Çarşamba'ya Hukuk Fakültesi

Başlatan çarşambalı-55, 26 April 2010, 14:56:02

« önceki - sonraki »

çarşambalı-55

ÇARŞAMBA'YA HUKUK FAKÜLTESİ MÜJDESİ

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşambalılar Derneğini ziyaret etti. Başkan Dündar, "OMÜ Senatosu'nun Çarşamba günü yaptığı toplantı da Çarşamba'ya Hukuk Fakültesi yapılması kararının alındığını açıkladı. 

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda oluşturulan yeni yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dilekleri iletildi. Ziyarete Çarşambalılar Dernek Başkanı Selçuk Dündar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.           

ORD. PROF. ALİ FUAD BAŞGİL HUKUK FAKÜLTESİ"

Ziyarette konuşan belediye başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba İlçesi'ne kurulacak olan 4 yıllık fakülte ile ilgili açıklamalarda bulundu. İlçeye Hukuk Fakültesi Kurulması Yönünde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Senatosu'ndan Karar Çıktığını Açıklayan Belediye Başkanı Dündar, "İlçemize kurulacak olan 4 yıllık fakülte için kamuoyunda değişik söylentiler yer alıyor. Bugün çok önemli bir gelişme oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Senatosu 21 Nisan 2010 Çarşamba günü yaptığı toplantısında Çarşamba İlçesine Hukuk Fakültesi kurulması kararını almıştır. Fakültenin adı da Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi olarak kabul edilmiştir. Çarşamba Belediye Başkanı olarak ben Hüseyin Dündar, Çarşambalı hemşehrimiz Mustafa Güneşdoğdu ağabeyimizle birlikte Ondukuzmayıs Üniversitesi'ne fakülte hizmet binasını yapmayı taahhüt ettik. Karayolu kenarında 40 dönümlük araziye sahip olan DSİ Proje Müdürlüğü alanını fakülte yapımı için tahsis ettik. Fakültenin açılması için bakanlar kurulu ve YÖK'ün onayı bekleniyor." dedi.

ÇARŞAMBA ÖĞRENCİLERİMİZE EV SAHİPLİĞİ YAPABİLECEK BİR KENT"

Başkan Dündar, "Önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminden başlamak üzere ilçemize hukuk fakültesi öğrencileri gelmeye başlayacaktır. Gelecek 4 yıl içerisinde ilçemizdeki hukuk fakültesi öğrenci sayısı bini geçecektir. Çarşamba her gecen yıl değişen ve gelişen yapısı ile üniversite öğrencilerine ev sahipliği yapmaya çok uygun bir kenttir. Ondukuzmayıs Üniversitesi ile yaptığımız görüşmelerde ilerleyen yıllarda ilçemize OMÜ Yerleşkesi yapılması konusunda da sözler aldık. Bölgemize ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu. 

ÇARŞAMBA HER YÖNÜYLE GELİŞİYOR"

Çarşambalılar Dernek Başkanı Selçuk Dündar, "Çarşamba bölgenin en hızlı ve en modern gelişen ilçelerinin başında geliyor. Gerek sosyal alanları ile gerekse geniş imkânları ile Çarşamba öğrenciler için çok önemli bir eğitim kenti olacaktır. Sayın Başkanımız Hüseyin Dündar beyin bu konudaki çabalarını takdir ediyorum." dedi.

Haber: Mustafa ALTUNER

Ollivanders

26 April 2010, 15:07:43 #1 Son düzenlenme: 26 April 2010, 15:17:02 Serpico55
Çarsamba icin sevindirici gelişme. Ancak her yerede hukuk fakultesi acılmazki. avukatlık ve diger meslekler resmen sıradanlastı. O kadar caba o kadar emek ama karsılıgı bir hic. Almanya daki ögretim soyle.
Almanya'da Avukat olmak için gereken toplam süre yaklaşık 8-10 senedir. Üniversiteyi bitirmek en azından 4-5 sene, stajı bitirmek 2 senedir. Bu zamana en azından toplam 1-1,5 sene sınav sonuclarını bekleme süresi ekleyebilirsiniz. Üniversite eğitimi sonunda kazanılması gereken sınav toplam 5 (bazı eyaletlerde 8) yazılıdan, bir 6 haftalık ev ödevinden ve sözlü sınavdan oluşmaktadır. Bu sınavların Tıp (Doktorluk) sınavından zor olduğu kabullenmiştir. İstasiklere göre 40% - 60% kaybetme oranı vardır. Hukuk sınavını iki kez kaybeden (özel hak kazanmamışsa) eli boş kalır ve Hukuk hayatı sona erer. Avukat ve hukukcu olmanın hiç bir imkanı kalmaz.
Kazanan için yaklaşık 2 seneye yakın staj yeri bekleme süresi vardır (notlara, yaşa ve medeni hala dayanarak). Stajın eğitiminin devlete bağlı olması nedeniyle beklemekten başka çare yoktur. Hukuk eğitiminin bazen 10-12 yıla çıkması buradan kaynaklanıyor.

