KADiR GECESI

Başlatan kumköylü ahmet, 14 August 2012, 11:31:23

« önceki - sonraki »

lato

Alıntı yapılan: cgr - 14 August 2012, 15:05:17
Hepimizin Kadir Gecesi Mübarek olsun... Allah'ım bizlere tekrarını yaşatmayı nasip eder inşallah...

Burak

Alıntı yapılan: muhalif - 14 August 2012, 16:53:51
ramazanın son 10 gününde ve tek günlerinde aranması gerekiyor.

bence hesap doğru.

tek günlerinde ne arayacağız sen şimdi sadete gel bugün kadir gecesi mi değil mi ?  :o

ahmetsefa55

Alıntı yapılan: Burak - 14 August 2012, 17:30:05
tek günlerinde ne arayacağız sen şimdi sadete gel bugün kadir gecesi mi değil mi ?  :o
bugün kadir gecesi olma ihtimali %20.

son 10 gün de ve tek günlerinde.
yani 10 günün 5 in de kadir gecesi olma ihtimali var.

yani bu 5 gün de 1 ihtimalle kadir gecesi bugün.

bu da %20 ye geliyo.

babasamsunlu

Burak

Alıntı yapılan: muhalif - 14 August 2012, 17:39:30
bugün kadir gecesi olma ihtimali %20.

son 10 gün de ve tek günlerinde.
yani 10 günün 5 in de kadir gecesi olma ihtimali var.

yani bu 5 gün de 1 ihtimalle kadir gecesi bugün.

bu da %20 ye geliyo.

al sana şimdi bir paradoks daha şimdi biz dini olarak hicri takvimi kullanıyoruz ya sevgili kardeşim dolayısıyla mevsimler aylara göre tutarlılık göstermiyor ya . Ben şimdi birşeyi merak ediyorum ve bilmediğimden soruyorum bilen varsa cevaplasın bu hesapları yaparken hicri takvim kullanmamızı işaret eden bir Hadis veya Kuran'ı Kerim de bir bölüm var mıdır yoksa bu bir gelenekmidir Hicri takvimin kullanılması..

(Dipnot : İsmimin anlamıda Kadir Gecesinde Hz.Muhammed'i göğe çıkaran bineğin adı olarak geçiyor kayıtlarda )

ahmetsefa55

ben yok diye biliyorum.araştırmak lazım.diyanetin sitesine bakarım bir ara

##kdc##

hiç ölmicekmiş gibi dünyaya, yarın ölecekmiş gibi de ahirete çalışın gençler. mantaliteniz bu olsun. sanki bu gece kadir gecesi diye sabahlara kadar namaz kılcanız. bi teravihe gidip sonrada sahura kadar boş muhabbet yapacaz hepimiz. kasmayın diyip kaçıyorum.

not: kadir gecesini hakkıyla geçiren abi ve kardeşlerim dualarında bana da yer ayırsınlar. saygılar..

Cheregi

Alıntı yapılan: Burak - 14 August 2012, 17:47:31
al sana şimdi bir paradoks daha şimdi biz dini olarak hicri takvimi kullanıyoruz ya sevgili kardeşim dolayısıyla mevsimler aylara göre tutarlılık göstermiyor ya . Ben şimdi birşeyi merak ediyorum ve bilmediğimden soruyorum bilen varsa cevaplasın bu hesapları yaparken hicri takvim kullanmamızı işaret eden bir Hadis veya Kuran'ı Kerim de bir bölüm var mıdır yoksa bu bir gelenekmidir Hicri takvimin kullanılması..

(Dipnot : İsmimin anlamıda Kadir Gecesinde Hz.Muhammed'i göğe çıkaran bineğin adı olarak geçiyor kayıtlarda )

Hicri takvim Hicretten 17 yıl sonra (Hz. Ebubekir zamanında), miladi takvim 1582 yılında Papa XIII. Gregory tarafından hazırlanmış. Dini açıdan kendi adıma Hicri takvimin doğruluğunu kabul ederim.

Bilimsel olarak aynı aylarda, aynı mevsimlerin yaşanması konusunda miladi takvim daha doğrudur ama ramazan ve oruç açısından bakarsak her yıl 10 gün önce tutulması, her mevsimde, her gece gündüz uzunluğunda ve her hava şartlarında tutulmasını getirmiştir beraberinde. Miladi takvime göre tutsaydık her yıl aynı ayda tutmak zorunda olacaktık mesela. Belkide istenen budur, hem gündüzlerin uzun ve havaların daha sıcak olduğu, hem de gündüzlerin daha kısa ve havaların daha soğuk olduğu zamanlarda tutmamız isteniyordur.

Gorkem

Alıntı yapılan: cgr - 14 August 2012, 15:05:17
Hepimizin Kadir Gecesi Mübarek olsun... Allah'ım bizlere tekrarını yaşatmayı nasip eder inşallah...

burakbas

Kadir geceniz mübarek olsun...

Ahmeti

Bütün islam aleminin kadir gecesi mubarek olsun

cany

Dün kanalturk'te hocaya sordular kadir gecesinin bugün olduğunu nerden bilecez diye.

Hz.Muhammed son 10 gün içinde en çok bugünü ibadetle geçirmiş, ulemalar, islam alimleri tarafından bu şekilde kabul edilmiş dedi

Ayberk

Alıntı yapılan: Burak - 14 August 2012, 17:47:31

Miraç olmasın? :)

berusa55

Tüm İslam aleminin ve samsunspor.biz forum üyelerimizin Kadir Gecesi hayırlara vesile olsun.
Rabb'im dualarımızı kabul, günahlarımızı affetsin.

samsun 55

Kadir gecesini bafra ilçemizde yaklaşık 6 bin kişiyle kutladık