O'ndan Sonrası / O'nun Samsunspor'u ( İki Yazı )

Başlatan mehmet yılmaz, 16 November 2009, 16:24:39

« önceki - sonraki »

Kaya

Bu yıkılmışlığın,sömürülmüşlüğün içinden bir Mustafa Kemal ATATÜRK te biz SAMSUNSPORlular çıkarabilirmiyiz....

55.hakan

Alıntı yapılan: iak5529 - 17 November 2009, 00:55:47
Bu yıkılmışlığın,sömürülmüşlüğün içinden bir Mustafa Kemal ATATÜRK te biz SAMSUNSPORlular çıkarabilirmiyiz....
birlik olmadan olmaz herkesin inandığı bir kurtarıcı da şart

ali ihsan

O'ndan sonrasının O'nsuz olmayacağı artık aşikar ...

SametYılmaz55

Ellerine sağlık abi özledik SAMSUNSPOR'UMUZU çok özledik  :'(

kalptenþimþek

Sevgili Samsuni'nin tarihimizden günümüze tuttuğu ışık, bu çöküşün canlı tanıkları olduğumuzu tüm gerçekliğiyle aydınlatıyor..
Hasbi Ağa-Kanuni, İsmail Uyanık-IIAbdülhamit, V.Hakkı-Vahidettin hepsi cuk oturmuş bir Atatürk eksik ama öyle bir lider de Samsunda yok.. hepsi mandacı teslimiyetçi .............

**KaR6**

belli olmaz olup olmadığı hiç umulmadık bir anda kücücuk bir kıvılcıma bakar herkesin inandığı bir liderin çıkması..

Mehmet Abimin yazısını ilk okudugumda, ilk tepkimi sordugunda tam bir usta işi oldugunu söylemiştim.. yazının içeriği ayrı, üslubu ayrı bir mukemmeliyet tasıyor.. ne mutlu bana ki yanında pişiyorum..

İbrahim Abim zaten yılların keskin kalemi.. üstüne bir de özlem ve buhran birleştiğinde bitmese denilecek bir yazı çıkmış ortaya.. elinize emeğinize sağlık.. iyi ki varsınız..

cuneytavar55

O'nun Samsunspor'u...

Meğer gurbet ne de çok zormuş...

Meğer gurbet üzerine sıralanmış onca söz boşuna söylenmemiş...

Ancak ve ancak yaşayan bilir...                                                                                             

Hele toprağınıza kayıtsız şartsız bir bağlılığınız, bağımlılığınız varsa...

Hele bırakın günü, saatleri ayrı geçirdiğinizde içinizde memleketinize çok ama çok büyük bir özlem oluşuyorsa...   

Ancak ve ancak yaşayan bilir... 

'Durup dururken bu sözler nereden çıktı?' diye kafanızda bir soru işareti oluşmuş olabilir... Öyle ya bu sitenin birçok takipçisi hala Samsun'da yaşadığımı zannediyor... Ama öyle değil işte...                                                                   

Biraz kızgınlıktan, biraz kırgınlıktan, biraz hayallerimin peşinde koşma arzusundan çokça da 'savaşa girmiş bir ağabey'in kalesinde sur olmak için -hiç ama hiç de aklımda yokken- Ankara'ya taşındım... Dün gece Ankara günlerimin ev sahibi otelde istirahat ederken bir de bakmışım ki 4 koca ay geçmiş Samsun'dan ayrılalı...

Geriye bakınca oluşan büyük bir özlem...

Neye mi özlem?

Beni kayıtsız şartsız seven, destekleyen anneye, babaya, ablalara ve yeğenlere... Keyifli ve kederli anlarımı paylaştığım tüm arkadaşlara... Her zor anımda yanımda bitiveren kaderdaşlarım çocukluk arkadaşlarına... 

Neye mi özlem?

Sokaklarında dolaşırken gözyaşlarına boğulduğum Çarşamba'ya... Her gün kaldırım taşlarını arşınladığım acı-tatlı anılarımın şahidi Çiftlik'e... Deniz sesini dinlerken huzur bulduğum Atakum'a... Hiç ama hiç aramam dediğim Kadifekale'ye... 56'lara, Cumhuriyet Meydanı'na...

Neye mi özlem?

Çarşamba'nın ekmeğine ve ramazan pidesine... Cumhuriyet'in ekmeğine... İkizler'in yağsız ve beyinsiz siyah etli paça çorbasına... Deva'nın bol taneli işkembesine... Lezzet'in odun ateşinde pişen o eşsiz dönerine... Gülhan'ın pidesine... Çakallı'nın ağızda eriyen menemenine... Dahası Samsun'un dillere destan simidine...

Neye mi özlem?

Çocukluk kahramanlarımın ev sahibi Yeşilırmak Stadı'na... Branş ayırmaksızın Samsun adını taşıyan her takımın maçında yerimi aldığım Yaşar Doğu Spor Salonu'na... Galatasaray'ı, Fenerbahçe'yi, Beşiktaş'ı, Trabzon'u ve diğerlerini bir bir devirdiğimiz, gözyaşlarımın ve sevinçlerimin tanığı 19 Mayıs Stadı'na...

Neye mi özlem?

Samsunspor'a... 

Ama bugünün Samsunspor'una değil dünün Samsunspor'una...

Hani Tanju'ların, kel Zafer'lerin, rahmetli Muzaffer'in oynadığı Samsunspor'a...

Hani Sinan'ların, Vural'ların Timofte'lerin İsmet'lerin oynadığı Samsunspor'a...

Hani Celil'lerin, Serkan'ların, Cenk'lerin, Musa'ların oynadığı Samsunspor'a...

Dahası...

O'nun Samsunspor'una...

