Saygıya Davet.....

Başlatan angel-35, 02 March 2007, 11:09:28

« önceki - sonraki »

angel-35

merhaba arkadaşlar,
Dün akşam ulusal kanallarımızdan biri olan kanad D televizyonununda sayın Mehmet Ali BİRAND'ın sunduğu ve tüm futbol kulüplerinin taraftar tribün liderlerinin de katıldığı "Tribünlerimizde Yaşanan Şiddetin ve Gerginlik" lerin tartışıldığı süper bir program yapıldı.

Bu brogramda bir çok sorunlar da dile getirildi, tribünlerde edilen küfürlerin, yapılan şiddetin nedenleri niçinleri, yönetimlerin ve taraftarların arasındaki kopukluklar dile getirildi ve tartışıldı inanınki sabah çok erken önemli bir toplantımın olmasına rağmen saat 02,00 sularını geçmesine rağmen bu önemli tartışma programını izledim ve orada dile getirilen sorun ve çözümlerin tümüne bende katılıyorum.
Bilindiği gibi geçen gün bu konuda bir arkadaşımız sitemizde bir yazı yazdı ve yazısında Tribünlerimizde yaşanan olayları dile getirerek sitemiz aracılığıyla bizlerle bu konudaki düşüncelerini paylaşmak istedi. Ancak onun ne demek istediğini bile anlamaya çalışmadan şahsına, hiçte edep ve terbiye ye, sporseverlik ve centilmek ruhuna yakışmayan saldırılarda bulunuldu.

Zannedildiki onun yazısında bahsettiği Diyarbakırspor ile yaptığımız karşılaşmamızdaki taraftar kardeşlerimize yapılan o çirkin saldırılarda Emniyet güçlerinin kaba kuvvet hareketinin haklılığını savunduğu gibi algılanıp küçük bir çocuğa bile yapılmayacak olan azarlanma ve pasifize edilme saygısızlığı yapıldı.

Eğer ki bir eleştri yapılacaksa bir yazı ve düşünce konusunda ilk önce karşı tarafın ne demek istediğini iyice anlayacaksın, ölçüp tartacaksın ve ona göre medeniyet ve seviyelik kuralları içerisinde uygun cevaplar yazacaksın, doğru ve inandığınız fikirlerinizi bu şekilde paylaşabilirsiniz.

Samsunspor kimsenin malı değildir hepimizin canı ciğeridir hiç bir kimsenin bir başkasının Samsunsporluluğunu sorgulamaya hakkı da yoktur ve bunada asla cüret etmemelidir. Eğerki popilist yaklaşımlarla bir lider olma ve kendinizi birilerine sataşarak öne çıkarmak istiyorsanız bunun yeri "SAMSUNSPOR.BİZ" adlı sitemizin herkesçe örnek alınan temiz ve seviyeli sayfaları değildir. O teşebbüsünüzü başka alanlarda deneyebilirsiniz ve bunda da ne kadar başarılı olabilirsiniz onun içinde bir tahminde bulunamıyorum maalesef.

Başkalarının yazdıkları yazıları eleştirelenler asıl dönüpte kendi yazılarında kullandığı küfür ve sokak argosu cümlelerini ayıklasınlar önce unutmasınlarki bu siteyi sadece yetişkin erkekler okumuyor biz bayanlar ve çocuklarımızda okuyorlar. Pazar günki yapılacak olan İzmir deki Altay maçında tüm taraftar kardeşlerimle görüşmek üzere hoşça ve sevgiyle kalın.
Ebru/İzmir...

supporter

herhalde suat 45 i kastediyorsunuz kimse kimseyi beğenmek zorunda değil

sizin yazınız da baya sert olmuş hani

angel-35

Alıntı yapılan: "supporter"herhalde suat 45 i kastediyorsunuz kimse kimseyi beğenmek zorunda değil

sizin yazınız da baya sert olmuş hani

Sevgili supporter dikkat edersen suat 45'in her yazısına o malum kişi tarafından hiç hakkı olmadığı halde eleştiriler geliyor. Samsunspor marşı ile ilgili yazıda bile sayın suat45'in yaptığı yorum için bile "laf olsun torba dolsun" gibi onu hiç alakadar etmeyen nahoş bir yorum yapmış. Yazılanları eğerki beğenmiyorsa ya sussun yada başka sitelerde yorumlarını dile getirsin..

