5- Michael Fink

Başlatan AntZ, 02 September 2011, 13:31:43

« önceki - sonraki »

FaTiH_HaN

Fink kaçak güreşiyor ve fizik-kondisyon olarak kendini saldı, koşarken bacaklarını açamıyor, bjk'deyken bu şekilde oynamıyordu, daha yırtıcı, agresif ve daha akıllı oynuyordu, tecrübesiyle takımı rahatlatması gerekirken toptan kaçarak orta sahada top kontrolünün rakibe geçmesine sebep oluyor. Normalde Fink kesici özelliklerinin yanında pas ve şut yüzdesi iyi olan bir futbolcu ama daha 25-30 metreden kaleye bir tane etkili şutunu göremedik. En azından kalan 5 maç iyi futbol sergileyerek aklımızda güzel bir izlenim bırakmasını çok isterim seneye süper ligde olursak ki olacağız takımda görmek istemediğim futbolcular arasında. Karakter olarak çok iyi bir insan olduğunu söylüyorlar eminim öyledir ama biraz daha akıllı ve agresif bir Fink lazım bize kalan haftalarda.

ChucKeR

Alıntı yapılan: Kaya - 06 March 2012, 04:15:45
   Tartışmak için söylemiyorum da kardeşim eleştiri demişsin,standart demişsin,top ayaklarında değilken izleyin demişsin felan filan da bunları yapmadığımızı nereden biliyorsun  ;) Defalarca izlediğim Fink top rakipteyken stoperin önünde gizlenen,top bizdeyken aman bana atmasınlar diye sırtını dönen ilkel orta alan oyun stiline sahip birisi(bir oyuncuya top kullandırılmaz o topa gider..Bknz Hakan Bayraktar).

Şimdi ben sana otur azıcık Fink'i izle topsuz alanda desem güzel mi ifade etmiş olurum ? Standartları gözetelim ve diğer takımlarda Fink'in mevkiindeki oyunculara bakalım; Selçuk,Emre B,Zokora,Fernandes,Soner Aydoğdu,Pele,Hürriyet,Adem Koçak,Batalla,Holmen,Hakan Bayraktar,Gosso,Bekir Ozan Has,Uğur İnceman...Bunlar Fink gibi defansif ortasaha görevini yapan aklıma gelen isimler..Yine söylüyorum son haftalarda tüm futbolcularımızı isim gözetmeksizin destekleyeceğiz..Ama biri çıkar da X oyuncuyu beğenmiyorum diye kişisel görüşünü benim gibi ortaya koyarsa saygı duyulmalıdır..Umarım anlatabilmişimdir..

iyi de abicim. sen diyorsun ki mesela fink yetersiz oyuncu. genel olarak beğenmiyorum. bunu açıklarsın ya da açıklamazsın. karşı fikir de gelir ya da gelmez. bu muhabbet bir yere kadar ilerler ve noktalanır.
bizim oyuncularımız hakkındaki yorumlar ise böyle olmuyor.
maçı kaybettiğimiz anda negatif mesajlar başlıyor. bu mesajlar da belli oyunculara belli kalıplar halinde yollanıyor. maç kaybedilince fink'in murat'ın hakan'ın sayfalarında patlama yaşanıyor. ve yapılan yorumlar maçlık performans üzerine değil futbolcuların futbolculuklarını ya da karakterlerini sorgulayan cinsten oluyor.
'fink senden futbolcu olmaz.' 'hakan futbola ihanetsin'  'murat çok bozdun' 'kemal satılmışsın' 'adem  adam değilsin'

bu lafların tümü doğru olabilir. yanlışsınız demem. ayrıca demiyorum ki futbolculara kötü sözler yazmayın. yazılacak tabi hatta bana kalsa küfürden yanayım. zaman zaman kendimi zor tutuyorum. ama hakanın futbola ihanet olduğunu her hafta sonu 10-15 kişiden okumak gına getirdi. hepimiz biliyoruz bu gerçeği. hakan lig topçusu değil. ama bunu sakız gibi sündürmenin alemi yok. mal ortada.
desen ki 'hakan bu hafta da kötü' buna kabulüm. çünkü maçlık performans. ama genellemeyi her hafta yaptıkça artık boş muhabbete doğru gidiyor iş.

