SAMSUNSPORDA KONGRE KARARI....08-15 OCAK TARİHLERİNDE

Başlatan cuneytavar55, 23 December 2009, 19:14:19

« önceki - sonraki »

cuneytavar55

23 December 2009, 19:14:19 Son düzenlenme: 23 December 2009, 19:45:18 cuneytavar55
Samsunspor'da kongre kararı

Bank Asya 1. Lig ekibi Samsunspor'un Kulüp Başkanı Hakkı Tomaç, olağanüstü kongre kararı aldıklarını açıkladı.

Bank Asya 1. Lig ekibi Samsunspor'un Kulüp Başkanı Hakkı Tomaç, olağanüstü kongre kararı aldıklarını belirterek, ''Bizim kırgınlığımız Samsun'un Samsunspor'a destek vermemesindendir'' dedi. Nuri Asan Tesisleri'nde bazı yönetim kurulu üyeleri ile basın açıklamas yapan Tomaç, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı sonrasında taraftarların yönetim kurulu aleyhine yaptığı hakaretler nedeniyle, yönetim kurulu üyelerinin istifalarını kendisine sunduğunu, ancak kalan 5 haftanın Samsunspor aleyhine gelişmemesi için istifaları devre arasında değerlendireceklerini söylediğini hatırlattı.

"HAKARETİN MUHATABI SAMSUNSPOR CAMİASI"
Gelinen noktada, yönetim kurulu olarak olağanüstü kongre kararı aldıklarını ifade eden Tomaç, şunları kaydetti; ''Mülki ve idari amirlerin hepsinin yer aldığı bir alanda yapılan hakarete kimsenin tepki göstermemesi bizi yaralamıştır. Bu hakaretin muhatabı Samsunspor camiasıdır. Bu hakaretin mazereti, telafisi olmaz. Bu hakaretin açtığı yara büyüktür. Ancak Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının ardından kritik bir 5 maç oynamak zorunda olduğumuzu 5 haftalık performansın ne kadar önemli olduğunu belirtmiştik. Bugüne kadar görevde kalmaktaki haklılığımız bugün karşımıza çıktı. Ancak gelinen noktada taraftarımızın yönetim kuruluna yaptığı hakareti de bu insanlar hak etmedi. Bu nedenle yönetim kurulu olarak 8-15 Ocak'ta olağanüstü kongre kararı aldık.''

"HAK ETTİĞİ YERE GELEMEDİ"
Samsunspor'un lig mücadelesinde hak ettiği yerde bulunmadığını da vurgulayan Tomaç, şöyle devam etti: ''Samsunspor'un yeni yeni bir takım olma hüviyetine büründüğünü, ancak bir takım havasına girdiğini ve oyuncuların bir sorumluluk bilinciyle daha iyi mücadele ettiğini görüyoruz. Başarısızlığımızın altında yatan nedinin takım olamamaktan kaynaklandığını gördük. Bu yönde yapılan çalışmalarda teknik heyetin gösterdiği başarıyı takdirle karşılıyoruz. Son maçlardaki oyunu dikkate aldığımızda ikinci yarı çok daha iyi bir Samsunspor izleyeceğimizi ümit ediyoruz. İkinci yarı için Samsunspor'a ayrıca başarılar diliyoruz.''

GEREKEN DESTEK VERİLMİYOR
Samsunspor için kimsenin bir şey yapma ihtiyacını hissetmediğini öne süren Tomaç, şöyle devam etti; "Ne mülki ne idari kimse destek vermiyor. Seçim döneminde vaatte bulunanlardan hiçbir destek alamıyoruz. Bunun bizde yarattığı hayal kırıklığı önemli değil. Samsunspor açısından yaratacağı tehlike çok önemli. Sahipsiz şehrin sahipsiz takımı şeklindeki söylemlere bir de sahipsiz yönetim eklenmiş oluyor. Bu amaçla yönetim kurulu olarak ilk toplantı 8 ocak'ta ikinci toplantı ise 15 Ocak'ta olağanüstü kongreye gidiyoruz. Temenni ederiz ki bize destek vermeyenler yeni yönetim kuruluna destek verirler. Biz yeni bir yönetim oluşturulacakmış gibi o güne kadar Samsunspor'un menfaatleri için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bizim bakış açımız Samsunspor'un geleceğine zarar vermemektir. Bizim kırgınlığımız Samsun'un Samsunspor'a destek vermemesindendir. Maddi sorunlar devasa boyuttayken bir de manevi sıkıntılarla uğraşmak zorunda kalan yönetimin şevkini siz takdir edin.''