KaleArkası

Suat45 adlı üyeden bahsediliyor galiba.o yazı salı günü yazılmıştı.Bir gün öncede emniyet taraftara sert bir tutum göstermişti.Doğrudur bende Suat45 in yazısını Emniyetten yana bir yazı olduğunu düşünmüştüm.Yazının yazılış tarihi yanlış.Bir yazı yazılacaksa o günkü şartlar göz önüne alınması gerekirdi.Buyrun o yazısı bakın ne yazmış

AlıntıTaraftarlar birliği,Şirinler,Söğütlübahçeliler, forzalılar, canikliler, gruplarının da ayrı değerlendirilmediği ve bu isimlerin her birinin marka olduğunu da artık hepimiz biliyoruz.
Tribünler arası bu rekabet ne yazık ki son aylarda olması gereken boyuttan çıkarak kan dökülen ve rakabetin şiddet bazında değerlendirildiği, daha fazla şiddet göstermenin rekabette öne çıkma olarak algılandığı arenalar haline getirilmek istenmektedir.

Sanki olayı bu taraftar grupları yapmış gibi yansıdı.Oysaki bu olayın kahramanı Yönetimin emriyle tribüne giren Emniyet güçleridir.Kalın yazıyla yazılan yere dikkat ederseniz bilmiyorum o tribündemiydiniz bizi daha iyi anlardınız.Arkadaşın da dediği gibi kimse kimsenin yazısını beğenmek zorunda da hiç değil.Bazen bizde kendi aramızda problemler yaşıyoruz.Samsunsporlu olmak kolay değildir.Bizim için önemli olan Şahıslar Değil Samsunspor KlübüdürO eleştiren arkadaşımda susmak zorunda değildir.Eğer bir fikri varsa elbette söyleyecektir.Ama o şahsın terbiye sınırlarını aştığını sanmıyorum.O şahsı uzun zamandır tanırım ve kendisi canını verecek kadar Samsunsporludur.Bilmiyorum ne kadardır bu takımın içindesiniz ama bahsettiğiniz bu şahıs 15 senenin üzerinde tribünlerdedir.O şahsında avukatı değilim onuda belirmekte yarar var.Bu yazı yazıldı tarihi gerçekten çok yanlıştı ilk önce bunu kabul edelim.Ama şu anda gerginiz bilmiyorum siz hayatınızda hiç cop yedinizmi,bu takım için parklarda yattınızmı bir ekmeği bölüştünüzmü.Yeniden belirteyim O şahsın avukatı değilim ama bu kadar ağır eleştiriyi haketmemiştir.Bu takımın taraftarını Yöneticisi sevmez,polisi sevmez,Belediyesi sevmez kendi yönetimin emri ile polisten cop yer.Evet kendi yönetimin emri ile dayak yemiştir.Belki sizin haberiniz yoktur ama bu saldırı yönetimin emri ile olmuştur.Ertesi günde birisi çıkıp benim anladığım gibi sanki yönetim ve emniyetten tarafa çıkınca yada öyle yazınca bu yazıyı yazmıştır.Bunda bi gariplik yok...

hasselbaink

Suat45'in gönüllü avukatı mısınız bilmiyorum. Yazdıklarınızı tebessüm ederek okudum. tek tek cevap vermek de istemiyorum.

Kimse kimsenin Samsunsporluluğunu sorgulayamaz öyle mi? Hanımefendi, burası Samsunspor Taraftar sitesiyse sorgulanması gereken tek şey budur. 20 ocak kazasını hele Hasbi Menteşoğlu'nu bilmeyen birisinin Samsunspor üzerine ahkam kesmesine tahammül etmem.

Ben, eleştiriyorum, Hayatım boyunca küfür etmedim, etmem de... Tribünü bilmeyen birisiyle tribünü konuşmam. Siz, kendi halinizde yaşarken biz Samsunspor'un peşinden koşuyorduk.

