Türk Futbolunda Şike Operasyonu

Başlatan engin55, 03 July 2011, 09:48:30

« önceki - sonraki »

ercan0655

FaTiH_HaN

Yunanistanda da aynısı olmuştu, düşen takım volou'yu federasyon ve meclis korumak için düşürmedi, sonra uefa geldi amatöre gönderdi, uefa'nın taviz vermediği şeylerin başında futbola siyasetin karışması var. Başbakan korumaya çalışıyor belliki ama en büyük kötülüğü yapıyor hem fenere hem Türk futboluna, bu saatten sonra her türlü sonuç bize yarar feneri düşürselerde düşürmeselerde biz ligde kalacağız gibi duruyor.

kalptenþimþek

bu şark kurnazlığıyla daha çoook ders alınır batıdan..

Mert

Bence de uefa taviz vermeyecek.

ercan0655

Ben de sizin gibi iyi niyetli ve bardağın dolu tarafından bakmak istiyorum ama biraz cehennem tellallığı olmasına rağmen satır aralarına bakıyorum sinirim bozuluyor,

Demirören, Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın Tahran gezisi sırasında şike konusunda Platini'ye Thatcher örneğini vermesine katıldığını vurgulayarak, "Başbakanımızın dediği gibi Margaret Thatcher holiganlar yüzünden beş yıl süreyle Avrupa'ya gitmedi de ne oldu? İngilizler kendi aralarında gayet güzel devam ettiler. Döndükleri sene de şampiyon oldular. Hem de marka değerleri arttırarak Avrupa'nın en çok izlenen ligi haline geldiler" dedi.

GökhanÇağlar

Başbakan işini yapsın,herşeye burnunu sokmasın.Tek güvendiğim Uefa bu saatten sonra.Onlar taviz vermezse gereken yapılır.

KotuCocuk55

Alıntı yapılan: bluegreen55 - 27 March 2012, 20:43:17
2-0 önde olduğumuz maçta taraftarlar futbolculara küfür edince mesut hocada bazı tüyolar verdi belki basında bilgi sızdırıyor ki taraftarın gerginliği sona ersin diye.takıma zarar veriyor gerçekten yetersiz takımımızvar birde her harekette yuhalamalar fln adam oynaycağınıda oynamıyor.

2-0 öndeyken yuhalamanın sebebi nedir.yoksa iddaa oynadılarda üstümü bekliyolar.bursanın 3. golünü alkışladıkları gibi...anlamıyorum..

başkamaçlarda izliyorum herkes hata yapan oyuncusunu alkışlıyor yüreklendirmeye çalışıyor...
adam çok yetenekli olur oynamaz artislik yapar yuhalarsın.
oyuncularımızın yüzünden okuyorum hepsi stres sinir ,ç,nde ruhhalleri berbaat sorumluluk almaktan korkuyolar..
mesut hocanında tadı kaçmaya başladı.
unutmayın 2.  yarı 21 puan alındı  ve 2  maç daha var.ve bu oluşan takım 1. yarının açığını kapamaya çalışıyor...
zenkeeee  zenkeeeeee  diye diye önce zenkenin sonra takımın ruh hali bozuldu..şimdide bu küfürler yuhalamalar..
ne vardı ingilteredeki almanyadaki gibi sonana kadar oyuncularımızı desteklesek sonra onlarda ellerinden  geleni  yapsa... düşsekte  alkışlarla şarkılarla uğurlasak...nede olsa düşmeyecezde...
yakışmıyorbize..eskidende düşerdik maç kaybedince en fazla giderken demir kapıları yumruklardı abilerimiz...

Bende takimimi dussede alkislamak istiyorum bu kahpe düzene INAT!

Kaya

Uğur Meleke: Başbakanı yanılttıklarını düşünüyorum. Dava ile ilgili bilgiler sızıyor. Neticede 8 takımın düşmesi ihtimali kuvvetlendi.

Şu 8 takım düşerse ülke futbolu biter diyenlere de inanamıyorum..Aklımsa hiç almıyor.O 8 takım düşse ülke futboluna hiç bir şey olmaz arkadaş..Senin ülke futbolun hangi düzeyde de inişe geçecek..Basket,voleybol ülkede almış başını gidiyor futbol en başarısız olduğumuz alan hala ülke futboluymuş..Düşsünler arkadaş..belki birileri akıllanır da altyapı nasıl olur,statlara insanlar nasıl çekilir ve nasıl cezbedici hale getirilir öğrenirler..Düşsünler ki birileri dünyanın en büyüğü benim masalından uyansın,kirlettikleri camianın çamurunda boğulsunsunlar...

Stelea

'Küme düşme yok demedim'
[ 30.03.2012 ]

Ne yakın çevresine, neGekas'a ve ne de taraftarlara, "Rahat olun düşmek yok" şeklinde açıklamada bulunmadığını belirten Başkan Yılmaz, "Böylesine ciddi ve hassas bir konuda spekülasyon yaratmak doğru değil.  Bu haber tamamen asılsızdır" dedi

BÖYLE BİR KONUŞMA YAPMADIM
Samsunspor Başkanı Kazım Yılmaz, yerel bir gazetenin manşetinde yer alan "Rahat olun düşmek yok" şeklindeki açıklamanın kendisine ait olmadığını söyledi. Ne yakın çevresine, ne futbolcusu Gekas'a ve ne de taraftarlara böyle bir açıklamada bulunmadığını belirten Başkan Kazım Yılmaz, "Böylesine ciddi ve hassas bir konuda spekülasyon yaratmak doğru değil. Kaldı ki TFF'den bu konuda henüz bir açıklama yapılmış da değil. Bu haber tamamen asılsızdır. Ben yakın çevreme dahi olsa böyle bir açıklamada bulunmadım" dedi.

