Fortis Türkiye Kupası 2.Tur | Samsunspor'umuz - Antalyaspor

Başlatan berusa55, 09 September 2008, 15:11:10

« önceki - sonraki »

cembaba

Arkadaşlar Maçta ben cok guzel oynadıgımızı Dusunuyorum. Ayrıca, Galatasaray gıbı bır takımla deplasmanda berabere kalmış bir takım Antalyaspor.. Gençlerimizin Kondisyonu Harika. Tebrik ediyorum Hepsini.. Ben Kotu Düşünmüyorum. Bir de Bu Cocukların Genç Oldugunu Dusunursek.. Hee Birde Sewindirici Bir Yan, Arkadaşlar Yine Birleştik :) Çok Güzeldi. . Sesimiz iyi çıkıyordu.. Gördünüzmü bilmiyorum ama :)

edmontdante

Maçın adamı kesinlikle Murat YILDIRIM.O ufacık fiziğiyle her topu dalıp aldı,rakibe yandan yaptığı kalça darbeleriyle her seferinde pozisyonlarını bozdu,hemen hemen her topu doğru yere tek oynadı,gerektiğinde dikine gidebildi sorumluluk alıp ve 120 dakika boyunca basmadık yer bırakmadı.

Kaleci Hasan  güven verdi.Çok tehlikeli top gelmedi AMA gelen pozisyonlarda daha topu tutmadan hamlesinden zaten tutacağını anlayabiliyorsunuz.

Takım ilk yarı sadece mücadele etti.Savaştı.Aldığı her topu ileri vurdu böyle oluncada maç bizim sahada oynandı.Çünkü orta sahada topu saklayacak,topun bizde kalmasını sağlayacak oyuncu yoktu.Her topu rakibe atınca adamlar sürekli topla oynadı  baskılı göründü ama mücadeleyle etkili olmalarını engelledik.

2.yarı da Oktay DELİBALTA ve Hakan AKMAN girince işin rengi değişti.Bunlar topu kullanan adamlar.Dikine  gidebiliyorlar.ikiye birleri iyi yapıyorlar ikinci yarının büyük bir bölümü bizim hakimiyetimizde geçti hatta gol öncesi bile biz baskılıydık.Uzatmalarda da top oynayan bizdik.Son dakikalarda Burhan'ın pozisyonunda maçı penaltılara gitmeden alabilirdik.

İlk yarıda Turgut'un kaçırdığı pozisyon var.Önüne atılan  topta rakip defans 3-4 metre arkasındayken topu götüremedi.Bence yetenekli bir adam değil ama kanatta oynuyor olması onu hepten bitiriyor.İleri geri gidip gelmeye çalışıyor böyle oluncada bitiyor.Ama bence artık Turgut'tan bir süre vazgeçmek artık başka bir şeyler denemek lazım o kanatta.

Bence Hakan AKMAN ben futbolcuyum diyor.Klas bir görüntüsü var topla ,yaptığı  bir kaç ince vardı bugün çok kaliteli futbolculardan gördüğümüz.

Mesut ve  stopere gelene kadar Hakan KOÇARSLAN çok kötülerdi.Volkan'da bozuktu topla buluşmadı desek yeridir.Hakan KOÇARSLAN kendi mevkiinde biraz toparlandı sonra zenciyle iyi mücadele etti.

Can da süperdi.Çok çalıştı,hatasız oynadı.Mesut, Can'ın yanına yaklaşamaz bence.Can çok fazla bindirme yapmıyor falan ama tekmeye kafa sokuyor deyim yerindeyse her zaman.Diğerleri de çok çalıştılar  gerçekten müthiş bir mücadele vardı sahada bizim adımıza  heryere basıp gerektiğinde sertlik yapan,korkusuz oynayan bir takımdı.

Gelen maçı ellerimizle adamlara verdik penaltılarda.Sanbki başka adam yokmuş gibi kaleciye penaltı attırmak amatörlüktü.Hasan ve Hakan'ın kaçırdığı penaltılarda böyle stresli bir ortamda bu kadar yumuşak vuruiş yapmaları beni şaşırttı.Maçı kazanma noktasına gelmişsin atacaksın iş bitecek adam allah ne vardiyse asılır ya bir köşeye ayak içi.

