Bank Asya 1. Lig 19. Hafta - SAMSUNSPOR'umuz - Altay: 1-0

Başlatan celebi, 23 January 2011, 16:00:35

« önceki - sonraki »

Ahmeti

yahu şu teseyi günahım kadar sevmiyorum acaba samsunsporlu oluşumdanmı acaba
Kim koyarsa koysun teseyede koysun teseye koyandan allah razı olsun allah razı olsun.

Turuncu

Bu gece barda gönlüm hovarda çalsın sazlar oynasın kızlar.....

Şimşekler   samsunspor_x

supernatural_55

3 puanı aldık teseye de koydular bu gece benimm geceemmmmm:)))

**KaR6**

Samsun Kazandı
   Maç öncesi Çiftlik Caddesinde toplanan binlerce Samsunsporlunun yürüşüyle başladı gün.  Kalabalık arttıkça hem maça hem şampiyonluğa dair artan bir inanç vardı her yerde. Lider olmayı konuşabilmek bile ayrı bir hava katıyordu muhabbetlere. Liderlik olmadı belki ama kazanılan bu 3 puan sadece sıralamadaki konumumuzu değil tüm şehrin gözündeki değerini de yükseltti Samsunsporumuzun. Yani hem Samsunspor hem de Samsun kazandı dün gece.

Maça çıkan 11 alışıldık kadronun dışında olsa da mantıklı bir tercihti. Ancak oyun içinde bir türlü istenilen sistemi oturtamadık. Billy Mehmet'in kaleden uzak oyununa Zenke'nin statik duruşu eklenince golü bulmada çok zorlandık. İlk yarıda hakemin Altaylı oyuncuyu atmaktan imtina etmesi de daha kolay olabilecek galibiyeti zora soktu. İkinci yarıda gelen değişiklikler, Hüseyin Hoca'nın artık şampiyonluğu istediğini gösterdi. Özellikle Turgay'ın yerine Abdülaziz'İ alması riskli olduğu kadar kilit hamleydi diyebiliriz. Kapanan Altay'ı açamadıkça gelen stres takımı yorsa da Murat'ın füzesi gecenin tek eksiği olan 3 puanı da almamızı sağladı.

Maç sonrası ise başlı başına bir yazı konusu. Şampiyon olmuşçasına yapılan sevinç gösterileri Süper Ligi ne kadar özlediğimizi ve istediğimizi gösteriyor.  Bu birliktelik bu inanç bu özveri devam ettikçe hedefe ulaşmamız da git gide daha kolay olacak. Artık bu yolun geri dönüşü yok, hazırlanın çocuklar evimize dönüyoruz...

55.hakan

Kalpar sezon başından bu yana yapamadığı değişikliği yaptı ve vasatı aşamayan Turgay'ı çıkardı.

Tufan

bugün oynadığımız futbol hariç herşey mükemmeldi ama Turgay'ın bu takımda yeri yok.
biraz kendime geleyim şuurum yerine gelsin

twitter

abi o gol sevinci nasıldı ya allahına kurbann  :D

King Of The North

Çok zor kazandık. Altay fırsatları harcasa da kalede Demir Yumruk Ahmet ŞAHİN vardı. Hakan Bayraktar yıllanmış şarap gibiydi. Billy ve Zenke çok tutuktu, Turgay ve gereksiz top tutan Ufuk'un çıkarılması, Agbetu ve A.Azizin oyuna dahil edilmesi Hüseyin hocanın artılarıydı. Kenan YELEK'e hayran oldum bu maçta. Gelelim taraftara: Tv'den taraftarımızı hiç böyle görmemiştim, ağladım son bölümde, o ne ambiyanstı kardeşim, görsel şovları TRT spikeri defalarca tekrarlamak zorunda kaldı. 3 puan çok önemliydi, sezon başında da söyledim, 3.hafta lider oluruz dedim, meraklanmayın haftaya lider olacağız ve daha da kalkmayacağız o koltuktan.

furkan5534

Alıntı yapılan: Sapına Kadar 55 - 30 January 2011, 23:06:02
Çok zor kazandık. Altay fırsatları harcasa da kalede Demir Yumruk Ahmet ŞAHİN vardı. Hakan Bayraktar yıllanmış şarap gibiydi. Billy ve Zenke çok tutuktu, Turgay ve gereksiz top tutan Ufuk'un çıkarılması, Agbetu ve A.Azizin oyuna dahil edilmesi Hüseyin hocanın artılarıydı. Kenan YELEK'e hayran oldum bu maçta. Gelelim taraftara: Tv'den taraftarımızı hiç böyle görmemiştim, ağladım son bölümde, o ne ambiyanstı kardeşim, görsel şovları TRT spikeri defalarca tekrarlamak zorunda kaldı. 3 puan çok önemliydi, sezon başında da söyledim, 3.hafta lider oluruz dedim, meraklanmayın haftaya lider olacağız ve daha da kalkmayacağız o koltuktan.

