Maraton kombine tribünü faydadan çok zarar..

Başlatan timofte, 04 April 2006, 14:37:54

« önceki - sonraki »

timofte

19 Mayıs Stadı'nda maçı tam ortadan izleyebildiğiniz, sahaya hakim bir tribün.. Maraton tribünü..
Ben de sene başında kombine biletimi ilk kez kale arkası dışında bir yerden, buradan aldım. Ne büyük hata ettiğimi daha ilk haftadan gördüm.. Ama bundan sadece oraya takımını da desteklemek isteyen ve bunu yapamayanlar değil, takım da zarar görecekti.. Haftalar ilerledikçe bu tribündekiler kendisini daha da spor yazarı ve çekirdekçi havasına sokuyordu. Ve  Ligde çok kritik günler yaşamamıza rağmen bu vurdumduymazlık devam ediyor!

Takımını destekleyenler, kale arkasındaki taraftar gruplarımız sahaya uzaktalar ama maç boyunca susmuyorlar, sanki grupların takımı desteklemek için mecburiyetleri mi var, ya da maraton kombine bölümündekilerin ne ayrıcalığı var?

Yazıyı okuyanlardan, "futbol sahada oynanıyor, bunun ne etkisi olacak?" diye düşünen çıkar mı bilmem ama futbol kesinlikle sadece sahada oynanmıyor. Taraftar baskısı çok önemli, bu da sadece bir grup taraftarın kendini paralamasıyla değil, bilinçli bir seyirci topluluğuyla mümkün..

Ne tuhaftır ki, bu Maraton bölümündekiler destek vermedikleri gibi seslerini futbolculara birebir duyurabildikleri için oyuna ve futbolculara da çokça müdahale ediyor, morallerini bozuyorlar.. Futbolcuya küfür ediyorlar.. Ceyhun her ayağına topu aldığında bunlardan bir homurtu yükseliyor. Adam sanki tek başına maçı alacak. Tabi ki topçuların değil Samsunspor'un sevdalısıyız ve sevdiğimiz sevmediğimiz adamlar var ama Samsunspor'u onlar temsil ediyorlar, motivasyonlarını olumlu değil de olumsuz etkilemek hangi mantığın ürünüdür?

Rize maçında futbolculardan Adnan, Tamer ikinci yarı başında o bölümdekilere hadi bağırın diye işaret yapıyor, destek istiyor.. Birkaç duyarlı insan tempo tutuyor az sonra "çök çök" sesleri.. Dayanamayıp cevap verdim, "Seneye takım düşünce çökersin bol bol" diye.. Adam ne alakası var diyor. Sanki maçı saniye saniye izleyip ertesi gün yorumlarını gazeteye yetiştirecek.. Bu hayati maçlarda numaralı tribün bile kale arkasındaki taraftarların "Samsun gol gol gol" temposuna var gücüyle karşılık verirken, buradakiler "Kırmızı" yı "Beyaz" diye bile karşılamıyor.. Hırsımdan "Arkadaş siz nerelisiniz" diye bağırıyorum, birkaç kişinin bana bön bön baktığını az sonra yeniden gözlerini sahaya çevirdiğini görüyorum..

Bundan sonraki kritik maçları takıma tam destek veren ve buna rağmen yöneticilerin bazı tepkileri takımın başarısından öde tutarcasına sırtlarını döndüğü, ama takımlarını yürekten destekleyen "Samsunsporluların" arasında izleyeceğim. Samsunspor'un bu zor günlerinde bile çekirdek yeme peşinde olan, oturduğu yerden topçulara söven insanların arasında olmak dayanılır gibi değil. Zaten Rize maçında da bilet bulamadığım için son çare olarak kombinemle maçı onların arasında izlemek durumunda kalmıştım. Ama takımın durumuna rağmen değişen hiçbir şey olmadığını gördüm..

Takımın bu çok önemli döneminde sahayı etkileyebilecek yerde oturanlar tam bir "seyirci" gibi davranmaya devam ediyor ya, ona yanıyorum.