Seyircini takıma inancı yoktu ama sahadaki mücadeleyi görünce 2.yarının ortasından itibaren ağırlığını koydu maraton bile kendi kendine organize olup epey bağırdı.

Maçın sonunda tribünden biri çıkarken Oktay'a "Oktay üzülme canın sağolsun "diye bağırdı.çok güzeldi.Oktay da alkışlayarak karşılık verdi.

Ben hocaya inanıyorum bu takımın bir inancı var.Mücadele üst düzeyde.SAadeve sabır ve zamanla kazanılacak özgüven gerekli.Özgüven olduğunda neler olacağını bugün gördük.Oktay,Murat,Hakan AKMAN  bir süper lig takımının ligde de oynayan defansı üzerine korkusuzca gidip çoğu zamanda deldiler.Bu özgüven kazanıldıkca  bu üzt düzey mücadele ile birşeyler olacak birkaçta iyi takviyeyle olay farklılaşacak.

Güngören maçına yine ümitle gideceğiz inşaallah yine her zaman olan hayalkırıklığı olmaz.Hep ümitle gidince sahada ruh gibi gezen oyuncular görüyoruz ama bu sefer olmasın artık bir şeyler değişsin.

Sercan'ı insan arıyor gerçekten.Topla oynamayı bırakıp faydalı işler yaptığında vazgeçilmez bir oyuncu ama bugün gördük ki doğru yere doğru paslar ve doğru driplingler Sercan'ın yaptığı tüm incelerden daha etkili oluyor.Murat ve Oktay bunu çok iyi becerdiler.

Takım bizi mahkum etmesin,savaşsın ama yenilsin biz her zaman alkışlarız ve gereken herşeyi tribünde yaparız.Ama bizi rezil etmeyin yeter.

edmontdante

Burhan ve Kenan'ı unutmuşum.Bunun yanında Turgay ve İsmail de iyi çalıştılar.Turgay'ın birkaç kritik hamlesi oldu kademeye girerek birkaç önemli tehlikeyi önledi

edmontdante

Alıntı yapılan: CemBaba - 24 September 2008, 23:49:00
.. Hee Birde Sewindirici Bir Yan, Arkadaşlar Yine Birleştik :) Çok Güzeldi. . Sesimiz iyi çıkıyordu.. Gördünüzmü bilmiyorum ama :)

Cem baba, ses çok iyi geliyordu  emin ol.

cembaba

:) bana da oyle geldi ya süperdi.. sesimizi hissetmiyorz arkadaşlarla inanın :)

cem 55

edmontdante yorumların benim yorumlarımla aynı yönde her zamanki gibi cok yerinde ve güzel tespitlerde bulunmussun saolasın  yalnız kafamı kurcalayan sormak istedigim bi iki soru var bu hocanın bu turguta nasıl bu kadar tölerans gösterdigini  2.yarıda oyuna ömürü sokarken ne düsündügünü merak ediyorum bu ömür yada turgut ne yapmıs su ana kadarda bu adam bu iki topcuyada bu kadar sabredebiliyo

eLLis

Ses güzeldi keşke maçın başında olsaydı bu birleşme belkide uzatmayada gitmezdi ayrıca gruplar sanırım 2. devre biraz daha azaldı maçın başındaki gibi olsaydı daha kalabalık olurdu ama yinede güzel.

Sercan

Alıntı yapılan: CemBaba - 25 September 2008, 00:01:02
:) bana da oyle geldi ya süperdi.. sesimizi hissetmiyorz arkadaşlarla inanın :)