Siteye ilk geldiğinizde "hoşgeldiniz" dedik. Ama siz, siteye misafir olmakla kalmayı bilmediniz. Biz de başka takımların sitelerine girip yazıyoruz zaman zaman ama o takımların hele hele tribünü üzernie konuşmuyoruz. Herşeyin bir kaidesi vardır.

Ben Suat45'i eleştirmiyorum ki sadece... Canikli Samsunspor Başkanını, yazarları, hatta milletvekillerini bile eleştirirken Suat45'in artısı nedir ki eleştirmeyeyim?

Yanımdaki tribünde arkadaşlarım cop darbeleriyle yaralanırken burada saçma sapan şeyler yazan babam da olsa eleştiririm. Kaldı ki, "medeniyetsiz" gibi sıfatlarla siz de beni eleştirmişsiniz. Üzerime alınmıyorum hiçbir şekilde. Kişi kendinden eminse tenkitlerin kıymeti olmaz.

Ben başka sitelerde de Samsunspor'u yazıyorum, her yerde yazıyorum. Sizi Samsunspor konusunda muhatap almam bu saatten sonra. Canikli'nin bu forumlarda neler yazdığını okursanız, hiç birinin laf olsun torba dolsun cinsinden olmadığını görürsünüz. Ama Suat45'inkiler bence kesinlikle öyle. Her pzts ya da salı alakalı alakasız bir konuda sitenin yazarıymış gibi ayrı topic açması başrole soyunmak anlamına geliyor. Kendisine tavsiyem www.suat45.com.tr adında bir site açması ve memleketin ufkunu açan siyasi, edebi, sportif, kültürel, sanatsal yazılarını orada yayınlaması olacaktır. Zaten "Taraftarımız Coplandı" diye bir başlık açılmışken her zaman yaptığı gibi ayrı telden çalması buna işarettir. Bu forumların kuralları vardır ve ben de dahil hepimiz ona tabiyiz.

Harbiden sıkıldım bu işten...Onun için kafamdakilerin hepsini de yazmıyorum.  Sadece şunu bilin, burası seviyeli bir ortam. O kadar seviyeli ki, kullanıcı arkadaşların çok büyük bir kısmı "abi, bu Suat45 ne iş?" diye ya soruyor ya da öm atıyor. O kadar seviyeli ki, açıktan yazıp kalp kırmak istemiyorlar. Bu iş de Canikli gibi, Supporter gibi, Kale Arkası gibi sitenin tescilli delilerine(!) kalıyor.

Herkes sıkıldı bu işten.
İşim, gücüm Samsunspor'um benim. Size ayıracak fazla vaktim yok.

angel-35

Canikli demişki,

AlıntıSuat45'in gönüllü avukatı mısınız bilmiyorum. Yazdıklarınızı tebessüm ederek okudum. tek tek cevap vermek de istemiyorum.

Suat 45 in hiç avukata ihtiyacı yok bilakis kendisi işi gereği bu konularda tecrübeli ve deneyimlidir, eğerki bir cevap vermiyorsa bilinizki çok iyi niyetli ve hassas bir insan olduğu içindir.

AlıntıKimse kimsenin Samsunsporluluğunu sorgulayamaz öyle mi? Hanımefendi, burası Samsunspor Taraftar sitesiyse sorgulanması gereken tek şey budur. 20 ocak kazasını hele Hasbi Menteşoğlu'nu bilmeyen birisinin Samsunspor üzerine ahkam kesmesine tahammül etmem.

Asıl ahkamı sizin kestiğinizin bilmem farkındamınız. Bilmemek ayıp değil bence çünki daha bu camiada çok yenidir kendileri ve zamanla öğrenecektir sizi temin ederim ki onun ahkam kesmediğini siz hariç siteden bir çok arkadaş biliyor emin olunuz gerektiğinde onlardan da fikir alabilirsiniz bu konuda.

AlıntıBen, eleştiriyorum, Hayatım boyunca küfür etmedim, etmem de...

Geçenlerde bir arkadaşın yazısında kullandığınız cümle "Genel Evlerin" sokak argosunda ifade edilen ifade şekliyle siz yazdınız gelir mi getiriyor diye bilmem hatırladınızmı.

