Sezon Öncesi Hazırlık Kampı ve Hazırlık Maçlarımız

Başlatan ahmetsefa55, 06 July 2011, 14:20:23

« önceki - sonraki »

davidsavage

Bende yeni gördüm  genel sohbet odasında paylaşmıştımda sildim burda görünce turnuva hakkında bilgiyi. ;) Umarım kesinlik kazanır bu turnuva işi , trt gibi kanalda canlı verirse karşılaşmaları ne güzel, takımımızın son durumunu görmüş oluruz.

ahmetsefa55

ben trt nın bunu yayınlayacagını dusunuyorum  ;)

kabacevizli55

trt yapar bu işi bıktık leyla mecnun izlemekten

samuray

oo daha on gün var bu turnuvaya t.r.t yayınlarsa süper olur

Ayberk

TRT'nin vereceğine inancım tam. Hazır Ankara'dayken kaçırmazlar umarım :)

ugurozkan

trt'ye kitle halinde mail yazarsak inanmaktan daha faydalı bir iş yapmış olabiliriz :evet:

TRT'nin Haber ve Spor yayınlarına ilişkin eleştiri ve önerileriniz için,
trthaber@trt.net.tr

samuray

sen açılışı yaptın mı meıl konusunda bu konuda yeni bi sayfamı açılsa herkesin haberi olur meıl bambardımanı yapılır t.r.t ye ;D ;D

Lusage

AlıntıAltyapıda devrim Tarih 01 Ağustos 2011, 16:59

Samsunspor A2 Futbol Takımı, 1 haftalık kamp için Bolu'ya gitti. Yıllardır şehir dışında kamp yapamayan Kırmızı- Beyazlılarda bu davranış, yönetimin altyapıya ne kadar önem verdiğini bir kez daha gösterdi.

Kırmızı- Beyazlılarda, A2 Futbol Takımı Bolu'ya kampa gitti. Kazım Yılmaz başkanlığındaki yönetimin göreve gelmesinin ardından altyapıya da büyük önem verilirken, A2'nin Bolu'ya kampa gitmesi, verilen önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Birçok profesyonel takım bile kampa gidemezken, Samsunspor'un A2 Takımı'nı Bolu'ya göndermesi takdirle karşılandı. Takım ile birlikte kampa giden Gençlik Geliştirme Sorumlusu Mehmet Ali Çınar, "Öncelikle Başkanımız Kazım Yılmaz ve Altyapıdan Sorumlu Asbaşkanımız Cevat Öncü'ye bize bu imkanları sağladığı için teşekkür ederiz. A Takım'a futbolcu yetiştirme hedefiyle geldiğimiz bu görevde bizden istenilenleri layıkıyla yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. A2 Takımımız Bolu'da 1 hafta kamp yapacak, üç de hazırlık müsabakası oynamayı planlıyoruz. Samsunspor altyapısı bu sezon adından sıkça söz ettirecektir" diye konuştu.

Futbolcu yetiştireceğiz
Samsunspor A2 Takımının UEFA Pro Lisanslı Teknik Direktörü Ercüment Coşkundere, "A2 Takımı olarak ana hedefimiz A Takım'a oyuncu yetiştirmek. Bu yıl elimizdeki oyuncu kadrosunu iyi işleyerek güzel işlere imza atmayı hedefliyoruz" dedi.

Öncü uğurladı
Samsunspor Altyapıdan Sorumlu Asbaşkanı Cevat Öncü, dün sabah 19 Mayıs Stadı altındaki Altyapı Tesisleri'nden Bolu'ya hareket eden kafileyi uğurladı. Öncü, bu yıl altyapı için kendilerine büyük hedefler belirlediklerini belirtti.

http://www.samsunsporluyuz.net/haber_detay.asp?haberID=2390

Ey gidi nereden nereye. Daha 2 sene öncesine kadar biz kampa gidemezdik. Şimdi A2 takımı Bolu ya kampa gidiyor.

