Ercüment Hoca : "İpi bağladık ve çıktık"

Başlatan YaşarDoğu, 15 May 2009, 10:29:17

« önceki - sonraki »

YaşarDoğu

Alıntı

Samsunspor Teknik Direktörü Ercüment Coşkundere, "Biz okyanusları geçtik, gemiyi limana yanaştırdık, ipi bağladık ve çıktık" dedi.

Samsunspor Teknik Direktörü Ercüment Coşkundere kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, Samsunspor'un sezon boyunca ligde ve kulüp içinde yaşadıkları konuları ve durumları değerlendirdi.

Antrenörler Bünyamin Kubat ve Mehmet Bayraktar'ın da bulunduğu basın toplantısında Coşkundere, ekonomik anlamda herhangi bir şey yaptırılamayan yerde otoritenin kişinin eline geçmesi gibi bir durum olmadığını ve otoriteyi insanın özellikle kaybettiğini söyledi. Coşkundere, "Eğer siz otorite sağlayacaksanız önce hakları ödeyeceksiniz. Bizim otoriteyi elimize almaya çalışmaktan ziyade otorite elimizden kaçmaya başladı. Biz Manisaspor maçından sonra kriz yönetimi yapmaya başladık. O dönemler 2 kongre yaşadık" dedi.

Samsunspor'u yaralayan en önemli maçın Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşması olduğunu belirten Coşkundere, "Bu maçı kazansaydık 42 puan ve 11 sırada ligi bitirmiş olacaktık. Önemli olan ligde kümede kalmamızdı. Ama bu durum Samsunspor gibi bir marka adına canımızı acıtıyor" ifadelerini kullandı.

Radikal bir insan olduğunu söyleyen Ercüment Coşkundere, "Köklü karalar aldığım zaman uyguladım. Uygulamayı ise sabır katsayımızı yüksekte tutarak. Ligde 17 oyuncuyla 23 maç ve sakatlık olmadan oynadık. Elimdeki kadrodan hiçbir zaman şikayetçi olmadım. Biz takımın bu durumda olduğunu bile bile geldik. Takımın performansını yükseltecek 3 neden vardır; Birincisi para, ikincisi elinizde her mevkide birden fazla oyuncu varsa rekabet, üçüncüsü ise idealistlik. Bizler para ve rekabet olmadığın için bunları
bırakarak idealist konusuna yöneldik. Çünkü Samsunspor'un genç oyuncularının idealleri olmalıdır. Oyuncularımıza idealler sunduk. Bizler bu şekilde oyuncularımızın performanslarını arttırmaya çalıştık. Bu konumda olduktan sonra bazen kendinizden bir şeyler vermek zorunda kalıyorsunuz. O zamanda teknik adamlık yapamıyorsunuz" şeklinde konuştu.

3-4 maç öncesinden Samsunspor'un kümede kalacağını bildiklerinin altını çizen Coşkundere, şunları söyledi: "Bu zaman içerisinde üzüldüğüm ve hata yaptığım konular oldu. En az hata yaptığımız konu antrenman planlamasıdır. Biz en çok mutlu eden konulardan biri ise sakatlık yaşamadık. En çok üzüldüğümüz konu ise genç oyucularımızı oynatamadık. Lig istediğimiz gibi gitseydi geç oyuncularımıza şans verecektik. Samsunspor'da fedakarca çalışan personelin ve taraftarın en az hatası olduğunu düşünüyorum. Samsunumuzun Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın desteklerini verecek olması bizleri çok mutlu ediyor. Bu durum Samsunspor'un geleceği adına çok öneli gelişmelerdir. Okyanusları geçerken boğuştuğunuz dalgalara, fırtınalara, yağmurlara kimse bakmaz. Gemiyi limana yanaştırdığınıza bakar. Biz okyanusları geçtik, gemiyi limana yanaştırdık, ipi bağladık ve çıktık. Bu gemi ikinci sefere çıkarken inşallah daha sağlam ve daha donanımlı bir şekilde çıkar. Fakat üzüldüğüm konu ise bu fırtınalara bakmayan insanlar şu limana geldiğimizdeki küçük çalkantılara bakar oldular. Bunlarda güzel şeyler değil."