TRANSFER ÇALIŞMALARI
Olağanüstü kongreye kadar yönetim kurulunun ikinci devre hazırlıkları için ne gerekiyorsa yapacağını da ifade eden Tomaç, şunları kaydetti: ''Sezon başında transfer tahtamız son 48 saatte açıldı ve bu nedenle zor şartlarda ve ümitsiz bir zamanda transfer yaptık. 13 oyuncu aldık ama bu oyuncuların maliyeti 3 oyuncunun maliyetini aşmamaktadır. Kimse '13 kişi aldılar, paralar havaya gitti' diyemez. Onlara verilen para geçmiş dönemde alınan 1 ya da 2 futbolcunun transfer ücretini geçmez. İkinci yarı için de teknik heyetin istemi doğrultusunda yönetimin de arzusu bir takım mevkilere daha iyi arkadaşları Samsunspor'a kazandırmaktır. İmkanlar neye müsaade ediyorsa takımın mali dengesini bozmadan transfer yapmak istiyoruz. Transfer konusunda fazla hayalperest olmayalım. Gücümüz ölçüsünde transfer yapmaya çalışacağız.''

mahkumsun

Samsunspor Başkanı Hakkı Tomaç, Yönetim Kurulu Üyeleri Tahsin Kosif, Ömer Çoruh, Abdi Azgar ve Suat Çakır ile birlikte kulüp binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Hakkı Tomaç, 8 ve 15 Ocak tarihlerinde yapılacak olağanüstü kongre toplantısında Samsunspor'u daha iyi yönetecek ekibin talip olmasını beklediklerini açıkladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında yaşanan tatsız olaylara değinen Kulüp Başkanı Hakkı Tomaç, "Bu maçta yaşadığımız tatsız olaydan sonra sizinle beraber olmuştuk. Ogün düşündüklerimiz bugün gerçekleşti, doğru yaptığımız bir kere daha ortaya çıktı. O maçta birkaç kendini bilmezin yaptığı hakaret nedeniyle bir kırgınlığımız olduğunu, yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın istifaya hazır olduğunu, bu aşamada böyle bir girişimin Samsunspor'a zarar vereceğini düşündüğümüzü, çok kritik 5 hafta oynamak durumunda olduğumuzu, Samsunspor'un geleceği açısından bu 5 haftada ki performansın çok önemli olduğunu, o sebeple de devre sonuna kadar göreve devam etmemizin Samsunspor açısından gerekli olduğunu söylemiştik. Bu görüş ve düşüncemizde haklı olduğumuz anlaşıldı. O haftadan sonra 5 maç oynadık, Konya maçını nasıl kaybettiğimizi biliyorsunuz, içeride de hak etmediğimiz halde bir Dardanel maçını kaybettik, 9 puan alarak düşündüğümüzün doğru olduğunu kanıtladık. Ligde bulunduğumuz yer, Samsunspor'un layık olduğu bir yer değil. Samsunspor son 5-6 haftadır bir takım hüviyetine büründü, futbolcular bir sorumluluk bilinciyle daha iyi mücadele ediyorlar. Esasında kadro olarak baktığınız zaman bireysel olarak yetenekli olsak da bugüne kadar başarısızlığın altında yatanın takım olamama olduğunu gördük. Bu konuda yapılan çalışmalarda teknik heyetin gösterdiği başarıyı takdirle karşılıyoruz. Teknik heyet bu konuda gayet yerinde kararlar verdi, biz yönetim olarak teknik heyetin bu kararlarına itibar ediyoruz. Son maçlarda oynanan futbolu nazara aldığımızda, futbolculardaki kazanma arzusunu dikkate aldığımızda, ikinci sezon daha iyi bir Samsunspor seyredeceğimiz düşüncesindeyiz" dedi.Olağanüstü kongre kararı aldıklarını açıklayan Hakkı Tomaç, "Yönetim olarak görevde olan 8-10 arkadaşımızın dışında Samsunspor için Samsun'da kimse bir şey yapmak ihtiyaç ve gereğini duymuyor. Kimseden bir destek görmüyoruz. Seçim döneminde vaatte bulunanlardan hiçbir destek alamıyoruz. Bunun bizde oluşturduğu hayal kırıklığı önemli değil. Bunun Samsunspor'un geleceği açısından oluşturduğu tehlike çok önemli. Eğer bizden memnun değilse, bize bu destek vermeyen mülki amirler, şehrin ileri gelenleri, o zaman biz onlara diyoruz ki, 'buyurun kendi güvendiğiniz, kendi destekleyeceğiniz yönetim oluşturun, 8 Ocak ve 15 Ocak'ta olağanüstü genel kurula buyurun, bize vermediğiniz desteği o arkadaşlara verin, yeter ki Samsunspor'un geleceğini güvence altına alacak bir yönetim oluşturun.' Bu amaçla biz yönetim kurulu olarak olağanüstü kongre kararı aldık. Temenni ederiz bu genel kurula Samsunspor'un geleceğinde hizmeti olacak ve Samsunspor'u gelecekte iyi yerlere taşıyacak arkadaşlarımız talip olur. Biz de seve seve görevi devreder ve onlara destek veririz. Seçenek olarak baktığınız zaman böyle bir ihtimal gerçekleşebilirde, gerçekleşmeyebilirde. Biz böyle bir ihtimal gerçekleşecekmiş gibi 15 Ocak'a kadar Samsunspor'un menfaatleri için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bazı kesimlerin 'Bunlar bırakmazlar, gitmezler, yapıştılar koltuğa' eleştirileri kendine kalsın. Biz doğru yaptığımızın bilincindeyiz, bizim bakış açımız Samsunspor'un menfaatidir. Bizim kırgınlığımız Samsun'un Samsunspor'a destek vermemesidir." dedi.

