Hoş Geldin Ramazan-ı Şerif [1 Ağustos 2011]

Başlatan berusa55, 31 July 2011, 00:47:43

« önceki - sonraki »

berusa55

berusa55

Sahura kalkmanın önemi

Sual: Sahura kalkmadan oruç tutmak günah mıdır?

CEVAP

Günah değildir, ancak sahura kalkmak çok sevabdır. Bir yudum su içmek için de olsa, sahura kalkmak iyi olur. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Sahur yemeği mübarektir. Sahurun tamamı berekettir. Bir yudum su için de olsa sahura kalkın! Allahü teâlâ ve melekleri, sahura kalkanlara salât ve selam ederler.) [İ. Ahmed] (Yani Allahü teâlâ, sahura kalkanları mağfiret eder, melekler de onlar için dua eder.)

(Sahura kalkın, sahurda bereket vardır.) [Buhari]

(Sahurda yemek yiyerek, oruç tutmanıza yardımcı olun!) [Beyheki]

(Sahur yemeğine kalkmak Allah'ın size bağışladığı berekettir, bunu kaçırmayın!) [Nesai]

(Yedikleri helal olmak şartıyla hesaba çekilmeyecek üç kişi; oruçlu, sahur yemeği yiyen ve Allah yolunda nöbet tutandır.) [Nesai]

(Elbette sahur yemeği mübarektir.) [İbni Hibban]

(Bir lokma olsa da sahur yemeği yiyin; çünkü onda bereket vardır.) [Deylemi]

(Müminin sahurunun hurmayla olması ne güzeldir.) [Ebu Davud]

(Allahü teâlâ, sahura kalkanlara rahmet eder.) [Taberani]

Kaynak

berusa55

07 August 2011, 01:23:17 #47 Son düzenlenme: 07 August 2011, 01:29:28 berusa55
Allahü Teâlâ'nın 99 ismiyle sahur vaktine selam, sahurunuz mübarek olsun dostlar...

Esmaul Hüsna Klibi ( STV )

berusa55

İftar'a doğru dularımızı ruhumuzdan gönüllerimizden eksik tutmayalım. Oruçlarımız kabul olur inşallah...

İftar Saati - Yemek Duası (Seslendiren: Muhammed KÖSEN)

5trawberry

Peygamberimiz (S.a.v.) şöyle buyuruyor: "Oruçlunun iki sevinci vardır: Biri iftar ettiği vakit, diğeri de Allah'a kavuştuğu zamandır."

İftar vakti yapılan dualar kabul edilir. Peygamberimiz (s.a.v.) bu konuda şöyle buyurmuştur: "Üç kimsenin duası geri çevrilmez, kabul edilir:

1- Oruçlunun iftar vaktindeki duası,

2- Adaletli hükümdarın duası,

3- Mazlumun duası."

berusa55

Burak

Ersin Abi sanki benim rotamı izlemişsin forumda 2 gündür Akşehir'deydim Nasreddin Hocayı da ziyaret ettik ve Dünyanın ortasında bulunduk :) Bugünde Mevlana ' yı ziyaret ettik Konya'da ama sonunda memleketteyim :)

berusa55

12 August 2011, 19:46:59 #54 Son düzenlenme: 12 August 2011, 22:32:19 berusa55
Samsun'umuz için 12 Ramazan'ın iftar vakti 19:48. Afiyet olsun; Allah kabul etsin...

umit

hacettepeli

video çok güzel herkes izleyip kahkaha atsın :D :D :D :D ;D ;D ;D ;D ;D ;D >l< >l< :ok :ok

twitter

berusa55

Daha dün gelmedin mi ya Ramazan-ı Şerif; ne çabuk gidiyorsun  :(

Son 10 güne girerken...

Elveda Ya Şehr-i Ramazan

berusa55

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Ramazân-ı Şerîf'te hiçbir engel tanımadan tatlı tatlı esen rahmet rüzgârlarından daha cömert olur, bütün ibâdet ve ihsanlarını artırırdı. Kendisine:
"-Hangi sadaka ecir bakımından daha büyüktür?" diye sorulduğunda:
"-Ramazân-ı Şerîf'te verilen sadaka..." buyurmuşlardır. (Tirmizî, Zekat, 28/663)