Türkiye Barolar Birliği, 31.12.2006 tarihi itibariyle il il avukat sayısını açıkladı. Türkiye'de faal olarak görev yapan toplam 57.289 avukattan 19.899'u kadın.
sadece selcuk universitesi her sene 500 ogrenci mezun ettigini dusunursek durumun ne kadar vahim oldugu ortada.
Allahım sonumuzu hayretsin .

YaşarDoğu

Samsunumuza , Çarşambaya hayırlı olsun.

celebi

mehmet yılmaz

Uygulamalı staj konusunda sorun yaşamazlar, malzeme bol, dava gani olur :) :)

Hayırlı olsun Çarşamba'ya...  ;D

Sadece Samsunspor

öğrenciler samsuna gider habire ;D şaka bi yana güzel düşünmüşler ama başka bölüm olsa daha iyidi

Fecr_55

26 April 2010, 17:20:40 #6 Son düzenlenme: 26 April 2010, 17:27:37 Fecr_55
Hayirli ugurlu olsun memleketime..Ne fakültesi olursa olsun, okumak ve okutmak her zaman bir adim ileri olmaktir..Saglam bir adim, umarim faydali olur..

Tufan

1 ay öncesine kadar veteriner fakültesi taşınacağı konuşuluyordu. hatta fakültedeki arkadaşlar imza falan toplamışlardı sonra bir anda dekan o iş kesinlikle yattı siz kaybettiniz falan gibisinden konuşmuştu arkadaşlara.

şimdide Hukuk fakültesi Çarşambaya açılacak deniyor fakat daha geçen hafta oydem binasının önüne meşhur terazili themis heykeli dikilip altına Hukuk fakültesi tabelası kondu binanın en üst katındaki derslikler tahsis edildiği söylendi.
OMÜde tıpkı Samsun'umuzdaki çoğu şey gibi birşeyler garip ve ters gidiyor.
hayırlısı neyse o olsun.

çarşambalı-55

Alıntı yapılan: 35ama55 - 26 April 2010, 20:57:10
Ben Hukuk fakültelerinin ilçelere kurulmasına karşıyım. Kendi kız arkadaşımdan biliyorum Bursa'nın Gemlik ilçesine koydular Hukuk Fakültesini, ne kütüphaneleri oluyor ne kitapları alacak kırtasiyeleri oluyor, ne bir konferansa adam getirebiliyorlar vs vs.. Kendimden de biliyorum Buca'da oturuyorum ne bi sinema var ne bi tane AVM var ne bi eğlenme mekanı, İzmir merkeze insen 12'den sonra dönmeye araba yok vs .. 4-5 sene sonra yanına 3-5 tane de Meslek Okulu açıyorlar al sana eğitim kampüsü. OMÜ'de yer mi kalmadı yazık oraya gidecek öğrencilere. - Çarşambalılar alınmasın lafım Çarşamba'ya değil genel olarak ilçelere 4 yıllık fakültelerin verilmesine -

Dağın başında üniversite kurmaktan iyidir OMÜ'nün o kurupelitteki dağbaşındaki kampüsünde gündüz vakti domuzlar parçalıyordu adamı Samsun günlük güneşliktir Kurupelit kampüsüne kar yağıyordur Ulaşım tam bir sorundur karda kıyamette bir saat dolmuş beklersin otobüsler balık istifini geçtik Hindistandaki trenler gibi millet nerdeyse otobüsün üstünde yada kapılardan asılarak seyahat edecek 17 km yolu otobüsle 45 dakika ile bir saat arasında gelirsin Çarşamba - Samsun arası 35 km ama ortalama 45 dakikada geliyor otobüsler
OMÜ'de yer kalmadımı yazık oraya gidecek öğrencilere demişsin Bana sorarsan asıl OMÜ'nün kurupelit kampüsüne giden öğrencilere yazık diyorum ben

