçük düşürüyorlar.

Bu arada, çok şükür tribünlerimizde İstanbul takımlarına ait herhangi bir görsel yok; tamamen Samsunspor'a has bir tribünümüz var. Zaten bahsettiğim kişiler tribüncü değiller, başarıya tapan ve son zamanlarda ortaya çıkanlar.

Benim nezdimde çift takımlılardansa, bir Trabzonsporlu çok daha makbul. Çünkü en azından şehrinin takımını tutuyor. İki yüzlülük yapmıyor, neyse o görünüyor.  

Bütün bunları yazmamın sebebi ise bugüne kadar pek yapmadığım bir şeyi yapacak olmam; bir başka takımın forumunda gördüğüm bir mesajı paylaşmak. Bence bu kişi altı çizili yerlrde haklı!

kuzey55

öncelikle bu kişinin artık maratonda çıt çıt çekirdek sesiyle maç izlenmediğini öğrenmesi gerek...bahsettiği gibi istanbul takımını tutup bunu kusur olarak görmeyen ama samsunsporluyum deyip asıl tuttugu takım için(fb) anti trabzon demek insafa sığmıyo gercekten.özellikle dün yaşadığım olaydan sonra bu şehrin çivisi çıkmış ve sadece SAMSUNSPORLUYUM diyebilenlerin çok özel olduğunu düşünüyorum...Stada gelince kalabalık görünsün ses çıkarsınlar yeter.süper lige çıktığımızda zaten yine hepsi kendi saflarına geçecek...utanıyorum bu şehrin ikiyüzlülerinden.

kamuri

maaleesef şehrimizde çift takım tutanların sayısı o kadar fazla ki bende bu durumdan utanıyorum:(

CurvaSs

31 March 2011, 00:18:12 #3 Son düzenlenme: 31 March 2011, 00:49:22 curvasmurfs
birincisi; "çıt çıt" sesleri derken tribün konusunda ne demeye çalışmış orasını bilemem.

ikincisi; bi' yerde haklı ama bizim tribünlerimizde trabzon'a karşı duruş son bulacak gibi değil, ve bulmamalı da. (hep bu burun diklikleri ile giderlerse)

üçüncüsü; o insanların, yani genel olarak çift takımlı dediklerimizin hiçbir şeyden haberleri olmadığını ben biliyorum. neden biliyorum, çünkü adam popüler olan, konuşulan, gs-fb maçından sonra dalga geçecek arkadaş arayan, aslında takım tutmanın t'sinden bile anlamayan kişiler oluyor. açıkcası ben de bu kişileri kaale almıyorum. tribünden anlayan ve şehri samsun atkısı ile o atkıyı arabasının arkasına asan birisi trabzon'luya laf yapamaz, yapsa da umrumda olmaz, çünkü adamdan saymam...

dördüncüsü; bu şehirde artık bi' şeyler değişmeye başladı, bunun farkında değiller. öyle eski çift takımlı kişilerin yerine alttan iyi bir nesil geliyor ve sadece samsunspor'lu olarak geliyor. özellikle bu konu üzerinden samsunspor'a vuranların geçen senelerdeki hareketlenmeleri görmemesi beni üzüyor. bu cümleleri kuranların sadece trabzonspor'lu olması da ilginç oluyor tabii ki. her cümleye bırakın çift takımlılar diye girenler var.

beşincisi; genel olarak hiçbir güzelliği görmeyen, klasik trabzonspor'lu bakış açısı olarak görüyorum. neden böyle diyorum? çünkü forumlarda sallanılıyor. çıkarlar, 9. hafta düşerler, yine trabzon'a suç bulurlar. eee abi, ben neden şehirlerinin takımlarını tuttukları için saygı duymalıysam, onlar da böyle garip cümleler kurmamalılar. kurdukları zaman ok yaydan çıkar.

altıncısı; bu istanbul takımlarını tutan şahısların başarı gelince yanaştıklarını sitedeki herkes dahil, bütün samsunspor'lular biliyor. bunu samsun'da yaşayan ve trabzonspor'lu olan birisinin bilmesi kadar doğal bir şey yok. ama sadece neden bu yazılıyor?

yedincisi; samsun'da yaşayan sivasspor'lular da bu gerçeği biliyordur. asıl sorun şu ki; neden sadece trabzonspor'lulara karşı bi' antipatimiz var. biraz da kendilerinde aramaları gerekmiyor mu? kendi forumlarında bunları yazarken, neden samsun'da sevilmiyoruz, neler yapabiliriz, acaba biz ne yaptık diye düşünüyorlar mı? bence hayır..

sekizincisi; istanbul takımları benim gözümde ne ise, trabzonspor da odur. yani, aramızda çift takımlı olmadığına göre, bizim gözümüzde sadece samsunspor'u tutanların adam olduğunu varsayarsak, diğer insanların (çift takımlıların) kimin hakkında ne yaptıkları beni ilgilendirmez diyebilirim. bu da benim hakkım sanırım.

saygılar;

Serkan

mehmet abinin yazdıklarına tamamiyle katılırken, bu hamsi beyinlinin saçmalıklarına gülüyorum,ama sonunda belirtmiş kendiside artık takımımı rahat destekleyemiyorum yaşadığım şehir de diyerek.

Musti

31 March 2011, 00:28:25 #5 Son düzenlenme: 31 March 2011, 00:32:20 Musti
Bu arkadaşı tanıyorum eğer tahmin ettiğim kişiyse. Bu tip konular üstüne çok konuştuk tartıştık fikir yürüttük. İyi bir Trabzonsporludur. Futbola bakış açısı farklıdır. Ama aklının bir köşesinde hep Samsun ve Samsunspor vardır. Bu ikilemde kalmıştır. Samsun'daki arkadaşlarımın (burdakiler hariç) çoğu Trabzonsporlu bir kısmı da İstanbul takımlarından herhangi birini tutyorlar. Trabzonsporu tutanların hepsi de Trabzonlu.