ınsallahhhhhhhhhh samsunspor_x samsunspor_x samsunspor_x samsunspor_x samsunspor_x samsunspor_x

doðan

Rüyada gibiyim adeta ;
Murat ın topa vuruşu ile file gördüğüm topa inanmalımıyım yoksa ,rüya mı derken çöktüm olduğum yere hala inanmaya çalışırken uyanarak rüyadan sevinç nidaları ile ahavaya fırladım,
Takımın genel oyununu çok beğenmedim , Zenke ye bu kadar tahammül etmesine hocanın anlam verebilmiş değilim , Ufuk giderek daha iyi olacak , kumaşı sağlam top ayağına yakışıyor ve kendinede güveniyor, billy ise kaleden bu kadar uzak oynayacaksa nasıl gol atacak takım ...
hakan bayraktarı ayrı tebrik etmek lazım şarap gibi maşallah.. defans göbeği çok iyiydi bu gün , takım gol sıkıntısı çekecek bu zihniyetle ...ya murat atacak yine ya turgay ...

ama yinede SSÜPER LİGE SÜPER LİGE SÜPER LİGE SÜPER LİGE SAMSUNSPOR

FaTiH_HaN

son iki maçta kötü oynadığımız halde 6 puanı hanemize yazdırdık sadece iyi takımlar kötü oynarken galip gelmeyi başarabilir geçen hafta zenke bu hafta murat ekstra goller attılar. Allaha şükürler olsun müthiş bi hava yakaladık artık şakası kalmadı bekle bizi süper lig Samsunspor geliyor.

Jnr.Serkan

Ne ses kaldı ne soluk başım ağrıyor ayaklarım yorgunluktan karıncalanıyor.Bu nasıl bir sevgidir tarifi yok..Hayatımda bir golden sonra bu kadar sevindiğimi hatırlamıyorum herkes birbirine sarılıyordu çok müthişti.Tribünü herkes çok beğenmiş ama geçmişe göre vasattık.Bu mükemmel taraftar daha iyisini yapabilirdi performansımız bence düşüktü.Karşılıklı tezaruhatlarda iyi ses çıktı...Artık çıkalım süperlige koyalım trabzona fenere

Tanju Con

m.y 77 sözlesmei uzatild mi ? uzatilmadiysa ne oalcak o.delibalte gibi kacmasin bedavaya?

edmontdante

KÖTÜ OYNARKEN KAZANMAK DİYE BİR ŞEY DE VARMIŞ.
Maçtan önce rahat kazanacağımız yönünde bir düşüncede değildim.Zira büyük çoğunluğun fikrinin tersine ben  mevcut kadromuzun ligi alıp götürecek bir kadroya sahip olduğuna,hücum hattının ligin en iyi hücum hattı olduğuna  inanmıyorum.Tabi ki ligdeki diğer takımların da kalitesinin düşük  olduğunu  da göz ardı etmiyorum ve bu süper lig için en büyük  güvencem.

Bundan önceki yıllarda kırılma maçlarını hep kaybetmiş olmamız da tereddütlerimi artırmıştı.maçın kırılma noktaları da vardı.Maçın hakeminin rakip sahada verdiği bir faulden sonra kartını gösterecekken faul yapan oyuncunun daha önceden sarı kartı olduğunu farketmesi ve vazgeçmesi en önemli andı.Ve hakemlik açısından tam bir rezaletti.Ama böyle şeyler kaybolur gider hiç gündeme gelmeden malesef bu ülkede.İkinci kırılma  anı ise Ahmet ŞAHİN'in ilk yarıda kurtardığı kafa vuruşuydu. İkinci yarıda Billy Mehmet'in direkten dönen kafa vuruşundan bir süre sonra ise hem tribünlerin hem de takımın inancı yavaş yavaş yok olmaya başlamıştı ki hiç alışık olmadığımız bir şey oldu ve gitti 2 puan derken Murat YILDIRIM'ın gölüyle maçı kazandık.Rakiplerimiz hiç bir şey yapmadan maç kazanırken ,çöküşe sürüklenecekken son 5 dakikada sağ beklerinin attığı 2 frikik golüyle yarışa tekrar ortak olurken uzun yıllardan sonra bizim de böyle bir maç kazanmamız alışkın olmadığımız bir durumdu.

Şehrin yakaladığı şampiyonluk havasının yok olmaması,rakiplerin kaybettiği bu haftayı avantaja çevirmek açısından çok önemli bir maçtı.Kötü oynarken 3 puanı kazanmak ise en önemlisiydi.

Yeni transferlerden Billy Mehmet tam anlatıldığı gibi.Orta sahadan gelenlere yardımı olan,topu sağa sola iyi yönlendiren bir isim.Ufuk BAYRAKTAR ise bence takım süper lige çıkacaksa  bunu başarabilecek bir kaç  isimden biri.Sorumluluk alabilen,dikine gidebilen bir isim.Onu oyunun içine sokabildiğimiz sürece sonuca gidebiliriz.Bunları derken  bugün iyi olduğunu söylemiyorum ama futbol yeteneği ve anlayışı olarak farklı bir oyuncu.Çelimsiz görüntüsü ise en büyük tereddütüm.İnşaallah katkısı düşündüğüm boyutta olur ilerleyen haftalarda.