Ollivanders

ya kardeim neden 8 -15 ocak ya daha erkeni yok mu bu surenin neden devre arasının sonuna getiriyorsunuz kongreyi?

Kais

paralı birileri çıkmazsa bence bu yönetim aynen kalsın ama birileri destek çıkmalı.

cem

bence yönetim içinden başkan sececek görürsünüz...
bide kosif başkan oluyomuş bak sen şu işe....

KotuCocuk55

Son haftalarda takım ümit verdi..
Bakıyoruz oyuncu seçmeleri,transfer çalışmaları bir kaç yeni isim hem hava katar hemde sorunsuz bir sezon getirir..
Bu işi şans yada başka bir sebeple buralara taşıdıktan sonra komple il baştan yeni birilerine devretmiceklerini yemiyecek kadar tecrübeliyiz artık bu kongreler konusunda ama takım fena değil biraz destekle ben bu takımı patlatırım diyen yeni birileri çıkarmı karşılarına..Umarım çıkar..

Not:Bizim kongreler dernekler kanununun defalarca çiğnenmesine sahne oldu kulüp kayyuma kalacak diye..Seçimi gündeme koymaya bile korktu bir ara yöneticiler,toplanır bol keseden atma yeri oldu..

-Bu güneş Yeniden doğacak
-Samsunun en önemli markasıdır samsunspor

Bu iki cümleden nefret ediyorum ben,duyunca sinirlerim hopluyor,üçkağatçıların ağzında altı boş sallıyorlar..

Umarım bu kongre çay-pasta-poğaça-börek yeme günü olmaz yine..

Ertuğrul Sağlam

cuneytavar55

mehmet yılmaz

Küfür işin bahanesi aslında. Çünkü bizim duyduğumuz Hakkı Tomaç'ı aradan çıkaracak, tasfiye edecek, nispeten biraz parası olan bir iş adamını başkan yapıp, aynı ekip yola devam edeceklermiş.