diğer gruplarda eklendiği zaman çok güzel olur yineede teşekkürler sömeşiler:D:D

mehmet yılmaz

Futbol maçları sonrasında kullanılan bazı klişe cümleler vardır; top bizi sevmedi, hakem oyunun kaderini etkiledi vs. Başlık da klişe oldu kabul ama hakikaten yazık oldu.
   Kupada gruplara kalmanın bize maddi-manevi epey bir getirisi olacaktı. Neler götürebileceğini ise ancak yaşayınca görebilecektik. Yeniden ülke gündemine gelmek, üç İstanbul takımından biriyle tekrar oynamak ve yıllardır alışkın olduğumuz o heyecanı yeniden yaşamak... Bütün bunları son kez düşündüğümde kalecimiz Hasan beşinci penaltıyı atmak üzere topun başına gelmişti ve atarsa tur bizim olacaktı.
   O kısma tekrar döneceğim lakin filmi biraz başa saralım. Antalyaspor'un yedek ağırlıklı bir kadro ile maça çıkması bizim açımızdan ciddi bir avantajdı. Maçın başlama anına kadar tribünlerde neredeyse tek tek sayılacak kadar seyirci vardı. Ancak ilk 10 dakika içinde bu sayı son yılların standartlarına göre makul sayılabilecek bir seviyeye ulaştı. Maçın başında rakibin büyük hatası ile bir Burhan'ın ayağından ( diyemeyeceğim ) gol bulduk -ki maalesef maç boyunca talihin yanımızda olduğu tek an bu olacaktı. Sonrasında yüklenmeye çalışan ama başaramayan bir Antalyaspor ile kontra hücumlar deneyen ama yine pek beceremeyen bir Samsunspor vardı.
   İkinci devre tehlikeli olmayan hücumlar geliştiren Antalyaspor, istediği golü buldu. Sonrasında ise yavaş yavaş oyuna hükmetmeye başlayan bir Samsunspor vardı. Oyuncu değişikliklerinde oyuna giren son isim Oktay Delibalta idi ve o oyuna girerken pek çok kişiden bazı homurdanmalar yükseliyordu. Ancak Oktay öyle bir futbol sergiledi ki şaşkınlığımızı gizleyemedik. Aldı, verdi, koştu, araya top attı, ortada bastı, şut çekti... Özellikle oyunun uzatma bölümünde yarım saat boyunca tek kale oynayan ve her an gol atacakmış hissi veren bir Samsunspor vardı. Oyuncuları tek tek değerlendirmek zor bir iş ama Murat Yıldırım'a da değinmek lazım. Bir arkadaş onun için Mehmet Nas gibi dedi ve tam da bir türlü söyleyemediğimizi bulup çıkardı aslında... Murat 2005 yılında Hollanda'da Ajax altyapısında yılın en iyi genç futbolcusu seçilmiş bir isim. Gurbetçi olmanın verdiği özgüven eksikliği var sanki biraz üzerinde. Ama her yere koştu, yardım etti, ayağına da top çok yakıştı doğrusu. Turgut ise maalesef sonu eksik bir hikâye misaliydi yine. Son vuruş konusunda ciddi bir zaafı var Turgut'un. Nitekim yine pek çok fırsatı değerlendirmedi...
   Antalyaspor'u sahasına hapseden takıma en büyük destek tribünlerden geldi. Neticede taraftar hissiz değil, ölün bir halde görünmemizin nedeni takımın oynadığı kötü futboldur. Takım oynayınca maraton tribünü dahi ateşledi çocukları. Ancak gelgelelim iyi ve mücadeleci futbolumuzu golle tezyin edemeyince maç penaltılara gitti.
   En başta belirttiğim yerde bir önceki penaltıyı kurtaran Hasan, kendi hakkını değerlendiremeyince atışlar devam etti. En sonunda da Hakan Koçarslan kaçırdı. Olabilir, penaltı kaçar; zaten moral bozukluğuna rağmen de taraftarlar iyi niyetli futbolu alkışlamayı ihmal etmediler. Maç boyunca kalede güven veren Hasan, tribünlere de oldukça sempatik gelen bir isim, keşke kurtardıktan sonra atabilseydi, ya da bir başkasının atmasını isteseydi...
   Maçtan sonra bir baş ağrısı vurdu, siz deyin elenmiş olmaktan ben diyeyim hak etmediğimiz halde elenmiş olmaktan. Temennimiz takımın bu dalgalı futbolundan hissemize pazar akşamı Güngören karşısında 'iyi futbol' kısmının düşmesidir.
   Elendik üzgünüz ama gururluyuz, çünkü Samsunsporlu gibi oynadılar. Sonuca yansımadı ama gün gelir o da olur...