tabi şöyle birşey de var. bana ne. herkes istediğini söyler. doğru tabi bana ne ama biliyorsunuz durum malum. bu sene başımıza gelenler manisa-kayseri çapında bir takımın başına gelse 50 kere havlu atmışlardı. samsunspor'un bu seneki direncinin mimarı taraftardır. bu net. bitti denilen yerden dönüyoruz ya her seferinde bu bizlerin inancı sayesinde oluyor. ama açıkcası her hafta 10-15 kere hakanın kapasitesi hatırlatılınca inancı kaybeder gibi oluyorum ben. direnci kırılıyor insanın. mesela hakanın inönüde atacağı golün hayalini kuramıyorum .

topsuz oyun konusuda şurdan geldi. bu ortasahaların tümüne bu kadar yüklenilince dedim galiba bu adamlardan toplu driblinkler çizgiye inip orta yapmalar falan bekliyor. onun için dedim. yoksa  istersen topu izlersin sen istersen hakemi izlersin istersen klübeyi izlersin o beni ilgilendirmez.

twitter

defansif orta saha zaten futboldaki en düz mevki kimsenin özel bir şey beklediğini sanmıyorum bu fink'ten. az biraz hırs olsa kafi, adamın koşmaya niyeti yok sahada.

Jnr.Serkan

Top rakipteyken iyi bir kesici bence,onun dışında bir artısı yok

5trawberry

06 March 2012, 17:06:08 #379 Son düzenlenme: 06 March 2012, 17:09:12 5trawberry
Alıntı yapılan: twitter - 06 March 2012, 16:48:58
defansif orta saha zaten futboldaki en düz mevki kimsenin özel bir şey beklediğini sanmıyorum bu fink'ten. az biraz hırs olsa kafi, adamın koşmaya niyeti yok sahada.

Sana katılmıyorum kardeşim bu konuda.
eğer defansif ortasaha mevkisini ulusal anlamda ele alırsak, Fink'in bu sektörde top toplayıcı mevkisine gerilemesi lazım, Türk futbolu açısından bakarsak da ilk 18'e giremeyen bir oyuncu olması lazım.

Dünya çapında;Pirlo, pas verebilen, duran top kullanabilen, basabilen oyuncu. Buna eksiği vefazlası olmakla birlikte Gattuso,Xavi vs vs ekleyebiliriz.
Fernandes, pas veren, orta kesen, basan, fiziği ile ayakta durabilen bir oyuncu.
Melo,Zokora Türkiye ligindeki bu türün devamı olur..

ama Fink'e bakıyoruz

Biz bu adamdan top kapmasını bekliyoruz, pas vermesini bekliyoruz, onu da geçiyorum duran toun başına geçiriyoruz.

Defansif ortasahası kötü olan takım her zaman yenik başlar.

Seneye bu adamı alalım..
Fink'in 5 katı mücadele etsin yeter.

gs nin yediği adamlardan bitanesi.

babasamsunlu

Alıntı yapılan: Jnr.Serkan - 06 March 2012, 17:04:12
Top rakipteyken iyi bir kesici bence,onun dışında bir artısı yok

artı istiyorsam şerefisizm. o kaptığı topları çok kötü paslarla rakibe tekrar kaptırmasa yetiyor.
ama diğer arkadaşın dediklerinde bir nebzede olsa haklılık payı var.
artık topçular aşöyle kötü böyle kötü yazsak birşey  değişmeyecek.
bunlarla sonuna kadar gidecez.
yazdıkça moralimizi bozmaktan ötee gidemiyoruz diyor ve
ula ne biçim asist yaptın ekhigoya öyle be kardeşim fink diyorum :):)

twitter

xavi, pirlo ve fernandes ile fink'te kıyaslanmaz gibi anca arkasındaki busquets, ernst ve gattuso ile karşılaştırılır ki hiç biri öyle deli futbolcu değil ikisi çok çok üst kulüplerde oynamasına rağmen.