Yani Adnan Ölmez, Mazhar Başoğlu, Sezgin Gümüş, Hakkı Tomaç'ın değil; İsmail Uyanık'ın Samsunspor'una...

Yani başkanlığı 'sosyal faaliyet' değil 'bir yaşam biçimi' gören adamın, İsmail Uyanık'ın Samsunspor'una...

Yani bugünkü havuz sistemini hayata geçiren 'futbol aklı'nın sahibi adamın, İsmail Uyanık'ın Samsunspor'una...

Yani Balkan Kupası'nı kazandıran, İnter-Toto Kupası'nda turlar atlatan adamın, İsmail Uyanık'ın Samsunspor'una... 

Yani kimseden destek almadan 13 yıl takımı Süper Lig'de tutan 'Don Kişot'un, İsmail Uyanık'ın Samsunspor'una... 

Ve ötesi...

Yönettiği kulübe ufuk ve vizyon katan,

Yönettiği kulübe yenildiğinde bile ezilmeyen bir kültür yerleştiren,

Yönettiği kulübe yanlışa karşı dimdik durabilme dirayetini kazandıran,

Ama her şeyden ötesi 'bir futbol duruşu' 'bir kimlik' katan ­-bu yazıya kadar hitap etmek isteyip de diyemediğim- İsmail Ağabey'i, sevgili başkanı, yani İsmail Uyanık'ı özledim...

Ne dersin İsmail Ağabey...

Bizi 'Sadece Samsunsporlu yapan adam' özlemi dindirmenin zamanı gelmedi mi? 

Son söz sevgili Mehmet Yılmaz'ın yeniden hatırlattığı Necip Fazıl şiirinde söylediği gibi...

"Ne hasta bekler sabahı
Ne taze ölüyü mezar
Ne de şeytan bir günahı
Seni beklediğim kadar..."

İbrahim Canbulat

(Kardeşim ibo ben İstanbulda SEN ankarada memleket kimlere kaldı acaba.Ne olcak bu halimiz kardeşim.)

europe_55

Fecr_55

17 November 2009, 20:00:36 #23 Son düzenlenme: 17 November 2009, 20:13:07 samsuni
Duygularimizi kelimelere dökmek bile cok zorken, bu durumda böyle degerli cümlelerin ortaya cikmasina sebep olan yüreginize saglik demek düser bize..

pisaloji

Samsun'u ''Samsun'lular'' , Samsunsporu ''Samsunspor'lular'' yönetmediği  ve Samsun Halkı yıllardır uyuyup (daha doğrusu uyutulup) kış uykusundan uyanamadığı sürece 1 adım ileri gidemeyiz.. Bırakın 1 adım ileriyi ; ''1 ileri 2 geri'' gideriz. (1 ileri = gözümüz boyanır, ağzımıza bal çaınır).. Gün be gün geriliyoruz.. Biz bunun farkındayız, ya siz?

aaa55

İsmail Uyanık;  Bizim kuşağın sadece Samsunsporlu olmamı sağlayan adam. Lige çıktığımız 1992 yılında her hafta birkaç okul Samsunsporun maçına götürülürdü. O hafta Gülsüm Sami Kefeli İÖO. da idi sıra. Arkadaşlarla toplandık maça gittik.  Zonguldaksporu 5-0 yendiğimizde, ilk defa çıplak gözle seyrettiğim Ertuğrul, Osman, rahmetli Müjdat, Ercan , İmdat , Bünyamin, kaptan Kasım, kaleci Erol ve diğerleri. O gün sadece ve sadece Samsunsporlu olmaya karar verdim. Sonraki yıllarda hep müthiş bir haz duyarak ifade ettiğim sadece Samsunsporlu olmak fiilini, bizim kuşağa kazandıran adama minnettarım.

mehmet yılmaz

Dostum işte o Samsunsporluluk hissiyatı bak seninle, beni sanırım 9 yılın üstüne bu sitede karşılaştırdı. Aynı kuşağın benzer hatıralarını taşıyoruz, şimdi ne okulları maça götürmeyi akıl edebilecek bir düzen var Samsunspor'da, ne de hasbelkader gidilen bir maçta o öğrencileri etkileyip "sadece Samsunsporlu" yapabilecek bir takım...

Ertuğrul, Osman, Müjdat, Ercan, Kasım, Bünyamin... Zonguldakspor 5-0
Turgut, Sefa, Sercan, Hakan Koçaslan, can Özgür... G.Antep BB 0-1...

Bilmiyorum o yılları yaşamak bir talih midir, yoksa bugünleri gördükçe daha çok acı çekme sebebi midir?

babasamsunlu

18 November 2009, 00:01:40 #27 Son düzenlenme: 18 November 2009, 00:03:17 babasamsunlu
Alıntı yapılan: samsuni - 17 November 2009, 23:56:58

Bilmiyorum o yılları yaşamak bir talih midir, yoksa bugünleri gördükçe daha çok acı çekme sebebi midir?

o yılları yaşamak şuanda ne yaşanıyor olursa olsun bir talihtir hocam..şimdi hiç bir başarı görmemelerine rağmen Samusnsporumuzun peşinden  koşan ve sadece Samsunspor diyen genç kardeşlerimiz bence çok büyük Samsunspor tarafatarlarıdırlar..onların üzüntüleri daha büyüktür zira hiçbiri mutluluk yaşayamadı..

mehmet yılmaz

Haklısın, hepsinin alnında öpmek lazım. Ama onlar hayal kurup üzülürken biz o kurdukları hayali yaşayıp, atık uzak kaldığımız için üzülüyoruz.

Samsunspor'u tutmak deliliktir, çılgınlıktır, kapkara bir sevdanın akıl dışılığıdır.
Ve hatta kahramanlıktır!..

babasamsunlu