Galip Öztürk'ün başkan adaylığı nasıl engellendi?

Başlatan timofte, 22 March 2006, 20:07:57

« önceki - sonraki »

timofte

İsmail Başkan'ın istifasından sonra yaşanan süreci hatırlıyoruz. Çarşamba-Samsun'lu işadamı Galip Öztürk şehrin farklı kesimlerinden destek görürse aday olabileceğini açıklamıştı. Kongreye bir hafta kala ise Öztürk işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek aday olmayacağını açıklamıştı.

Bunun arkasında neler olduğu her ne kadar saklanmaya çalışılsa dahi o dönemde kamuoyuna yansımıştı. Eski yönetimden Yusuf Yılmaz, Galip Öztürk'ün şehirde istenmediği havasının kasıtlı olarak verildiğini söyleyerek isyan etmişti..

Sonra kongre günü belli olan bir yönetim çıktı karşımıza.. Adını birçok kişinin ilk kez duyduğu Adnan Ölmez başkanlığa adaydı. Daha sonra kendisi, "iki gün kala bu göreve ikna edildiğini, zorla göreve getirildiğini" ifade edecekti.

Bunlar nereden çıktı denilecek olursa, adını vermeyeceğim eski bir yönetici abimizi gördüm Denizli Kupa maçı öncesinde.. Ve konuştuklarımızı paylaşmadan geçmek istemiyorum..

Biletini almış, herhangi bir taraftar gibi maça giriyordu. Samsunspor'un durumuna kahrolduğunu söyledikten sonra, konu yönetimden açılınca normalde bu yönetimin iyi niyetli ancak acemi olduğunu, taraftarın değerini bilmediğini, onları yanına değil karşısına aldığını ve bunun büyük bir hata olduğunu anlattı. Hatta "Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın kurbanı oldu, kafasında böyle bir şey yoktu." ifadesini dahi kullandı. Galip Öztürk'ü getirmek için çok uğraştıklarını ancak "mafya" karalamasıyla Öztürk'ün önünün kesildiğini anlattı..

Biz bu takımı desteklemeye devam edeceğiz, yanlış anlaşılmasın.
Ahmet Mehmet için değil, Samsunspor için.
Bunları ortalığı karıştırmak için değil, içim kan ağladığından yazıyorum.
Ve 90 dakika bağıran taraftarlarımızın elendiğimiz kupa maçından çıkarken isyan edercesine dile getirdikleri bir tezahüratla noktalıyorum..

"Samsun'un aşkına, Samsunlu başkan.."

dr_ahmet

Samsuna doğu karadeniz hegamonyasını temsil etmeyen  Samsunlu milletvekilleri ve başkan seçilmesini diliyorum. Saygılarımla

Amsterdamli

Sevgili Timofte duygularimi ifade etmekte gucluk cekiyorum. Okadar uzgunumki ve sinirliyimki. Golu yedigimizden beri dusunup duruyorum. Yani nedir bu Samsunspor'u bukadar alcaltan ve lekeliyen seyler.

Aklima ne geliyor biliyormusun. Beni 1 seneye yakin taniyan insanlar benim tuttugum takimin ligimizin sayili takimlarindan oldugunu anlayamiyorlar. Tabi bunda onlarin sucu yok. Artik bazi seyleri kabullenmemin zamani geldi herhalde. Eski sanli Samsunspor yok artik. Onune gelene yenilmeyi bilen kendi sahasinda bile galip gelemeyen bir Samsunspor var.

Elimizdeki futbolculara bakarsan bunun hicde boyle olmamasi gerekir gibi gorunuyor ama senelerdir sanki Samsunsporu kemiren bir hastalik var.

Samsun bolgesinin ekonomik olarak Turkiye capinda cok gerilere dusmesi illaki bu bolgenin takiminida etkilemistir. Super ligden dussek bizi ayakta tutacak hicbir gelir olmayacak artik bunu iyi bilin.

Bu yuzden hem Samsuna hemde Samsunspora zarar veren, bu bolgeyi ve dogal olarak bu bolgenin takimini gelistermek icin caba harcamayan ve bu bolgeden secildikleri halde  baska yerlere yardim yapmayi uygun goren insanlari icimizde nasil barindirabiliyoruz anlamiyorum. Samsunda Samsunlu kalmadi artik??

Galip Ozturk gibi birisinin onu nasil kesilir? Onun onunu kesip koltuga biz buraya zorla geldik diyen bir adamdan bize ne fayda saglamasini bekliyorlar?