Allah bir daha o günleri göstermesin.

ugurozkan

Alıntı yapılan: samuray - 01 August 2011, 19:25:23
sen açılışı yaptın mı meıl konusunda bu konuda yeni bi sayfamı açılsa herkesin haberi olur meıl bambardımanı yapılır t.r.t ye ;D ;D

abi ben aşağıdaki e-postayı yolladım. Birkaç farklı e-posta adresimle de aşağıdaki metni değiştire değiştire yolladım ;) zaten metnin tamamını okumuyorlardır yalnızca başkent turnuvası ifadesini görünce yayın isteği olduğunu anlıyorlardır.

"Liglerin ertelenmesi ile birlikte süper lig takımları Ankara'da 10-14 Ağustos tarihleri arasında Samsunspor, Ankaragücü, Sivasspor, Karabükspor, Orduspor, Gençlerbirliğinin katılacağı Başkent turnuvasında buluşacaklar. Turnuvaya katılacak takımların taraftarları çeşitli platformlarda maçların canlı yayınlanması umutlarını dile getirip bu yayınları yapmaya en uygun kanal olarak TRT'yi göstermektedirler.
Yılların futbol yayıncılığı tecrübesi ve kuruluşundaki kamu yararı ilkesi TRT'nin bu isteklere kayıtsız kalamayacağı fikrimi güçlendirmektedir. Turnuva maçlarının TRT'de canlı olarak yayınlanmasını talep eder ve şimdiden teşekkürlerimi sunarım."

yilmazselcuk55

Ankarada ki Turnuvada Biz Yokuz Galiba

Takımlarının 4 Ağustos'ta yeniden toplanarak Ankara'da 6 takımın katılacağı turnuvada yer alacaklarını anlatan Alak, ''Slovenya kampını başarıyla tamamladık. Şimdi Ankara'da düzenlenecek bir turnuvaya katılacağız. Bu turnuvada Ankaragücü, Gençlerbirliği, Sivasspor, Mersin İdmanyurdu, Orduspor ve Kardemir Karabükspor takımları karşılaşacak. Maçların eksiklerimizi görmek ve yeni transferlerin uyumu açısından yararlı olacağını düşünüyorum. Turnuva sonunda takım kısa bir süre izin kullanacak ve 17 Ağustos'ta yeniden toplanarak yeni bir kamp programı uygulanacak. Bütün bunların yanında transfer çalışmalarımız da devam ediyor'' dedi.

http://www.ntvspor.net/haber/spor-toto-super-lig/45190/kardemir-karabuksporda-5-gun-izin

Sioux

ankara turnuvasında bz yokuz, kesin.
samsunda maç olsa da görsek artık takımı.

ugurozkan

Alıntı yapılan: Sioux - 02 August 2011, 02:08:54
ankara turnuvasında bz yokuz, kesin.
samsunda maç olsa da görsek artık takımı.

aha başka takımların maçlarını izlemek için trt'ye mail atmış oldum :-[

samuray

ya ben biraz önce baktım samsun haber ve ya halk gazetesinde turnuvaya katılacağımızı yazıyordu  :( ;D

sersa

Yeni sezon hazırlıklarına bundan sonra Samsun'da devam edeceklerine değinen Turan, şöyle konuştu:
''Kamp çalışmalarımızı tamamlamış durumdayız. Bundan sonra ligin başlamasına kadar hazırlıklarımıza Samsun'da kendi tesislerimizde devam edeceğiz. Samsun'daki hazırlıklar günde çift antrenman ve hafta sonu yapacağımız hazırlık maçları ile devam edecek. Lig başlayana kadar Samsun'da ve farklı şehirlerde farklı takımlarla toplam 5 hazırlık maçı yapacağız. Hazırlıklarımıza ara vermeden Samsun'da devam ederek yeni sezonda başarılı bir takım olmak için sağlam adımlarla ilerleyeceğiz.