GökhanÇağlar

06 March 2012, 17:38:12 #382 Son düzenlenme: 06 March 2012, 17:43:30 GökhanÇaðlar
bence orta sahadaki tek sorunumuz 3 tane aynı tarz adamla oynamamız.Bu üçünün yerine Batalla,Cernat tarzı bir adam olsa daha çok pozisyon buluruz.

5trawberry

Ben de Fink'in yerine o isimler olsaydı demedim. Mevkinin düz mevki olduğundan bahsettin de o yüzden o örnekleri verdim.

Süper ligdeki en kısır defansif ortasaha oyuncusu Fink. Defansif ortasaha oyuncuları iyi olursa takımlar bir tık ötededir.

Aslında ortasaha mevkisini de bu anlamda ele albiliriz.

Mesela Fnk kötü eyvallah ama, Muratlar da kötü.

Bakıyorsun bugün zorlasak hangi takımın yerinde olabilirdik..
Sivassspor, Bursaspor, Belediye diyelim.

Sivastaki Erman Kılıç'a bak, paslarına bak bi de bize bak.
Bursaspor Ndiaye'ye bak Batallaya bak bize bak..
Belediye'de 150 bin euroluk topçu dokaya bak milyonluk bizim giden domingueze bak..

Burak

şayet Barusso ise seyyah gibi geziyor :-\

Kaya

Günümüz futbolunda en önemli mevkiinin önlibero olduğunu düşünüyorum birçok kez de söylemişimdir heralde..Düz adamlar olacak iş değil o mevkii

@Chucker kardeşim benden alıntı yapmışsın ama yazdıklarım ile alakalı bir şey göremedim.Söylediklerinin hiçbirini de yapan biri değilim.Neyse uzamasın  ;)

babasamsunlu

Alıntı yapılan: Kaya - 06 March 2012, 18:35:58
Günümüz futbolunda en önemli mevkiinin önlibero olduğunu düşünüyorum birçok kez de söylemişimdir heralde..Düz adamlar olacak iş değil o mevkii

@Chucker kardeşim benden alıntı yapmışsın ama yazdıklarım ile alakalı bir şey göremedim.Söylediklerinin hiçbirini de yapan biri değilim.Neyse uzamasın  ;)

sayın Kaya .. bırakın bu işleri :D

Kaya

Tamam bıraktım işsiz güçsüzüm  :D  ???

mehmet yılmaz

Alıntı yapılan: babasamsunlu - 06 March 2012, 17:06:24
ula ne biçim asist yaptın ekhigoya öyle be kardeşim fink diyorum :):)

Sn. Bubasamsunlu ve Sn. Eskiiak2955yenikaya
Siz sıcak evinizde oturup, çayınızı yudumlayıp, maçınızı seyreerken biz binbir zorlukla, dağları aşarak toplamda 2.048 km yol yaparak ( dur, ula çok güldüm burada :) ) Antalya'larda takımımızın yanındaydık.
Bulunduğumuz tribün itibarıyla Ekigho'nun golünde Fink'in iyi bir pas verdiğini zannettik. O yüzden asist yazdık. ( Burası ciddi işte ;) )
Aç biilaç bir şekilde evimize dönünce :) özetleri seyrettik ve gördük ki Fink, al da at dememiş :) al da ne yaparsan yap demiş :) Ekigho da işi bitirmiş.

Sonuçta asist mi? Değil...
Ama deplasman trbinüne göre asisit birader...
Var mı itirazı olan? :)

Kaya