Samsunspora ve Samsuna yeni stad yapılmalı.

Başlatan kayacan, 15 January 2009, 01:13:58

« önceki - sonraki »

Ertuğrul Sağlam

ulen yusuf aşağıdaki belediye başkanları ile hiçbir toplantıda futbol muhabbetin hiç olmadımı utanmadınmı o insanlardan o insanların projelerinden hiçmi haberin yok sen nasıl bişr vurdum duymaz insansın senden bu insanlar nefret etmesinde neyapsın

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasek
Bursa Büyükşehir Belediye Hikmet Şahin
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel
vs.vs

menteşoğlu55

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eski bir futbolcu olması, sportif konulardaki hassasiyetleri nedeniyle Türkiye'ye yeni stadlar kazandırmak için bir tesis hamlesi başlatıldı...

Başbakan'ın ön ayak olmasının ardından TOKİ-GSGM-Belediye üçgeni arasında kurulan koordinasyon sonucu başlatılan bu hamle sonucunda şu anda Kayseri ile Rize'ye yeni ve modern statlar kazandırıldı...

İstanbul(Galatasaray-Seyrantepe), Bursa, Antalya, Konya, Sivas, Trabzon ise yolda...

Yapılan bu tesis hamlesinden şehrimizin de faydalanması gerektiğini düşünüyorum. Samsun'un bugün bulunduğu konumu dikkate almadan gerçek bir futbol şehri olduğunu bu ülkede kim inkar edebilir ki... Futbol kültürü açısından bize göre geride olduğuna inandığım Sivas'a, Konya'ya, Kayseri'ye yeni stadyumlar kazandırılıyorsa Samsun'a neden kazandırılmasın?

menteşoğlu55

Ülkede yapılan tesisleşme hamlesinden Samsun'da nasibini almalı...

Mevcut stadyumun yenilenmesini asla kabul etmiyorum. Gecekondu çözümlere karnımız tok. Devletin öncülüğünde böyle bir hamle başlatılmışsa bundan Samsun'da yararlanmalıdır.

Bakın arkadaşlar olayı sadece tribün açısından değerlendirmeyin... Evet maraton tribün büyütüldü ve güzel yapıldı. Kabul ama ya diğer eksikler...

Soyunma odaları, hakem odaları, basın odası, kafeterya, canlı yayın odaları, mix zone alanları açısından bakıldığında Samsun 19 Mayıs Stadı bugün birçok dezavantaj barındırmaktadır. Bu haliyle hiçbir önemli organizasyona ev sahipliği yapamaz. Ayrıca hepimiz daha konforlu koşullarda maç izlemek istemez miyiz?

Dolayısıyla 19 Mayıs Stadı'nın bulunduğu alan çok ideal. Baştan aşağı yenilerek Türkiye'ye çok modern bir kompleks kazandırılabilir.... Bakın neler yapabilir?

30 ile 35 bin kişilik modern bir stadyum...
5 ile 7500 kişilik modern bir spor salonu...
olimpik ölçülerde uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek yüzme havuzu...
tenis kortları, bireysel sporlar için modern bir antrenman salonu...

Bu saydıklarım hayal diyebilirsiniz... Size şöyle yanıt veririm bende...

1 - Konya'ya, Sivas'a, Rize'ye yapılıyorsa Samsun'a neden yapılmasın...

2 - Herşey hayal etmekle başlar...

menteşoğlu55

Bu arada bilmeyenlere ya da dikkatinden kaçanlara bir hatırlatma yapmak istiyorum...

Bugün Kayserispor Genel Menajeri olarak görev yapan Süleyman Hurma, Samsunspor'da çalışırken bu proje için inanılmaz çaba sarfetmişti.

O günlerde çok yakınında bulunan ve düşüncelerini bilen biri olarak o zamanki gelişmelerden biraz bahsetmek istiyorum.

Süleyman Hurma, o dönemde Ajax Amsterdam Arena Stadı'nı yapan konsorsiyumu Samsun'a getirmişti. Konsorsiyum yetkilileri, öncelikle 19 Mayıs Stadı'nın bulunduğu alanı gezmişler, çevre yolunun da buradan geçeceğini öğrendiklerinde arazinin stat için çok ideal olduğunu belirtip Samsun'dan ayrılmışlardı.

