Şirin anamızı ziyaret ediyoruz------21 Kasım

Başlatan Yaman55, 18 November 2009, 12:22:46

« önceki - sonraki »

cuneytavar55

telekom maçıydı hani ankarada 5 yediğimiz ve 2.devre samsunda 3-2 yendiğimiz maç.Taraftar gurupları o maça girmemişti.Bende cezalıydım.Kale arkasında taraftarları tribüne sokarken baktım.Şirin ana RUKİYE sinirli sinirli geliyor.Ne Oldu ana dedim bu tribünde ne işin var.Oğum dedi bunlar maça gelmediler 5 yediğimiz takımın rövanşına gelinmezmi gittim oraya kimse yok ben sizinle girecem dedi.Kadın başı ile rövanşı almaya gelmişti.Ogün tek tribün ama guruplardan herkes vardı ve hatırlarsanız maçı 3-2 kazanmıştık.ALLAH RAHMET EYLESİN.UNUTULMAZDI.

Efsane Meskenler

20 November 2009, 15:58:56 #16 Son düzenlenme: 20 November 2009, 16:00:04 Efsane Meskenler
hatırlıyom cüneyt abi o günü ey gidi şirin ana mekanın cennet olsun beraber az idman izlemedik

Tribün_ali

Samsunsporumuzun simgesiydi öle samsunsporlu daha gelmez idmanları kaçırmazdı

Recep

Alıntı yapılan: Tribün_ali - 20 November 2009, 17:05:07
Samsunsporumuzun simgesiydi öle samsunsporlu daha gelmez idmanları kaçırmazdı
iyiki bu günleri bu futbolcu müsvettelerini görmedi bu onun için ölümdende beter olurdu

harbisamsunsporlu5517

21 November 2009, 14:08:52 #19 Son düzenlenme: 21 November 2009, 14:10:02 harbisamsunsporlu5517
Alıntı yapılan: red_white - 19 November 2009, 20:44:55
Allah rahmet eylesin Şirin Anam Nur içinde yat
samsunsporumuzun unutulmaz sembolerındendi şirin anam şu kötu gunumuzde yanımızda olabılseydın keske

Efsane Meskenler

Alıntıiyiki bu günleri bu futbolcu müsvettelerini görmedi bu onun için ölümdende beter olurdu

bu durumları görseydi gerekirse tek başına meydanda eylem yapardı

HaSaNCaN

bezgınbekır

Allah rahmet eylesin kendisini sahsen tanımam ama tribüne ve stadın önünde cok görmüşlüğüm vardır mekanı cennet olsun.

80lerden

Şirin anayı ölümünün 2. yılında rahmetle anıyorum.senin gibi taraftar artık yok desek yalan olmaz heralde

berusa55

Şirin anamızı rahmetle anıyorum. Allah mekanını Cennet eylesin.

ramcQ_55

jean

bende cok konusmustum akcaabata gitmis maca akcaabat-samsun macina adamin biri samsuna sovuyormus kimligimi cikardim dogum yeri trabzon diye gosterdim samsunsporluyum sovme diye kizdim diye anlatiyordu allah mekanini cennet eylesin

samsunmania

Ondaki yüreğin yarısı ben adamım, delikanlıyım diye gezen kodamanlarımızda olsaydı takımımız bu hallere düşmezdi. Onun Kayserispor maçından sonraki isyanını da hatırlıyorum. Nur içinde yatsın. Sembol isimlerimizden biriydi.

mehmet yılmaz

Alıntı

Geçirdiği tren kazası sonucu hayatını kaybeden Samsunspor taraftarı Şirin Ana(Rukiye Yılmaz), ölümünün 3. yıl dönümünde mezarı başında anıyoruz.21/ kasım/2010 pazar günü saat 13:00 da dernekde buluşarak otobüslerle mezarlıga gidecegiz.Bize yakışan şekilde herkesi atkısı ve formaları ile beraber dernegimize bekliyoruz.