Takımın sıkıntılarından biri Zenke.Ben pek bir şey anlamıyorum ondan.Bugüne kadar attığı gollerle  ve kazandırdığı puanlarla  sezon başında tereddütsüz razı olacağımız bir istatistik yakaladı ama sahada ne yaptığını anlamıyorum.En sağda bomboş bekleyen oyuncuya pas atmak yerine onun yanına  kadar  topu sürmek  nasıl bir iş anlamak zor gerçekten.

Murat YILDIRIM'ın kanatta kalması onu köreltiyor.Çünkü oyunun sıkıştığı alanda kalıyor ve etrafı göremediğinden topla oynamak zorunda kalıyor.Ama Turgay oyundan çıktıktan sonra göbekte yer aldığında oyun alanını  daha rahat gördüğünü gördük.Bence doğru olanı da bu.Zaten Turgay'ın takıma pek katkısı olduğunu düşünmüyorum.Kanatta bomboş duran arkadaşına 10 metrelik bir  pas atmaya cesareti olmayan adamdan orta saha oyuncusu olur mu?

Bizim takımın eksiği topu ayağından çıkartan oyuncunun oyunu salması,arkadaşını kaderiyle başbaşa bırakması.Turgay,Orhan,Agbetu,Zenke  bunun en büyük örnekleri.Bu böyle olunca işimiz zorlaşıyor.Oysa ki bu iş futbolun en önemli gereklerinden biri.Biraz Ufuk'u bu konuda başarılı gördüm ama o da bugün yetersiz kaldı.

Her şeye rağmen böyle bir maçı kazandığımız için şükrediyorum.Şampiyonluk için bunlar çok önemli

mehmet yılmaz

Maç öncesi, Çiftlik Caddesini gördünüz mü? Şirinler'in organize ettiği ve kendini Samsunsporlu kabul eden yüzlerce kişinin katıldığı muhteşem bir yürüyüş vardı. Samsun şehri, bir takımı odluğunun iyice farkında artık, yaşlı amcalar, esnaf, evlerinin camlarından bayrak sallayanlar, genç kızlar, çocuklar... Samsun, Samsunspor'unu hatırladı ve Samsunspor da evini çok özledi!

Maçın başlamasına daha bir saat bile varken stattaki taraftar sayısı bugün Süper Lige oynayan pek çok takımın taraftar sayısının bile üstündeydi. Üstelik taraftarın üzerinde atkısı, beresi, montu, Samsunsporluluğuna dair bir şeyleri vardı. Yani, düğüne gider gibi markete gider gibi maça gelme dönemi çoktan kapandı. Ve o büyük Samsunspor taraftarı, İzmir'de bizi her zaman adam gibi karşılayan misafir Altay'ın hem taraftarını hem de takımını ayakta alkışlayarak sportmenliğin en güzel örneklerinden birisi daha sunmuş oldu.

Eskiden maratonda bir pozisyon icabı ayağa kalkıldığında hemen arkadan "çök, çök" sesleri gelirdi. Şimdi öyle değil, bütün bir Maraton tribün doksan dakika ayakta ve grupların tezahüratlarına destek veriyor. Zaten bence golü getiren şey de, Murat'ın topu ayağına aldığı anda bütün stadın aynı anda "vur" diye bağırması oldu. Tıpkı şairin dediği gibi oldu;

Vur çelik kolların kopana kadar / Olanca kininle, şiddetinle vur
Vur, aşkın ve hakkın zaferi için/Vur, bak dünya senden bunu istiyor...

Uzun uzadıya taktik konuşmaya gerek yok aslında. İlk devre iyi değilmişiz, Billy pivot oynamış, Zenke'ya araya pas gelmemiş, Hakan Bayraktar oyunu yönlendirmiş, Ahmet Şahin yine harikaymış, şu olmuş, bu olmuş... Tarih oyunun seyrini değil skoru yazar, bu nedenle alınan üç puan çok çok önemliydi. Eğer şampiyon olmak istiyorsak tıpkı Rize ve Akhisar maçlarında olduğu gibi bu maçta da ne yapıp edip kazanmalıydık. Samsunspor son yıllarda bir türlü eşik maçlarını kazanamıyor ve hamle yapamıyordu. Ama bu sezon öyle değil; bu da şampiyonluğun ayak sesleridir bence.

Ben bir Murat'ın topa vurduğunu gördüm, bir de o topun ağlarda odluğunu. Sonrası gözyaşları içerisinde bir gol sevinci.

Maç sonunda ise söyleyebildiğim tek şey var; Allah'ım sana şükürler olsun!

Bu takım bu sene Süper Lige çıkacak, bunu bizden daha çok hak eden hiç kimse yok bu ligde!