Nuri Asan

AlıntıSamsunspor için kimsenin bir şey yapma ihtiyacını hissetmediğini öne süren Tomaç, şöyle devam etti; "Ne mülki ne idari kimse destek vermiyor. Seçim döneminde vaatte bulunanlardan hiçbir destek alamıyoruz. Bunun bizde yarattığı hayal kırıklığı önemli değil. Samsunspor açısından yaratacağı tehlike çok önemli. Sahipsiz şehrin sahipsiz takımı şeklindeki söylemlere bir de sahipsiz yönetim eklenmiş oluyor. Bu amaçla yönetim kurulu olarak ilk toplantı 8 ocak'ta ikinci toplantı ise 15 Ocak'ta olağanüstü kongreye gidiyoruz. Temenni ederiz ki bize destek vermeyenler yeni yönetim kuruluna destek verirler. Biz yeni bir yönetim oluşturulacakmış gibi o güne kadar Samsunspor'un menfaatleri için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bizim bakış açımız Samsunspor'un geleceğine zarar vermemektir. Bizim kırgınlığımız Samsun'un Samsunspor'a destek vermemesindendir. Maddi sorunlar devasa boyuttayken bir de manevi sıkıntılarla uğraşmak zorunda kalan yönetimin şevkini siz takdir edin.''

Tomaç kırk yılın başı doğru kelime söylemiş.

doðan

Alıntı yapılan: samsuni - 23 December 2009, 21:53:43
Küfür işin bahanesi aslında. Çünkü bizim duyduğumuz Hakkı Tomaç'ı aradan çıkaracak, tasfiye edecek, nispeten biraz parası olan bir iş adamını başkan yapıp, aynı ekip yola devam edeceklermiş.

Sanki bana da öyle geliyor
ama yine aynı ses aynı nefesle çıkıyor ağzımdan ;
İSMAİL BAŞKAN ŞİMDİ DEĞİLSE  NE ZAMAN

FORZA ÞÝMÞEKLER

Hakkı TOMAÇIN SAMSUN takıma sahiplenmedi sözü ne kadar gerçekci anlamış değilim.Taraftarın elinden geldiğince stadı doldurduğu ortada.Peki olmayan şey ne Şehir takıma sahip çıkmıyor.Neden sahip çıkmıyor.Kulübü yıllardır siyasi parti gibi yönetiyorsunuzda ondan.Menteşeoğlu zamanında böyle bir sıkıntı yoktu.Zaten menteşeoğlununda hangi partili olduğunu kimse bilmez.Ama bakıyorsunuz diğer başkanlara hepsinin siyasi görüşü mevcut.O zaman bu takıma kimse yardım etmez.Siz siyasi görüşü olan partililer gibi takıma sahip çıktığınız sürece Bu şehirden bir şey alamasınız.Kimse taraftara laf söylemesin futbolcu jiple şehir merkezinde volta atarken 5 lira 10 lira bulup stada gelen taraftara kimse laf söylemesin.Bu şehrin takımına sahip çıkacak kişinin ya parası çok yada siyasi görüşü olmayan  işadamı düzeyinde biri olması lazım.fenerrum mağazasına çicek yollayan zihniyetinde o iş hanında koyun koyuna yaşayan yöneticilerinde bu takımn başında durmaya zaten hakları yok.Benim fikrim kayyum o yürekte bu şehrin idarecilerinde yok.

jean

cunyet abi sen ne zaman aciklyon kismetse adayligini

kavak_55

forza şimşekler söylediklerine katılıyorum. yönetimin başka söylediği bişey yok sahip çıkılmadı sahip çıkılmadı kardeşim süperligde görüyolarmı acaba samsunspor kadar maçlarına giden taraftar. dediğin gibi feneryum mağzalarını alsınlar evlerine götürsünler bari bazı işler sadece parayla olmuyor bunlar paralarını kurtarmak hesaplarındalar boş versene hiç zannetmiyorum samsunsporu düşündüklerini içimiz trabzonlu dolu zaten yönetenler den tut antranör daha bir çoğu ama bu trabzonlular bizleri batırmak isteyenler arkadaşlar bizle uğraşamyan trabzonlulara sözüm yok. br gün herşey daha güzel olacak inşallah  emekli olayım ben bunlardan daha iyi yönetirim bu takımı allah ömrümü sağ ederse inşallah birgün sakın kimse yanlış anlamasın sadece bir memurum ama  birgün bu takımı hak ettiği yerlere getirmeyi çok istiyorum. inşallah birileri bu takımı birileri sahiplensin artık yeter çektiklerimiz. bütün samsunspor sevdalılarına selamlar.

ata55

erkut kendine yeni bir kukla baskan ariyormus, tomac gibisini zor bulur.