Emniyet Stadı Bize Teslim Et!

Başlatan cuneytavar55, 12 October 2008, 20:23:05

« önceki - sonraki »

pitbul055

Alıntı yapılan: edmontdante - 13 October 2008, 16:51:26

Tabiki söyledikleriniz genel olarak doğru ama 

-Stad girişinde görev yapan polisler kendisine avukat kimliği gösterildiği halde hala duvarda asılı stada girişi yasaklı kişilerin resmine bakmaya devam edip,bir kimliğe bir duvardaki resme defalarca ısrarla bakıyorsa 
-Gol pozisyonuna girdiğimizde  ayağa kalkan taraftarı  montundan çekip kendisine ne yapıyorsun denildiğinde "Oturda maçı izleyelim" cevabını veriyorsa
-Montun cebinden astarının içine düşen bozuk parayı çıkarttırmak için montun astarını kesmeye kalkıyorsa
-Daha önce arandığı halde  sorun çıkmasın diye arandığını söylemeyen ve Aranmak için ellerini yana açıp polisin 1 adım önüne gelen taraftara hala "gel buraya " diyorsa vs vs vs  bir problem var demektir.
EĞİTİM ŞART

Pergani 55

her meslegin zor bir tarafı var polis görevini yaparken bunu göz önüne almalı. ama vaktiyle stadyum da promlem çıkaran çok kişi oldu polis de biraz haklı ne yapsın

Akyol

ben bu konuya maçlarımız bölümündede değinmiştim konu açan arkadaşa çok teşekkürler Allah razı olsun ondan konuya gelirsek bizim polisimiz maalesef üzülerek söylüyorum maçlara şartlanarak geliyolar benim bir polis tanıdığım var normalde süper bi insan ama maç günü gelince adamın psikoloji değişiyor ben 4 maçına gidebildim bu sene Samsunumun 4'ünde de polis dengesiz hareketlerde bulunuyor bilet satış gişesinin ordaki polislere lafım yok onlar normal ama maraton tribünde arama yapan polisleri çok mu arıyolar ve stat içinde görev yapanları Allah aşkına bu nedir adam biletini almış maçına gelmiş normal hayatta etsene o küfürleri o kutsal kıyafete güvenipte kimse iş yapmasın SAMSUN halkı kadar askerine polisine sahip çıkan başka şehir varsa biri çıkıp göstersin ben istanbulda da maça gittim hemde büyük maçlardan bi tanesine polislerin sizle alakası yok milleti stadyumdan SAMSUNSPOR dan soğutamazsın siz gidersiniz biz kalırız ama suç sizde değil sizin başınızda ki amirde onunda bunları görüp sizleri uyarması gerekir maça gelen herkesi potansiyel suçlu ilan edemezsiniz herkes efendi efendi maçını izler gider biz her zaman polislerimizin arkasındayız ama böyle yaparsanız olaylar daha da büyür...

mctlçy

geçen sene ve önceki sene ki diyarbakırspor maçlarını hatrlynlar we olaylar içnde olanlar bilir.. önceki sene sbç tribünne geçen sene 56larda şirinlere yapılanlar UNUTULMADI!! tamamen endekslenmişler ezmeye..

samsunmania

Polis arkadaşların görevleri ile kişisel beklentilerini ayrı kefelere koymaları gerekir. Tabii ki bu meslekteki memurların hepsi kötü değil ama maça gelenlerin de hepsi kötü niyetle gelmiyor. Bunu ayırt etmek lazım.

sirin_polis25

ulan 1gün polislik yapmamışsınız neyin ne olduunu bilmeden konuşuosunuz illaki haklı yanınız vardır ama hepinizin kafası yıkanmış gibi yok öle dedi yok öle yaptı öle dedi ii yapmış hepinize ne anlar tok açın halinden boşa konuşuorum ben ya ne haliniz varsa görün sizin de ne sevginize ne saygınıza ihtiacımız allaha şükür üyeliimide iptal edicem samsunsluluk ölmüş beeee sevilen şeye saygı gösterlir yok ya ne kadar kolay dimi koskoca bi teşkilatı harcamak şirinler bilmem ne bunlar yıllarca içindeydik hep balici tinerci çapulcu dolu onlaryüzünden samsunda yaşanılmicak hale geldi ama eskiden saygı vardı hepsinde şimdi ölmüş gençlik

sbc_emir

Alıntı yapılan: sBc-55 - 24 October 2008, 11:20:20
şunu sölemek gerekir.o memur abilerimiz üniformayı giyince kendilerini birşey sanıyorlar..geçen sene şirinlere saldırdırdılar.nedenmiş?kaldırımda yürümüyormuşşsn?şirinleri adık mahalleye soktuk neden giremedin mahalleye?hatta davet ettik sizleri??neden giremediniz..?