Daha sonra Samsun'a çalışma yaparak döndüler ve Büyük Otel'de bir tanıtım toplantısı organize ederek Samsun'a nasıl bir stad yapacaklarını anlattılar. Sadece Samsunsporlu yöneticilerin yer aldığı o toplantıya katılanlar arasındaydım. Adamlar müthiş bir proje hazırlamışlardı.

Samsun, gerçek bir futbol stadına kavuşacak, alışveriş merkeziyle, sinemasıyla, kafeteryasıyla, ürün satış mağazasıyla, dükkanlarla, kongre merkeziyle çok önemli bir tesise sahip olacaktı.

Ancak o dönemdeki yöneticilerin bile hayal gözüyle baktığını, Süleyman Hurma ile dalga geçtiklerini hatırlıyorum.

Süleyman Hurma buradan ayrıldıktan sonra görev yapmaya başladığı Kayseri'de Yönetim Kurulu'na aynı projeyi teklif etti. Çalışmalar gerçekleştirildikten sonra proje aşamasına geçildi ve bugün Kayseri, herkesin gıpta ettiği bir stadyuma dahası bir spor kompleksine sahip oldu.

5 yıl önce Süleyman Hurma'ya gülenleri şimdi görmek isterim doğrusu?

Demek ki neymiş... İstenirse başarılabiliyormuş değil mi?

Bu arada yeni stad vesilesiyle hatırladığımız Süleyman Hurma gibi önemli bir profesyoneli kaçırdığı için bu şehir ağlasın dursun...

Futbol kültürü olmayan bir şehri yıllardır Süper Lig'in başaltı takımlarından biri haline getiren, Avrupa Kupası oynatan, yeni stadyum kazandıran bir organizasyonda çok önemli bir görev üstlendi.

Hatırlatayım dedim de...

Akyol

Arkadaşlarım, abilerim bizler süper projeler yapabiliriz, harika fikirler ortaya koyabiliriz ama başımızda henüz başkanımız yok bilmem farkında mısınız?Yerel yönetimlerden destek 0, şehir zaten sırtını dönmüş,stada ailecek gitmek mesele olmuş,taraftar profilimiz dağınık vs vs...Stadımızın yeniden yapılmasını en çok isteyenlerden birisi olarak kayseri,antalya,rize projeleri bizler için bu siyasi anlayışla çoook uzak kalıyor.Dost acı söylüyor maalesef yzy Samsunspor demiyor vekiller hiç demiyor berbat bir haldeyiz maalesef  :(

AntZ

25 March 2009, 20:27:12 #65 Son düzenlenme: 25 March 2009, 20:33:43 Ant55
Şimdiki stada çakılacak her çivi ilerde de olsa yapılacak olası bir stadın yapılmasını o kadar geciktirir. Maraton tribünümüz büyütüldü, güzelde oldu, ama eğer stad yapılma konusu bu şehirde gündemde olsa ve konuşuluyor olsaydı şimdiki stad yeterli görülecekti. Bundan sonra da yapılacak her yenilik, büyütme ilerde de, belki 5 - 10 yıl sonra da yeni stad hayallerimizi suya düşürecektir.

Kayserinin eski stadı yetersizmiydi diyenler olabilir, şimdilik yeterliydi, belki üstü kapatılsa o haliyle bile Türkiye'nin en güzel stadlarından biri olabilirdi. Ama bizim Kadir Has'ımız, gerçekten şehrin takımını düşünen belediye başkanlarımız yok. Bir elin parmaklarını geçmeyen Adam gibi iş adamlarımız var ama onlarında yapabilecekleri biryerde kısıtlı malesef.

Kendi adıma söyleyeyim bu konuda kendi içimde büyük bir çelişki içindeyim. Bir yandan yeni stad yapılmasının şehri yönetenlerin bu zihniyetiyle çok zor olduğunu bilsemde şimdiki stada çakılan her çivi bir yandan sevindirirken bir yandan da iyice umutsuzlaştırıyor. Bari yaptıklarını düzgün yapsalar, en azından maratonu büyütüyorsun dam üstünde saksağan gibi durmasa...

