Bulvar Samsun [A.V.M.]

Başlatan berusa55, 26 October 2009, 16:45:43

« önceki - sonraki »

berusa55

24 March 2011, 02:52:04 #105 Son düzenlenme: 24 March 2011, 03:10:42 berusa55
İnşaat alanı bu tanıtım resimeriyle çevrilmiş; oldukça güzel duruyor...

kalptenþimþek

sigarayı bırakalı altı ay oldu ve çok şükür hiç aramıyorum..ancak şu sokaktaki tütün kokusunu ömrümün sonuna kadar arayacağım gibime geliyor....

ahmetsefa55

hiç içmedim ama dedıgın gıbı ordan gecerken kı tutun kokusunu hıc unutmıcam

brigand

daha önce de dedim. elbette büyükşehirlerde böyle eğlence merkezleri, avm ler olmalı. büyükşehir olmanın verdiği renkten geliyor zaten bunlar. ancak anlayamadığım olay, istihdam adına hiçbir adım atılmazken bunların olması. iki yatırım paralellik göstermiyor. belki bir anda hissedilemeyecek ancak. bu gibi tek taraflı yatırımlar daha da artarsa şehir ekonomisi olumsuz yönde etkilenecektir. elbet bunun tortuları birikecektir. gerçi ulusal anlamdada aynı çizgide yatırım uygulamaları izleniyor. eğer güçlü ve uzun vadeli planlar yapıyorsanız. refah seviyesini artırmak isiyorsanız. bu planınızdaki en önemli kalemin iç üretimi arttırmak(istihdam yaratmak) ve iç üretim dengelerine en iyiği desteği vermek olmalıdır.
Madem yazdım :) son olarak şunu da eklemek isterim. üretim hacmini tamamen özel sektöre bırakamazsınız. ana üretim kollarının devlet kontrolünde olması zorunludur. bunun en güzel örneği Almanya'dır. demir-çelik ve gübre devlet kontrolündedir. hem tarım hemde otomotivde nerelerde olduklarını herkes biliyor.
Yinede Samsun'umuza hayırlı olsun.

sadece55

Sanayi konusunda haklısınız gönül isterki çok fazla yatırım alalım... Ancak işte herşey hemen olmuyor.Bu tip boş duran yerlerin Avmye dönüşmesi şehire ekstra katkı ve prestij kazandıracaktır diye düşünenlerdenim ben..

brigand

zaten demek istediğim şu anda avm gibi yerler yönünden Samsun doyma oranına ulaşmadı. elbette gerekli şehir için. ancak artarak devam etmesi,  öte yandan hiçbir iş alanı  yaratılmaması sorun olur diyorum.

babasamsunlu

Ya arkadaşlar o d eğilde Dilaverin golünü gördünüz mü ??
Ne koymuş yaa :D :D :D

sadece55

O konuda haklısın ama Avm sektörü Otel sektörü bunlarda ciddi bir iş alanı sahası aslında...

babasamsunlu

Alıntı yapılan: Erdinc - 25 March 2011, 12:04:40
O konuda haklısın ama Avm sektörü Otel sektörü bunlarda ciddi bir iş alanı sahası aslında...

Erdin kardeşim girmiyim diyorum tartışmaya ama avm lerde çalışanlar kaç lira kazanabiliyorlar ??
Bence istihdam olarak kıyaslamayalaım fabrika ile Avm yi..
Ama büyüyen şehirlerin ihtiyacımıdır ?? evet olabilir doğrudur..İstihdam sağlarmı sağlar ama bir fabrikanın sağladığı itihdam ile avmnin kini kıyaslamak pek doğru değil..Hem sayı olarak hem de  maaş olarak ;)

brigand

25 March 2011, 12:10:07 #114 Son düzenlenme: 25 March 2011, 12:13:25 brigand55
üretime katkıları ne?  madem konu acıldı söyleyeyim. Türkiye hizmet sektörünün işgücüne dağılımı acısından avrupadaki ve diğer ülkelerdeki oranlara nazaran iyi konumdadır. ama üretimdeki oran nedir? he şuda var hala gelişmekte olan ülkeyiz. kabataslat baktığında güç açısındanda fena değiliz ama içi dolu ve sağlam bir ülke olmak istiyorsak bana göre üretmeliyiz. işçi sınıfı vardı önceden üreten şimdi nerdeler? neyse avm leri bende seviyorum güzel oluyor herşey bir arada, modern. kent çarşılarıda yok olmaz inşallah bu arada. neyse güzel bir görüntü oluştu şehir merkezinde. işimiz görüntü zaten bizim  : )

brigand

diiilllaaaaavvvvveeeeeerrrrr  :D :D

babasamsunlu

brigand

sorma abi yıktım evi. yalnız bu gol herkese malum oldu .:.:.. fena da oturttu. ne zamandır görememiştik böyle bir gol  >l<

kalptenþimþek

##kdc##

tramvay durağına gitmek için her gün önünden geçerken, yaya kaldırımlarının da kalkmış olmasından ötürü söverek karşı tarafa geçmek zorunda olduğum inşaat alanı olarak biliyorum henüz, umarım güzel bir yer olur..,