Bir yandan Turkiyedeki bozuk duzen Anadolu takimlarinin belini bukuyor ve Milli Takimin Dunya Kupasina katilmasina engel oluyor. Diger yandan bu yetmiyormus gibi kendi icimizdede birseyler beceremiyoruz.

Zaten su macin oglen oynatilmasi kadar rezalet bir durum olamaz. Bu bile benim maca felan hicbir heyecanimi birakmamistir diyecem ama radyoyu acip maci dinledigimde yine bu takima nekadar gonul verdigimi hissediyorum.

Adi serefsiz federasyon, artik gozunuzu acin Turkiyede 4 takim yok. Samsunlular ve Samsunsporlular sizde gozunuzu acin cunku 1 tane Samsun ve Samsunspor var!

timofte

Sevgili Amsterdamlı ben de şu anda bunları yazmak istemezdim her zamanki gibi içime de atardım ama bugün tribünde ve maçtan çıkarken yaşadığım ıstırap anlatılır gibi değildi.. Sizler de bunu maçı takip ederken yaşadınız. Onbinlerce Samsunsporlu gibi.. Ne kadar içini dökse de insan rahatlayamıyor ama en azından seni anlayabilecek insanlar okuyor burayı..

Bugüne kadar hep bağrımıza taş bastık hepimiz.
Bundan sonra da basarız ama,

Biz bu hallere düşecek adam mıydık?

Her hafta aynı şeyler, aynı üzüntüler ve ortada hiçbir sorun yokmuş gibi davranmak zorundayız. "Zorla geldik" lafının arkasına sığınanları eleştirmeye bile hakkımız yok. İtiraf edeyim o eski yöneticimize dedim "Siz düşürseydiniz bizi keşke" diye.. Adam yine tüm iyiniyetiyle bir şey söylemedi, başını öne eğdi. Samsunsporluluğundan zerre kadar tereddüt etmediğim biri hiç değilse..

Bugün bir ruhsuzluktan söz ediyorsak bunu sadece futbolcuda aramayacağız..

Ben alınan ağır yenilgilerden sonra "Samsunsporlulardan, Samsunspor'u sevenlerden özür dilediğini söyleyen" yöneticilerimi özledim. Hakemler Samsunspor'un hakkını yediğinde "İstanbul'a eyyam yaparak yaranacaklarını sanıyorlar" diyebilen, Tv'lerde Samsunspor hakkında haddini bilmeden konuşanları o programa telefonla bağlanıp özür dileten başkanımı özledim. İstanbul'da kendisine kötü muamele edildiğinde maçı "taraftarın içinde" izleyen ve "futbolu bilenleri" özledim.

Her hafta; "Kim itti lan beni buraya" demeyenleri özledim.

Samsunsporun siyasete alet edilmesine müsade etmişsek, futboldan anlamadığını söyleyen birisinin getirilmesine ses çıkarmamışsak biz de suçluyuz. Samsunspor'a başkan olmak isteyen birinin önünü kesmek bürokrasiye kalmışsa, zaten biz o gün kaybetmişiz..

Galip Öztürk'ten söz ediyorsam, bunu kimsenin kendisini bulunmaz hint kumaşı sanmaması gerektiğini hatırlatmak için yapıyorum. Taraftara çapulcu diyen, herkese tepeden bakan zihniyetin doğru olmadığını anlatmak istiyorum.. Samsunspor sahipsiz değildir diyorum..

Ve bu renklere aşık olduğumuz için, Kayserispor maçını da, dedikodu değil tezahürat yapan kale arkasından izleyeceğim. Kimse için değil, Samsunspor için, bir görev bildiğim için orada olacağım..

Umarım o maçı kazanır ve içimizdeki Truva atlarına rağmen ligde kalabilmek için yeniden umutlanırız..

yirmiuc

timofte

@ yirmiüç,

Öncelikle genellemeler yapan, birilerinin yaptığını başkalarına yamayan, elmayla armutu birbirine karıştıran bir üslubu seçmeni son derece yadırgadım. Burada ben de bazı şeylere öfkeleniyor, kızıyor, karşı çıkıyorum ama düşüncemizi forumdaki insanları hedef almadan kırmadan yazmaya, törpülemeye gayret ediyoruz.

Ben eski bir Samsunspor yöneticisi ile konuştuklarımı buradaki Samsunsporlularla paylaştım, herkes kendi değerlendirmesini kendisine göre yapacaktır. İnanıp inanmamakta da özgürdür. "Her konuda muhalefet ediyorsunuz" lafı neyin nesidir. Verdiğin cevabın muhatabı ben olmama karşılık, Ertuğrul Sağlam'ın gitmesinden tut da Gaziantep yenilgisinden sonraki protestoya kadar "çoğul" kullanarak insanları tek bir kalıba sokmaya kalkışıyorsun.  