Allah ıslah etsin başka diyecek bir şey yok..

bluegreen55

taraftar derneklerinden  1 tanesi maratonun ortasına oturmalı ve herkesi ayağa kaldırıp bi şekilde tempo tutturulmalı.benimde kombinem vardı geçen sene ve bi düzensizlik vardı 1 slogan başlıyor ve yavaş yavaş azalıp bitiyodu.sürekli olan ve susmayacak bir grup olda olmalı ki diğer insanlarda hiç susmayan bu tezahüratlara katılsınlar..
maraton tribünü sahayı etkileme yönündende daha önemli
kale arkaları sahaya uzak kalıyo ama maraton sahaya ve futbolculara daha yakın..
şirinleri bu maçta maratonun tam ortasında görmek istiyoruz..
kombinesi olanlara güzellikle anlatıp ikna etsinler.

bengülü

ben diyorumki keşke şirinler yada söğütlü bahçeler gibi taraftar grublarımızın maratonda olmasını istiyorum örneğin izmir alsancak stadında maraton komple bağırıyor böylesi daha iyi olur o zaman otursunlarda göreyim onları çekirdekçi taraftar istemiyoruz gerçek samsunspor taraftarını istiyoruz

cem and naz55

takıma bir yararınız yok bari zarar vermeyin oralarda futbolculara homurdanıpta adamları moral olarak bitirmeyin

Alemci İsmail

Söylüyoruz kardeşim bağırmayacak adam gelip de kuru kalabalık yapmasın.Bu fotografı ben hayatta çekemezdi heralde baksana herkes çekirdek yiyo yazıklar olsun bunlara tüh.

bodensee55

maratondan coklari dangalak geri zekali...cekirdekci su icineler...mal gibi mac izleyenler toplugu aslinda gruplar sadece tamamen maraton olmali cunku sahya en yakin rakipe baski kurabilcek en iyi yer kale arkalari cok uzak ve ses yanki yapamiyor...dolasiyloa rakip elini kolunu salayarak mac oynyior -.......bence fanatikler maratona en iyi destek oradan

34 SS 1965

aslında guzel fıkırler yanlız bızm stadın ustu acık olduğu ıcın ses sahaya gıtmez oncellıkle maraton kapanmalı oda bı (20 yıl surer)3 sulukler ole tam sahanın oratasında takımlarını desteklıyolar maraton taraftarından bı b. olmaz

Forvetim

Arkadaşlar eleştirirken lütfen biraz dikkatli olun bi küfür etmediğiniz kalmış, çekirdekçi değilim olmadım olmayacağımda (zaten çekirdek yemeyide sevmem) onun için üstüme alınmadım ama son 5 yıldır her maçta maratondayım. Bazı cümlelerde haklısınız pasif kalınan yönler var ama orda taraftarı ateşleyecek bi grup yada bi lider de yok, birkaç kişi kendince tezahürat başlatıyor sonra diğerleri katılıyor yani organize bi durum sözkonusu değil. Madem öyle gruplardan biri maratonda konumlansın, çoğu statlarda gruplar maratondadır. örn. Sakarya (tatangalar), yakın bildiğim için yazdım, beni önceki yazılarımdan bilenler varsa Adapazarında oturduğumu ve büyük deprem sonrası memleketime geri döndüğümü akabinde Samsunumun her maçına oğlumla beraber geldiğimi bilirler. Yani demek istediğim çok fazla ağır eleştirilerde bulunmak yada bu eleştirileri maratonun tamamına ithaf etmek yanlış bi tutum. O tribünde çekirdekçi olduğu kadar kaybedilen kritik maçlardan sonra ağlayan taraftarda var, Kayseri maçında ki taraftar kitlesini ve statın gelin gibi süslendiğini görüp, şimdiye kadar niye bu birliktelik sağlanmıyordu deyip üzüntü yerine sevinçten gözleri sulananlarda var, bunları bizzat ben gördüm keşke benim de foto makinam olsaydı da bende onları çekip buraya koysaydım. Ben tezahüratımı yapıyorum ve yapmıyanlarla yada katılmayanlarla yeri geldi kavga edecek bile oldum o yönden içim rahat, benim gibi yüzlerce insan var onun için konuyu genele yaymayalım. Bende koskoca maratonun bangır bangır bağırmasını statı rakip takımın üstüne yıkmasını istiyorum ama grup olmadığından bu süreklilik arz etmiyor kopuk kopuk sağlanabiliyor. Kimse kimseye yada hiç bi grup diğerlerine karşı bi husumet duymasın oraya gelen herkes aynı duygular için aynı hedef aynı heyecan ve sevgi için geliyor. Oraya gelen şarapçı bile Samsunum için geliyorsa benim gönlümün kralıdır. Herkese sevgi ve saygılarımla,,,

