Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

Sadece Samsunspor

Giresun u21 5 Samsunspor u21 1 . Altyapiniza....

yirmiuc

Yeni alperenler geliyor demek ki....

Desiqner

Kulüp dibi görmüş vaziyette acil olarak her konuda toplanmazsak işler kötü.

sadece55

Anlamadığım hadi A takım parasızlıktan transfer yasağından filan bu kadar kötü.Peki Altyapıyı niye bu kadar dibe batırdınız niye rezil ettiniz ? Ne istediğiniz bu güzelim kulüpten bu güne kadar bu takımdan Çaldığınız paralar haram zıkkım olsun şerefsizler

brigand

Birkaç kişi hariç tüm yönetim ve oyuncu grubunun gitmesi gerekiyor. Çehremizin değişmesine ihtiyaç var.

sadece55

Bunlara sorsan bizi değiştirirler halilim :)

bayfa55

Bunlar yönetici olsa ne olur. Emin bile bunlardan daha iyi yöneticilik yaptı. Utanmadan,arlanmadan her yenilgide tv ye çıkarlar. Kulübün borcu var edebiyatı yaparlar. Sanki diğer kulüplerin borcu yok. Bırakın kulübü artık bundan daha kötüsü olmaz. 15 maçta 5 gol atmışız bunlarında ikisi penaltı zaten. Samsunspor'u rezil ettiğiniz yeter.

eprianu

Eskişehirspor bu borç ile ayakta kalabiliyorsa bence hiçbir kulübün borcu bahane etme hakkı yok.

Sol Açık

Alıntı yapılan: Sadece Samsunspor - 19 December 2016, 16:26:02
Giresun u21 5 Samsunspor u21 1 . Altyapiniza....

Bu sonuçlara bakmak doğru olmaz bence. Sonuçta 21 yaş altı az çok dişe dokunur oyuncuların hepsi A takımdayken, yenilmeleri normal.

Ama altyapımızın vasat oyuncular yetiştirdiği de açık. Son yıllardaki oyuncular bu lig için bile ortalama düzeydeler. İçlerinde bir tek Furkan vasat üstü, Canberk ve Ercan ise potansiyel olarak vasat üstü. Alperen, Halil İbrahim, Berkay, Erdi, Enes Keleş, Burhan, Ramazan vb sıçrama yapmazlarsa vasat altı oyuncular. Dün oyuna giren genç Berkay bile 20 yaşında ve aslında çok genç sayılmaz.

Musti

Altyapıyı sanırım yanlış değerlendiriyorsunuz. Altyapı her sene A takımın bulunduğu seviyede 5-6 tane oyuncu çıkaramaz. Dünyanın herhangi kulübü için geçerlidir bu. En fazla 1 tane çıkarsa çıkar. O da o kulübün seviyesinden bahsediyorum.

Ayrıca altyapılar yarışmacı değillerdir. Olmamalı da. Yani skorlara bakıp altyapı kötü demek yanlış.

Bence son zamanlarda altyapımız iyi iş çıkarmıştır ve A takıma bir çok oyuncu vermiştir. Bunda üst yapının seviyesi de belirleyici olur. Tartışılması gereken bence budur.

Karabudun

Fikrinize saygım sonsuz ancak Samsunspor altyapısı yıllardan beri yokları oynamaktadır. Elbette her sene birkaç tane oyuncu çıkaralım diye beklemiyorum. Ama iyi kötü birileri de çıksın şu altyapıdan. Oysa Samsunspor altyapısı son beş sene içerisinde kaç oyuncu çıkarabilmiştir? Hep kendimizi zorlasak bir Canberk'i bir de Hakan Arslan'ı zikredebiliriz ki onlar da hepimizin malumu. Samsun şehrinde Samsunspor'dan çok daha iyi altyapıya sahip takım var. Bu bile Samsunspor altyapısının geldiği noktayı ortaya koymuyor mu? Sinop'ta yaşıyorum ve etrafımda futbola yeteneği olan çocuklara, ebeveynlere Samsunspor altyapısını önerdiğim de aldığım cevap Samsun'da sadece Kadıköyspor Kulübü'nü düşündükleri oluyor. Daha ne olsun?

orhanbey5555

20 December 2016, 21:16:21 #44606 Son düzenlenme: 21 December 2016, 09:11:28 brigand
.... erkut adam dedik madame cikdin..daha amelerlerin parasini veremiysn baskanim diye geziyrsun ortada geldinden beri samsuns dusuurdun be harin herif hazir takimi bozdun bu lig icin iyi olan sonere yol verdin gitdin sol ve sag bekini verdin takimi .... suladin utanmaz adam bi de ekigo ivanov saymyrm bile bi de utanmadan canberk ve furkan sansmiz yuhhh sana be aldin mi kova kaleci furkan ve cimbiz canberk

Zar zor ayakta tutmaya çalıştığımız forumda nefret, küfür vb. söylem içeren mesajlar direk silinecektir. Eleştiriyi sonunda kadar yapabiliriz ama bu forumda küfür, nefret vb. söylemler kesinlikle yasaktır !!!

sadece55

Alıntı yapılan: Musti - 20 December 2016, 14:59:55
Altyapıyı sanırım yanlış değerlendiriyorsunuz. Altyapı her sene A takımın bulunduğu seviyede 5-6 tane oyuncu çıkaramaz. Dünyanın herhangi kulübü için geçerlidir bu. En fazla 1 tane çıkarsa çıkar. O da o kulübün seviyesinden bahsediyorum.