ASILSIZ HABERLER
Süper Lig'de son iki haftaya girildiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, pazar günü oynayacakları Beşiktaş karşılaşmasının kendileri için bir dönüm maçı olacağını da belirterek, "Galibiyetten başka bir şey de düşünmüyoruz. Bu tür asılsız haberlerle takımımız rehavete sokulmak isteniyor. Ancak ekibimiz rehavate kapılmadan Beşiktaş maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Bizim hedefimiz Süper Lig'de kalan son iki maçımızı galibiyette tamamlamaktır. Bunun için çaba gösteriyor ve futbolcularımızı  bu yönde motive etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
'Beni arayabilirsiniz'.Samsunspor Başkanı Kazım Yılmaz, kendisinin ulaşılabilir olduğunu da ifade ederek, bu tür haberler yapılmadan önce kendisinden görüş alınması gerektiğini, bunun da habercilik kuralları gereği olduğunu vurguladı.

http://habergazetesi.com.tr/haberdetay.php?katID=1&id=86510

Mert

Başkanın bu konuşmasından bile umut arıyorum.

FaTiH_HaN

Bunlar lig bittikten sonra gündeme gelecek konular daha doğrusu bizim hep gündemimizde olan şeyler ama gazetelerin çıkıp başkan küme düşme yok dedi diye haber yapmasını iyi niyetli bulmuyorum, sonuçta hala matematiksel olarak şansımız varken neden böyle bir haber yapılırki?

samsunmania

Ercüment GÜL

FİFTY FİFTY

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, UEFA'nın geçen hafta İstanbul'da düzenlenen kongre açılışında yaptığı konuşma sırasında şike konusuna değinirken kişisel suçla, kulüplerin cezalandırılmasının adil olmadığını savunmuştu. Ve olaya karışan 8 takımın küme düşürülmesi ile Türk futbolunun büyük zarar göreceğini ifade etmişti.

Ancak UEFA Başkanı Michel Platini, Başbakan Erdoğan'a hak verse de şu an mevcut sistemin değişmesinin mümkün olmadığını ve uygulamak zorunda olduklarını belirtmişti.
                 Başbakan Erdoğan ise önceki gün son İran seyahati sırasında gazetecilere yaptığı bir açıklama ile bu kez  konu başka boyuta taşındı.
Açıklama aynen şöyleydi.
"Ceza davası ile Futbol Federasyonu'nun kararını birbirinden ayırmak lazım. Platini'ye İngiltere örneğini verdim. Orada holiganlar yüzünden dönemin İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher, 1979-1990 sezonunda  İngiliz takımlarının Avrupa'ya çıkışını 5 yıl yasaklamıştı.
                 Ne oldu? Kendi aralarında gayet güzel devam ettiler. Döndükleri sene de şampiyon oldular.
                 Şike olaylarında adı geçen 8 takımın düşürülmesi Türk futboluna çok zarar verir."
                 Bu açıklama sizce hangi anlama geliyor?
                 Ben size hemen anladığımı söyleyeyim.
                 "8 takım küme düşeceğine UEFA'yı gerekirse dinlemeyin belirli bir sürede Avrupa'ya gitmeyin!" demektir.
UEFA ya da Başkan Platini ise kongrede de tekrarladığı gibi kurallar gereği 8 takımın düşürülmesi gerektiğini ısrarla söylemeye devam ediyor.
Anlayacağınız işler oldukça karışık.
Bu olaylar ya da gelişmeleri anlatmamın nedeni doğal olarak Samsunspor'la doğrudan ilintili olması.
                 Görünen o ki şike olayları kapsamında eğer UEFA kuralları uygulanırsa 8 takım düşecek ve Samsunspor büyük olasılıkla Süper Lig'de kalacak.
Aksi taktirde TFF'den UEFA'yı kendisi kafasına göre bir karar çıkarıp UEFA kararlarını uygulamayıp küme düşmeyi uygulamazsa; o zaman Samsunspor'un bir umudu kalıyor.
Süper Lig'in gelecek sezon 22 takımla oynanması kararı.
                 Bu ihtimal var mı? Elbette var.
                 Yani özetle Samsunspor Süper Lig'den kalan son iki maç ardından puan olarak küme düşmüş olsa bile; son gelişmeler ışığında ligde kalma şansı bana göre halen fifty fifty, yani yarı yarıya.

http://www.habergazetesi.com.tr/koseyazilari.php?yazarID=30&id=7399

isyan

Yalniz söyle bir durum var 1990'dan beri sadece 2 ingiliz takimi avrupa'da kupa kazanmis.
2006 yilinda Juventus'ü düsürüp 4-5 takima eksi puan veren Italya ise o 2 takimi 6 sene icinde cikarmis, hatta o dönem Ülke bazinda Dünya Kupasi kazandiklari bile var.

Türkiye futbolu daha iyi yerlere gelsin diyen insan, gözünü kirpmadan adi gecen her takimi düsürüp ülke'ye temiz bir lig sunar

twitter

6 kişi daha tahliye oldu. Fenerliler kaldı sadece kodeste : )
Bunlar kimle yaptı acaba şikeyi demekten alı koyamıyor insan kendini

FaTiH_HaN

Fenerliler sadece şikeden dolayı içerde olsalardı şimdiye çoktan tahliye olup tutuksuz yargılanıyor olurlardı, bir dünya çete bağlantısı, kara para gibi kanunsuz işleri var. Basın bu işin sadece spor kısmı üzerinde duruyor ama bu olaylara başbakanında girmesinden anlaşılacağı gibi sadece futbol değil mevzu kim bilir ne çetrefilli olaylar var işin içinde.