ŞİRİNLER

Şirin Ana'yı kaybettiğimizden birkaç gün sonra şunları yazmıştım; toprağı bol olsun!...

AlıntıPek çok kişi adını bilmezdi; Şirin Ana diye tanınır, Samsunspor'un içeride her maçına dışarıda ise pek çok maçına giderdi. Taraftar gruplarımızdan Şirinler'in Şirin Anası idi o... 19 Mayıs Stadında birkaç maç seyredip, Nuri Asan tesislerine birkaç kez uğrayıp da onu görmeyen, ona dikkat etmeyen azdır. Klasik bir taraftar değildi asla, şehrinin takımına gönül vermişti ve ciddi manada bir tribüncü idi. Şirinler grubunun gittiği hemen her deplasmana o da gidiyor, içerideki maçları ise kale arkası tribünde "oğulları" ile birlikte izliyordu. Gruptakilerin hepsi onun oğluydu ama grubun liderlerinden Murat Aktürk öz oğlu idi.

Her gün Samsunspor tesislerine gider ve idmanı izlerdi. Fakat bu gidişler onun için hazin ve feci bir sona dönüştü. Evlatlarını son defa cenazesi için topladı başına. Tribünde de bazen polislerle aralarına giriyor "evlatlarıma vurmayın!" diyor, çoğu zaman da olayı büyümeden engelliyordu; küfür etmeyin, sigara içmeyin... İlla küfür edilmesi gerekiyorsa kendisi de ederdi icabında; dedik ya tribüncü idi.

Hadise duyulduğunda sadece Samsunspor tribünlerinde değil aslında farklı renklere mensup olsalar, hatta bazılarının araları açık olsa bile tribün dünyasında da bir dalgalanmaya sebep oldu. Samsunsporlu taraftarların internet sitelerinde başlayan yazışmalar, ortak taraftar sitelerinden diğer takımların sitelerine kadar geniş bir yelpazede makes buldu. Kulüpte bir tören gerçekleştirildi ve Samsunsporlu futbolcular da tam kadro katıldılar bu törene. Ardından defnedildi cenaze. Hatası, kusuru, yanlışı var mıydı? Bilemeyiz... Çünkü biz onu tribünlerde tanıdık ve Samsunsporluluktan yana kusuru yoktu!

Bu sezon onu ilk defa İstanbulspor deplasmanında görmüştüm. Yanımdaki misafirlerimin de ilgisini çekmişti, yaşlıca bir bayan ve üstelik deplasmanda. En son ise Kartalspor maçı çıkışında takım otobüsünün yanında, hocayı protesto etmek isteyen bazı gençlere kızıp, onları sustururken gördüm. "İmparator Celil" diye bağıranlara alkışla destek veriyordu. Hırkası yine üstünde, çantası ise elinde idi...

Türkiye'de belki de emsali olmayan bir tribün kültürü figürü idi Şirin Ana. Her takımın bayan taraftarları var; içerideki maçlara gidenler de var, nadiren deplasman yapanlar da var. Ama bizatihi bir grubun içinde yer alan, yaşça bu kadar büyük bir başkası yoktu sanırım. Üstelik herkes başarıdan, başarılıdan yana iken o yaşadığı şehrin takımını tutacak kadar farklı bir tablo çizmişti. Zaten onun hayatı Samsunspor'dan ibaret idi. Hakem hatalarının da etkisiyle küme düştüğümüz 2005-06 sezonunda TRT'ye bir maç öncesi konuşmuştu; "Samsunspor düşmeyecek, düşmeyecek!" diye can-ı gönülden haykırıyordu 19 Mayıs Stadı gişelerinin önünde. Şimdi ise ondan geriye halen olayın şokunu yaşayan ve pankartları öksüz kalan Şirinler Taraftar Grubu ve Samsunspor tribünleri kaldı!.. Bir de Orduspor deplasmanında el sallayan fotoğrafı ile tren rayları üzerinde öylece kala kalan şemsiyesi.

İsmi mi? Rukiye Teyze idi ama o Şirin Ana denmesinden hayli mutluydu...

Serkan