2005 2006 sezonundada bir meşale yaktık diye neden saldırdınız?orda bi tane malatyalı komser vardı o verdi emri..o varya o >:(

herşey bu resimde anlatılıyorr zatenn kardeşimm polis abimizz biz gençler daha polisleri nasıl sewelimmm sen söyleee abii bi yerde kaldırımdan üyrümüyor die saldırıonuz biyerdede bize meşaale yaktık dieee sizz hiç başka anadolu klübü olsun 3büyükler olsunn orlarda görmüonuzz heralde stadların meşallelerden yandığını ama ordaki polis memurları nedense meşale yandı die taraftarının üstüne saldırmıooo  bizz ölceğimizi bilsekde mücadelemizi verdik veririzde haklıyızzz  çünküü

SapýnaKadar 55

Kardeşim bu basının bunları çekmemesinden kaynaklanıyor.Allah aşkına izliyoruz tv'lerde İstanbul'da polis taraftara üztelik psikopat olanlarına beyefendi lütfen yapmayın diye hitap ediyor,hem eğitimli polis hem de basından korkuyor ama bize gelince hepsi aslan.Bolu'daki muamele de aşağı yukarı aynıydı insana köpek muamelesi yapıyor.Neymiş bizim için ordaymış yemek yememiş bilmem ne.Banane kardeşim herkes işini adam gibi yapsın her meslekte kötüsü de var iyisi de umarım görevini güler yüzle yapan eğitimli polsilerle karşılaşırız her yerde.

Meskenler

bi kerede bana rasladı che nin penyesı vardı uzerımde maca gıttım boynumdada atkı polıs tıp tıp baktı o penyedekı kım felan dedı kenara cektı benıkafasına gore bıseler dedı saldı bn anlamıyorum sanan ne kardesım kımız penyesını gıyersem gıyerım  sankı terörist basının penyesını gıymısım gıbı muamele yaptı

guvensolmaz

Resimler herşein ispatıdır, tokat gibi cevaptır.. Bizim sevginize ihtiyacımız yok demiş vatandaş çevik.. Ha şunu bileydin yaa, bizim de sizleri sever yanımız yok zaten... Sizden OLMAZ !

sirin_polis25

15 November 2008, 11:42:44 #25 Son düzenlenme: 15 November 2008, 16:23:34 **KaR6**
kardeş ben 5büyükm şehrin 2sinde çalıştım bilmeden atmayın bize böle bize böle demeyin polis heryerde gereken neyse yapıor yapacaktırda malatyalı komserin ne alakası olur samsunsporun derdiyle tasasıyla bilerrekmiş mantıklı bahaneler bulun yapılan fırlamalıklara adma gibi tezahurat edin takımınıza çekin gidin evinize laçka laçka konuşup canımı sıkmayın bilmeden de yorum yapmayın öğrenin her size laf diyen polisin gıcıklıını sölediini düşünmeyin böle bişide yok zaten kimbilir ordaki polis neyi düşünerek sana yapman yada uyman gereken şeyi ama sen bunu bana zatren gıcık bizi zaten sevmio die kafanızda şartlandıran sizsiniz sora ağzınızın payını alıncada cart curt edionuz

sejoe

15 November 2008, 12:03:51 #26 Son düzenlenme: 15 November 2008, 16:23:54 **KaR6**
Alıntı yapılan: sirin_polis25 - 15 November 2008, 11:42:44
kardeş ben 5büyükm şehrin 2sinde çalıştım bilmeden atmayın bize böle bize böle demeyin polis heryerde gereken neyse yapıor yapacaktırda malatyalı komserin ne alakası olur samsunsporun derdiyle tasasıyla bilerrekmiş mantıklı bahaneler bulun yapılan fırlamalıklara adma gibi tezahurat edin takımınıza çekin gidin evinize laçka laçka konuşup canımı sıkmayın bilmeden de yorum yapmayın öğrenin her size laf diyen polisin gıcıklıını sölediini düşünmeyin böle bişide yok zaten kimbilir ordaki polis neyi düşünerek sana yapman yada uyman gereken şeyi ama sen bunu bana zatren gıcık bizi zaten sevmio die kafanızda şartlandıran sizsiniz sora ağzınızın payını alıncada cart curt edionuz