seckin55

25 September 2008, 00:13:46 #639 Son düzenlenme: 25 September 2008, 00:19:53 berusa55
samsuni abi bu aksam herşey çok güzeldi..yenildik elendik ama çokta üzülmüyorum.bu oyunu bu azmi bu istegi gordukten sonra..benim bir sorum olacak...ligin başından beri maça gidiyorum..bilet alacagım zaman stad etrafında ellerinde biletli gençler hemen bizlere yapışıyorlar.abi maraton bileti 5 lira....bunlar kimm..samsunspor sırtından paramı kazanıyorlar...bu şekilde bilet satılıyor.bu konu hakkında bilgisi olan varmı?

cembaba

Aga Gruptansa Söylediğin Kişiler Ki Gruptan Olamaz Herkes Kale arkasından.. Hemen En Yakın Görevliye Söyle.. Bu Ciddi Bir Suç!..

edmontdante

Alıntı yapılan: samsuni - 25 September 2008, 00:03:17

Elendik üzgünüz ama gururluyuz, çünkü Samsunsporlu gibi oynadılar. Sonuca yansımadı ama gün gelir o da olur...

Üstad çok güzel bir geceydi yinede.Valla ben de gururlandım bu gece

seckin55

Alıntı yapılan: CemBaba - 25 September 2008, 00:18:11
Aga Gruptansa Söylediğin Kişiler Ki Gruptan Olamaz Herkes Kale arkasından.. Hemen En Yakın Görevliye Söyle.. Bu Ciddi Bir Suç!..
kimse rastlamadımı bunlara..ilk haftadan beri stad etrafında bilet satıolar...10 lira olan maraton bileti 5 lira..nasıl olur bu.kimin parasını kim alıyo..4'erli 5' erli kişiler bunlar...

mehmet yılmaz

Anladığım kadarıyla Antalya'nın çoğunluğu yedek oyunculardı. İçlerinde bir tek golü atan Abdullah'ı çok beğendim. Geçen yıl da D.Bakırda idi sanırım. Onun dışında bizim takım özellikle son 15 dk. ve uzatmalarda adeta tek kale oynadı. Belki penaltılar değil ama maçın penaltılara gitmesi büyük talihsizlikti. Epeyce gol kaçırdık, Antalyaspor top yapamadı.

Öyle ki maç öncesi maçın sonunda bu kadar üzüleceğimi düşünemezdim. Çünkü rakip oynar, yener, gider ama burada gerçekten de emeklerie yazık oldu çocukların.

İnşallah ligde bir özgüven vesilesi olur bu... Özellikle Murat ve Oktay'ın kazanılması adına çok iyi bir maç oldu bence.

Atakumlu

yenildik ama ezilmedik bu lafı hep merak ederdim yenilince ezilsen nolur ezilmesen nolur diye ama bugun daha iyi anladım ki biz gercekten ezilmedik ileriye bir ısık verdik.genc bir kadromuz var ve bu genclerden turgut dısındaki butun oyuncular cok iyi bir mucadele verdiler...
     Hele ki kapalı kutu Oktay delibalta gercekten samsuni abinin dedigi gibi oyuna gircegi anda bir anda ayaga kalkıp hoca senin aklına tukirim oktay kimdir de oyuna alıyon gibi bi laf soyledim ve mac sonunda oktay beni fazlasıyla utandırdı...
     Murat yıldırım ajax gibi bir alt yapıdan cıkmıs oldugu belliydi oyunda ufacık boyuna ragmen kafa toplarına cıkıp bazı pozisyonlarda topu bize kazandırdı , cok kostu iyi mucadele etti 120 dk yıkılmadı sahada , ustune de penaltıyı gole cevirdi gercekten cevremdeki herkez bu 19 numarada kim super bi oyuncu diye bahsettiler...
     Genclerden 2 Hakan da iyiydiler hele ki 2.yarı oyuna giren Hakan Akman ı da cok begendim...Kalede Hasan fazlasıyla guvenini verdi Eray gibi bi kabustan bizi cabuk uyandırdı...Burhan her zamanki Burhan hırslı kosan mucadele eden pozisyon arayan Burhan...Ve tabiki savunmanın canla basla oynıyan takımın bankosu Kenan gercekten butun kafa toplarını aldı desek yalan soylemis olmayız...
Butun takıma tebrikler bizleri utandırmadılar..YENİLDİK AMA EZİLMEDİK...