Türk Futbolunda Şike Operasyonu

Başlatan engin55, 03 July 2011, 09:48:30

« önceki - sonraki »

özkan

Anadolu klüplerinin el mahkumluğu maalesef ki.

kıbrıslı_mete

iddianamede adı geçen bir kulübün başkanı olan bir adam çıkıp, tff adayı oluyor ve 14 kulüp de destekliyor. malesef Samsunspor da bunların arasında. malesef sürüden ayrılmayalım düşüncesiyle o başarısızlık abidesine oy verecekler. biraz önce gs 2. başkanı adnan öztürk açıklama yapmış, desteklemiyoruz diye. helal olsun valla. malesef türk futbolu çok ama çoooook kötüydü daha da kötü olacak....

ahmetsefa55

düşünüyorumda gs de bu işin içinde olsaydı ne olurdu  :rulet:

GençKozluklu

20 February 2012, 17:47:32 #1668 Son düzenlenme: 20 February 2012, 18:17:20 GençKozluklu
gs de mutlaka çıkarına uygun hareket eder. Hiç birinin Türk fubolu umurunda olduğunu sanmıyorum. Şikey iddiasıyla adı geçen kulüp başkanı başkan olmayı bırakın adaylığının dahi konuşulması bence ayıp. Henüz suç ispatlanmamış lakin bu süreci sanık sandalyesindeki kişi olarak yönteecek . Bu sadece Patagonya da değil Türkiye de oluyor ne yazık ki.  İnanılır gibi değil.

berusa55

20 February 2012, 18:53:56 #1669 Son düzenlenme: 20 February 2012, 19:04:02 berusa55
Ali Şen: Gazetelerde okudum küme düşme yok, puan da silme yok diyor. Herkes böyle birşey bekliyor. Ceza yoku da ilave etmesi gerekiyor.

Ceza yoku da uygulayabilir mi? sorusuna Ali Şen:Zor gözüküyor.Puan silmeyecek.Ceza vermeyecek.İnşallah o beceriyi gösterir ama bana göre zor

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Habertürk'e konuşan Kürşad Tüzmen: Önümüzdeki dönemde Türk futbolu için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız.

Hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmaması lazım. Türk futbolunun önünün açılması lazım

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yıldırım Demirören: Tek hedefimiz, Türk futbolunu bu kaostan kimse yara almadan, Türk takımları üzülmeden kurtarmak olacaktır.

samuray

yapma sayın başkan demiröreni nasıl destekleriyoruz açıklaması yapıyorsun takımının adı şikeye karışmış bi başkan alacağı daha doğrusu alamayacağı kararlarla aziz yıldırımın istediklerimi olacak hala ne küme düşme olacak ne puan silme olacak mahkeme sonucunu bekliyoruz diyecekler ya ne mahkemesi adam orada çete suçlamasıyla yargılanıyor bu sportif konuda karar alması gereken tff etik kurul disiplin kurullarının vereceği kararlar önemli olan onlar sıyıracaklar aradan oh ne ala memleket asıl türk futbolunu bu hale getirenleri nasıl seçersiniz ben ulusoyu adaylığını koyması bekleniyordu aday oldumu acaba

s_uzunkaya

demirörenin amacı başkanlık filan deyil yaa, olamazöle bişii :)taraftar buna 2 de bir s....ttir ol git demirören diye baarıyo ya, paşamda sözdekutsal bir görev için beşiktaş başkanlığından ayrılıyorum diyip malkoçoğlu edasıyla çaktırmadan kaçma derdi içinde.... ilahiiii TÜPÇÜÜÜÜÜÜ ;D

engin55

AlıntıTüzmen adaylıktan çekildi

Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, TFF Başkan adaylığından çekildi.

Dün akşam saatlerinde 27 Şubat'ta yapılacak olan Seçimli Olağanüstü Genel Kurul'da aday olduğunu açıklayan Tüzmen, yapacağı yazılı açıklamayla bu kararından hangi gerekçeyle vazgeçtiğini açıklayacak.

Ercan Gürses, Devlet Eski Bakanı Kürşad Tüzmen'in adaylıktan çekilme gerekçesini UEFA nezlinde yaptığı temaslar, UEFA'nın istekleri, kulüplerin istekleri, bu ikisinin arasındaki uyuşmazlık olduğunu ve bu yüzden çekilmek zorunda kaldım şeklinde bir değerlendirme yapacağını söyledi.

NTV Muhabiri Gürses, "UEFA'nın ve yurt dışındaki futbolla ilgili kurumların Türkiye'deki son şike soruşturmasıyla ilgili 58. madde başta olmak üzere kuralların uygulanması ve gerekirse bazı takımların küme düşürülmesi durumunun söz konusu olduğunu, ancak kulüplerin bu konuda farklı düşüncelerde bulunduklarını. Dolayısıyla ikisi arasındaki uyuşmazlığı kendisinin çözebilecek durumda olmadığını, bu nedenle bu zor görev öncesinde aradaki arabulucuk görevini yeterince yapamayacağını düşündüğü için adaylıktan çekildiğini açıklayacak" diye konuştu.

twitter

bluegreen55

Haluk Ulusoy gsli ve trabzonluyken tarafsızdı! ( o dönem hakem rezillikleri akıllarda halen)
Mehmet Ali Aydınnlar Fenerliyken tarafsızdı! (ki düşmekten kurtardı feneri artık oyalaya oyalaya)
Yıldırım Demirören taraflı olurmuş diye eleştiriyo medya =)

Yıldırım Demiröröen muhtemelen puan silme olayını kabul ettirecek ki bu bizim işimize gelecek.Çünkü düşürme olursa düşürülenlerin yerine geçen sene madur olanları alınma ihtimali var.ama puan silme olursa 2-3 maç daha alırsak kesin yırtarız..

