Kırmzı Beyaz En Büyük Samsun CUMHURİYET Bayramınız Kutlu Olsun....

Başlatan FORZA ÞÝMÞEKLER, 27 October 2008, 15:12:51

« önceki - sonraki »

FORZA ÞÝMÞEKLER

CUMHURİYETİMİZİN 85.Yılı ÜLKEMİZE ve CAMİAMIZA KUTLU ve MUTLU OLSUN....

Cüneyt  AVAR
                                                                                FORZA ŞİMŞEKLER GURUP BAŞKANI

SapýnaKadar 55

Kanla yazılan tarih,taht yıkıp gelen Cumhuriyet,hoşgeldin tekrar.
16 devlet yıktık 17.olmasın inşallah,Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalmalıdır.

CeLL-O

BENİM NACİZ VUCUDUM

ELBET BİRGÜN TOPRAK OLACAKTIR.

FAKAT TÜRKİYE CUMHURİYETİ

İLELEBET PADİYAR KALACAKTIR...

Mustafa Kemal ATATÜRK

bafradan55

Bu bayram önce Türkiye Türkleri sonra Türk dünyası ve tüm Doğu ülkelerinin bayramıdır.

Başta Türkiye Türkleri olak üzere tüm Türk ulusunun bayramı kutlu olsun nice bayramlara.

Ayrıca dün 27 Ekim Türkmenistan'ın bağımsızlık yıldönümünü de unutmayalım.

METE_55

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI,  anlatılmaz yaşanır ne MUTLUKİ TÜRK EVLADI OLARAK DOĞDUM VE ÖYLEDE ÖLECEĞİM NE  MUTLU TÜRKÜM DİYENE......55 ;)

harbisamsunsporlu5517

Tarih bilmeyenin, ' tarih bilinci ', tarih bilinci olmayanın ' siyasal bilinci ' olmayacağını hatırlatması umuduyla Cumhuriyetimizin 85. yılı kutlu olsun

Sadece Samsunspor

ATATÜRK: EN BÜYÜK ESERİM DEDİĞİ CUMHURİYET

CUMHURİYETİMİZ 85. YILI KUTLU OLSUN

TÜRK' DURMAK YARAŞMAZ TÜRK ÖNDE TÜRK İLERİ

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

MeL_55

CUMHURİYETİMİZİN 85.Yılı ÜLKEMİZE ve CAMİAMIZA KUTLU ve MUTLU OLSUN....
Site giris resmimizi cumhuriyet bayrami oldgu icin degistirdim

HoliganSamSunLu

Türk milleti dünya tarihine her daim yön vermiş, tarih boyunca hürriyetinden asla taviz vermeden "devleti ebed müddet" anlayışını her zaman yaşatmış ve canlı tutmuştur. Bu şuurla hareket eden aziz milletimiz Çin'e karşı Kür Şad olabilmiş, Bizans'a diz çöktürmüş, "ya sen beni alırsın yahut ben seni" diyerek İstanbul'u aziz kılmıştır.

1. Dünya Harbi'nin sonrasında da, emperyalist güçler "hasta adam" olarak gördüğü Türk milletini tarih sahnesinden silme gayretiyle, Türklüğe bir kez daha saldırmış, ancak "tek dişi kalmış bu canavar" büyük Türk milleti karşısında yine hezimete uğramıştır. İstiklâl Harbi'nin neticesinde kazanılan bu zafer, cumhuriyetle taçlandırılmıştır.

Cumhuriyet, Türk Milleti'nin zalime boyun eğmeyeceğinin en büyük işaretidir.

Büyük Türk milliyetçisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarının Türk milletinden aldıkları güçle kurdukları ve aziz milletimizin 85. yılına eriştirdiği Türkiye Cumhuriyeti, Türk milliyetçileri tarafından kıyamete kadar aynı ülküyle yaşatılacaktır.

mehmet yılmaz

Cumhuriyetimizin ilan tarihi olan 29 Ekim 1923'e gelinen süreçte milletimizin ne gibi badireler atlattığını ne gibi yıkılışların ve tarih sahnesinden silinmenin eşiğine geldiğini hepimiz bilmekteyiz. İnkılâp Tarihi derslerinde teferruatlı bir biçimde anlatıyoruz zaten; Türk devlet geleneği içinden doğan Osmanlı ve onun bilhassa dışarıdan gelen müdahalelerle yıkılışına kadar uzanan süreci biliyoruz. Küllerinden doğan yeni Türk devletini de biliyoruz.

Cumhuriyet bir yönetim şeklidir; evet ama cumhuriyet bizim için aynı zamanda istiklalin de ta kendisidir. Zira, Türk milleti, esaretin eşiğinden kendi kahramanlarıyla, kendi gayretleriyle kurtulmuş ve viran edilmiş ülkesinde kendi kaderini çizebileceği bir yönetim şekli olan; karakterine en uygun yönetim şekli olan cumhuriyette karar kılmıştır. Biz cumhuriyeti severiz elbette, ama bizim hafızamızda ayrıca bağımsızlıkla eş anlamlı olduğu için daha bir severiz onu...

İstiklal Harbimizin mimarı ve en önemli ismi olan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, kadrosu, bu milletinden aldığı güvenle destekle yine millet yönetimi olan yeni Cumhuriyet  yönetimi olan -ki cumhur halk anlamına gelmektedir. Cumhuriyet yönetimini kurmuşlardır.

Peki, nedir Cumhuriyet?
            Cumhuriyet adından da anlaşılacağı gibi halkın yönetimidir. Cumhuriyet bizi biz yapan en önemli figürlerden birisidir; paylaşmaktır, anlamaktır, katılmaktır... Cumhuriyet hepimiz için elzemdir, hepimiz için bir şanstır.

Son zamanlarda artan ve içimizi acıyla, hanemizi hüzünle dolduran terörist saldırılar Cumhuriyet gerçeğini daha da iyi anlamımıza vesile oluyor belki de...

Cumhuriyetin basmakalıp ve süslü sözlere ihtiyacı yok bence; çünkü biz cumhuruz ve cumhuriyet de biziz. İnsanın kendini anlatması beyhude bir çaba sayılmalı! Dedik ya biziz işte; hepimiz...

Türkiye Cumhuriyetini kurarken kan dökülmesini biz istemedik; onu yaşatırken de kan dökülmesini biz istemiyoruz ama dünya bilmeli ki kurarken yaptığımız fedakârlıkları yaşatırken de misliyle yapacağız.

Bu vesileyle devletimizin kurucusu M. Kemal Atatürk başta olmak üzere tarihin her döneminde Türk devletlerine emeği geçmiş olan, bu uğurda şehit olmuş olan her ferdi bir kez daha şükranla anıyor; Allah'tan rahmet diliyorum...

Sadece Samsunspor

Bu konu neden bu kadar pasif kaldı konu 2 gün önce açıldı cevap sayısı 10 diğer bütün konularda herkes yazmış >:(

jean

atam izindeyiz her turlu zorluklara ragmen cumhuriyetimi ebediyen var olacaktir