timofte

Forvetim biz seni zaten biliyoruz bu yazılanlardan alınması gereken son insanlardan birisin. bunu kişiselleştirip alınganlık göstermene gerek yoktu. maraton tribün bu haliyle takıma fayda değil zarar getiriyor. bunu söylemek gerekiyor. yoksa ben kendim de bu sene ve geçen senenin yarısından beri maçları oradan izliyorum. Ama takımı desteklemek için kılını kıpırdatmayanlar bu yazıdan alınmaz bile zaten..

Samsunspor'a en iyi desteğin verilmesi gereken tribün üstelik düşme potasındayken sinema seyreder gibi maç seyrediyor. Eminim futbolcular oraya bakıp bağırın diye ellerini kaldırdıklarında, destek istediklerinde "çoğunluğun" tezahürat yapmayıp basın mensubu gibi maç izlemesi seni de yaralıyordur. Bazı insanlar yüzünden maraton tribünü takımı destekleyemiyor, desteklemek isteyenlere tuhaf tuhaf bakan çok insan var. Bundan maraton kombine tribündekilerin hepsi böyledir diye bir anlam çıkarmaya gerek yok, zaten bu başlığı açan kişi olarak dediğim gibi ben de bugüne kadar maratonda maç izledim..

Samsunspor için stada gelen insanlara saygı duymak başkadır, takıma hiç katkı sağlamayan sahada koşan topçuya söven insanları eleştirmek başkadır.

Bu başlık da o tribündekilerin Samsunsporluluğunu sorgulamak amacıyla değil okuyup da üzerinde düşünülmesi, bir şeylerin değişmesi için açılmıştır. Oraya bir taraftar grubu konumlandırmak iyi bir fikir olabilir ama hayata geçirilme imkanı nedir bilemiyorum. Bunu biraz da yöneticiler düşünsün, bağıran destek veren taraftara ithamda bulunacaklarına bu konulara da eğilirseler fena olmayabilir.

Amsterdamli

Sevgili dostlar, yazilarinizda ne ifade etmek istediginizi cok iyi anliyorum. Gerek Timofte gerek Forvetim olsun hakli oldugu konular var.

Ben kendimden ornek verecek olursam; cocuk yastan beri tatile geldigimde samsunsporumun maclarina kosa kosa giderim. Bu cocukluk ruhu ile bazi fantazilerim olurdu gerci halen var. O yaslarda yine bir maca gidecektim ve ustumde yesilli bir kazak vardi. Evden cikmadan ustume degistirmem lagzim dedim buyuklerime neden dediler, ben Samsunsporun macina gidiyorum yesil kazaklan gidememki dedim, kirmizi yada beyaz agirlikli birsey olmaliydi.

Stad icinde yasadiklarima gelince, onca heveslen maca giderdim ve tribune otururdum. Icimden bagirmak takimi yuksek sesle desteklemek gelirdi cunku ben futbol maclarinda boyle yapildigini dusunuyordum, cunku maca gelmenin nedenlerinden biri bu degilmiydi. Ancak etrafimda hickimse bunu yapmadigindan bende sessiz sessiz oturuyordum. Icim icimi yiyordu neden boyle diyordum, bagirmak istiyordum ama tek basina nasil bagiracaksin ustelik yasinda ufak. Halbuki hayatimda ilk gittigim Samsunspor macinda tribunler tiklim tiklimdi, uzerimde Samsunspor yazan bir t-shirt vardi. Butun tribunler ayakta bagiriyordu. Biz kale arkasindan maraton ile kirmizi-beyaz cekiyorduk Samsun Samsun diye bagiriyorduk, yerimizde duramiyorduk. Demekki sonralari o tribunlerde sessiz sessiz oturmak zorunda kalan bu cocuk o ilk gittigi Samsunspor macinda yasadigi mutlulugu ve coskuyu tekrar yasama arzusundaydi ama yasayamiyordu artik.