AlıntıSiteye ilk geldiğinizde "hoşgeldiniz" dedik. Ama siz, siteye misafir olmakla kalmayı bilmediniz

Bizde Teşekkürlerimizle birlikte size hoşbulduk dedik
kusura bakmayın ama biz misafir değiliz artık en az sizin kadar Samsunsporluyuz vede öyle kalacağız. Ne yapmışız peki kimi eleştirmişiz kimi kırmışız bu sitede, biriside çıkıp ispat etsin. (tersine bunlar söylenmez ama  muhataplarımızdan çok ama çok özür diliyorum beni mecbur bıraktılar)Buradan bir çok arkadaşımıza yardım etmişizdir işlerini görmüşüzdür yine talep etsinler yine yaparız seve seve hemde hiç bir menfeat ve çıkar gözetmeksizin.

AlıntıKendisine tavsiyem www.suat45.com.tr adında bir site açması ve memleketin ufkunu açan siyasi, edebi, sportif, kültürel, sanatsal yazılarını orada yayınlaması olacaktır. Zaten "Taraftarımız Coplandı" diye bir başlık açılmışken her zaman yaptığı gibi ayrı telden çalması buna işarettir.

Siz kendisine tavsiye olarak değilde bence şahsınıza ait bir özel site açarak egonuzu tatmin etmenizi sağlayabilirsiniz. Bu yazıyı okuyacak olan her taraftar arkadaşımdan çok ama çok özürlerimi diliyorum önce ne olur ukala yada ahkam kestiğimi falan sanmasınlar ki biliyorum suat 45 te bana çok kızacak bu konuda olsun ben razıyım ama bazı noktaları belirtmem gerek haksızlık yapılarak o insanın hakkının yenmemesine gönlüm razı olmuyor. Sizi okuyanda sanacakki Samsunsporumuz için çok şeyler yaptınız fiili eylemlerde bulundunuzmu hiç peki suat 45'in meclisteki dostlarını arayarak bizzat Ankara ya giderek Takımımız için ricalarda bulunduğunu, buradaki samsunlu bir kaymakam  beyle birebir diyaloglarda olduğunu, Cuma günü yapılan kongreye 32 saatlik yolu göze alarak katıldığını takımımızın bir çok maçlarını kaçırmamaya özen gösterdiğini, samsundaki çeşitli yerel gazetelerdeki müdür arkadaşlarından daha fazla Samsunspordan bahsedilerek kamuoyu oluşturulmasının ricasını istediğini. Bu konuda Yusuf ziya bey ve bazı bürokratlarla görüşmeler ayarlamaya çalıştığını ben biliyorum ve siteden bazı arkadaşlarımızda biliyorlar. Daha bir çok olumlu düşüncesi var inanın ama bunları açıklamam doğru olmaz şu aşamada işte böyle bir yürek var o insanda bir kere tanısaydınız onun nasıl iyi bir insan olduğunu sizde anlar saygı duyardınız. Hepinizden tekrar tekrar özür diliyorum böyle bir polemik konusunda muhatap olduğunuz için. Bizim böyle polemiklerle geçireceğimiz vaktimiz yok arkadaşlar gelin el birliği ile takımımız için neler yapabiliriz onu tartışalım onu görüşelim. En güzel yarınlarda, başarılarda takımımızın kazanımlarında görüşmek umuduyla hoşçakalın....
Ebru/İzmir

hasselbaink

Reklamları dinlediniz....

Alıntıartık en az sizin kadar Samsunsporluyuz vede öyle kalacağız

hadi canım siz de.

Bakıyorum yazılarımı çok iyi takip ediyorsunuz. Ne güzel ne güzel... Küfür etmedim; etmem de. Sadece sizin için pek ibrşey ifade etmeyen Engin Uzun konusunda şunu yazdım.

Alıntıçok afedersiniz ama kerhane mi burası? iyi, para veriyor, dilediğini yapsın. Oh ne ala.

insanların aklını karıştırmayın.

Samsunspor hakkında filli çok şey yaptım. Aklınızın alamayacağı kadar çok şey. Ama bizin Samsunsporluluk kültürümüz geride kalmayı ve sevinçlerde bile göz yaşlarını saklamayı gerektirir.

