Doğu Türkistan'da Çin Mezalimi

Başlatan mehmet yılmaz, 07 July 2009, 15:07:23

« önceki - sonraki »

Sercan

Araplar konusunda bu kadar  öfkeli olmak çok yanlış.Unutmayın biz onlar yardım etmezsek kimse etmez.

Kodalak

Peygamberimiz  veda hutbesinde hiçbir rengin başka bir renge , yine hiçbir ırkın başka bir ırka üstünlüğü yoktur,üstünlük ancak TAKVA'dadır , buyurmaktadırlar.

Bu yüzden ne renk nede millet ayırımı yapmamalıyız,Müslümana göre kötü olan herşey kim için yapılırsa yapılsın kötüdür ve mutlaka bu kötülüğün önüne geçilmelidir.Yine bir hadiste '''biryerde bir yanlış gördüğünüzde önce elinizle yapmazsanız dilinizle onuda yapamazsınız kalbinizle bu olayı buğzedin der RESULULLAH ki bu imanın en zayıf olanıdır der,,,

Arkadaşlar bizim düsturumuz bu olmalı,hayat felsefemiz bu olmalı yanlışın yanında yer almamalıyız,yanlışı ısrar edeninde yanında yer almamalıyız.İşi milletlere , milliyetlere dökmemeliyiz yoksa yanlış yapanlar ve yanlışı yapmaya ısrar edenlerle aynı kefede oluruz Allah muhafaza...Belkide bu affedilmeyen günahlardan KUL HAKKINA sebeb olabilir,onca emeğimiz bir çırpıda yazık olabilir.Bu tür açıklamalardan uzak duralım.Biz MÜSLÜMANIZ,biz her zalimin ve her zulmün karşısında ALLAH ve PEYGAMBER aşkına dimdik durmalıyız...Çünki bizim arkamızda aşkların en güzeli olan bu iki AŞK varken biz yıkılmayız yeterki samimi olalım...

Ollivanders

11 July 2009, 12:04:05 #77 Son düzenlenme: 11 July 2009, 12:08:09 Serpico55
Alıntı yapılan: 55sercan55 - 11 July 2009, 11:41:32
Araplar konusunda bu kadar  öfkeli olmak çok yanlış.Unutmayın biz onlar yardım etmezsek kimse etmez.

şahsen araplari hem seviyorum hem sevmiyorum. sevmemin nedeni ayni din catisi altnda bulunmamiz . sevmememin nedeni ise vurdumduymaz bir topluluk olusu ve tarihten gelen yanlisliklar. Osmanli ya karsi ingilizlerle birlkte hareket etmeleri vs... türkiye filistin icin tepkisini cok sert koyarken, araplar susmayi beklemeyi tercih ettiler. Araplar türklerin müslüman kardeslerine verdiği değeri müslümanlara vermiyor bence... ayrica araplara yardım edeceğiz ancak araplarda bu tavirlarni bir koseye birakmaları lazim. ben hicbir ise bulasmayayim biri halleder nasil olsa anlayisiyla bir yere gidilmez . simdilk durumun iyidir ama sonra tek basina kalirsin ortada. araplar bu yolda bence uygun adim ilerliyorlar. ayrica o kadar para uyusukluk yapmis araplarda

Oflu

"Bana dokunmayan yilan bin yasasin" tezine lanet olsun!

Sercan

Alıntı yapılan: Serpico55 - 11 July 2009, 12:04:05
şahsen araplari hem seviyorum hem sevmiyorum. sevmemin nedeni ayni din catisi altnda bulunmamiz . sevmememin nedeni ise vurdumduymaz bir topluluk olusu ve tarihten gelen yanlisliklar. Osmanli ya karsi ingilizlerle birlkte hareket etmeleri vs... türkiye filistin icin tepkisini cok sert koyarken, araplar susmayi beklemeyi tercih ettiler. Araplar türklerin müslüman kardeslerine verdiği değeri müslümanlara vermiyor bence... ayrica araplara yardım edeceğiz ancak araplarda bu tavirlarni bir koseye birakmaları lazim. ben hicbir ise bulasmayayim biri halleder nasil olsa anlayisiyla bir yere gidilmez . simdilk durumun iyidir ama sonra tek basina kalirsin ortada. araplar bu yolda bence uygun adim ilerliyorlar. ayrica o kadar para uyusukluk yapmis araplarda

Haklı olduğun yerler çok ama Dünya üzerindeki en şerefli milletiz.Ancak dünya üzerine göderilmiş en şerefli insan Hz.Muhammed'in ümmetiyiz.Bu nedenle kim müslümanım diyorsa,şahadet getirip kafir kurşunuyla can veriyorsa biz ona yardım etmeliyiz.Türklük budur işte...