OMÜ nün kampüsünün bulunduğu kurupelittede herhangi bir sinema AVM ve eğlence merkezi bulunmuyor öğrenciler bu tür ihtiyaçlarını karşılamak için Samsuna gidiyolar ve malum 12 den sonra pek dolmuş bulamazsın

Siz OMÜ'yü Samsun merkezde kurulu sanıyosunuz galiba İzmir'de üniler şehir merkezinde mi kuruluyor bilmiyorum ama Nerdeyse bütün anadolu şehirlerinde üniversite kampüslerin hepside şehrin dışında kurulmuştur Demek istediğim ha OMÜ kampüsünde kurulmuş ha Çarşambada kurulmuş öğrencileri 30 ile 45 dakikalık bir otobüs yolculuğu bekliyor OMÜ de okuyan adama ne kadar yazık oluyosa Çarşamba'da okuyan adama da o kadar yazık olucak Isteyen Çarşamba'da ev tutar isteyen Samsun'a gidiş geliş yapar Hiç olmazsa kurupelit denilen köyde kalmaktan çok iyidir Toplam nüfusu 135 bin kişilik bir yer Ev kiralarıda uygun Sonra çok verimli bir ova üzerine kurulu sebze ve meyve bolluğu var fiyatlar çok uygun Sonra hemen ayağınızın dibinde havaalanı var Türkiye'nin neresinden gelirseniz gelin İstediğiniz anda memleketinize gidebilirsiniz

Sonra canlı bir staj yeri çok hareketli bir şehir hiçbir zaman aksiyonu bitmez ;D Kan davası, adam vurma, yaralama, toplu linç girişimi, meskun mahalde ateşli silahlar yasasına mualefet Geleceğin avukatları savcıları hakimleri çarşambadan yetişecek çarşambada pişecek Bundan daha güzel bir pilot yerleşim yeri seçemezlerdi hukuk fakültesi kurulması için ;D Bakın ilk mezunlar verilmeye başlansın Türkiye'nin hukuk sistemi nasıl düzeliyor  :D Adamlar suç nedir ne değildir toplumsal olaylara nasıl müdahale edilir pişmiş olarak sadece kuru kuru kitaptan teorik çalışarak değil bizzat pratisyen olarak işin içinde olacaklar Tam pişmiş olarak dağılacaklar güzel yurdumun dört bir yanına Göreve başladıklarında apışıp kalmıyacaklar yani  :D Tabi bunlar işin esprisi konu nerden nereye geldi Neyse Samsun'a ve Samsunumuzun güzel ve Samsuna vefalı  ilçesi Çarşambamıza hayırlı uğurlu olsun Bu arada Bafralı kardeşlerimiz biz 52 bin imza topladık Bafraya fakülte açılsın diye gittiniz Çarşamba'ya açtınız yazıklar olsun bilmem ne gibi yorumlar yapıyolar bazı haber sitelerinde Valllahi ayıp ediyolar bir yere güzel bişe yapıldığında destek olalım hemen haset kin ve fesatlık çıkarmayalım HANİ SİZ İL OLACAKSINIZ YA O ZAMAN DEVLET SİZE MAHSUS BİR  ÜNİVERSİTE AÇAR MERAK ETMEYİN KOSKACA BAFRA SAMSUNDAKİ ÜNİVERSİTENİN FAKÜLTESİNE Mİ KALDI LAFIM ANLAYANA... 

çarşambalı-55

Alıntı yapılan: 35ama55 - 26 April 2010, 23:08:57
Lafın bana ki benden alıntı yapmışsın. Bende cümlemin sonuna ne yazdım bak  -Çarşambalılar alınmasın lafım Çarşamba'ya değil genel olarak ilçelere 4 yıllık fakültelerin verilmesine-

Ben ilçelere fakülte de verilmesin demedim ama İİBF-Hukuk-Eczacılık-Mühendislik-Tıp-Eğitim vs.. gibi kendine yenilik katmak isteyen,gelişim isteyen, kütüphane-kırtasiye vs.. isteyen fakülteler ilçelere kurulmasın dedim. İlçelere hareket gelecek diye yıllarca çalışıp 4 yıllık fakült kazanan gençler neden kütüphanesi olmayan kampüsü olmayan tek binalık okullarda üniversite okusun?