sinirlerine hakim olamayıp insanlara bu şekilde hitap eden birisinin, ne tribünde ne sanal ortamda ne de normal hayatta karşısındakinin kendisine saygı göstermesini beklemeye hakkı yok

guvensolmaz

çevik ortamı germe ! sizden dost olmaz, işte kabalığın ve nasıl sataştığın insanı nasıl tahrik ettiğin ortada siz her koşulda böyle davranmak zorundamısınız yoksa üniformamı insanı bu şekle sokuyor,, o zaman diyorum ki bir de o üniformayı çıkarıp konuşsak bi tenhada, ha ?

edmontdante

15 November 2008, 14:37:54 #28 Son düzenlenme: 15 November 2008, 16:24:38 **KaR6**
Valla şirin polis bahsettiğin önyargılar doğrudur ama bunları halkın kafasında oluşturan sizlersiniz.Polislere  hiç sıcak bakmayan teyzemin oğlu spor akedemisini bititrdikten sonra kpss sınavını kazanamayınca onlara tanınan bir hakkı kullanarak 6 ay sonunda 29 yaşında polis oldu.Şimdi ona bakıyorum sanki Thomas Magnum.Bilerek radara düşmeler,sis lambalarını açıp şehirde gezmeler,kırmızı ışıkta geçmeler.Maksat polis durduracak o kimliğini gösterecek ve ceza yemeyecek. egosunu tatmin edecek.Anlatmak istediğimi anlıyorsundur sanırım.Tamamen psikolojik bir konu şu anda bahsettiğm.

Ve bakıyorum hep tek taraflı bakıyorsun olaya."Siz ne şartlarda çalışıldığını,o anda polisin ne durumda olduğunu  biliyor musunuz?" falan.Tamam bu da doğrudur.Ama peki ya polisin güven ve esenliğinden sorumlu olduğu vatandaş ne durumlarda çalışıyor ve yaşıyor.Peki vatandaş maça gelirken futbol izlemeye,takımını desteklemeye mi yoksa polisle dalaşmak niyetiyle mi geliyor.Bunu hiç düşündün mü?

Peki ya aşağıda söylediklerime neden herhangi bir yorum yapmıyorsun.Hepsi somut şeyler ve bizzat benim yaşadığım

Alıntı yapılan: edmontdante - 13 October 2008, 16:51:26

Tabiki söyledikleriniz genel olarak doğru ama 

-Stad girişinde görev yapan polisler kendisine avukat kimliği gösterildiği halde hala duvarda asılı stada girişi yasaklı kişilerin resmine bakmaya devam edip,bir kimliğe bir duvardaki resme defalarca ısrarla bakıyorsa 
-Gol pozisyonuna girdiğimizde  ayağa kalkan taraftarı  montundan çekip kendisine ne yapıyorsun denildiğinde "Oturda maçı izleyelim" cevabını veriyorsa
-Montun cebinden astarının içine düşen bozuk parayı çıkarttırmak için montun astarını kesmeye kalkıyorsa
-Cep telefonuyla oynarken önüne aranmak için gelen tafartarı fırçalayıp başkasına gönderiyorsa
-Daha önce arandığı halde  sorun çıkmasın diye arandığını söylemeyen ve Aranmak için ellerini yana açıp polisin 1 adım önüne gelen taraftara hala "gel buraya " diyorsa vs vs vs  bir problem var demektir.

Bu örneklere daha onlarca ekleyebilirim ben.Mesela yine geçen hafta başıma gelen olaylardan biri.Trafik kazası yapmış 2 sürücüye daha geçmiş olsun demeden "Kaza tespit tutanağını tuttunuz mu .Bundan sonra böyle.Arık polis sizin ve eksperlerin hamallığını yapmayacak.Eksperler ciplerine binecekler biz hamallık yapacağız" diyorsa ve halen yasa gereği Trafik polislerinin trafik kaza tutanağı düzenleme görevi mevcut ise .........