Lusage

AlıntıHollanda kampından izlenimler 2
Levent TEKİNTÜRK

31 Temmuz 2011, 15:26

Levent TEKİNTÜRK
Hollanda kampının son ayağında takımımız geçen sene Yunan ligini 8. bitiren Ergotelis takımı ile karşılaştı. Yine kapalı havada oynanan maçta hocamız bu sefer değişik bir taktik denedi.
Daha önceki maçlarda 3-4-3 sistemine yoğunlaşan Petkovic maç içinde dönebileceği başka sistemler arayışı içine de girdi. 3-4-3 sisteminin yavaş yavaş oturduğuna kanaat getirmiş olmalı ki alternatifleri de denemeye başladı. Bu bağlamda Ergotelis maçında 3-5-2 sistemi ile oynadık.
Kale ve defans üçlüsü değişmez iken (Ahmet; Bahia-Valdomiro-Kemal) orta sahada sol kanat Başaran sağ kanat Lazar ve orta üçlü Murat-Hakan B. ve Selim'den oluştu, ileri ikili ise Burak ve Ufuk'tan. Burak doğal olarak bu ikilinin kaleye daha yakın duranıydı. Orta üçlüden ise Selim daha ileride görev aldı. Zenke ve Ehiosun'un yokluğu forvette değişik alternatifler üretmemizi gerektirdi maalesef yoksa ben hocanın Ufuk'u santrafor oynatacağını düşünmüyorum. Daha önce de belirttiğim gibi Ufuk 10 numara pozisyonunu oynayabilecek adam ama Hakan B. Murat ve Selim sahada iken Ufuk'u da o tarzda oynatırsan 3-6-1 gibi bir sistem çıkar ki bana göre bu hocanın tarzına pek uygun değil. Konu açılmışken Zenke, Ehiosun ve Oğuzhan'a vize alamayan yönetimi buradan eleştirmek zorundayım. Bu işlemler zamanında başlatılsaydı sorun çıkacağını düşünmüyorum. Yarın bir gün Avrupa kupalarına katılsak bu futbolcuları evde mi bırakacağız? Bu konu tamamen tecrübe eksikliğinden dolayı oluştu çünkü kulüp olarak en son ne zaman yurt dışına çıktık? Bu yüzden liglerin 1 ay ertelenmesi bana göre bizim için çok büyük bir avantaj oldu. Şöyle bakarsak kadromuza 6 tane yeni isim katılacak (Zenke, Ehiosun, Dominguez, Oğuzhan, Gurur ve Murat), bunlardan 4'ü yeni transfer ve büyük ihtimalle de 6 kişiden 4'ü ilk onbirde yer alacak. Bunun yanında sistemli çalışan bir hocamız var ve tarzını yerleştirmek için bir ay gibi ekstra bir süre alacak olmasını da üzerine koyacak olursak bence Samsunsporumuz daha da güçlü çıkacaktır bu erteleme döneminden.
Sistemli çalışan hoca derken, biliyorsunuz hocanın ekibini hep artı olarak görüyorum. Geçen sefer kondisyoner Paolo Rongoni'den bahsetmiştim. Teknik ekibin bir tane de istatistik sorumlusu var; Jesse Fioranelli. Hazırlık maçlarımızın tamamı kendisi tarafından video ya kaydediliyor ve sonradan bu kayıtlar üzerinden incelemeler ve çalışmalar yapılıyor.