Lafım anlayana derken bazı haber sitelerinde bu habere yorum yazıp kin ve nefret kusan bafralı kardeşlerimiz vardı onaydı senle alakası yok Sanada alınmadım sadece bu üni kampüsleri zaten şehir merkezlerinin dışında kuruluyolar Öğrenciler bu sosyal kültürel faaliyetler için zaten şehir merkezlerine gitmek zorunda kalıyolar Yani ha ilçeye kurmuşun ha kampüsün içine kurmuşun bir fark etmiyor Anadolu üniversitelerinin kampüsü İstanbul Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerinki gibi değil sosyal aktiviteydi filan yok öyle fazla şeyler Yok konferansmış kütüphaneymiş hikaye İstersen dünyanın konusunda en büyük bilim adamlarını konferansa getir Eğer ünide hocalar konferansa gelin gelmezseniz yoklamada yok yazarım Sınavda konferansa gelenlere 20 puan vercem demese in cin top oynar o konferans salonlarında bir kaç inek öğrenciden başka kimse gitmez Kütüphanelere gelince üni hayatım boyunca kütüphaneden içeri dahi girmedim Öğrencilerinde %95 i girmemiştir İnek öğrenciler istisna tabiki Kampüsün dışında fakülte kurulmasın öğrenciler kütüphaneden konferanslardan mahrum kalıyor yazık oluyor öğrencilere demeye gerek yok zaten adamların %95 gitmiyor O geri kalan % 5 lik inek öğrenci grubuda bırak çarşambadan tunceli çemişgezekten bile gelirler istediklerinde

gozgoz yýlmaz

Ben burada çarşambayla alakalı yorum yazan herhangi bir bafralı üye görmedim, okumadım. O yüzden kim, nerede o tür yorumlar yapmışsa sen de cevaplarını orada vermelisin...

Çarşamba ilçe olarak ciddi bir atılım içinde, oraya bir ya da birkaç fakülte yakışır ama bu Hukuk fakültesi mi olmalıdır? o tartışılır... Ovadan dolayı veterinerlik ya da ziraat olması daha doğru tercih olabilirdi.

Tufan

ziraati birkaç yıl içersinde Ballıca taraflarına taşınacağı söylentisi var Veterinerlik Çarşambaya gidecekti rektörün açıklamaları vardı fakat fakülte kazan kaldırdı. ihale ondan yeni açılan Hukuk'a kalmış olabilir.

**KaR6**

bence hiç hukuk fakültesi açılmasın, biz yandık başkaları yanmasın :)

çarşambalı-55

ziraat fakültesi zaten 1980 ile 1984 yılları arasında çarşamba gelemen'de eğitim öğretim verdi daha sonra 1984 yılında OMÜ kampüs içine taşındı madem tekrar ziraat fakültesi açcaktınız da zamanında neden taşıdınız diye sormazlar mı adama Veterinerlik fakültesiyle ovanın ne alakası var onuda anlamış değilim Adı üstünde ova burası büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapılmıyor tarım ve ziraat yapılıyor

ne yani bir yer ova diye illaki oraya ziraatle vetenerinerlik fakültesi mi açılcak illa ki hukuk fakültesi açılamaz mı Kimse bize bişey lütfetmiyor o yerin arazisinin hayırsever bir çarşambalı vatandaş veriyor binaların ve tesislerin yapımınıda Çarşamba Belediyesi üstleniyor

Ben bu arada bafralı kardeşlerimize kötü bişe de demedim isteyen istediği yerde yorumunu yazar ben medenice seviyeli bir şekilde hakaret etmeden yorumumu ve görüşümü yazdıktan sonra Başka haber sitelerinde gördüğüm yorumları burda paylaşmanın suç olduğunu da bilmiyordum

eLLis

Fakültelerin ilçelere açılmasını bende uygun bulmuyorum Samsuna gidip gelirler diyenler var oda bi yere kadar Çarşambada tıkılıp kalıcak bu öğrenciler hiç bir imkana sahip değil yapıcak bişe bulamamaktan sıyırırlar ben Aydın Nazillideyim Allahtan burasının çevresi iyi çıkıp gitmeye 1 2 saatlik yerler var Çarşambada o bile yok Çarşamba için iyi ama öğrenciler açısından kötü.