Bana göre takım tutmak 3 şekilde olur. Sempatizanlık, taraftarlık, fanatiklik. İstanbul takımlarını tutanlar hayatları boyunca sampatizanlıktan öteye gidememişlerdir. Futboldan anlarlar ama küçüklükten Samsunsporluluk aşılanmadığı için başka takımlara yönelmek zorunda kalmışlar. Takım tutmuş olmak için takım tutarlar ama bağnazlık derecesinde de savunurlar.

Asıl sorun işte burda başlıyor. Bu takım sempatizanları nasıl ortaya çıktı. Bunun sebebi bence 2000li yılların başlarında İsmail Uyanık'ın başkanlığı bırakması, öncesi ve sonrasında gelişen süreçte gerçek Samsunsporluların küsmesi ve/veya  küstürülmesidir.

Gerçek taraftarın çoğu içine kapandı. Kabuğuna çekildi. Beni Samsunsporlu yapan babam bile soğudu ve artık maçlara gitmemeye başlamıştık.

Ortalık bunlara kalmıştı. Artık devir 90lıların devri ve ne yazık ki onların taraftar olarak yetişmesi işte 2000'li yılların başına yani o duraklama ve çöküş dönemine denk geliyor.

Ama artık ibre yavaş yavaş lehimize dönüyor. O çocuklar artık gerçek taraftarlığı öğrenmek, hissetmek ve kulübü için mücadele etmek istiyor. Artık herkes Samsunsporlulara özeniyor. Çünkü onlar küçükken onları özendirecek abileri babaları köşelerine çekilmişti. Onlar da ilk gördükleri lig şampiyonuna sarıldılar.

Şimdi yavaş yavaş zihinleri sorgulamaya ve öğrenmeye başlıyorlar. Asıl taraftarlığın ne olduğunu. Ve bunu yaparken de bir çok yanlış yapıyorlar. Bu bir geçiş dönemi. Bu geçiş dönemini ne kadar az hasarla atlatırlarsa Samsunspor için o kadar faydalı olacaklardır.

Ve ne şanslılar ki bu platformda sizin gibi çok değerli gerçek Samsunsporlu abileri var.

CurvaSs

Alıntı yapılan: Serkan - 31 March 2011, 00:25:47
mehmet abinin yazdıklarına tamamiyle katılırken, bu hamsi beyinlinin saçmalıklarına gülüyorum,ama sonunda belirtmiş kendiside artık takımımı rahat destekleyemiyorum yaşadığım şehir de diyerek.

iyi yakalamışsın abi. :D :D

Tufan

Sakarya'nın düştüğü averajla kaldığımız yaz galiba Mehmet abinin bir yazısı vardı gün gelecek bu kara günlerde geçecek takım yeniden başarılı olacak o zaman herkes Samsunsporlu olacak hatta bizden daha fazla takıma destek verdiklerini söyleyecek tarzı bir yazıydı. işte o günleri yaşıyoruz ne yazık ki.
ama gurur duyuyorum Giresun'a 4-0 yenilirken de oradaydık
Antep BB 1-0 yenilip küme düşme potasının içine düştüğümüzde de
-2 derecede Karşıyaka maçında da maratonun ortasındaydık.
Allah nasip ederse o malum takıma koyarken de o 19 Mayıs'ta olacaz.

şüphem yok bundan 4-5 sene sonra o çift takımlı ruhsuzlarda utanacaklar.

berusa55

Seneye çıt çıtı gösterecem ben ona!

FaTiH_HaN

bence 3-4 sene sonra yeni gelen jenerasyonla birlikte çift takımlılar sadece site caminin altındaki kahvehanelerde kalacaklar. şu an bir geçiş dönemi yaşıyoruz ve eskiye nazaran bilinçli olduğumuzu düşünüyorum az kaldı belki imajımız biraz bozuldu son senelerde ama toparlamak çok zaman almayacaktır.

ali ihsan

Samsunspor diye bir takım varken millet başka takımı nasıl tutuyor çok merak ediyorum ...

Renklerine kurban olduğum  samsunspor_x

emre

yazılanlarda haklılık payı var ama arkadaş sanki memleketinde sadece ts tutuluyor gibi yazmış.niyetim yazılan şeye tepkiyle tü kaka demek değil.Lakin anadolu takımlarının hepsinde böyle başarı geldikçe takımını destekleme olayı.Ben burda bizzat şahit oluyorum normalde ts-gs maçı olsun gs yi destekleyen trabzonlular başarıya odaklı ts formalarıyla gezmeye basladılar.ts de yok mu atkı forma ile kendini ts li zanneden zavallıcıklar.

tamam süper ligdesiniz bir formda tutturdunuz gidiyorsunuz falan ama bırakın taraftar söz konusu olunca herkesle kapışamazsınız.yerinizi bilin.neyse seneye süper ligde abilerimiz umarım bir güzellik yapar size,görürsünüz tribün nasıl oluyormuş,çıt çıt sesleri nasıl geliyormuş...

maço

aslında stadımızda her daim bu çift takımlılara laf sokacak bir pankart bulunmalı.Belki okudukça kafalarına oturur.(kafalarına vura vurada olur ama günümüz dünyasında azaldı bu görüş  :) )

Dartagnan

ben hıc gırmıyorum bu konulara en ıyısı dusunmemek.Yoksa sinir katsayılarım cıkıyor.

[Düşünmeden de olmuyor.Yoksa bu olayı sonlandıramayız ]

sadece55

Gelse de şu maç sövsek yahu .... Seneye hepimiz akan abiyiz :)