Kaynak : haberexen

cembaba

YaşarDoğu

Ercünet Hoca ipi resmen soluk borumuza bağladın ancak son hafta o ipi çözebildin!!

emre

Alıntı yapılan: slymnbsrn - 15 May 2009, 12:27:14
Ercünet Hoca ipi resmen soluk borumuza bağladın ancak son hafta o ipi çözebildin!!

bu lafın üzerine tek kelime etmeye gerek yok...

celebi

Alıntı yapılan: 35ama55 - 15 May 2009, 12:53:15
Aslında dobra açıklamalar yapmıs , parasızlık yuzunden otorıte kuramadım demiş , teknik adamlık yapamadım demiş , dün Hasan'ın dediklerine paralel konusmus ..

buda şunu gösteriyor her ikiside seneye yok

GençKozluklu

Çelik çocuğa SAMSUNSPOR'a oyuncak ettin. Beyefendiler, antramanı terkettiler ertesi gün çıkıp ilk 11 oynattın üstelik penaltı atışını kullandırdın. Hocam Sercanı da Sefa'yı al git. Yolunuz açık olsun.

Sırf SAMSUN'un evladı olduğunuz için bu taraftar size sahip çıktı. Ancak siz bizleri büyük hayal kırıklığına uğrattınız. hele 10 kişi kalan kasımpaşa'ya karşı bizi akıl almaz taktiğiniz nedeniyle rezil ettiniz.

maraton

hocam sizin gibi po lisansa sahip bir dehayı biz ve bizim gibi cahil çapulcu taraftar anlayamaz.. siz aslında engin bilgi ve cesur yüreğiniz ile bu takımı direk süper lige çıkartırtınız da engin uzak görüşlülüğünüz ile ben çıkartırım bunlar düşürür dediniz, ii ettiniz...
baktınız orta sıralarda olsak,düşme potasına girmesek camiada heyecan kalmıyo, bu camia atraksiyonu sever, takımı düşme potasında tutmak için büyük emek harcadınız, sonra son bir hamle ile eksik adanaya yalvararak bizi layık olduğumuz ligte tuttunuz.. vizyon ve ileri görüşünüz için, bu vizyondan yoksun taraftar adına özür diliyoruz.. bizim camia atraksiyonu sever ve siz bize bunu verdiniz,hem heyecan sevmesek sizin bu takımın başına geçmenizi hangi aklı başında adam izah edebilir ki....

ramcQ_55

Alıntı yapılan: 35ama55 - 15 May 2009, 12:53:15
Aslında dobra açıklamalar yapmıs , parasızlık yuzunden otorıte kuramadım demiş , teknik adamlık yapamadım demiş , dün Hasan'ın dediklerine paralel konusmus ..

işde hocalık teknik adamlık burada öne cıkıyor
ülkemizde örnekler var bizden dahada kötü olan diyarbakır nası süper lige cıktı oranın hocası nası olduda futbolcularını motife etti onların morallerini nası yüksek tuttu nası mac kazanılır nası öğretti onlara hemde parasız pulsuz anlamıyorum ya sizde bi eksik var ( kafadan ) yada bu işler ii gidiyorda bizmii göremiyoruz anlamıyorum yazık ercu hoca yazık gercekten yazık

jean

ercument hocayi seviyorum seneyede kalmasindan yanayim samsunlu samsunun oz evladi bu tur adamlarla is yapariz geriis bos

YaşarDoğu

Alıntı yapılan: jean - 15 May 2009, 22:49:41
ercument hocayi seviyorum seneyede kalmasindan yanayim samsunlu samsunun oz evladi bu tur adamlarla is yapariz geriis bos

Durmak yok sevmeye devam ??? ???

erdem

sanki adamın elinde ronaldo vardı da oynatmadı.

**KaR6**

Alıntı yapılan: erdem - 16 May 2009, 01:07:10

yaa afedersiniz de ne kadar sığ bir yorumdur su.. birkaç kişiden daha duydum kardeşim kişisel algılama sakın lutfen.. sanki insanlar takımın kalitesinden şikayet ettiği için kızıyor.. karabuk macında 1-1 e yatmakla, sakarya maçında 1-0 maglubiyete yatmakla, kasımpaşa da 10 kişiye defans yapmakla o olsa bu olsa muhabbetinin alakası nedir?

hoca hakkında değil ama şu sacma yorumlar hakkında konusmak şart oldu, kusura bakmayın artık..

AntZ

Ne Ronaldo su, millette Ronaldo mu var? Yok artık Lebron James  ;D

veis

bu ipi baglamak için niye son hafta son düdüge kadar bekledin sayın coşkundere liman mı doluydu yoksa senin lisans gemi kaptanı olmaya yetmedimi.

yaman55

Alıntı yapılan: erdem - 16 May 2009, 01:07:10
diyarbakırda ronaldomu var