Maça dönecek olursak; bu maçta benim dikkatimi çeken 3 kişi vardı. Birincisi Başaran; bu maçta sol kanadı çok iyi kullandı ve bir tane de gol attı. Kendisini beğendiğimi ama takımda direk yer almasının biraz erken olduğunu ve sol kanada bir transfer yapılacağını düşündüğümü söylemiştim. Bu düşüncemde yanılmamışım ve dun Murat Kalkan'ı transfer ettiğimizi öğrendik. Murat bana göre hocanın tam aradığı adam çünkü defansif özellikleri yanında ileri çıkabilen bir oyuncu ve sol kanadı koridor gibi kullanabiliyor. Kendisine başka kulüplerde talipmiş ve bana göre nokta bir transfer yapıldı. İkinci kişi ise Burak oldu. Burak gün geçtikçe takıma alışıyor ve kendini buluyor. Takıma hareketlilik katan birisi ve ilk onbirde olmasa bile kesinlikle dakika alacağını düşünüyorum. Son olarak Kemal; önceki maçlarda alışık olduğumuz formundan uzak olan Kemal bu maçta kendini hatırlattı bizlere. Bir kaç pozisyonda rakibin atağını çok güzel kesti. Ben Kemal'i diğer futbolcularla kıyasladığım zaman bu süreçte daha durgun buldum. Kafasının rahat olmadığı çok net anlaşılıyor. Kendisi takımda kaldı ama biliyorsunuz kontratında beklenen yenilemeye gidilmedi ve bu durum kendisini etkiliyor olabilir. Umarım Kemal ile en kısa sürede yeni bir kontrat imzalanır. Çünkü bu sene kalsa bile seneye bonservisi elinde olacağı için bedava takımdan ayrılacak. Hem kulübümüzün menfaati için hem de Kemalin kafası rahat bir şekilde lige başlayabilmesi için bunun bir an önce yapılması gerekiyor.
Ergotelis maçında başka kayda değer fazla şeyler olmadı. Selim'i agresif gördüm maç içinde, rakiple dalaşan tek adamdı. Zaten Gladbach maçında da genç rakiplerine sert girmesini pek yakıştıramamıştım. Selimin bu konularda kesinlikle daha dikkatli olması gerekiyor. Liglerin ertelenmesi bu maçı da etkiledi çünkü son provalardan biri değildi artık ve ikinci yarıdaki oyuncu değişiklikleri pek mantıklı değildi. Burak çıktıktan sonra Hakan Bayraktar ve ardından Pal Lazar santrafor mevkiinde bile oynadı ta ki Onur oyuna girene kadar. Nijeryalıların olmaması tabi bunda büyük rol oynuyor.
Şimdi son olarak ufak bir durum değerlendirmesi yaparsak. Hocanın tarzı 3-4-3, son maçta 3-5-2 de denedi. Mac içinde bazı varyasyonların olabileceğini anlıyoruz. 3-4-3 sisteminin başka bir özelliği ise kanattaki oyuncuları bir hat geri çekersen 5-4-1 sistemi oluşuyor. Yani maç içinde oyuncu değiştirmeden çok rahatlıkla hücum tarzından defansif bir tarza dönebiliyorsunuz. İster hocanın tarzı 3-4-3 olsun ister 3-5-2 olsun bana göre sayacağım futbolcular takimin omurgasını oluşturacak. Kalede Ahmet. Defansta Bahia-Valdomiro ve sorunsuz bir Kemal. Yeni transfer Saffet Gurur Yazar bu oyunculara kesinlikle iyi bir alternatif olacaktır. Orta sahanın göbeğinde Dominguez ve Selim oynar. İleride Zenke ve Ehiosun ilk onbirde olurlar. Bu 8 futbolcu sistem ne olursa olsun bence hocanın kafasındaki futbolcular. Sol kanatta Orhan ve yeni transfer Murat Kalkan forma savaşı verir. Sağ kanatta da Adem ve Lazar kapışacak. Geriye bir futbolcu kalıyor. İşte burada oynatılacak sisteme göre bir kişi formayı kapacak. 4 tane aday var: Hakan Bayraktar, Murat Yıldırım, Ufuk ve Dilaver. 3'lü forvet olursa Ufuk veya Dilaver, 5'li orta saha olursa Hakan veya Murat oynar.

http://www.samsunsporluyuz.net/yazar.asp?yaziID=2384