Ayrıca kimmiş bu forumda en fazla iki kişi hariç Suat45!in Samsunsporluluğundan söz edecek. Bilmediklerinizi bilseniz böyle emin olmazdınız hanımefendi.

Özetlersek, muhatabım değilsiniz.
AlıntıHerkes sıkıldı bu işten.
İşim, gücüm Samsunspor'um benim. Size ayıracak fazla vaktim yok.

Sioux

Hakikaten yordunuz artık milleti Ebru hanım, Samsunspor'la ne kadar alakanız olduğu Suat 45 in de angel 35 in de yazılarında belli. ama bunun tam tersi her şeyi en iyi biliyorcasına üslup gerçekten rahatsız edici. Samsunsporlu olmaya çalışmanız güzel ama bazı şeyler zaman alır. kazadan bile haberi olmayan insanlar bize Samsunsporluluğu değil başka şeyleri öğretmeye kalksın mümkünse..

angel-35

Canikli demişki,

AlıntıReklamları dinlediniz....

Yazık hemde çok yazık gerçekten üzüldüm şimdi...
Reklama hiç ihtiyacımız yok neyin ve kimin reklamını yapacağım ki. Aynı şehirde olsaydık belki bunu düşünmekte haklı olabilirdiniz ama maalesef çok uzaklardayız. Biliyorum size cevap verdikçe cevap hakkınız doğuyor bende son kez yazıyorum zaten, şu an benimde katılmam gereken bir başka önemli toplantım var görüşmemek umuduyla .....  Ebru/İzmir

kerem55

Hepimiz Canikliyiz.

Uzun söze gerek yok.

hasselbaink

Alıntı yapılan: "angel-35"görüşmemek umuduyla .....  Ebru/İzmir

Biz buradayız efendim, görüşmemek umuduyla. Beklemeyiz.

south_london

gerek yok bunlara kavga ettiğiniz kişiler samsunsporlu samsunspora yeni sempati duymaya başlayabilirler gaftada bulunabilirler ama deymez birbirimizi kırmaya hele çocukca konuşmaya hiç deymez.

mehmet yılmaz

Açıkçası yazsam mı diye epey bir düşündüm ama...

Bakınız, nezaket ayrı birşey hakikat ayrı. Ben bu anlamda Canikli'nin cümlelerine katılıyorum.

Canikli'nin Samsunspor sevgisini tartışmam bile.

Sempatik Bengülü

bencede ortamı germeye gerek yok arkadaşlar.ebru beni tanıyorsun çocukluğumdan beri maçlarda olan ve maçlarda büyüyen genç bir kızım.bursadan kalkıp geçen sezon denizliye abimle maça gittiğimide biliyorsun.demek istediğim bende bir kızım ve koyu samsunspor taraftarı olmama rağmen dikkat edersen foruma fazla yazmıyorum ve samsunspora gönül vermiş insanlarla polemiğe girmiyorum.sende girme bence ve çok dikkat çektiğinide unutma.tamam samsunspora ilgi duyman güzel ama lütfen bu takıma gönül veren samsunsporlu abilerimle tartışmalara girme.bak bende genç birkızım ama kimseyle polemiğe girmiyorum.ama fazla dikkat çekiyorsun.lütfen bunlardan uzak dur.ve  seni samsunsporlu taraftarlara birazdaha saygılı olmaya davet ediyorum.

cuneytavar55

Ya arkadaşlar pardon ama izmirliden ne istiyorsunuz çözmüş değilim.Nerde bizim hoşgörümüz nerde biziM saygımız nerde bizim sevgimiz.
Arkadaşlar bu şehirde yaşayanlar nasıl SAMSUNSPORU seviyorsa ŞEHİR DIŞINDA yaşayan insanlarda SAMSUNSPORU destekleyebilirler.Bunun ölcüsü yokki, siz SAMSUNSPORU böyle destekliyorsunuz.İZMİRDE,MANİSADA,ANKARADA,KONYADA,yaşayan insanlarda oradki sosyo ekonomik durumları neyse öyle seviyorlar.
Lütfen insanların fikirlerine,düşüncelerine saygılı olalım.SAMSUNSPORU sevmenin ölcüsü YOKTUR.BUNU UNUTMAYALIM.