Herkes kendisinden sorumludur; bugüne kadar burada bazı konulardaki tüm rahatsızlığıma rağmen yönetimi hedef alan şeyler yazmamaya özen göstermiştim. Sabır taşına döndük, hep olumlu bakmaya çalıştık. Hatta senin tersine Kais-Ceyhun takasını doğru görmeye bile çalıştık. Bir kaleciye daha ihtiyaç vardı demedik. Şimdi de tahrip etmeye çalışmıyorum. Bugün tribündeki biri olarak da gözlemlerimi, yanlış bulduğum şeyleri anlattım. Takımın 2.lige düşmenin en önde gelen adayı olduğu bir zamanda "yönetenlerin" eleştirilmesinden daha doğal ne olabilir? Bunda rahatsız olacak bir şey yok!

Galip Öztürk'ü dediğim gibi kendisini vazgeçilmez görenlere karşılık zikrettim. İddia edilenin aksine kulübe kimsenin talip olmadığı gibi bir şey olmadığını, Samsunspor'un sahipsiz olmadığını söyledim. Elbette bu baskılara karşılık yine de aday olması mümkün müydü sorusu tartışılır. Gs'ye yaptığı yardım her ne kadar reklam için de olsa bize hoş görünmemiştir. Farklı farklı konulara değinmişsin, bunlar hep uzun uzun konuşulabilecek konular.

Ama burada duygu ve düşüncelerini paylaşan insanları itham etmeni anlamakta gerçekten zorlandığımı söylemeliyim.

yirmiuc

ali ihsan

Beyler bunlar İsmail Uyanıkın tırnağı olamazlar.Hakemler ezdi geçti bizi kimse çıkıpta ne oluyor demedi.Her konuda pasif ve acemi bir yönetimimiz var.Galip Öztürk tamam yardımda bulunmaştur ama kimse Ayhan Bermek için kulübe yardım etti filan demesin hiç bir hayrını görmedik onun.ŞİMDİ ÇOK DAHA İYİ ANLADIM İSMAİL UYANIK IN NE KADAR BÜYÜK BAŞKAN OLDUĞUNU .HER ZAMAN SAMSUNSPOR TARAFTARININ YANINDA OLMUŞTUR ,BUNLAR GİBİ SIRTINI DÖNMEMİŞTİR.Ama şimdilik destek vermekten başka yapacağımız bir şey yok hele bir ligde kalalım hayırlısıyla.

samet

Alıntı yapılan: "yirmiuc"
Alıntıİnanıp inanmamakta da özgürdür.

ben yazdıklarınızın doğruluğuna inanıyorum.

yazdıklarım ve dolayısıyla içindeki sorular size yönelik değildi, maraton kombinesi olup da açık tribüne maç izlemek için gidecek kaç tane samsunsporlu vardır ki.

yazdıklarımda genelleme yoktu aslında,
istifa çağrılarına taa ligin ilk maçında, gaziantep maçında, başlayan vs.
başarısız sonuçlarla birlikte sesleri daha da artan arkadaşlar içindi yorumum.

Alıntıgalip öztürk ve ayhan bermek her zaman samsunspor maddi destek oldular ama metro türkiyeye oynuyor onun için konyaspor a sponspor  ne zaman para istese verdi daha ne yapsın

Ne galip öztürkün ne de ayhan bermekin bu takımı desteklediklerini düşünmüyorum. eğer samsunsporlu olsalardı bunlar, basketbol takımımız 1.ligde ve takımın başkanı da galip öztürk olurdu.

galip öztürkün samsunspora verdiği para toplam 400bin dolar. Konyaya ne kadar vermiştir bilemiyorum, en son gs.ye de 200bin dolar verdi, daha öncekileri bilemiyorum.

Alıntısamsunspor a futbolcu aldı

kaisi takımın en çok gol atan, en iyi şut atan oyuncusunu dünya kupasında forma giyecek bir oyuncuyu konyaya hediye ettik öyleyse.
ya kardeşim sen icrata baksana sen neye bakıyon galip öztürk başkan olsaydı takım bu durumda olurmuydu olmazmıydı buna bakalım birde galip öztürk kadar takıma kim destek verdi bana onu söyle gerisi beni ilgilendirmez...önemli olan icraat çok samsunsporluyum diyenleride gördük yani!...