Alıntı yapılan: sirin_polis25 - 23 October 2008, 18:57:38
Dostum 1gün polislik yapmamışsınız neyin ne olduunu bilmeden konuşuosunuz illaki haklı yanınız vardır ama hepinizin kafası yıkanmış gibi yok öle dedi yok öle yaptı öle dedi ii yapmış hepinize ne anlar tok açın halinden boşa konuşuorum ben ya ne haliniz varsa görün sizin de ne sevginize ne saygınıza ihtiacımız allaha şükür üyeliimide iptal edicem samsunsluluk ölmüş beeee sevilen şeye saygı gösterlir yok ya ne kadar kolay dimi koskoca bi teşkilatı harcamak şirinler bilmem ne bunlar yıllarca içindeydik hep balici tinerci çapulcu dolu onlaryüzünden samsunda yaşanılmicak hale geldi ama eskiden saygı vardı hepsinde şimdi ölmüş gençlik

Şimdi bunları diyorsun tamam.Peki benim yukarıda verdiğim örnekleri sadece SAMSUNSPOR'lu olduğu için takımını desteklemeye gelmiş ve tamamen sıradan efendi bir vatandaş olan ALİ'nin başına geldiğini düşünelim.Buna ne dersin peki.Ali bunları yaşadıktan sonra polise hangi gözle bakabilir.Ve sen hala kafanız yıkanmış vs şeyler söylüyorsun.Ve hala saygımızdan sevgimizden bahsediyorsun.

Alıntı yapılan: sirin_polis25 - 15 November 2008, 11:42:44
kardeş ben 5büyükm şehrin 2sinde çalıştım bilmeden atmayın bize böle bize böle demeyin polis heryerde gereken neyse yapıor yapacaktırda malatyalı komserin ne alakası olur samsunsporun derdiyle tasasıyla bilerrekmiş mantıklı bahaneler bulun yapılan fırlamalıklara adma gibi tezahurat edin takımınıza çekin gidin evinize laçka laçka konuşup canımı sıkmayın bilmeden de yorum yapmayın öğrenin her size laf diyen polisin gıcıklıını sölediini düşünmeyin böle bişide yok zaten kimbilir ordaki polis neyi düşünerek sana yapman yada uyman gereken şeyi ama sen bunu bana zatren gıcık bizi zaten sevmio die kafanızda şartlandıran sizsiniz sora ağzınızın payını alıncada cart curt edionuz .... yapmayın

Gelelim bu konuya.Yazının en sonunda kullandığın kelimeyi tamamen sana geri gönderiyorum.Kötü söz sahibinindir.Yine yukarıda verdiğim örneklere gelelim.Diyelim ki bunlardan biriyle o an karşılaşıyoruz ve  o anda  o polise tepki gösteriyoruz sözle.İşte o anda ne oluyor.Hemen civardaki polisler hiçbirşeyi bilmeden yani konu hakkında en ufak bir fikirleri olmadan senin yukarıda takındığın tavrı  anında takınarak sanki çok önemli bir mevzu varmış gibi horozlanmaya başlamıyor musunuz?1 kişinin üstüne 8 kişi gelmiyor musunuz?Neyin ne olduğunu o an siz biliyor musunuz ki bize "BİLMEDEN YORUM YAPMAYIN ÖĞRENİN " diyebiliyorsun.

Bu arada nasıl maç izleyeceğimizi,nasıl konuşacağımızı,nasıl tezahurat yapacağımızı sana mı soracağız.

Şehirde asayiş bozulmuşsa ,şehir yaşanılmaz hale geldiyse tabiki bununla mücadele edilecek.Ama bunu bu hale getirenlerle.Kimin ne olduğunu bilmeden,oraya niye geldiğini  bilmeden herkesi aynı kefeye koyarak onun kişiliğini aşağılayıcı davranışlar yaparsanız ki bu yapılıyor o zaman vatandaştan saygı da sevgi de destek de göremezsiniz.Vatandaş  olarak bize düşen tabiki polisin yanında olmaktır.Sonuç olarak devletin kolluk kuvvetleridir.Ama devletin kolluk kuvveti olduğunu bilmeli kendisi devletmiş gibi davranmamalı karşısındakilerinde insan  ve vatandaş olarak hakları olduğunu unutmamalıdır.

veis

mantaliteleri genelde aynı hemen saldır.dur arkadaş ne oluyor kim kime ne yapmış demek yok.