Bana gore maca gelen her insan heyecanlanmali, posizyon ve guzel hareketlerden sonra alkis tutmali, ses cikarmali bagirmali. Ben demiyorum herkez 90 dakika boyunca hep bir agizdan tempo tutsun ama kuru kuru mac izlemeyi anlamak mumkun degil. Bu sessiz oturan insanlarin cogunlugunu costuracak organizasyonlar pilanlar yapilmali. Insanlar belkide bu yuzden maca gelmiyor cunku seyir zevki ve eglence faktoru cok dusuk. Inanin bana bu insanlari akillici bir pilan ile costurabiliriz, cosmak istemeyende artik oraya gelmez yada onlara stadin belli bir bolumunde yer ayirsinlar ve orada az sayida sessiz sessiz maci izlesinler.

King Of The North

Bizim seyircimizin çoğu hem maç izleyip hem de tezahhurat yapamıyo.Maratonun daha da ateşli olması lazım.Ben 2000 seyirciyle bütün stadın özellikle o maratonun da nasıl coştuğunu birkaç maç da olsa eski yıllardan biliyorum.Ligin ilk yarısının son haftası bir maç hiçbir iddaamız yok orta sıralardayız Zeytinburnu maçıydı sanırım stad muhteşemdi Hatta futbolcular işte gerçek taraftarımız bu sayıca az ama bizi gururlandırdılar,ateşlediler diye demeçlerini okumuştum gazetede.Ben o günleri özlüyorum kuru kalabalık değil,rakiplerin tırstığı bir deplasman olmalıyız.

baha55

Alıntı yapılan: "bluegreen55"taraftar derneklerinden  1 tanesi maratonun ortasına oturmalı ve herkesi ayağa kaldırıp bi şekilde tempo tutturulmalı.benimde kombinem vardı geçen sene ve bi düzensizlik vardı 1 slogan başlıyor ve yavaş yavaş azalıp bitiyodu.sürekli olan ve susmayacak bir grup olda olmalı ki diğer insanlarda hiç susmayan bu tezahüratlara katılsınlar..
maraton tribünü sahayı etkileme yönündende daha önemli
kale arkaları sahaya uzak kalıyo ama maraton sahaya ve futbolculara daha yakın..
şirinleri bu maçta maratonun tam ortasında görmek istiyoruz..
kombinesi olanlara güzellikle anlatıp ikna etsinler.

bencede  cok haklısın...sahaya  tam hakim olunabilecek  nokta  ve  ölü  noktamız  ses yok bide küfür  topculara..maratanon tam ortasına  şirinler otrumalı bencede  ..

Ladikli

herkes rahat olsun.hafta sonu büyük ihtimal hava güneşli olacak.büyük bir bölüm çekirdeklerini,sularını alır yerlerine oturup geyik yaparlar rahat rahat.birkez olsun şu takıma destek olsalarda utandırsalar bizi ne olur.

yaman55

timofte yazılarını devamlı okuyorum okadar güzel şeyler yazıyorsunki yani okumamak eldi değil kardeşim şurda kaldı 4 maç içerde bence gruplarla gir bu maçlara 1 kişi bile çok önemli destek için kale arkasına gir biz 12 de livaysın önünde olcaz ordan hep birlikte maça gidecez arkadaşım çekirdekçilerin yanında durma seninde desteğine ihtiyacımız var!

baha55

Alıntı yapılan: "yaman20"timofte yazılarını devamlı okuyorum okadar güzel şeyler yazıyorsunki yani okumamak eldi değil kardeşim şurda kaldı 4 maç içerde bence gruplarla gir bu maçlara 1 kişi bile çok önemli destek için kale arkasına gir biz 12 de livaysın önünde olcaz ordan hep birlikte maça gidecez arkadaşım çekirdekçilerin yanında durma seninde desteğine ihtiyacımız var!

selam arkadaslar ben de tokatdan geliyorum yarın maç için..büyük bi organizasyon yapıp maça büyük bi kalabalıkla  formalarımızla bagararak stada dogru gidelim...livays  nerde tarif ederseniz sevinirimm..