Clint_Eastwood

Milyar dolar verip futbol takımı alan araplar var peki onlar neden filistindeklere sahip çıkmıyor? Ya da açlıktan kırılan kendi soydaşlarına yardım etmiyorlar... Çin ve Ruslar nasıl düşmanımızsa Araplarda en büyük düşmanımızdır... Emperyalizmin oyuncaklarıdır... Siyasi Arena da dansöz olan bir ırktır...

Ülkemizdeki arap hayranlığını anlamakta her zaman güçlük çekmişimdir...

Bu konuda Arabistanlı Lawrence örneği unutulmamalıdır...

Ve en önemlisi Medine Müdafası Yapan Fahrettin Paşa'ın (Çöl Kaplanı) yaşadıkları ve arapların O'nu satması Türk Halkı tarafından öğrenilmelidir...

BÝR SEVDADIR SAMSUNSPOR

Çinin yaptığı etnik soykırama tepki veriyorken konu saptı.o zaman yeni konumuzdan devam edelim.Milliyetçilik  kavramının içini yozlaştırmamak gerek.Atatürk milliyetçi idi.stalincilere sorsan onlarda milliyetçi?sorsan serdar ortaçta milliyetçi?10.yıl marşı okuyor ya?böyle örnekler çok.önce miliyetçimiyiz?yoksa şovenistmiyiz?buna karar vermek gerek?

safser

Filistin lideri Mahmud Abbas'ın kendilerine destek veren açıklamalarda bulunduğunu ileri süren Rumların bu iddiaları asılsız çıktı. Büyükelçi Maruf gerçekleri anlattı.
Abbas'ın sözleri, hain 'Rum planı' çıktı
11 Temmuz 2009 18:00

Başbakan Recep Tayip Erdoğan Filistin'in haklarını savunmak için böyle çıkıştı ama Rumların ortaya attığı asılsız iddialar az kalsın Filistin ile Türkiye arasında gerilimin yaşanmasına neden oluyordu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas 8-9 Temmuz tarihlerinde Güney Kıbrıs Rum yönetimine ziyaret yapmıştı. Rumlar İşte bu ziyareti Kıbrıs konusunda değerlendirmek istedi.  Rum asıllı kaynakların Filistin lideri Abbas'ın Rum lider Hristofyas'la olan görüşmesinde Kıbrıs sorununda Rum tezlerini desteklediğini ileri sürmesi ve Rum yönetiminin de Filistin'de temsilcilik açma kararını verdiğini duyurması az kalsın diplomatik anlamda bir krizin yaşanmasına neden oluyordu.

Yaşanan tüm bu gelişmeler üzerine Dışişleri Bakanlığı, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maruf'u bakanlığa davet etti ve kendisinden, Abbas'ın Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak yaptığı ileri sürülen beyanlar konusunda bilgi istendi.

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Kıbrıs Rum kesimine yaptığı ziyaret sırasındaki görüşme ve basın açıklamalarında hiçbir şekilde Kıbrıs'ın iç meseleleriyle ilgili görüş bildirmediğini belirtti.

Dıişişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise basında çıkan haberler üzerine derhal Abbas'ın Türk Hükümeti'ne bilgi verdiği açıklandı.

Abbas'ın açıklamaları ile Rumların Kıbrıs konusunda Filistin'i kendisine taraf göstererek Filistin ile Türkiye'yi karşı karşıya getiren yalanı ortaya çıktı.

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamaya göre Büyükelçi Maruf, bugün bazı basın organlarında çıkan, "Abbas'ın Rum tezlerini desteklediklerini söylediği" yolundaki haberlerin gerçeklerle bağdaşmadığını ifade etti. Bu konudaki haberin yanlış olduğunu kaydeden Maruf, "Abbas'ın kesinlikle böyle bir açıklamada bulunmadığını" belirtti.