Onun dışında gerekirse avrupada ceza alalım mahkeme sonucunu bekleyelim demesi beni korkutuyor. Muhtemelen ve bencede beşiktaşın kupa maçında şike yok o yüzden kurunun yanında yanmak istemiyor,mahkeme sonucunu beklemek istiyor boşuna ceza almamak için.. ama avrupa maçları olmadan futbolun bir hedefi zevki kalmaz kalitesi düşer.Böyle bişey yapmaması lazım.

samuray

yıldırım demirören ilik genel kurul toplantısında bu konuyla ilgili bi karar vereceğini sanmıyorum karar vermemek adına gliyor ne diyordu biz hukukun sonucunu bekleyelim uefaylada görüşelim gerekirse 2 sene 3 sene avrupayada gitmeyelim uefaya dayatalım gibi bi yaklaşımı olan birisinin şimdi çıkıpta farklı birşeyler yapacağını sanmıyorum hukuki süreç ayrı bi olay sen disipin kurulu ve tahkim kurulu ile şke konusunda kararını veremessen uefa ve fifa öyle bi ceza veirki 3 sene 5 sene ne şampiyonlar ligi ne uefa ligi nede dünya kupası avrupa kupalarına gitmemiz hayal olur futbolumuz tam bir kaos içerisinde senin takımın şike davasıyla ilişkili hangi yüzle tff başkanlığına aday oluyorsun vede bunu destekleyenler bizim başkanımızda destek vermiş hayret ediyorum f. b nin adayı bizi yedi ay sekiz ay oyaladı şimdi bşk bşk nı bakalım kaç aya oyalayacak kendi takımına ve diğer takımlara küme düşme cezası veya puan silme cezası verebilecekmi hiç sanmıyorum fikride zikride belli zaten

GurbetciFanatik

ben onu bunu anlamam
bu takim allah korusun kendi gücüyle ligde kalamazsa
ve sike den kimse ceza almazsa bunun hesabini kim verecek bize.

6 yil önce bile bile düsürüldük
simdide böyle sikeciler ligde ceza almadan kalipta biz  düsersek
acayip koyar bana.

usare

Beşiktaşın avrupa kupaları zaten tehlikede. 2012 yılında yürürlüğe giren kurallara göre bütün avrupa kulüplerinin gelir gider dengesi olması gerekiyor. Hatta geçenlerde avrupa lisansıyla ilgili birşeyin iptal edilme durumu vardı. Yani ben zaten gidemeyeceğim diğerleri de gitmese olur gibi bişey düşünüyor olabilir demirören...

davidsavage

Başkanlık seçimleri bahane,meteor yaklaşıyor...

binikalamadım

Aziz YILDIRIM Savunmasında Samsunspor'dan da Bahsetti..

...
POYRAZ yeni ifadesinde ise 2008'de verdiği ifadeyle çelişti ve "Sergen, Tümer ve İbrahim (O dönem Beşiktaş'ın kadrosunda İbrahim isminde 3 futbolcu vardı. Poyraz hangisi olduğunu belirtmedi) Beykoz'a geldi. Beykoz'da bunlara maçı kaybedin talimatı veriliyor. Ama bu F.Bahçe - Beşiktaş maçı değil. F.Bahçe başkasıyla oynuyor, Beşiktaş da sanırım Samsunspor'la oynuyordu. Maçı Samsunspor'un kazanacağını söyleyerek girdiğim iddiada 2 takım elbise kazandım. AZİZ Yıldırım bu maç öncesi Sedat Peker'i arıyor. Peker de Beşiktaşlı futbolcular Tümer, Sergen ve İbrahim'i arayarak, "Çocuklar maçta dikkatli olun ayağınız kırılabilir" uyarısında bulundu. Maç sırasında Tümer yedek kulübesinden bağırarak hakemin yüzüne tükürdü. Hiç oynamadan kırmızı gördü. Sezon sonunda da F.Bahçe'ye transfer oldu. Bu şekilde Beşiktaş'ın elinden şampiyonluğu aldılar" dedi.

FAKAT Tümer'in 2006-07 sezonunda F.Bahçe'ye transfer olduğu için Poyraz, 2005-06 sezonundaki Beşiktaş ile Samsunspor arasında oynanan bir maçı kastediyor. Ama o sezon Beşiktaş ile Samsunspor arasında oynanan maçların ikisini de Beşiktaş'ın kazandığı ve Tümer'in bu maçlarda atılmadığı açıkça görülüyor. POYRAZ'ın  "Beşiktaş'ın elinden şampiyonluğu aldılar" dediği 2005-06'da G.Saray'ın 83 puanla şampiyon olduğu ve siyah-beyazlıların ise 54 puanla ligi 3.bitirdiği görülüyor. Ve akıllara "Bu nasıl şampiyonluğu almak?" sorusu geliyor. Her ifadesi gerçekle çelişiyor.
...