Ayrıca altyapılar yarışmacı değillerdir. Olmamalı da. Yani skorlara bakıp altyapı kötü demek yanlış.

Bence son zamanlarda altyapımız iyi iş çıkarmıştır ve A takıma bir çok oyuncu vermiştir. Bunda üst yapının seviyesi de belirleyici olur. Tartışılması gereken bence budur.

Son zamanlarda bir tane üst liglerde iş yapabilecek kimi çıkarttık altyapıdan? Kim var son zamanlarda milli takımlarda oynayabilecek seviyede bir tane oyuncu yok... Bence Ercan ve Canberk'te üst seviyede isimler değil. Eskiden biz altyapı üzerine kurulu bir takımdık.Güzel jenerasyonlar gelirdi ve bu jenerasyonlar altyapı liglerini de hep şampiyon olarak bitirerek geldi.Altyapıda yarışmacı olmayan oyuncular üste çıkınca nasıl yarışmacı olacak.Biz altyapı da böyle rezil devam ettikçe öylesine Alperen gibi oyuncular çıkartırız.

Musti

Yazımda 2 kez üst yapının seviyesinden bahsetmişim. Bu seviyeye göre altyapıdan en yeniler başta olmak üzere Berkay, Enes Keleş, Enes İslam, Furkan Yıldırım, Furkan Köse, Ercan, Canberk, Erdi, Halil İbrahim, Burhan, Canberk Dilaver, Doğan Erdoğan, Hakan Akman, Turgut Doğan Şahin... geçmişe doğru uzar gider.

Bunların çoğunu beğenir beğenmezsin ayrı konu tartışılır. Ancak bir gerçek var ki o dönemki "üst yapının seviyesine göre" alt yapıdan bir çok oyuncu üst yapıya çıkmıştır. Bunların içinden araştırırsan önemli bir kısmı da milli takımlarda oynadıklarını görürsün. Yani eğer üst yapı antrenörleri bu oyuncuları doğru değerlendirebilseydi, sadece takıma koyup oynatmak yerine mental, teknik ve fiziksel açıdan bu gençlere yol gösterebilselerdi neler olurdu?

Mesela Furkan'ın bu yaz eğer sakatlanmasaydı Euro2016'ya götürüleceğini biliyor muydunuz?

"Sence" Ercan ve Canberk üst seviye değil. Peki sence üst seviyenin standardı ne? Gerçek ne?

Eskiden üst seviye ne durumdaydı? Biz süper ligdeyken yukarıları zorlarken değil mi? O dönemde alt yapıdan çıkan gençlerin kalitesi de ona göre farklıydı yani biz şu an süper ligde olsaydık ve eskisi gibi yukarılara oynasaydık bu futbolcuların kaçı üst yapıya çıkabilirdi? Zaten kadroda en az 10 yabancı olacaktı ve daha kaliteli gençler yetişeceği için bu kalitedeki gençler Çarşamba'ya Bafra'ya kiralanacaktı.

O dönemlerde alt yapıdaki takımların liglerini lider bitirmesinin tek sebebi dediğin gibi "jenerasyon yakalama" ile ilgili. Yani aynı yaşlardaki birden çok potansiyeli yüksek gencin aynı takımda buluşması. Yine üst yapın iyiyse çevre bölgelerden en yetenekli gençler senin altyapında oynamak ister veya onları sen bulur oynatırsın. Örnek bkz. İzmir altyapısının Buca'dan Altınordu'ya geçişi.

sadece55

Yazılarımı tartışma gibi algılamayın sadece hoş bir sohbet olarak görün lütfen.Aslında bizim gibi ekonomisi iyi olmayan kulüpler için üst yapın iyiyse alt yapın iyi olur olayından çok alt yapın iyiyse üst yapın iyi olur gerçeği var.Açıkçası bizim altyapılarımızda ciddi anlamda torpil olayları dönmekte.Milli takımlara bizden giden oyunculara da baktığımızda ben yine torpille çağrıldıklarını düşünüyorum.

Benim için genç seviyeden üst seviyeye çıkacak oyuncu kastı takımı bir üst seviyeye çıkarabilecek bir oyuncu bu da bence uzun süredir bizde bulunmamakta.

Furkan'ın bu potansiyelle Euro2016'ya çağrılabileceği de bana inandırıcı gelmiyor. Furkan'ın daha bu ligde kendini kanıtlayabildiğini düşünmemekteyim. Süper ligte gerçekten bir çok kaliteli kaleci olduğunu düşünüyorum.

Ercan ve Canberk konusuna gelince evet son zamanda en iyi oyuncularımız bu isimler ama bu isimlerden hangisi göztepe,sivas,bolu,malatya gibi üst sıra takımlarından birinde oynayabilir. Bizim yerimiz süper lig iken bizim en başarılı altyapı ürünlerimiz daha 1.ligin yıldızları olamamakta.

Altyapı konusunda her geçen gün dibe çökmekteyiz. Radikal kararlar alınmadıkça öylesine sıradan futbolcular çıkartmaya devam edeceğiz.