Büyükelçiliğin açıklamasında, Abbas'ın Kıbrıs Rum kesimi ziyaretinin yaklaşık 1 yıl önce planlandığı ve ziyaret sırasında yapılan görüşmelerde, Kıbrıs Rum kesimi ile Filistin arasındaki ilişkiler ve Orta Doğu'da barışın sağlanması konularının görüşüldüğü bildirildi.

Kaynak:AA

isyankar

Kais

Alıntı yapılan: Clint_Eastwood - 11 July 2009, 14:57:39
Milyar dolar verip futbol takımı alan araplar var peki onlar neden filistindeklere sahip çıkmıyor? Ya da açlıktan kırılan kendi soydaşlarına yardım etmiyorlar... Çin ve Ruslar nasıl düşmanımızsa Araplarda en büyük düşmanımızdır... Emperyalizmin oyuncaklarıdır... Siyasi Arena da dansöz olan bir ırktır...

Ülkemizdeki arap hayranlığını anlamakta her zaman güçlük çekmişimdir...

Bu konuda Arabistanlı Lawrence örneği unutulmamalıdır...

Ve en önemlisi Medine Müdafası Yapan Fahrettin Paşa'ın (Çöl Kaplanı) yaşadıkları ve arapların O'nu satması Türk Halkı tarafından öğrenilmelidir...

abi bu araplar davosta'da aynı şeyi yaptılar.tüm müslüman ülkleri tayyip'in davosta yaptıklarını gösterirken bir tek bunlar göstermedi.

HoliganSamSunLu

12 July 2009, 22:46:41 #85 Son düzenlenme: 12 July 2009, 22:48:59 samsuni
Irkı vahşice katledilen benim.. Irkı tecavüze uğrayan benim.. Irkı küçümsenen ve soykırıma uğrayan benim.. Ve tüm bunlar karşısında sağır ve dilsizleri oynayan İnsan hakları savunucuları neredesiniz.. Neredesiniz Dünya barışçıları.. Neredesiniz Davosun sahte kahramanları.. Neredesiniz Eyy Hümanist itler Nerede...

BÝR SEVDADIR SAMSUNSPOR

Müslüman ülkeleri sömürmek ve işgal etmek için insan hakları bahanesiyle,anında müdahale eden piç coniler  nerdeler.hani dünyanın jandarmalığını yapıyorlar dı katil abd ve itleri a.b devletleri?

Ben Ofosu

Hain Çinlilere karşı , hala bir kamuoyu oluşturamadık , gereken tepkileri gösteremedik ..
Başbakan Çin'in soykırım yaptığından bahsederken bir yandan da seçim gezilerinde Çin malı oyuncak dağıtıyor ..

Çin soykırımı yaptı zaten , ülkemizde küçük ve orta boy esnafın soyunu sopunu tüketti , ikame Çin mallarıyla .. Çin malını protesto etmek için biraz geç kaldık , bütün sanayi ve yan sanayi Çin mallarının üzerinde dönüyor , kimi kime protesto ediyorsun ...

Pergani 55

27 July 2009, 21:44:15 #89 Son düzenlenme: 27 July 2009, 21:47:10 Pergani 55
Çin kendi halkına bile zulüm ediyor. yılda 3-4 bin kişinin kurşuna dizildigi bir ülke.kızların evlerinden zorla alıp götürüldüğü fuhuş bataklıgına atıldıgı modern köleliğin oldukça yaygın oldugu bir ülke daha neler neler...Kan ve gözyaşı üzerine kurulan bir saltanat uzun sürmez. Bugün Çinde sadece Çinliler arasında konuşulan dil sayısı 100 ün üzerinde başın kıçtan haberi yok. dil din birliği yok ordunun disiplini bozulmuş rüşvet diz boyu baskıcı bir komünist rejim de cabası. Uzmanlara göre yakın bir gelecekte yıkılması beklenen ülkeler arasında.İnşallah o günleride görürüz.YÜCE DİNİMİZ İSLAM için 'DOMUZLARI EGİTMEK İÇİN İNDİRİLMİŞ BİR DİN'  açıklaması yapacak kadar da küstah...bu küstahlıgın bedelini Yüce Allah tan diliyorum.Ataist bir millet.Allahın varlıgını haşa hala inkar eden bir milyar insan var kendi beyinsizliklerine bakmadan bir de İslama laf atıyor.Allahın gazabı inanmayanların üzerine olsun