Bir de not ekleyeyim, Antalya da yapılan yeni stad tamamen bedavaya getiriliyor. İnşaatı yapan firmaya stadın yapıldığı 100. yıl spor kompleksi yanında kat sınırı olmayan, plaza yapılmak üzere arazi verildi. 70 küsür kat olacağı söyleniyor.

kayacan

menteşoğlu55
Yazdıklarına tamamen katılıyorum.İnanılmaz güzel yorumlamışsın. Ben kendi adıma üşenmedim bugün bir mektup yolladım başbakanımıza. Madem devlet destekli klüpten para çıkmadan bunlar yapılıyor Samsuna da yapılsın istedim. Klübe kalıcı gelirmi istiyoruz buyrun işte stad projesi.Rantabl bir yere yapın bakın nasıl para kazandırıyor...

Sempatik Bengülü

öncelikle yeni bir stad yapılması askıya alınıp bunun yerine samsunspora sahip çıkılması gerekmiyormu ?yoksa benmi yanlış düşünüyorum valla açıkçası bu benim kendi şahsi fikrimdir

designer_55

samsunsporun tek kurtulus yolu stadyumdur. ancak bu belediye tarafindan desteklenen bir proje olmasi gerekiyor.
Cok yonlu, sadece futbol icin degil, eglence complexi halinde yailmasi lazim. Yani kayseriye yapilan stad gibi degil. Cok amacli, gelir getirecek bir stad.
Elbette stadd samsunun simgesi haline gelmesi gerekir. Cok onemli bir noktaya yapilmasi lazim.
Bu konuda aslinda fikirlerimiz var; hollandada samsunlu bir mimar olarak katkimizolsun isterdik.

HoliganSamSunLu

kayserti modeli çok güzel adamlar 110 milyona stadın yerini satıyorlar 60 milyona yeni stad yapıyorlar hemde ab standartlarında tabi öncesinde belediye satdın yerini kulübe bağışlıyor... böyle bir proje ile hem samsunspor yeni bir stada kovuşur hemde kulübe büyük maddi katkı sağlanır...

eLLis

Stad yzy ile olmaz ya başkaları el atacak ya da bekleyeceğiz yzy değişecek he öyle bir durum olursada stad kesinlikle şu anki yerinden dahada uzağa yapılmamalı ulaşımı çok rahat olmalı bursa stadı bizim gibi daha kopuk olsaydı inanmıyorum bu kadar kalabalığa oynayacaklarını tarihten beri şehrin merkezinde olduğu için şehirle halkla bütünleşmiş bir stad mevcut yerimiz iyi sanayi kalkmalı oradan kentsel dömnüşüm şart.

HoliganSamSunLu

Alıntı yapılan: eLLis - 26 March 2009, 01:32:50
Stad yzy ile olmaz ya başkaları el atacak ya da bekleyeceğiz yzy değişecek he öyle bir durum olursada stad kesinlikle şu anki yerinden dahada uzağa yapılmamalı ulaşımı çok rahat olmalı bursa stadı bizim gibi daha kopuk olsaydı inanmıyorum bu kadar kalabalığa oynayacaklarını tarihten beri şehrin merkezinde olduğu için şehirle halkla bütünleşmiş bir stad mevcut yerimiz iyi sanayi kalkmalı oradan kentsel dömnüşüm şart.

bursa stadın yeri değişek denildiğinde ayağa kaltı büyük tepkiler alındı neden tarftar kaygısından evet katılıyorum stadın yeri ve ulaşımı çok önemli yerindede olabilir ama uygun bir yere ulaşımı kolaylaştırılarak karlı bir projeyede hayır denilemez

sadece55

yzy a söylesek stada senin ismini koycaz balıklama atlar:P

pitbul055

Alıntı yapılan: sempatik bengülü - 25 March 2009, 23:06:11
öncelikle yeni bir stad yapılması askıya alınıp bunun yerine samsunspora sahip çıkılması gerekmiyormu ?yoksa benmi yanlış düşünüyorum valla açıkçası bu benim kendi şahsi fikrimdir

pitbul055